Přejít na výpis diskuzí
Superbrothers: Sword & Sworcery EP - recenze
26.4.2012 | Adam Homola
63 příspěvků
-
Potom, co jsem viděl ten obrázek bylo první, co se mi vybavilo bylo SNES. Druhé co se mi vybavilo bylo The Another World na SNES *1*
-
co je na tom odpuzujícího? Beru že se ti to nelíbí, ale v rámci toho jak autoři asi chtěli aby to vypadalo je ta grafika zvládnutá dobře, rozhodně to neni nějakej nepovedenej paskvil
-
Jak říkáš, je rok 2012, což znamená, že tvůrci už pochopili, že působivá stylizace je někdy vhodnější než realistická grafika, zvlášť když jde o menší projekt.
-
u takovejchhle her je jedno, jakou maj grafiku, páč jsou nadčasový... a možná nejsem úplně nejpamětníkovitější pamětník, ale "takovou hru" (z hlediska hratelnosti a stylu) jsem ještě nikdy nehrál.
-
a jak dlouho ti trvalo, než jsi to dohrál? nebo hodnotíš jen podle obrázku a hned víš o té hře vše?
-
Kdyby to vyšlo v 90letech, tak by to dostalo kolem 60-70%. Dneska tomu dá 90% jen kvůli toho, že takových her už moc nevychází.
-
Alespon nekdo pochopil!
-
Nemůže, to by nebyla hustokrutopřísná hláška, po který se máme všichni válet na podlaze smíchy.
-
Nakonec jediný způsob, jak hrám vtisknout duši, je učinit z nich autorské dílo, což jde ve firmě, čítající 100 a více zaměstanců, stěží. Pokud nejste Ken Levine nebo Hideo Kojima. Jak řekl Mercurry: The indie scene must go on!
-
bohužel se zdá, že žijeme v době, kdy ve většině případů dostaneš v roce 2012 skvělou moderní grafiku, ale trapnou hru... to si radši zahraju něco, co vypadá kostičkatě, ale má to aspoň nějakou myšlenku
-
To nemůžeš napsat:
"Přijmám tvůj názor, ale nesouhlasím." -
To opravdu nemuzes prijmout fakt ze se nekomu nelibi ze se nekomu ten styl proste nelibi?
-
To opravdu nemůžeš přijmout fakt, že někomu se ten styl prostě nelíbí?
Možná ten člověk měl napsat "podle mého názoru" a bylo by to víc košer... -
Tvoje baba je odpuzujici....
-
Do mobilu možno, ale na PC? Nech sa snažia o originalitu a pripravia nový vizuál, tento ma odpudzuje, sme v roku 2012, haló.
-
Zajímavý, dík. Fez jsem si koupil předevčírem a o víkend se už k němu snad dostanu. Trochu mě mrzí, že jsem tohle video viděl před prvním zahráním, ale nějak to přežiju.:)
-
Problém tohoto retro looku je ten, že dnes už je extrémně overused a nepůsobí jako nic zvláštního.
Aniž bych nějak jakkoliv hodnotil tuto hru, tak doporučuju shlédnout:
http://www.youtube.com/watch?v=K8Ifue2xGFY
Je to recenze na FEZ od slavného ROCKCOCK64, celá recenze je tentokrát vážná a nakonec mluví o indie hrách obecně a některého jeho myšlenky stojí za zamyšlení.
(Znovu opakuju, že tímto postem nijak nehodnotím Superbrothers: Sword & Sworcery EP.) -
Katastrofální rádoby stylové grafické provedení je odpuzující. Soundtrack sem měl možnost slyšet a opravdu nechápu co si na něm všichni pochvalují. Napsat že je to audiovizuální dílo? Jak tenhle "skvost" mohl dostat jen 9/10, to je přeci desítková hra...
-
To čekání na úplněk mě totálně dostalo, skvělej nápad! *4*
-
tak kvůli tomuhle jsem si chtěl dokonce kupovat nějakej iKrám, ale naštěstí jsem se dočkal, takže už pilně pařím...
rozhodně souhlasím s úžasností soundtracku - ten jsem poprvé poznal v rámci koupeného indiemusicbundlu a poslouchám ho skoro pořád (nejlepší skladba je And We Got Older), hlavně kvůli němu jsem hru chtěl hrát, i když jsem ani nevěděl, co je to za žánr :)
je to originální, má to úžasnou atmosféru (a s ní kontrastující humor, který to ve vážných situacích takříkajíc rozsekne), a i když je to asi opravdu jen na jedno zahrání, co dneska není? jediné, co mi vadí, je to nucené čekání na úplněk/nov - kdo to má vydržet nepařit? :D
za mě taky 9/10