Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    porucha učení != neschopnost se učit. Jak moc snadné je hodit nohy na stůl, když má člověk v kapse omluvenku?
  • Tak, tak. Chmatakov je nejlepsi !!
  • God-of-War
    Taky sem něco četl:D. Se ani nedivim, když půlka MMO her vypadá stejně
  • A co Chmatákov? :D
  • Aneb ukradeny kody Lineage III na scene? Sem zvedav jak dopadne ten soud, jestli tu hru v dosavadni podobe vazne nezakazou...
  • Ringwraith
    Oh god, tak pokud hra opravdu měla tolik problémů + navíc nezájem NCSoftu, tak se nedivím jak to s ní dopadlo.

No, Frogster se s Terou taky pere, ne že ne, třeba Sneak Peak proběhl až týden po tom, co byl naplánován, jelikož v řádném termínu jim prostě absolutně spadly servery. Ale mají zatím po CBT1 -> 4 CBT + 1 OBT ještě čekají, takže je prostor testovat a vylepšovat.
  • Ringwraith
    http://tinyurl.com/7fgq4cz
  • Spades
    http://tinyurl.com/6pvbxpx
  • God-of-War
    V ten den vystoupim z Hádesovo říše a začnu ho pařit taky...Ehm, nějak mi to nereagovalo na BoB.2@tiscali
  • Myslím, že odpověď je jednoduchá. Nedočkáš se pravděpodobně nikdy, pokud si ji neuděláš sám. Z hlediska vývoje populace v Česku, anglicky negramotných lidí bude ubývat. Pokud tedy nepřijmeme sice možný, ale prozatím hypotetický scénář, že anglosaský svět převálcuje Čína. Pak by mohla anglická gramotnost v české kotlince klesat ale jedině na úkor růstu čínské. Nebo arabské ale to by zas možná došlo k zákazu pokleslé zábavy počítačový her.

Samozřejmě, v horizontu asi 20 let se teoreticky můžeš dočkat automatického online překladu čehokoli z libovolného jazyka do jiného (něco jako integrovaný google translátor do libovolné windows 12 kompatibilní aplikace možná i s audio složkou.)
  • Ve výsledku za Fail Aionu nemohl ani tak ten grind ale spíš nezájem NCSoft Korea o evropský (potažmo americký ale tam je situace podstatně lepší) trh. Aion tu vydali jen tak z rozmaru (doufajíc že "dobré" jméno hry jim vydělá balík samo o sobě) a bylo to dost vidět na absenci GMek, CMek která na forkách vyloženě lhala a neochotě NCS Korea ve hře cokoliv změnit.

Tohle všechno vedlo k odlivu lidí ze hry a následnému "server merge" (naprostá katastrofa - jestli někde byl "server balance" tak ho merge naprosto zk... pokakal. Což vedlo k nevyváženosti stran, kde pak jedna strana držela taktické lokace skoro rok v kuse (!!!). Povolení transferů jednotlivých hráčů mezi servery ze hry následně udělala "easy mode" pro silnější stranu. A tohle vedlo k dalšímu odlivu hráčů.

Přičtěme k tomu, že systém "counter class" Aionu nic neříká (Nagearovaný Sorcerer + trochu skillu + ping okolo 50 = God mode - neexistuje proti-class). A abychom měli na co nadávat, přibyly arény 1 na 1 ve hře, kde je class balance sprostá nadávka.

Pak tu máme úžasný crafting equipu, který nikdo nedělá (je tak příšerný, že se těžce nevyplatí), a všemy oblíbený manasocketing gearu (2 týdny grindu pro prachy pryč během 2 minut a výsledek nula). A poslední whine :-) - potírání hackerů nějak vázlo .... resp. neexistovalo - na youtube jsou videa různých hackerů co pořád hrají (!!!). Uživatelská podpora vždycky napsala mail, že to vyšetří (automatická odpověď) a to bylo asi tak všechno. Platící zákazník je asi svatý.

Ke Gameforge a P2W systému se nemůžu zatím vyjadřovat. Uvidíme jak to povedou. Hůř než NCS to snad ani nejde.
  • BoB.2
    mrkni na muj profil.
  • Ringwraith
    Blokovat můžou třídy Lancer a Berseker.
    Já to mám nastaveno na pravém tlačítku myši, které dokud držíš, tak automaticky blokuješ údery zepředu - pokud se mi za Lancera blok povedl, tak jsem nedostal žídnou damage. Ale např. boss lvl 38 mě one-hitnul i přes blok - já byl jen lvl 22. Údery se stran a zezadu logicky nevyblokuješ, a pokud pravé tlačítko pustíš, tak má blok asi tři vteřiny cooldown.

Lancerův dřevec a štít (hra to počítá jako jeden item ve weapon slotu) má v popisce mimo způsobovaného zranění i čísleně vyjádřené max. možné příchozí zranění, co může vyblokovat. Berserkerova sekera to má vyjádřeno v procentech - pokud vím, tak např. 75% zranění, ale asi se to různí sekera od sekery...

Jo a štítem se dá vyblokovat i šíp od Archera či fireball od Sorcerera, a taky útoky od příšer 100x větších než jsi sám. No, není to moc realistické, ale jde prostě o herní mechaniky.
  • Díky za dojmy Ringu, láká mne přímé ovládání boje ^_^.

Můžu se tak nějak obcně zeptat, jak funguje blokování?
  • Mohlo by to byt celkem zajímavé i grafické spracovaní je pěkné, ale strašně mi vadí jak všude dávaj ten japonskej styl :( . Nemám nic proti tomu když se to někomu líbí, ale dnes je to skoro v každé onlinovce.
  • nechcem sa Ta dako dotknut ale ...pride mi zvlastne ,ze kazdy tvoj prispevok je o tom , ci je alebo nie je ta a ta hra v cestine....nezamyslal si sa nad tym ze namiesto cakania na cz dabing hry , nebude lepsie zlepsit si ( naucit sa ) en , cim vlastne nie len - 1. budes fungovat aj bez cz prekladu ale aj si dotycnu hru zahrajes bez cakania ? Navyse sa hovori ,ze kolko jazykov vies, tolko krat si clovekom a mali by sme sa zvdelavat pocas celeho nasho zivota *3*
  • dovtedy sa stihas aspon 10x naucit anglictinu na stredoskolskej urovni co ti na hry staci
  • Ringwraith
    Aion byl z dlouhodobého hlediska fail, to je fakt a není po moc pěkná prognóza pro další velká korejská MMO tady na západě. Snad se mu povede aspoň jako F2P.

Avšak Aion taky byl, co jsem slyšel, obrovskej grind a TERA... no, prvních 22 levelů jsem jako grind nepociťoval ani v nejmenším. O vyšších levelech budou vědět hráči KTery... pár tady v ČR taky je, pokud vím.
  • miker17
    To Ringwraith:
    Tak jsem to zahrál a mé hodnocení : -Hra jo to docela dobrá ale skončí to jako Aion....
  • Tahle hra se v Korei uz normalne hraje, takze najit nejake videa na youtube urcite nebude problem...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit