Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 1) Chápu, že vám vadí fakt,že jakmile hra vypadá rozpixelovaně (tedy je škatulkovaná jako pixel art) a dostane od recenzenta (který může mít svůj vlastní názor) více bodů než AAA titul tak chápu, že to může vypadat tak, jako by se redaktoři chtěli svézt na vlně pseudo cool hipsteřině jakou indie scéna částečně je. Nicméně nechápu fakt, proč tolik záleží na tom že je grafika kostičkovaná, kdyby byla triangulární tak bude lepší, co třeba kuličky ty by jste nechtěli? Jasně bylo by strašně super, to idéálně mít třeba v cryenginu a roztejkat se nad tím, jak při ranním slunci jsou vidět pářící se berušky v ultra HD a 80x antialiasingu na mašině kterou jste postavili za těžce vydřené prachy našetřené z posledních 30ti výplat. Jenže realita je taková, že ne vždy mají vývojáři investice na to, takovéto orgie uskutečnit.

2) Ano připouštím, že firma která má na kontě hry hezčí a najednou začne dělat pixel art tak to smrdí "zlato-kopařinou" . Samozřejmě, že se toto může stát. Nicméně pořád platí, jestliže je hra dobrá, tak je absolutně jedno jestli je pixelartová nebo v cryenginu. Jestliže vývojářům poslouží k účelu a vyčaruje tu správnou atmosféru, zase v tom nevidím problém.

3) Tak fajn redaktoři Tiscali by mohli začít hry hodnotit objektivněji, asi jim to už možná došlo. Každopádně zase není potřeba jim to pořád servírovat aniž by k tomu byl nějaký důvod. Ten hate je přinejmenším nepodmíněný a zavání sebeupozorněním.

Tak jako vy tady signalizujete, že už je moc, těch až příliš dobrých hodnocení v pixelartovém provedení, tak redaktoři Tiscali možná signalizují, že už je ku*va příliš hnoje typu CoD, který si stejně 90% dětské populace v amerYce stejně koupí.

4)Poslední dokola omílaná pravda, kterou podle reakcí pod článkem pořád nikdo ještě nepochopil A PROTO JÍ OPAKUJU, kdo vás nutí hru hrát? Jste snad zbaveni práv kupit si hru kterou chcete? Pokuď vím tak nejste a nikdo vás nenutí (jestli ano, tak je mi vás líto).
    Tak proč tolik hatu? Tak nemají peníze na lepší grafiku, noaco. Je přeci lepší neudělat vůbec nic než aby to byl pixel-art. IHMO
    • Mám pocit, že je na tomto příspěvku málo mínusů.
    • Kozy
      Klasický kecy milovníka hipsterartu. Proč hned mluvíš o CryEnginu, je přece tolik způsobů jak tu hru udělat pěknou a nemusíš mít k dispozici supr čupr engine. Děláš jakoby mezi tím nic nebylo. Pixelart jsem schopen odpustit hře která je po stránce hratelnosti naprosto geniální nebo je to pěknej pixelart, což ale 80% her nemá.

Třeba takový FTL, supr hra ale tu verzi vlevo už bych asi nehrál.
      http://media.moddb.com/cache/images/mods/1/24/23748/thumb_620x2000/Kestrel.2.png
      • "Třeba takový FTL, supr hra ale tu verzi vlevo už bych asi nehrál"

Stejně hloupé jako říct,... tyhle šachy nehraju, figurky jsou ošoupané ....
        • Kozy
          Ne to tedy stejné rozhodně není, a moc nechápu co je na tom hloupého.
      • victor
        Safra já zatím hrál jen verzi Vlevo :/ .... a z replikátorů v enhanced verzi tedy nadšený nejsem , kus strachu který jsi měl o každého člena posádky je pryč :(
      • Mohl bych začít: Klasický kecy odpůrce hipster-artu :D
        Každopádně, cry engine je jen přirovnání. Je jen na vývojářích jak se poperou s financováním a realizací jako takovou, pokud je možnost za cenu horší grafiky se déle věnovat a pilovat gameplay, nevím co je na tom špatného. Mohli by to udělat jinak, ale rozhodli se to udělat takhle, s tím se buď kupující smíří, nebo se kupující nestane kupujícím.
        • Veskoslav
          Další, co používá slovo hipster a pochybuji, že víš, co znamená.
          • Nevím, jen jsem ho tu několikrát viděl a přišlo mi anti-mainstreamové, tak jsem ho použil s pocitem, že je to kůl a nikdo pravý význam tohoto slova, které je velmi obtížné na brýlých nalézt, použil :)
        • Mart9
          Touhle grafikou ukazují zvednutý prostředníček všem případným zájemcům. I pixel art jde udělat pěkný, ale chce to holt trochu péče a schopnosti. Ani jedním evidentně tito nezávislí amatéři neoplývají. Hlavně, že za to budou chtít peníze.
          • janchor
            "Pěknost" je subjektivní.
            • Mart9
              Nic si nenamlouvejme. Hnusná grafika je vidět na první pohled a jen snílkové v ní hledají něco, co tam není a ani nemělo být.
            • Marte, jak můžeš bez výčitků svědomí vypustit do klávesnice takovou arogantní, sobeckou pitomost?
            • janchor
              Co tobě přijde hnusný, nemusí připadat hnusný někomu jinýmu. Je zcela normální, že někdo vidí estetiku / kouzlo / cokoli hodnotnýho v něčem, co tobě nevoní.
            • Mart9
              Hnusnou grafiku pozná každý.
          • Tento titul se mi osobně také graficky nelíbí, ale hra jako taková ano. Zaplatil bych za to abych si zahrál? Pokud by to bylo trošku více rozvedené, přidané další funkce a možnosti, např mapa-cestování, víc charakterů rozvinutý příběh a nebyla by to hříčka na 10 min, ale zábava třeba na 3+ hoďky tak bych do toho šel.
            • victor
              No na něco takového autoři zjevně cílí ;) MCp ixel není pro každého ... ale ve videu mi to snad ani nevadilo . Vesmírný Gajbraš Tripvůd určitě zažije spoustu dobrodružství a díky imaginaci si jej každý prožijeme zase po svém . Mne schématické pixely v Humble bundle nevadí a pokud bude příběh stát za to , tak jim tu chybějící detailní ručně malovanou grafiku odpustím ...
  • Zajimalo by me, komu se podarilo dohrat puvodni hru, ktera je zdarma? Ja vydrzel nejdele sotva dva tydny, pak me zemrel/zesilel jeden clovek a dalsi uz se vezli. Za par dnu je tym na mraky. Fakt silna hra, kde na grafice nezalezi. I kdyz, vypada to docela stylove podle me. Abych rekl pravdu, vsechna ta rozhodnuti a uceni se chybami zapusobili pusobi mnohem silneji nez i vsemi chvaleny Bioshock Infnite.
  • Veskoslav
    Ta hra je divná. Ale přijde mi strašně humorné, jak N7N7 naprosto nemá rád tento typ her (chápu ho, vadí mi spousta těchto pseudointelektuálních pixelových srand), ale pokaždé se musí k podobným hrám vyjádřit nebo napsat do jiné diskuze, že hodnocení nízké kvůli tomu, že to není pixelová indie blbost. Už je to nudné psát pořád to samé dokola. Mě tyhle hry nezajímají, nekomentuji je a na výběr jsou stovky jiných her. Ale nemám potřebu to komentovat stále stejným stylem příspěvků. A k tomu se přidají další rádoby vtipní, co naroubují pixelové blbosti na CoD a spol a hned by tomu redakce dávala vyšší hodnocení. No je to už nuda....
    • Keyz
      Nějakou "módní" vlnu do toho ale zde počítat.

Stejně jako se dařilo akčním klasikám s Arnoldem, anebo se hráli hojně HC RPG a další. Tak se dnes asi daří pixelové grafice a klidně je možné, že to i někteří díky tomu lépe hodnotí.
    • Carmamrdon
      A mi zas přijde strašně humorné, že to říkáš zrovna ty. Zrovna ty, který se se svým bráchou Jackem1947 musíte zůčastnit každé diskuze, aniž byste měli vůbec nějaký názor. No taky je to už nuda... *6*
      • Superman_z_pekla
        Nevím, jestli je to počtem bouraček, co jsi absolvoval, ale zaprvé z"ů"častnit napíše jenom diletant, co propadl ve 3. třídě ZŠ a za druhé po rozkliknutí jeho profilu jsem si nevšimnul, že by měl X desítek komentářů u X desítek různých témat. To jenom u Tebe vidím, že co komentář, tak pokaždé do někoho ryješ.
    • Kozy
      Tak ty mínusy přiletěly hodně rychle :D

Náhodou, už to tak nějak patří k folkloru Games.cz, bez toho už by to tu nebylo ono.
      • Veskoslav
        No ona je nová móda zase. Pixel na jedné straně a pak lidi, co ho nesnášení na druhé. A musíš se přidat na jednu stranu:)
  • to je zase blivajz to snad uz neni mozne to co kdo kreslil? nejake autisticke dite? to i ty staré hry na ktere se to snaži podobat vypadali mnohem líp, tohle je proste vylozene HNUS
  • Mňa by zaujímalo že či keď by tvorcovia Call of Duty tak zdegenerovali že by už prestali robiť 3D grafiku, dabing, a celú hru by dali do 144p z izometrického pohľadu, či by možno konečne CoD dostalo aj osmičku či deviatku (alebo rovno titul hry roka)
    • Kdyby to pomohlo gameplayi tak by mi bylo jedno jestli jsou tam technologie jako SSS, AA 16x, Toad tech atd.
      Zahrál bych si to i v rozlišení 320*240 bez filtrování (což upravdu zavání pixelartem :D).
    • :-D jasně, už to tu jednou bylo a jmenovalo se to Cannon Fodder....dal bych si to znovu.
    • To je tak radobyvtipnej komentar, ze budes mit urcite tak 12 plusu a budes honit cutoru celou noc.
      • Takže som mal radšej napísať "Pixel art je dobrý a progres v hrách pre ktorý dnes nehráme v dvojcifenom rozlíšený je zlý" na tomto by si si ty honcoval ?
  • LionelHutz
    Co to sakra je za úchylnou módu tohleto?
    NE není to hezké, NENÍ to cool a retro, vypadá to prostě hnusně a hipstersky, nezlobte se na mě.

*11*
    • Takže když se mi to zcela upřímně líbí, tak lžu?
      • LionelHutz
        To určitě ne, tohle je subjektivní záležitost, na druhou stranu troufnu si říct, že z pohledu drtivé většiny je tohle prostě zbytečnost a není to vizuálně OK, proč dělat pixelovou hru v roce 2014. To bysme mohli koukat na černobílou TV... Jinak Mart9 to napsal imho skvěle, byla by strašná spousta her, která by si zasloužila článek mnohem víc než tohle.
        • Kdo jsi, že chceš určovat, co by se v roce 2014 mělo dělat za hry a co by Tiscali Games měli prezentovat? To je snad každého věc, ne? Já jsem rád, že o tom TG píše a jsem rád, že se podobné hry dělají. Z moderní rychlokvašné sterility je mi na blití.

Pokud s tím chceš něco udělat, ucházej se o post v redakci TG (třeba jako externista) a soustřeď se na hry, které za to podle tebe stojí.

"Zbytečnost" a "není to vizuálně OK". To jsou obraty k pláči.

"Patent na pravdu" v praxi, co?
      • Nelžeš, akorát se ti podle jheo komentáře líbí hnusné věci =).
        • Možná by měli začít na základní škole vysvětlovat pojmy jako je "vkus", "subjektivita" a "stav vědomí".
    • Mart9
      Přitom jsou stovky flash her, které vypadají lépe. Nechápu, čím si zrovna tenhle hnus zaslouží článek.
  • To se tu musite vykricet, jak vam strasne vadi ty pixely ? Nestacilo by to ignorovat ? Decka...
    • joo kdyz nam vadi ty obrovite pixely tak nejsme dost cool co tyhle hnusne hry pochopi jen stari intelektualove ze jo oooo *6*
  • Rovno tomu dajte titul hry roka, však čím menej pixelov - lepšia hra, retro hrateľnosť a retro grafika je cool -_- načo sa namáhať
  • N7N7
    Nebojte se, však on se ten takzvaný pixel-art (aneb nechce se nám investovat do grafiky, tak tam dáme pár pixelů a nazveme to umění) hráčům brzy omrzí. Takhle to dál nejde.
    • A víš, co je ale vtipný?
      Dej doleva hru s pixel-art či více nebo méně povedenou grafikou ale dobrým nápadem nebo hratelností s aspoň 1% originality; a dej napravo super-duper-uber-hyper grafikou ale postrádající výše zmíněné, a získáš bludišťáka když vykoumáš na kterou z těch her si po 2 letech vzpomenu.
    • Já se třeba nedavno výsostně bavil u Gabriel Knighta 1 - Sins of the fathers a ostatní jsem kvůli grafice rezignoval hrát. Někdy to není podstatný. To samé Riddick, vždyt už bude mít deset let a dlouho jsem se u FPS takhle nebavil. A abych nasštval konzolisty, prolítnul jsem si nedavno i MGS a také se u toho svkěle bavil a přitom je to jen pár splašených čtverešků a textur.
      • U hraní Gabriel Knight, bych dnes nerezignoval kvůli grafickému zpracování (kdepak), ale kvůli samotnému ovládání. Ačkoliv jsem tuto a podobné adventury měl poměrně rád, dnes je pro mne nesmírně otravné vybírat z X ikon, aby byla provedena příslušná akce. Lenost je nesmírně nakažlivá.
    • Kozy
      Ale no tak, tohle je vcelku dobrý, spíš mám problém se samotnou hrou, nepřišla mi ani skvělá natož návyková. Jednou a dost.
    • těžko může omrzet, když ještě ani nezačal bavit. Nemám nic proti retro grafice, ale tato cesta mně spíš příjde jako by si autoři řekli "hele, moc se nám nechce kreslit, tak to uděláme pixel art a bude to rychlovka". Udělat takovou scénu jako na obrázku je s dnešními programy na hodinu práce.
      • GlaDOS
        *1* Pobavilo. Co myslíš tím "dnešní programy"? Ať koukám jak koukám, ve Photoshopu nemám žádné speciální nástroje na automatizaci kreslení. Ani na automatickou animaci.
        • Dnešními programy myslím to, co je k dispozici v porovnání s tím, co bylo před 25 lety, kdy byl pixel art vrchol počítačové grafiky.
          • GlaDOS
            Pixel art se dělá víceméně pořád stejným způsobem.
            • GlaDOS
              Tak to mě prosím pouč. Jak jinak se tehdy dělala grafika, když ne umisťováním pixelů skrze určité polohovací zařízení?
            • Nikoliv.
        • Hej lebo Broken Age a takáto "cooool retro" hra zaberú rovnako času a peňazí. Celý pixel art je len výhovorka pre robenie menej náročných na prácu hier, a bohužial hlavne na tejto stránke hned pixel art = super hra aj ked dostane viac bodou ako za podobnú cenu AAA hra ktorá stála 1000x viac a podpísalo sa na nej 20 rokov vývoja v hernom priemysle. Prečo potom CoD atd. tu nemajú 9, 10siatky ? tie sú tiež "retro" len tak nebolí myslené... či vôbec záleží na tom ako to bolo myslené ? heh
          • GlaDOS
            Tak samozřejmě že tvorba pixel artového herního assetu je časově méně náročná, než modelování 3D assetu a jeho texturování. Proto si graficky kvalitní 3D hry mohou dovolit velká studia s vysokým rozpočtem. A proto jsou na taková studia kladeny vyšší nároky. Těžko můžeš obviňovat malinký tým s malinkým rozpočtem, že si vybral pro ně výhodnější grafický styl. Je to ekonomické uvažování a hodnocení svých schopností.
  • omg antialiasing jim asi nic neříká

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit