Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vsak to pisu, ze tehdy nemel kazdy internet a nebyla to levna zalezitost, prenest nekolik desitek mega dat trvalo vecnost, takze nebylo mozne riskovat vydat nedoladenou nebo primo nefunkcni hru
    za soucasny stav ale nemuze elektronicka distribuce, ta je dusledkem levneho a pristupneho internetu
    imho zamenujes pricinu za dusledek
  • Jack1947
    Bugy? Aha tak např že v DLC Dead rising3 podělaného portu je chyba a není tam ten maník co ho mám zabít takže neudělám misi... nebo bugy že Dying light jsem se zasekl pravda za celou hru jsem se nezasekl, v mini šachtě. Nejlepší je neschopnost AI otevřít dveře které jste před nimi zavřely, přitom ta hra není zas až tak lehká.

Jistě ty hry se bugovat nemohli jak by to vypadalo dneska Suits koukají na to jak rychle se udělá hra a nezajímá je že srší nikoliv vtipem zábavou ale bugy na každém rohu.
  • flash789
    zahledenost do toho ze digital způsob co dneska frci je dobry, az cas ukaze ze jsem mel pravdu..ted nemá smysl polemizovat.

PS: a je prikladne jak se každý vyhyba odpovedi na to ze konzoleve hry dřív zabugovane nebyli, proste proto ze nemohly, musela na nich byt odvedena 100% práce..o tom si dneska muzem nechat jen zdat.
  • Dnešní produkce se neskládá jen z koridorovek na osm hodin, je tu spoustu rozsáhlejších projektů... Ke komplikovanosti: jsou nové a složitější technologie; rozsáhlejší vývojářské týmy se obtížněji řídí; je více konkurence - větší finanční náklady - větší tlak na vydání; nároky většinového publika na grafiku - na vydání rozsáhlé hry, která se má vyrovnat dnešním grafickým standardům už rozhodně nestačí malý tým jako kdysi; je složitější přijít s něčím novým, atd... takhle to vidím já.

K bugům, byly tam i zásadní.. např u Deus Ex, kde se musela restartovat už nevím která kapitola, protože Paul nebyl nikde k nalezení. V Longest Journey hra spadla vždy při vstupu hlavním vchodem na policejní stanici. Morrowind mi padal, u Oblivionu si dej schválně hledat fanouškovské patche, nevěřil bys, co všechno opravují. Mě například nešla dohrát kampaň za zlodějskou guildu. Atd.

To že jsou patche rozsáhlé a že třeba obsahují i několik giga dat mi nevadí. Za dobu, co jsem dříve s výtáčeným připojením stáhnul pár desítek mega dnes stáhnu pár giga.
  • Jack1947
    Nebylo tím spíš myšleno že propadá se koruna, to samé u dolaru ale ten byl zase navýšen aby prudily soudruhy.
  • Je trochu problem si pro Dying Light zajit do kamenneho obchodu, kdyz krabicovka vychazi koncem mesice a venku je ted pouze elektronicka verze :).
    A co jsem se dival, tak kurz EURa je kolem 28Kc, cili zadne extremne rychly propad nepozoruju, co by ospravedlnovalo zdrazeni o cca 300Kc.
  • flash789
    Zrejme nepujde o zasadni bugy, protože potom nevim jak by se z tehle her mohly stat legendy. UFO jsme hral na Amize, několikrát od azcatku do konce, stovky hodin..zadny patch jsem nemel..
  • flash789
    Moc se pletes, japonci zcela bezne vydavali a i dnes vydavaji hry které jsou bez bugu. pokud tam chces nejaky najit tak se musíš hodne snazit a spis to hranici z exploitem nez ze by to byl bezny bug.
  • tak také pôvodné UFO bolo ešte na disketách a malo bugov viac než dosť a dokonca bránili dohraniu záverečnej misie. aj taký baldursgate bol zabugovaný celkom dosť a väčšina bugov sa nikdy neodstránila.
  • flash789
    navíc dnes není výjimka ze patche do her mají i několik giga, pridavaji do her cele lokace které tam měli byt v době vydani, ukoly, zbrane, NPC...jestli mi chces tvrdit ze tohle bylo dřív bezne tak jsme asi každý zili v jiné dimenzi.
  • Myslel som to tak, ze im nejde studium ekonomiky, ekonomika ako taka na tom az tak zle nie je :)
  • 1. Cechom nejde ekonomika a tak sa kurz prepada a prepada.. :D V sucasnosti nema vyznam cokolvek kupovat priamo od vydavatelov v elektronickej verzii. Skor si zajdi niekam do kamenneho obchodu.
  • flash789
    Co je dnes komplikovanejsiho? ty koridorove strilecky a hry které mají herni dobu 8 hodin?? navíc kdysi byla daleko vetsi ruznorodost hardwaru nez dnes, a hur se kazda hra optimalizovala.Dnes je prakticky vse unifikovane a zjednodusuje cely vyvoj o svetelne roky. Vyvojarske tymy mají dnes 100+ zamestancu, spickove vybaveni..atd.
    vyse tebou jmenovane hry ..skutecne bugfesty tam ams dva, Daggerfall a Boiling Point. ostatní se daly uplne v klidu dohrat bez patche.Morrowind jsme hral na xboxu a bylo to uplne v pohode, v Oblivionu jsme mel myslim patche dva a taky to bylo ok, a fable jsem hral bez patchu uplne, a neprislo mi ze by tam byli nejake zasadni bugy.
    Hral jsme desitky her na konzolich jako byla PS1,PS2, gamecube, xbox..vse bylo prosto jakýchkoliv zásadních bugu. Na PC byla situace o něco horsi, ale opravdu si nepamtuju ze by hry jako Age of Empires, serie Might and Magic, Deus Ex, Quake, Doom, a tak dále měli nejake vyrazne zastupy patchu a všechny se daly dohrat bez problemu rovnou z krabice.
  • Že nebyly zabugované? Hitman Codename 47, Daggerfall, Morrowing, Oblivion, Mercenaries 2, Boiling Point, Fable, Battlefield Vietnam, Far Cry 2 ... a to jsou jen ty starší bugfesty na které jsem si vzpomněl, nepochybně jich bude víc. Rozhodně bych to neházel na digitální distribuci. Chce to sundat nostalgické brýle a také si uvědomit, že vývoj her je o dost komplikovanější a dražší než býval...
  • flash789
    na konzolich se kdysi vydavali hry které zabugovane nebyli..dnes je situace uplne jina, a rozhodne nesouhlasim s tim ze v době kdy steam nebyl se na PC vydavali patche o 106, jiste ze patche byli, ale hry vychazali v daleko dodelanejsim stavu a většina z nich se dala bez problemu hrat aniz by clovek musel hledat patch.
  • Jack1947
    Jo. *4*
  • Jo a kde prosím Vás? Za celou dobu hraní (odehráno 40 hodin, příběh na 50% a všechny vedlejší mise splněny) a zatím byla jen jedna jediná mise na čas. Vy do toho asi počítáte asi i challenge...
  • To jsi se sem přišel pochlubit? Jsem v zahraničí = kopu kanály v Rakousku, dva kilometry od našich hranic.
  • imho je to dusledek obecne siroke dostupnosti levneho Internetu a ne platforem typu Steam, ty uz jsou jen vyslednym produktem, kde se uchytily tyhle nesvary...i pred Steam byly bezne hry s bugama a patche se vydavaly o106, platformy tomu pridaly jen uzivatelsky komfort, kdy hrac nemusi sledovat kazdyho vydavatele a kontrolovat, jestli uz nahodou neni patch k jeho hre.....
  • Nominace na nejhorší komentář na Games.cz EVER ! *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit