Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tushan
    žijem to ve zvláštní době. lidem co hrají počítačové hry se platí miliony ale pekaře nebo zedníka nikdo nezaplatí *7*
    • A fotbalistům dávají ještě víc, a ti poslední dobou umí akorát tak padat.
      • Tak to aby profi hráčům nezačaly chodit odměny po spadnutí serveru uprostřed hry *1* Kompenzace nebo tak něco.
    • Udělej zednickou firmu, sežeň si sponzory a můžeš to zkusit udělat klidně ty *2* Mohlo by to být přelomové, co ty víš, nějaká firma profesionálních zedníků. Hmmmmm *5*
    • Robotron3
      Já třeba hraju poč hry od dětství, a ještě mi za to nikdo nedal ani korunu. Neni hraní jako hraní *3*
      • Tushan
        mě taky ne *2*
    • A co brání pekařům a zedníkům to taky hrát a vyhrát million?
      • Tushan
        neřikam že je to dobře nebo špatně jen že je to zvláštní
        imho tak to se všichni zedníci a pekaři rovnou mužou zbalit a jít hrát dotu nebo lolko hm ?
        a co budeš žrát a v čem bydlet ? v krabce od bot a budeš se pást co *1*
        • Ty jsi dobrej hlupák demagog, ano určitě všichni zedníci a pekaři půjdou hrát profesionálně hry.

Základy ekonomie tě ve škole neučili? Poptávka nabídka: jakmile přesáhne nabídka poptávku, cena zboží okamžitě stoupne. Takže pokud jich opravdu odejde hrát dost, ti zbylí budou vydělávat miliony.
        • Pozor na to, krabice od bot tu raději nezmiňuj, pár lidí už kvůli nim sedí. *1* *1*
  • DOTA2 sucks *6* hra pro rádobyintelygentní caparty, co si myslí, že LoLko je pro kidda, tak si svoje komplexy léčí na dotě omg *7*
    • lolko je jednoducha hra pre deti s hnusnou grafikou a s kretenskou komunitou
      • Jednodušší než DotA určitě (HoN nevím), jednoduchá až tak ne, viz kolik lidí v LoLku se*e na co šáhne. S kreténskou komunitou souhlasím, ale jak sem si hodně zmenšil chat a komunikuju s týmem enom pingama, tak je to lahoda *1*
    • Hrajem jak lol, tak dotu, a dota mi dojde tazsi :)
    • Veskoslav
      LoLko je nejjednodušší MOBA hra. Nic s tím neuděláš a ani to nezměníš;)
      • Demigod? :)
        • Skvělý song *4*
  • Aoyagi: Sport - tělesná cvičení, pohybová činnost

Slovník cizích slov (14-545-83)
    • Hahaha, takže joga je sport? Sekání dřeva? Chůze? OK.
      • aj že si drandím večer karla je sport, měl bych s tím jít na olympiádu
    • Bože, vždyť u klávesnice pohybuješ prsty, to snad stačí, ne?
    • Have fun! / Bav se!

http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/usa-akceptuje-hrace-league-of-legends-jako-profi-sportovce-63450/?page=3
      • "Vláda Spojených států uznává profi hráče LoL jako profesionální atlety" - No dobře rezignuji *1* ... Už vidím, jak si stoupnu Dota hráči vedle takového Michaela Phelpse nebo Kobe Bryanta a oni je budou nazývat atlety... To je fakt v prd *1*.

Ale jo Esport je lepší pojem... Měli by asi být taky E-atleti *1*
        • Nerezignuj, technicky vzato počítačový hry vážně nejsou sport. Podle hromady lidí ani právě šachy nejsou sport. Ba dokonce ani nepatří mezi mezinárndně uznané sporty. Sport je prostě fyzická činnost, ale definoval si to hrozně nejasně.
          • Počítačový hry jsou řekl bych dokonce přesnej opak sportu, vzhledem k tomu, že při nich dochází k poklesu kondice, ochabování svalů, popřípadě tloustnutí. Stejně tak klesá i mentální zdraví těchto řekněme vrcholových antisportovců. A o nedostatku slunečního záření a čerstvýho vzduchu ani nemluvim. Je to vpodstatě taková transformace v postiženýho mloka.
            • Nemesus: Jop... Jak říkám, rád si zahraji, ale doopravdy to není nějaký ideál kam směřuji a taky mne děsí, že by to jednou mohlo být spíše tím ideálem *1* .... To se u sportu říct nedá. :-)
            • Robotron3
              Jenže vrcholovej sport taky teda neni zdraví moc prospěšnej.
            • Až na pokles mentálního zdraví s tebou musím souhlasit.
              A to říkám i jako člověk pracující ve zdravotnictví. Sakra, vždyť tahle počítačová era lidi degeneruje.
          • Tak ona taková Olympiáda, která je pro mnohé sportovce top soutěží vůbec neobsahuje ty "duševní sporty či motorové", ale jen doopravdy ty fyzické. Díky *3*
            • Jistěže ne, je dokonce uplnej nesmysl, aby vedle sportovců, který jejich "koníček" stály léta dřiny, krve a potu stál nějakej albín s ručkama jak špejle, co je taky top sportovec protože zvládne 12 hodin denně sedět za pc. A tím nechci nikoho urazit.
              Jinak uznaný sporty podle MOV (což jsou ty, který na olympiádě - možná zatím - nejsou)
              http://www.olympic.cz/www/sport/seznam?olympic=0
              A trochu mě děsí představa, že budu projíždět sportovní rubriku a mezi těma všema fyzickýma aktivita bude jedna potemnělá fotky z herny, že jak hrálo Fnatic s Aliance *8*
        • Já ti poslal diskusi, né článek *7*
          • No chtěl jsem vidět s čím to je v kontextu. A tohle mne zaujalo... Ne já končím. Moje chyba - zbytečný škatulkování, zbytečný projevování nevole k těmhle e-sportům... Sorráč *3*
  • Gratuluju za """profesionální přístup redaktorů games""" poměrně dost značná událost o ne zrovna malim turnaji a tohle je tperv za celou dobu první zmínka o Internationalu... GZ! Docela mě překvapuje, že ten to článek tu je už jsem ani nedoufal... Nevím redaktoři ale jako eSport taky patří do her.... Neříkám psát o každý ptákovině ale o takovojdle megalomních událostí by se nemli prehlizet... Už jen n*srat lidi, že hraním se dá vidělat víc než někdo za celej rok :D:D:D
    • To je ale spíš tvůj problém, že si neumíš najít informace o takové události, když tě to tolik zajímá, nevím proč se tak rozčiluješ, je smutné že o tomhle turnaji slyšíš až dnes *7*
      • Matthew1J
        Tvůj problém zase je, že snaha ukázat jak jsi chytrý sa míjá účinkem.
        WTF? Je jeho chyba, že herní server píše o takové události až po tom co skončila a to v jednom kraťučkém článku? Kdyby sis dal prácu to přečíst tak bys věděl, že o tom věděl enom ho mrzí že games.cz o tom nevěděli. Takže příště než začneš dělat chytrého tak si daj tů prácu a přečti si na co reaguješ.

Edit: kdyby ti to pořád nedocházalo "Docela mě překvapuje, že ten to článek tu je už jsem ani nedoufal..."
        • Jaká snaha prosímtě, nci dokazovat nepotřebuji, jen se snažím poukázat na blbost plést sem na games co zřejmě nikoho moc nezajímá, jako například nějaká turnaje, byť o 1,4 mega$. Určitě se najde někdo, kdo by se na to rád podíval, možná je to vlastně opening Doty 2 (ale o tom že vychází do plné verze tu už něco bylo), jenže ti kdo tu ten článech vyloženě chtějí jsou ti, kteří o tem turnaji dávno vědí *3* <3
          • ja o tom nevedel, dotu2 si obcas zahraju a za vetsi informovanost ohledne tohodle turnaje bych se nezlobil
      • Cim je tento turnaj tak vyznamny, ze je smutne ze o nem slysi az dnes? Hernich turnaju pri launchich byvaj kopy.
        • Ja se na ně třeba rád podívám. A schedule bych ocenil:)
        • No to já nevím, pro mě třeba moc ne, ale u něj to vypadá, že teď prožívá pořádné trauma, že se o něm dozvídá až dnes (alespoň se tak chová, pokud to tak není, asi jsem ho jen špatně pochopil, čeština je možná pro někho zrádný jazyk tak s ním někdo nedokáže vyjádřit to co chtěl)
          • To těžko blbečku já ho sledoval life den co den... jen ta to "profi" stránka neumí informovat o důležitem turnaji a je mi jedno co si myslis
            • - nepochopeno -
    • Hele malá rada. Než klikneš na odeslat tak si svůj příspěvek po sobě přečti. Nikdo nejsme dokonalí ale takhle prznit češtinu je kapánek moc . Není to rýpka jen rada.
  • tohle je vysmech, nekdo chodí do práce 8 hodin denne a nevydela tolik, navic takovej podradnej zanr jako moba hry. kdyby to byl turnaj v supreme commanderu nebo warcraftu 3 nereknu ani ň. rozhodne jim to nepreju a akorat to dava spatny priklad mladezi a detem
    • je to show, stejne jako fotbal a hokej kde se plati astronomicke castky a tam si myslim, ze je to totalne prehnane. navic takovy dota turnaj je jednou za rok, takze opravdu musis umet abys ty prachy vyhral. stravit stovky a tisice hodin treningem, cili je to prace, jen to proste nevidis
      • dostat se mezi opravdové pro hráče - takové co to mají jako full time job a dokáží tím uživit sebe i rodinu nebude sranda, je to dost malá a elitní skupinka, takových co to mají jako vedlejšák a k tomu ještě normálně makají v práci je hodně, ale to nejsou opravdoví profíci
    • Ethy
      Jasně, W3 je o mikru, ale to ještě neznamená že je to těžší hra. Lidský faktor toho že někdo něco "pos..." je v Dotě 5x vyšší - a proto jsou ty premie taky podle toho vyšší, protože se to dělí mezi 5 lidí + klan management a náklady na další turnaje, pr, atd.

Jinak konkrétně Na'Vi a i jiné Dota 2 klany si mohou vydělávat i jinými cestami: http://www.dota2.com/store/itemdetails/20213
      http://www.dota2.com/store/itemdetails/10052

To, že to prostě Blizzard neumí a je tak pitomej, a dává svoje turnaje v překrytí s TI3 je věc druhá, upřímně jim ten fail přeju, protože co jsem slyšel tak ten balanc SC2 jde taky od desíti k pěti.

A spatny priklad mladezi davas tak mozna ty svymi posty proboha *7*
      • Blizz neumí, dává svoje (?) turnaje v překrytí s MOBA žánrem (?), fail (?) jim přeješ, WTF? Zase nějaký z prstu vycucaný hate? Vážně? *1*
        A plést týmovou hru s duelem je taky pěkně od věci, pokud chceš mluvit do obtížnosti. Achjo *7*
      • no slysel si spatne, balance v takove hre bude vzdy problem, ale momentalne je na hodne dobre urovni. btw pocty divaku byly i pres tento dota turnaj standartni. a jak je to mozne, no protoze jini lidi, jedni se zajimaj o dotu jini o starcraft. samozrejme ze je procento, ktere ma rado obe hry a tak asi o ne blizzard prisel, nicmene i tak to byl uspech. starcraft nikdy nebude mit takove divacke pocty, protoze holt nema takovou hracskou zakladnu jako f2p. nicmene prave v pomeru k hracske zakladne je na tom starcraft nejlepe.
        • Ethy
          Jasně, já to taky všechno jak píšeš beru, ale prostě víšco, nepochopím, proč Blizzard, kterej moc dobře věděl hodně dlouho předem kdy bude TI3, prostě musel dát 3 svoje regionální turnaje v 1 víkend když se zrovna hraje největší e-sport turnaj ever? To se mi nějak nezdá.

Balance není nikde, ani v Dotě ne, nikdy taky nebude, ale aspoň nějak víšjak. Já jenom jsem něco slyšel o nějakejch teranskejch minách že byly nějak OP nebo co.
          • Turnaje v různých hrách se překrývají úplně běžně, nevím, proč tě to tak překvapuje. Kdyby se to z pohledu sledovanosti nevyplatilo, tak se to neděje.
      • Nicmene SC2 (bez noveho datace) je stale lepsi hra nez bezhlava rezacka Dota 2. Dota 2 je z pocatku velmi repetitivni mindless cinnost, podobne v sc2 ovsem tam to trva podstatne kratsi dobu (3 vs 7 minut cca?) a clovek neni omezovan cestickama na mape (dropy, vikingy, recall jednotek prez mothership) atd. 1.4 mil usd je peknych ale po rozdeleni mezi 5 lidi, zaplaceni letenek, propagandy, vybaveni a casu straveneho hranim to uz tak slavne neni.
        • Ethy
          Jde o to podle posuzujes lepsi hru, pocet hracu, pocet lidi co sleduje turnaje mluvi pro Dotu 2.
          Nevim v cem je strasna vyhoda air jednotek v SC2 oproti Dote 2, jestli jsem teda spravne pochopil co si mi chtel rict.
          Pokud se nic nezmenilo od prvniho TI, tak letenky, propagandy a ja nevim co, tak to plati Gabe *4*
          • Dle tve logiky je Justin Bieber nejlepsi zpevak na svete. Argument ze to sleduje vice tupych teenageru neberu.

Hru posuzuju podle poctu strategickych/ taktickych moznosti ktere mi nabizi. SC2 ma zkratka vice moznosti v jakekoliv fazi hry zatimco v dote 2 se stale chodi stejnymi pesinkami. Early Thor cheez s jednim medivac dropem nebo proberush napr.
            • Takže v Dotě je jenom jeden způsob jak hrát jednoho ze 120 panáků, že? To tady všichni hateři zapomínají, že Dota je narozdíl od Starcraftu TÝMOVÁ HRA? Jde tam o týmové strategie. Nikdo na úrovni TI3 to nehraje jako v pubu - každý na svoje lvly a jedem K/D.
            • Jsou hry s různým zaměřeními. Na reflexy, na správné používání jednoho panáka (který toho hodně umí), na používání armád (s jednoduchým jednotkami), na počítání, předvídání, přesnost... Je to jako hudební žánry.
      • no, asi se shodneme že ovládat 100 jednotek je objektivně těžší než ovládat jen jednu :)
        • Ethy
          Psal jsem že je to hlavně o mikru, takže jako z týhle části to těžší bezpochyby je. Koneckonců já se k Dotě 1 dostal kdysi dávno před 8 lety právě díky frustraci z W3 ladderu, proto jsem přešel "jenom" na ovládání herů. Nicméně jak se do tý hry dostaneš tak zjstíš, že to má taky hodně svejch těžkejch částí a víc proměnnejch, takže hodnotit která hra je těžší opravdu nejde. Ale pokud to budem brát teoreticky a z pohledu 1 člověka, potom ano, musíš mít sakra rychlý prsty abys byl dobrej ve W3, zatímco v Dotě ti stačí základní mikro, ale musíš vědět strašně moc teorie o hře a tak, což je semtam dost těžký a "tricky"
          • Tou teorii okolo myslis znat counterspelly a obcas prohlednout nepriteli inventar? To ze tam uvidim Shadowblade a koupim si Dust neni nic extra zavratneho nebo pokud tam ma item na Deidalus a ma 3800goldu dam si proste pozor aby nepostavil Divine Rapiera, ta hra neni extra tezka, uz po 10 hrach muze i noob hrat slusne, SC2 trva dyl nez se zazije.
            • Chuan: Na druhou stranu, když něco přehlédneš, nebo uděláš chybu, tak ti z bryndy nikdo nepomůže. A to už chce pořádnou dávku umění stíhat sám všechno najednou.

K tomu, co je obtížnější se jednoznačně prostě dobrat nedá. Na to jsou ty hry příliš odlišné.
            • To ale může říct jenom člověk, co ji nikdy nehrál, že? Po desíti hrách rozhodně nebudeš hrát slušně a i kdyby, na úrovni jako kdokoliv z kteréhokoliv týmu v TI3 nebudeš. A nebudeš tam za dlouhou dobu. Není to jenom o counter a prohlížení inventáře. Občas se mi zdá, že je tam mnohem víc taktiky než třeba v SC2. A to se bavím jen o Capitan's Mode. Já bych se nebál říct, že Dota je mnohem těžší hrát týmově, musí se sehrát 5 lidí dohromady. A musí hrát dohromady perfektně, jinak dohromady prohrajou. Zatímco SC2 je všechno na vlastní triko.
          • k tomu mikru, třeba takové last hitování vypadá strašně jednoduše když to dělají profíci, ale neminout žádný last hit za celou hru je sakra těžké :) a pak samozřejmě postavy jako Geomancer se kterým se s hustým mikrem dají dělat psí kusy
    • Výsměch jsou příspěvky Čechů k tématům, kde kdokoliv v čemkoliv uspěje. Češi neuměj nic jiného, než jenom otevírat hubu na všechno, co se jim nelíbí nebo někomu závidí, ale že by něco udělali dalšího, to ne. Oni jenom sedí na prdeli a chodí do práce a považují se za lepší než kdokoliv kdo vydělává peníze něčím mnohem lepším, než oni sami vydělávají ve své kanceláři, fabrice apd. Fakt, jestli někoho nenávidím, tak to nejsou Poláci, Rusové, USA, Romové, ale jsou to Češi. Jednoznačně nejubožejší národ :) (PS.: Jsem původem Čech)
      • Neházej všechny čechy do jednoho pytle, ne všichni jsou takoví. Já si zase myslím, že tady tohle je typické pro celou východní evropu (do které také patříme), ne jenom pro čechy. To je všechno kvůli tomu stupidnímu komunismu, který to tak dlouho vtloukal lidem do hlavy, což samozřejmě u některých zůstalo i po roce 89.
    • muzes byt klidny, pokud jsou ,,zamestnani,, v tom klanu tak stejne tu vyhru nedostanou...nejspis jen mensi cast v podobe nejake premie
      • Mají ve smlouvě napsané kolik procent odevzadají společnosti kolik je živí. *3*
  • calwin
    no... viem si dosť dobre predstaviť tú ožieračku :D :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit