Studio Piranha Bytes, tvůrci sérií Gothic, Risen a Elex, zřejmě končí
-
Piraně mám rád a moc jim fandím.
Série Risen je top! Jednička super, ale dvojka byla top. Sice na druhý průchod to není, ale těch 50h jsem se fakt bavil jak u máločeho. Risen 3, ač mě štvala změna hlavní postavy a jeho příšerné namluvení, tak těch 77h jsem si také užil.
I ELEX 1 mě dost bavil. Sice teda dvojku jsem, už nevím proč, nedohrál, ale i ta byla OK.
Snad to zvládnou a zase nám nadělí nějakou novou super hru s parádním světem, jak to oni umí :-)
Ale Elex 3 už asi néé.... Dvojka byla OK, ale už toho světa mám tak nějak dost :-D
-
naopak ja som si zase Elex uzil najviac od druheho gothicu..a dokonca viac bez zaklinaca ci ktorykolvek iny opebworld na trhu...ani v dnesnej dobe nikdo nedokaze robit tak zive svety(s vynimkou rockstaru) a uz vobec nemaju konkurenciu v exploracii sveta..tam sa mozu od nich ucit vsetci
-
znacku vlastnia, ale pracu na remaku prenechali inemu tímu vyvojarov jtore taktiez patri pod rovnakeho vydavatela
-
Piraně by to už měli zabalit. Naopak borce co udělali Archolos by měl někdo najmout.
-
On ten Elex nebyl špatný nápad, ale jako celek to u mne prostě nefungovalo. Nedohrál jsem to a ve výsledku to na mne působilo tak, že trochu změnili formu (kulisy), ale obsah zůstal dost stejný jako u předchozích her. Kulminací u nich byl Risen 1 toho by se méli držet...
-
Na Gothic 1 pracuje podla oficialnej stranke THQ Nordic a Alkimia Interactive. Takze Piranha nema uz ani len prava na svoju seriu Gothic ?Vela stastia v hladani investora, ak uz ani svoje znacky nevlastnia.
-
No, marně čekám na ten Archolos mod of the decade edici...jestli se nepletu tak část tvůrců je teď zakyslá právě na remasteru prvního Gothica? :/ History of Khorinis byl scam, přestože vypadal dobře. No, ono zase tolik těch kompletních overhaulů bohužel není. Na druhou stranu jestli chtějí pokračovat další hrou v sérii Elex, tak ať to radši rovnou zabalí 😅 Piraně umí dobře vedlejší questy a celkovou atmosféru světů které vytváří, co si budem ani Gothic 1 a 2 neměli kdovíjak silný hlavní příběh...člověk byl k pc přikovaný hlavně potemnělou atmosférou toho světa, radostí když se mu podařilo zabít nějakou silnou potvoru navzdory krkolomnému ovládání, skvělou hudbou. To všechno mi přišlo u Elexu průměrné až podprůměrné.
-
Podívej já si za 80kč nedávno koupil krabicovku i Gothic4, částečně z nostalgie, částečně jako bizár do sbírky a částečně ze zvedavosti.
Chci si pár hodin odehrát.
Ale z historického hlediska je i Gothic3 považovaný za špatnou hru i co se týče gameplaye atd. Tím nechci říct že se někomu nemohla líbit. Věřím že hrály stovky tisíc lidí a pár jich to i dohrálo :)
-
Neznám žádný jiný RPG, který by mělo více
(logických i skrytých) řešení questů a kde nová věc, ať už armor, skill
nebo zbraň, byla fakt velká odměna za dobře odvedenou práci. Klidně hry s
takovým konceptem budu hrát dál teda. -
Risen 3 byl strašnej, ale Elex 1 měl svoje momenty. Dvojku jsem nehrál. Risen 1 je za mě na úrovni Gothic 2, ta hra měla skvělou atmosféru
-
Gothic 3 byl náhodou super, jen si to nesměl hrát v době vydání, ale až s několika letým odstupem 😀 tuším, že to byla nějaká verze 1.5 - 1.7.
-
Mně to nevadí, Gothic 2 je pro mě no. 1 všech her ever, a moderská komunita žije. Když po tom bude poptávka, budou i další hry (viz Archolos). Piraně udělali co mohli, dík za to. Risen 2 a dál už to byly strašný blitky teda. Elexy jsem přehrál s odporem uplně ke všemu. Gothic 2 s modama asi 40x :)
-
U mně to samé.
Na druhou stranu Piraně dělají už dvacet let pořád jednu a tu samou hru. U Elexu 2 už to fakt bilo do očí.
-
Náhodou Elex byl parádní. Měl sice pár much, ale celkově mě ta hra bavila hodně a to jsem hrál všechny Gothicy(několikrát).
-
A sad day for humankind 🥺😭
-
hry hraju od dob osmibitů a za těch 30 let jsem jich odehrál hodně, takže dělat nějaké TOP listy nej her je obtížné, ale nemám pochyb že Gothic 2 je v mých osobních TOP10 nej her za 30 let hraní. Všechno co Skyrim udělal špatně tak Gothic udělal dobře.
-
je to škoda, hrál jsem všechny jejich hry a všechny je mám rád, i ty méně hodnocené jako všechny Riseny nebo Elexy. Asi už chlapci taky stárnou, Elex 2 dopadl špatně díky blbému marketingu a tím že vyšel spolu s Elden Ringem (to byl vážně skvělý nápad), a ten mix scifi s mečema mi moc neseděl. Ale jejich hry byly unikátní a nikdo jiný podobné hry nedělá - snad možná Outward a Dragons Dogma jsou podobné
-
Mě nevadí koncepčně velmi podobná věc, protože ten styl mám fakt rád, jak jsem psal v původním příspěvku, doporučuji například Archolos, úžasný mód do Gothica, který ale do hry přidává něco málo nového a bohatě to stačí, protože to nové je super.. Problém je, že to něco málo nového, co přidával PB ve svých hrách nebylo dobré. A i to stejné už nebylo tak kvalitní.
-
""""Problém jejich her, že se nikam neposunuly, nevypadají dobře, nehrají se dobře, jejich hrdinové jsou naprosto bez charismatu, mají špatně navržené a nezajimavé světy, ve kterých nechceš trávit čas. """"
To je naprosto přesné. v těchto aspektech se zaseknuli v roce 2000 kdy to ještě stačilo.
Ačkoli se mi to zdá k nevíře, je to skoro 25let :-/
-
ten koncept je v pořádku, ovšem pokud by postupně zvedali kvalitu, tak pořád můžou dělat to stejné. Podívej se třeba na Lariany, ti dělají taky pořád to samé posledních deset let, ovšem posunují to, dávají tomu více péče, letos přidali cutscény, posunuli to do mainstreamu apod.
Kdyby aktuálně vyšla hra s myšlenkou Gothicu, měla by AAA produkci, dobře odladěný combat, zajimavé questy, story, naraci, sympatického hrdinu, troufnu si říci, že je to GOTY. Problém jejich her, že se nikam neposunuly, nevypadají dobře, nehrají se dobře, jejich hrdinové jsou naprosto bez charismatu, mají špatně navržené a nezajimavé světy, ve kterých nechceš trávit čas.