Přejít na výpis diskuzí
Survival scifárna Gods Will Be Watching se chlubí novým trailerem
26.2.2014 | Aleš Smutný
130 příspěvků
-
Sword & Sworcery, Riot, Galactic Princess, Gods Will Be Watching - všechny podobný druh pixel artu a všechny vypadají skvěle. Překvapuje mě místní mohutná nenávist k tomuhle druhu grafiky. Vám se opravdu hnusí třeba něco takového?
Videohry nejsou a nikdy nebudou soutěž o nejvěrnější napodobení reality. Vždyť právě ty opomenuté detaily a ztracené pixely skvěle stimulují fantazii hráče. Ideál startrekovského holodecku je přece ideál úplně jiné kategorie zábavy. -
-
Rozhodne. Ale stary flasinetare novym kouskum nenaucis ;) Vubec podle me nema cenu resit nekoho, kdo omezuje svy nazory jen na pocet pixelu. A ze se prostrednictvim jejich vyplodu nevyhnutelne dozvidam o existenci takovych hlav sedicich nekterym lidem na krcich, je sice smutny, ale povrchnost urcity casti hracskyho publika to odrazi velmi trefne.
-
-
To víš, Gaussova křivka je neúprosná. :)
-
-
Miestych haterov si netreba všímať, to je generácia odkojená na multiplatformových AAA hrách (konveriza konverzie) s načančanou grafikou a obtiažnosťou nastavenou tak, aby hru za víkend zvládlo aj osemročné decko a počas hrania sami seba presviedčajú, že ich to baví *15*
-
"Vždyť právě ty opomenuté detaily a ztracené pixely skvěle stimulují fantazii hráče"...přesně tahle věta to všechno shrnuje :-) a co třeba Hotline Miami - to je přece taky pixel ne? a jakou to má atmosféru!
-
-
Podíval jsem se na trailer a opravdu nevím, čím se jako chlubí. *1* Před 20 lety se měli chlubit.
-
-
Stejně jako vizuální retro vlna, jsou už poměrně otravné vaše příspěvky, které připomínají zvuky přeskakující desku.
-
-
Nebojte se, však on se ten takzvaný pixel-art (aneb nechce se nám investovat do grafiky, tak tam dáme pár pixelů a nazveme to umění) hráčům brzy omrzí. Takhle to dál nejde.
-
-
A víš, co je ale vtipný?
Dej doleva hru s pixel-art či více nebo méně povedenou grafikou ale dobrým nápadem nebo hratelností s aspoň 1% originality; a dej napravo super-duper-uber-hyper grafikou ale postrádající výše zmíněné, a získáš bludišťáka když vykoumáš na kterou z těch her si po 2 letech vzpomenu. -
Já se třeba nedavno výsostně bavil u Gabriel Knighta 1 - Sins of the fathers a ostatní jsem kvůli grafice rezignoval hrát. Někdy to není podstatný. To samé Riddick, vždyt už bude mít deset let a dlouho jsem se u FPS takhle nebavil. A abych nasštval konzolisty, prolítnul jsem si nedavno i MGS a také se u toho svkěle bavil a přitom je to jen pár splašených čtverešků a textur.
-
-
U hraní Gabriel Knight, bych dnes nerezignoval kvůli grafickému zpracování (kdepak), ale kvůli samotnému ovládání. Ačkoliv jsem tuto a podobné adventury měl poměrně rád, dnes je pro mne nesmírně otravné vybírat z X ikon, aby byla provedena příslušná akce. Lenost je nesmírně nakažlivá.
-
-
Ale no tak, tohle je vcelku dobrý, spíš mám problém se samotnou hrou, nepřišla mi ani skvělá natož návyková. Jednou a dost.
-
těžko může omrzet, když ještě ani nezačal bavit. Nemám nic proti retro grafice, ale tato cesta mně spíš příjde jako by si autoři řekli "hele, moc se nám nechce kreslit, tak to uděláme pixel art a bude to rychlovka". Udělat takovou scénu jako na obrázku je s dnešními programy na hodinu práce.
-
-
*1* Pobavilo. Co myslíš tím "dnešní programy"? Ať koukám jak koukám, ve Photoshopu nemám žádné speciální nástroje na automatizaci kreslení. Ani na automatickou animaci.
-
-
Dnešními programy myslím to, co je k dispozici v porovnání s tím, co bylo před 25 lety, kdy byl pixel art vrchol počítačové grafiky.
-
-
Pixel art se dělá víceméně pořád stejným způsobem.
-
-
Tak to mě prosím pouč. Jak jinak se tehdy dělala grafika, když ne umisťováním pixelů skrze určité polohovací zařízení?
-
Nikoliv.
-
-
-
Hej lebo Broken Age a takáto "cooool retro" hra zaberú rovnako času a peňazí. Celý pixel art je len výhovorka pre robenie menej náročných na prácu hier, a bohužial hlavne na tejto stránke hned pixel art = super hra aj ked dostane viac bodou ako za podobnú cenu AAA hra ktorá stála 1000x viac a podpísalo sa na nej 20 rokov vývoja v hernom priemysle. Prečo potom CoD atd. tu nemajú 9, 10siatky ? tie sú tiež "retro" len tak nebolí myslené... či vôbec záleží na tom ako to bolo myslené ? heh
-
-
Tak samozřejmě že tvorba pixel artového herního assetu je časově méně náročná, než modelování 3D assetu a jeho texturování. Proto si graficky kvalitní 3D hry mohou dovolit velká studia s vysokým rozpočtem. A proto jsou na taková studia kladeny vyšší nároky. Těžko můžeš obviňovat malinký tým s malinkým rozpočtem, že si vybral pro ně výhodnější grafický styl. Je to ekonomické uvažování a hodnocení svých schopností.
-
-
-
-
-
aky pixel art? ja tam vidim len jednu velku nevkusnu machulu :) ale hratelnost moze byt dobra:) koniec koncov aj atmosfera :) ..ale nedal by som za to ani cent
-
Tady panuje nálada jak v Čechách při volbě prezidenta. Skoro mám strach sem napsat, že se na Gods Will Be Watching těším od doby, co sbíralo peníze na Indiegogo a že se mi tenhle styl grafiky líbí.
-
-
upálit *16*
*1* *1*
-
-
Mňa by zaujímalo že či keď by tvorcovia Call of Duty tak zdegenerovali že by už prestali robiť 3D grafiku, dabing, a celú hru by dali do 144p z izometrického pohľadu, či by možno konečne CoD dostalo aj osmičku či deviatku (alebo rovno titul hry roka)
-
-
Kdyby to pomohlo gameplayi tak by mi bylo jedno jestli jsou tam technologie jako SSS, AA 16x, Toad tech atd.
Zahrál bych si to i v rozlišení 320*240 bez filtrování (což upravdu zavání pixelartem :D). -
:-D jasně, už to tu jednou bylo a jmenovalo se to Cannon Fodder....dal bych si to znovu.
-
To je tak radobyvtipnej komentar, ze budes mit urcite tak 12 plusu a budes honit cutoru celou noc.
-
-
Takže som mal radšej napísať "Pixel art je dobrý a progres v hrách pre ktorý dnes nehráme v dvojcifenom rozlíšený je zlý" na tomto by si si ty honcoval ?
-
-
-
Another world je taky pixel a atmofsera je tam kolikrat hustsi, nez u kterykoliv jiny AAA hry..
-
-
Otázka ale je zda by to udělali takové dneska.
Nelze to porovnávat, když v dané době měli omezení, která dnes nejsou. Dnes to je většinou volba a ne nutnost, protože to jinak nejde. -
-
a právě kvůli těm omezením (co se týká audiovizuálu) jsou pro mě pixel hry víc působivější (do atmosféry) než např nablískanej Crysis3...
-
Vzhledem k tomu, že ji udělal jeden člověk, tak by grafika dost možná byla stejná. To by ani nebyla volba.
-
-
-
Co jsem si v poslední době všiml, tak vznikly dvě nový games.cz diskuzní módy. Hate na pixel-artovou grafiku a hate na Bioshock Infinite. Nepsal bych to, kdyby se to nedělo často, ale fakt se to rozjelo víc než bych čekal. Dokonce i CoD-hate se pomalu přesouvá do pozadí.
Ale to jsem odbočil... ehm, ke hře nemám co říct. Snad jen, co diskutující budou na grafiku říkat, až vyjde nějaká novinka k Hotline Miami 2? Kruci, to taky nebylo k téhle hře... -
-
Hate Bioshocku Infinite je mezinárodní a z velké části zasloužený, zvlášť po recenzích, které tomu dávaly 11/10 a prohlašovaly to za nejlepší hru v galaxii. Ale s takovým hatem pixel-artu, jako na games.cz, jsem se nesetkal nikde. Pokud to nemá DX11, tak to není pořádná hra.
-
Tak pakliže to bude stejně povedená hra jako předchůdce tak ani neceknu. Zrovna Hotline Miami je pro mě jedna z nejlepších indie her co jsem hrál. Holt je to ta výjímka.
Teď si tak nějak uvědomuju že spadám do obou skupin. -
S hrami s pixel-artovou grafikou se doslova roztrhl pytel. Evidetně nezávislí amatéři zjistili, že si to kupodivu někdo kupuje, tak se nesnaží dělat pěknou grafiku, když stačí tahle. A chytrá komunita proti tomu bojuje.
-
-
Je to jako móda. Jsou různé vlny a ono to často přejde a pak bude zase něco nového...
Klidně by to mohli udělat vyhlazený a náklady by neměli větší. Ale jako u módy nemá smysl vážně řešit proč nějaký mistr prodává roztrhané kalhoty a che za to prachy a lidi to kupují?
To mě více vadí, když nějaký HD remake od velké firmy není HD anebo když okleští port, případně technickou stánku obecně. Tam na to mají zdroje i čas. Jen se to chce rozhoupat. -
Stejně jako se třeba roztrhl pytel s hororovými adventurami, ale proč by si někdo stěžoval, když her je spousta a každý má z čeho vybírat?
-
-
Přebytku hororových adventur jsem si nevšiml.
-
-
SOMA, Routine, Alien: Isolation, The Forest, Daylight, Asylum, Caffeine, Quadrant.
Třeba. -
-
A kolik her z tohoto seznamu mě na první pohled "zaujme" otřesnou grafikou ještě na hlavní stránce games? To není dobré porovnání s roztrženým pytlem pixel artů.
-
-
-
-
-
-
Jaký hejt :-D omg když se vám ta hra nelíbí tak ji nehrajte a děte si hrát CoD, osobně si radši zahraju milion autorských her s horší grafikou, než abych utrácel za miliontý díl nějaké áčkové srajdy, která sice má grafiku jak z roku 2008, ale má milion pixlšejdrů, blůrů a antialijazingů, které tam sou jen proto aby si hráči museli každé tři roky koupit novou grafárnu.
-
Blbější komentář vypíchnutý na hl. stránce jsem tu už dlouho neviděl ( N7N7 ), buď se tu hackuje, nebo někdo v redakci upadl na hlavu.
-
-
A nebo ještě třetí možnost - že se mnou hodně lidí souhlasí.
-
-
To je možné, ale soudit hry podle vzhledu je nesmysl, tak nechápu proč to redakce podporuje.
-
A ještě 4 možnost, že s tebou i nějací nesouhlasí :P
-
-
Tady jsi totiž špatně, tohle je fórum nespokojených antihipsterů.
-