Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hnisavec
    zlaté časy ked neexistovalo 300 trailerov, 20hodín gameplayu, early acces, alphy, bety, kickstartery pred samotným vydaním hry..hra proste vyšla a bolo to prekvapenie a udalosť...teraz to je po hype akurát sklamanie...ešte šťastie, že som sa vyhýbal všetkému ohľadom Evil Within a bola to pecka do gebule ako kedysi Resident Evil 4...v tomto súhlas s P.Bulířem,,,tiež som odmietol testovať alphu Bloodborne, nepozerám videá nič....hra má byť taká aká je...nie ako si ju človek dopredu vysníva...
    • Na tom je mnoho pravdy. Na druhou stranu myslím že zrovna Warhorse si (zatím) na nějakej velke hype nehraje.
  • WhySoSad
    Tak musim rict, ze kdyz pominu ty bugy, ktery jsou proste v alfa verzi samozrejmosti, tak grafika a smysl pro detail je skvelej, kdybych nehral pred chvili Vanishing og E. C., tak bych z te grafiky byl unesenej jeste vic :D

Kdo by mel zajem, tak se muze podivat na video, kde jsem se snazil shrnout vse co v tehle alfa verzi jde delat.

http://youtu.be/DIAvDmuTTLI
    • Diky!
  • Já jsem taky hru zatím finančně nepodpořil a nejspíš stáhnu na zkoušku a teprve potom se uvidí. To je správné, nebudu kupovat produkt bez zkoušky. Vypadá to totiž zatím stejně jak Crysis z roku 2007, všechno zkopírovali, naskenovali pár kytek a listí z jižních čech, poupravili pár textur, nacpali pár nových 3d modelů, jinak nevidím rozdíl, ale držím jim palce, je to pořád jen alfa, odvedli slušnou práci, ale na zadek jsem si z toho zatím nesednul, kam nacpou těch 100 milionů na vývoj? Do pronájmu kanceláří v centru Prahy? Podobnou mapu v Cryenginu jsem si stáhl už stokrát, je toho na internetu mnoho a zadarmo, zatím hra nic víc nenabízí.
    • Další komik... JDE O ALFAVERZI, technologickou, prostě o ukázku právě těch "pár" 3D modelů a základních věcí typu inventář, nebo luk. 100M jde do několikaletého vývoje RPG hry - většina zřejmě na platy, jen si spočítej, kolik peněz by tě stálo 50 vývojářů za 40 000 Kč měsíčně po dobu jednoho roku.
      • Pochybuji, že texty dají dohromadu víc než 500 A4 normostran, to je práce pro rok na jednoho člověka za průměrnou mzdu, druhý udělá 3D modely, co se navíc pořad opakují, tak mění jen textury, třetí udělá cesty NPC v rámci questů, čtvrtý animace a pátý bude hru propagovat. Na co 50 lidí? To je nesmysl. Hra by musela mít 10 000 hodin gameplaye, potom by to dávalo smysl.
        • :D :D jojo, prostě lofas. lépe sis ani vybrat nemohl
        • Jo a proto scénárista třeba Hobbita dostane za cca 150-200 normostran textu to, co ty vyděláš možná za deset let. *1* A nemysli si, že to dělá jeden člověk, naopak, tohle žádný studio nikdy nedopustí. Většinou máš autora námětu, scénáristu + dramaturga nebo dva a ještě specializovanýho autora dialogů. Ono to vypadá jednoduše, jistě. Ale myslíš, že by studio platilo (ze svýho) několik asistentů režie nebo třeba i asistenty střihu kdyby nebyli na place a ve střižně potřeba?
          Přestaň se zesměšňovat.
          • Ale je to zbytečné, všechny dobré hry vznikly v týmu pár lidí, kdy scénář psal jeden, maximálně dva lidi, ten model který popisuješ je pračka na peníze, tak se kvalitní obsah nedělá, filmový Hobit je komerční aušus.
            • tunak: a přesně tak jsem to myslel, souhlasím s tebou.
            • Nemyslím, že máš úplně pravdu. Co se týče hollywoodu a studiovýho systému tak s tebou souhlasím - problém je v tom, že hollywood prostě jen saturuje poptávku, tedy lidi CHTĚJÍ to, co vyrábí. Taky dám přednost autorskýmu filmu, kterej mi něco dá, především to, že naruší mou usedlou představu o světě a trochu mi otevře oči.
              Co se týče her, myslím, že hry obecně velmi kladně přijímané (BG, PT, Fallouty atc.) vznikají - včetně scénáře, návrhu levelů / lokací, dialogů atd. - v týmu. Koneckonců přinejmenším dramaturg jako kritická protiváha tvořivému autorskému duchu je prostě potřeba. I Fellini, Antonioni, Bergman atd. měli dramaturgy. Na druhou stranu je výborné, pokud se tým tvoří kolem silné autorské osobnosti, která hře dává svůj punc. (Levine ard.) Vávra takovou osobností bezesporu je. (První Mafia je jednou z nejlépe napsaných her vůbec, používá scénáristické postupy, jaké tehdy hry vůbec běžně nepoužívaly - rámování děje atd., má brilantně napsané dialogy a brilantně konzistentní postavy. A kromě toho má i co říct - není "o ničem", není samoúčelná.)
        • Nesmysl, model i textury udělá jeden člověk.
          • Jo, kvalitní otexturovaný model dělá třeba měsíc. Ale většinou máš stejně specializovaný autory textur. A uvědom si, že jeden člověk ti textury nenafotí - potřebuješ je správně nasvítit a to prostě jeden člověk nesvede, možná tak jedna oliheň.
            • Tak to potom jo. *3*
            • To měla být ironie :)
            • Proboha za co jsem tady mohl dostat palec dolů? Neblázněte lidi, zkuste se taky kolem sebe rozhlídnout trochu rozumně, ne jen všechno prohánět skrze emocionální ego obranu. *1*
            • wenceslaus
              Kdo nezkusil, nepochopí :-)
        • Koukam, ze ty uz si nejakou hru nekdy delal :D
      • Pokud 50 vývojářů s 40 tisíci měsíčně za rok práce vyplodí akorát tohle, tak to bych hledal schopnější.
        • wenceslaus
          Promiň, ale tohle už si říká o ten omletej argument "Kolik jsi toho už vytvořil ty?"
        • A jak jsi prisel na to, ze vic nemaj? Proste jen neukazali vse.
    • Jak před koupí zkoušíš rohlíky?
      • rukou obalenou sáčkem prohmatáš, jestli neni gumový, nebo naopak příliš tvrdý?
        • Jo, v pekárně, kde jsou za pultem :).

Podobnou odpověď jsem čekal. Podobně si on může pustit let's play na youtube, nemusí kvůli vyzkoušení krást. Ohmatání ti totiž taky nenapoví, jak ti rohlík bude chutnat nebo z čeho je vyrobený.
          • ale jistě že napoví, neřekne ti to, ale napoví určitě.. a v pekárně automaticky očekávám že budou mít pečivo čerstvé, dostanu li tedy v pondělí ráno od pekařky do ruky tvrdý či gumový rohlík, vrátím ho hned jak ho dostanu do ruky.. na rozdíl, od lets playe, ze kterého se nedozvíš řadu zcela zásadních informací, jako je náročnost na hardware, nebo třeba ovládání
            • ne, neni, podle českých zákonů není pořížení kopie hry považováno za krádež. se stim smiř
            • Ale dozvíš. Kromě toho se takové věci dozvíš z recenzí, benchmarků, případně komunitních fór, pokud chceš. Nemusíš kvůli tomu krást. Popravdě řečeno tě nikdo nenutí hru kupovat, pokud ti tento systém nevyhovuje. Nemusíš kvůli tomu krást. Můžeš koupit jinou hru, třeba tu, kterou ti Steam umožňuje zdarma vyzkoušet. Nebo počkat, až ti umožní vyzkoušet KC. Každopádně nemusíš krást jen kvůli tomu, že si chceš hru vyzkoušet a bojíš se za ní zaplatit. Já bych si chtěl taky vyzkoušet jak mi bude do pokoje ladit Van Gogh ale přece kvůli tomu nebudu vykrádat galerie.
              U rohlíku je mimochodem myslím nejdůležitější kvalita (=složení) a chuť. Jasně, že je nebudeš kupovat gumové nebo tvrdé. Stejně jako nebudeš kupovat nefunkční hru. jenže jestli je funkční nebo ne zjistíš snadno. *3*
              A nemusíš kvůli tomu krást.

Podobně když jdeš do kina, taky "kupuješ zajíce v pytli". Když kupuješ boty, taky nevíš, jestli se tvé noze správně přizpůsobí nebo ne. Atd.
              Nemusíš kvůli tomu krást.
              Pirátství je krádež.
  • "Zobrazit kód" a nic... a čekám dál.
    • ucho
      zajímavý, já na to tlačítko ani nemusel klikat, nefungovalo (teda po kliku jen zmizí). ale kód mi to na stránce zobrazovalo pořád i bez toho :)
      • celoush
        To mi ani neříkej *4*
        ale evidentně v tom nejsem sám - http://forum.kingdomcomerpg.com/t/alpha-code-missing-report-here/19462
        • prave somt o skusal a tiez mi po kliknuti na show code zmizne tlacitko a nic :)
          • celoush
            už ho mám *3*
  • Hru jsem nepodpořil, ani nepodpořím, ale určitě si ji stáhnu a dohraji. A bude mě hřát pocit, kolik jsem zase ušetřil peněz.
    • Souhlas. Kam nacpou těch 100 milionů na vývoj? Do pronájmu kanceláří v centru Prahy a nočních klubů? Podobnou mapu v Cryenginu jsem si stáhl už stokrát, je toho na internetu mnoho a zadarmo, zatím hra nic víc nenabízí.
      • wenceslaus
        Dáš odkaz? Stačí jeden, nemusíš všech sto :-D
        • http://www.crydev.net/downloads.php?cat=60
          • ty vole to sou nějaký pralesy, žádnej českej středověk tam nevidim
        • dal bych 10, to musí být hračka vybrat z těch stovek map české středověké krajiny co se na internetu povalují *1*
      • 100 milionů je na vývoj AAA hry sakra málo. Podívej se, co za podobný peníze vyrobili InXile. A karlín bych teda centrem Prahy rozhodně nenazval, do WW1 nebyl ani součástí prahy. *3*
    • Dej si pozor, trolly prej oheň zabíjí, tak aby tě ten pocit nehřál až příliš. *1*
      • Že je člověk upřímný ještě neznamená, že je troll. Já také nenazývám každého, kdo platí nehorázné peníze za pitomé hry volem...
  • Kdo pozdě chodí, autory nepodpoří *4*
  • Morraw
    No vzhledem k tomu, že beta je naplánována na Q3 2015 a všechno se viditelně opožďuje, tak bych to viděl spíše na Q1 až Q2 2016

EDIT reakce na koment dole
    • To by nebyl problém. Na druhou stranu do vývoje nevidíme. Alfa se opozdila z důvodů, který s betou a plnou hrou nemusí vůbec souviset.

Ale taky bych si tipnul mírný zdržení. Dokonce bych dal přednost zdržení a dobré hře (half-life model) před vypuštěním nehotové hry (zdravíme CA a Bethesdu).
  • Hnisavec
    vyzerá to zatiaľ vynikajúco...dúfam že to Dan stihne vydať ako zamýšľa a bude to skutočný nextgen zážitok.....neviete kedy to má vyjsť? Q4 2015 až?
  • K ty faune, co je v skutecnosti flora, se s tim smir Zmikunde...No musim s tim trosku souhlasit. Prijde mi, ze vlcich maku je tam vsude abnormalne mnoho, trosku bych to odvlcil...
    • Hnisavec
      to aby a hra páčila i romantickým ženským dušičkám....piknik v poli posiatom červeným kvítim pri splne mesiačika a roj svetlušiek....holt gamergate zasiahla i Kingdom...normy, normy....
    • Hnisavec
      Česko bolo vtedy outsourcing výroby ópia pre Osmanskú ríšu, zmier sa s stým.. *15*
      • Upozornuji, ze Süleyman by toto cobolacke smecko vydavat vlci mak, ze ktereho se neda ziskat opium narozdil od diskutovaneho maku seteho...PROKOUKL! :)
        • Jo, Suleyman kanuni v roce 1403 *7*
          • nez by to tam dovezli... ;)
      • To se nevyrabi z vlciho maku...
        • owned
    • Asharak
      A to jste neviděli těch světlušek v lese večer *1*
  • Hellboyov clanok v novom leveli je zase najlepsi..vzhladom k afere gamergate by som na jeho mieste nenapadne zakomponoval do hry selku s vyzorom Anety Sarkesian alebo Zoe a nehal ju dojit kravy...kydat hnoj, vyhanat husi na pasu a rajbat bielizen v potoku v ramci minihry. Pripadne taky maly najazd turkov a jej skoncenie u nejakeho saracena...
    • Zrzavý vesnický idi*t by taky nebyl špatný nápad.
      • a bylo by dobry, kdyby treba celou tu vesnici podpalil.
      • Hnisavec
        *1* *1* *1* *1* *1* *15* *15* *15* *15* presne to som si predstavoval pri čítaní toho článku...rofl
        • mirekdusinojc
          No už bude dost, že ve hře budou obyčejní vesnický burani jako vy.
          • Hnisavec
            ja som s tebou husi nepásol...neviem ako ty...dúfam, ale že si prečítal aspoň Hoši od bobří řeky, keď už máš taký nick...
            • mirekdusinojc
              Jo já s tebou naštěstí taky ne a neboj, Hoši od Bobří řeky patří k mojí oblíbené próze, i když tam žádný Mirek Dušín nefiguruje.
    • Vavra takove postupy vubec nema zapotrebi. To jsou taktiky lidi, kterym nazorove oponuje. Okopavani pat na twitteru, vymysleni a postovani zesmesnujicich obrazku. K tomu Vavra neklese.
    • Heh, to by byla supa:D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit