Přejít na výpis diskuzí
Stránka bojující proti bigotnosti ve hrách se stala obětí útoku
25.7.2012 | Aleš Smutný
90 příspěvků
-
Mě by zajímalo, jak a čeho se snažil dosáhnout.
Bojovat proti bigotnosti na internetu je asi jako bojovat proti nízkým teplotám v zimním období.
Anonymita lidem poskytuje volnost vyjádřit své názory, ať jsou jaké jsou.
Můžu se rozhodnout je ignorovat, nebo na ně zareagovat souhlasným či nesouhlasným postojem, ale těžko je změnit.
Lze je tedy pouze postihovat, nebo cenzurovat.
Jestli to bylo jeho snahou, tak se nedivím že ho hackli. -
-
A na postihování taky není nic špatného, a teď nemyslím nějaké centralizované postihování.
Dám příklad: Budu provozovat server na Counter-Strike, na kterém logicky budu chtít "zdravou" komunitu, pak nevidím nic špatného na kickování a banování debilně se chovájících hráčů. Proč by se pak např. podobné servery nemohly združovat pod nějakým společným "labelem", který by ukazoval: "Tady si zahrajete s lidmi, kteří jsou v pohodě, nadávky se tu trestají", se společnou ban databází apod. Hráči by pak měli jednoduše na výběr - půjdu hrát tamhle, kde vím, že jsou v poho lidi nebo tam... -
-
To maš na jednu stranu pravdu, na druhou stranu to má i teď spousta serverů v pravidlech, pochybuju že jeho cílem bylo znovu vynalézt kolo.
Další věc je, aby server označený "zde se nesmí mluvit sprostě" neobsahoval kupu blbečků drásajících nervy. -
A co ti brání v tom tu nadávku prostě ignorovat? O to sladší je toho chytráka potom zpracovat otvírákem jako konzervu smrdutých sardinek.
-
-
-
Jako sorry autore, ale tento článek sem naprosto nepatří. Navíc ohraničováním se výrazy, jako je "internetový primitiv" děláš to samý, proti čemu se tak urputně snažíš vyjádřit svůj názor (alespoň to z článku tak vyplývá).
Ano, anonymita v jakékoli formě vybízí k činům, co by jinak člověk neudělal. Nicméně jak se vyvyne herní komunita, jestli v docela slušnou, slovně neagresivní, nebo absolutně bigotní, záleží jen a jen na tom, jak se k tomu postaví ten, kdo za tou hrou stojí nebo jí nějakou formou spravuje. A přiznejme pravdu, řekni mi, co bys s tím ty sám chtěl dělat. I kdyby bylo nařízeno nějakým zákonem to, co petice od vývojářů požaduje, je takřka nemožné to zcela odchytit. Nějaká forma nahlašování nekalot a následné banování je neefektivní, monitoring je takřka nemožný, a s dalšími omezeními by hráči nemuseli utvořit vůbec žádnou komunitu a na tom už zase trhnou peníze developeři a producenti.
Udělat stránku, kam se kliká pro přidání petice a nějaký ten fund-raiser umí udělat každý druhý. Ono stěžovat si umí naprosto každý (viz i tento článek). Říci vývojářům, že to nedělají dobře je taky lehké (kdyby se k nim petice dostala). A trošku popřemýšlej. Kdyby nedejbože něco jako toto prošlo pod rukama našich vele(ne)schopných státovládců, budeme na tom nakonec špatně akorát my - hráči.
Tak mi tedy milý autore řekni, co bys udělal abys tomu zabránil a přitom neomezoval nás ostatní? -
To je ale citlivka ten Killerman, naopak častokrát dokáže takovej nadávající protihráč vyburcovat k lepším výsledkům.
-
-
A v případě nadávajícího spoluhráče také k horším. *15*
-
-
Každá mince má dvě strany... :-D
-
-
-
kvůli takovým lidem jsem přestal hrát Legue of Legends, ta komunita je opravdu debilní, v každé hře se najde id.ot co začne nadávat druhému týmu nebo vlastnímu a to opravdu nemusím sledovat
-
Ukazka dalsi petice(z mnoha) ktera je opet naprosto na h___o a i kdyby ji podepsalo milion lidi tak se stejne nestane vubec nic.
-
Takže mluvit sprostě se nesmí, ale vyjít hra, která je založená pouze a jenom na násilí ( navíc u nás se nehledí na rating že?), to ano. Viz Bulletstorm.
-
jj bojuje proti sprostejm slovam a nakonec se ukazu ze zneuziva svoji dceru ci ovci, stejnej povl jak krestani... zakazat, prikazat.... sem rad, ze muze zacit od znova a uprimne doufam ze mu to zas smazou :)
-
-
Prosimtě radši mlč. O křesťanech výš úplný kulový. Mám pro tebe překvapení. Ten tvůj póvl platí i na ateisty. Ono je moc snadny vytáhnout pár případů, a pak to vztáhnout na celou skupinu.
-
-
Co mi bude kdo cpát co je dobře a co ne? Můžu si nadávat kdy chci a kde chci. Když se jim to v těch hrách nelíbí, tak ať je nehrajou.
-
-
Hmm alebo keď sa nevieš chovať tak nehraj :) Kto je zvedavý nato ako vieš preukázať svoje IQ? Keď sa ti napr nedarí v LoL a nadávaš niekomu na matku to je sloboda slova? ... to je podľa mňa degenerácia a primitivizmus. Keď sa nevieš chovať hraj singl :)
-
-
Na to by se hodilo napsat podobný dopis :)
http://www.youtube.com/watch?v=ARHeBxZUf6U -
To sú ale keci. Autor článku si môže podať ruku s autorom stránky. Obidvaja sú netolerantní, úzkoprsí, obmedzení rasisti. Presný "opak" tých internetových "primitívov"...