Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Recenzent Daniel Kremser musí být mutant! *1* Jinak není možné aby nového Texe "nepochopil" a dal takhle ostudné hodnocení.
    • Ilusiveman
      Neurážej mutanty jo? Nebo si pro tebe dojdu.

http://i.imgur.com/LWoPwzK.png
      • Tohle kdyby na mě v noci vybaflo z křoví, tak bych se ... vůbec nelekl.
        • Ilusiveman
          A kdyby tě oje*al tou hlavou tak by ses u toho posral
  • ucho
    Neřeším to číselné hodnocení, spíš nechápu ten přístup recenzenta. U jiných her nevadí, že mají například špatnou grafiku, protože na lepší nejsou peníze (Hotline Miami), ale tady je to omíláno několikrát dokola a zjevně to vadí. U jiných her nevadí, když je použit koncept z minulosti jako záměr (Legend of Grimrock), zde to vadí.
    • GlaDOS
      Osobně si myslím, že by si recenzent měl nejprve zjistit, jakou autorskou vizi vývojáři měli, a pak následně zhodnotit, jak se jim povedlo tuhle vizi naplnit. Když už jsme u toho Hotline Miami (je to opravdu pixel art), těžko té hře vytýkat, že to není 3D adventura, když taková ani hra být neměla. Poslední dobou jsou některé recenze psány tak, jako by hodnocená hra měla apelovat na naprosto všechny hráče. Což je ale blbost. Když měl nový Tex hlavně apelovat jen na menší množinu (fanoušky starších dílu), měl by podle toho být hodnocen (a evidentně se mu povedlo uspokojit fanoušky velmi dobře).
      • Ilusiveman
        Co to je za bullshit? Jako já budu mít vizi vytvořit sra*kojidní hru s nepochopitelným dizajnem a dostanu za to 10/10?
      • maros.goc
        Presne tak, autor vela krat naraza ze pre "ostatnych hracov to bude take ci take" akokeby kazda hra bola vyvijana pre kazdeho
    • XXHUGOXX
      Hotline miami nemá vôbec nejakú zastaralú grafiku. To bol len zámer tvorcov, je to len iný štýl grafiky (pixel art). Ale inak máš pravdu.
      • ucho
        Hotline Miami má k pixel artu daleko :) Samozřejmě že je to záměr tvůrců, protože na lepší grafiku (myšleno opravdu lepší ručně kreslenou) neměli prostředky/schopnosti.
        • XXHUGOXX
          Hotline Miami je pixel art !! Nerobili to preto lebo na lepšiu grafiku nemali, bol to proste zámer !
          • maros.goc
            Pixel art je len pseudoodborny vyraz pre neschopnosť vytvorit krajšiu grafiku :-)
            • Kozy
              Tak zrovna pixel art v Hotline Miami má k umění blíž než ten kýčovitej hrad.
            • ucho
              GlaDOS: za pixel art se dá schovat samozřejmě všechno, co člověk nakreslí po pixelech, ale určitě i ty sám poznáš, že taková grafika má různou úroveň kvality, viz tvůj odkaz, a Hotline Miami je mezi skutečným pixel artem (myšleno přímo umění) na míle daleko a spíš taková dětská amatérská kresba. a jediný záměr je tam v tom, že to autor té grafiky lépe nakreslit nedokázal... kdybych takovou grafiku u své hry vytvořil já, rozhodně bych si ji neodvážil nazývat pixel artem...
            • GlaDOS
        • O tom by se dalo polemizovat. Stejně tak bys mohl vytknout třeba minimalismu nebo kubismu, že jejich zástupci mohou čmárat jen geometrické tvary, protože na realistické vyobrazení nemají schopnosti. Je to art.
          • Tvurce hotline miami to sam rekl, ze se proste v grafice nevyzna a proto je tam tak primitivni grafika.
          • ucho
            zjevně nevíš, co je to kubismus, když to uvádíš jako příklad...
  • Autor asi nepochopil zásadnú vec. Tá hra bola robená pre fanúšikov a to, že vyzerá a hraje sa ako staré časti je jej zámer.
    • "S vědomím, že Tesla Effect je zastaralý titul, který si s největší pravděpodobností užijí jen fandové značky a lidé, co si přesně takovou podobu hry zaplatili na kickstarteru, musíte k hraní přistupovat už od začátku. O to více je obtížné hru hodnotit obecnější optikou."

ja by som povedal že to autor pochopil veľmi dobre
      • Tak prečo tú hru celkovo hodnotí ako nepodarok a prirovnáva k moderným hrám? Prečo indie hry s piatimi pixelmi hodnotia úplne iným merítkom? Asi by si to mali ujasniť najprv.
      • jojó, kdyby se tak tou obecnější optikou hodnotily i indie hry, místo toho je tu něco jako trojí metr hodnocení, jeden pro AAA, jeden pro Indie a jden pro ten zbytek
  • maros.goc
    ešte k recenzii, tá mi pripadá strašne povrchná a cítit z nej ako keby bola spíchnutá horúcou ihlou ...mám pocit, ako keby recenzent túto hru hral z donútenia a prefrčal ňou raketovou rýchlosťou len aby ju mal za sebou a rovno aby mal za sebou recenziu ....také mám z toho pocity
    • ked to pisal pan Kremser, ktory ma pisanie pre games.cz a Level iba ako vedlajsak popri skole alebo co, tak sa nie je comu divit....spomenme na jeho legendarnu recenziu Lords of Shadow 2 *3*
      • maros.goc
        Hej ta jeho recenzia bola fakt hnoj
  • alladjex
    Musím říci, že i já jsem z téhle recenze dost rozpačitý. Stejně jako z té v Levelu ...
    Adventury mě nikdy moc nebrali. Sice jsem je sledoval, pár zkusil rozehrát, ale nemám prostě trpělivost na příliš klidné putování lokacemi, sbírání předmětů atd. atp. Nicméně Tex me vždycky lákal svým tématem. Myslím tím "školu drsných detektivů" ala Chandler. V průběhu let sem si sice žádného nezahrál, ale zato jsem začal číst tenhle druh detektivky a zjistil, že mě tahle literatura fáákt baví. Ale k tématu ...
    Na steamu jsem narazil na jen a jen dobré a pochvalné ohlasy a říkam si kua, to budu muset konečně zkusit. Stáhl jsem si tedy demo a zahrál si ho. No potvrdilo se mi, že mi adventury moc nejdou ;] ale s obsaženou nápovědou a internetem sem to zvládl. ;] Demo sem si fakt užil a hru si určitě časem pořídím a zahraji celou. Zatím sem si koupil balíček starých Texů. Můj dojem ze hry byl, že autoři přeci vybrali peníze od fanoušků a pro ně udělali další díl (chvíli jsem hrál Tex M. UKM, ale nestačil na to komp). Ale ani já jako tímhle druhem her nepolíbený sem se bavil, herní mechanismy naprosto v pohodě, CGI není hrozný ... naopak sedí do daného stylu. To to má vypada jako CoD? To by bylo přeci úplně mimo ne?
    Nevím nevím. Games čtu dlouho, ale nějak přestávám s jeho obsahem a recenzemi souznít. Přiznávám se, že asi jediné články, na které se těším jsou věci od Pavla Dobrovského, který mi přijde tak nějak normálně v klidu ... *4*
    • N7N7
      Souhlas. A Pavel Dobrovský i mně připadá z celé té party takový nejlepší a nejvíc v pohodě.
      • Mě taky, až do jedné osudné chvíle. Viděl jsem ho totiž ochutnávat svůj vlastní holub z nosu. A pozor, teď nejde o pomluvu, nýbrž o holý fakt. Sám to ví, já to vím, možná to ví ještě někdo, kdo ho viděl. Samozřejmě důkazy nemám, ale jak jsem mohl vědět, že zrovna když se na něj budu dívat, tak provede takovouhle strašlivou věc.
  • Naco recenzujete nieco o com nemate ani paru? Cela hra bola mimochodom urobena s velmi malym rozpoctom 1 milion dolarov takze sa naozaj nedaju ocakavat nejake graficke orgie. Nato aky mali rozpocet je neuveritelne ako velku, dlhu hru navyse s 5timi zakonceniami sa im podarilo vytvorit. Hudba je skvela, herci su beckovi, ale hraju dobre. Ma to atmosferu v aku kazdy fanusik Tex Murphy serie dufal.
    • Pre teba je 1 milion dolárov malý rozpočet ? Češi z toho v pohode urobia AAA hru - Kingdom Come
      • Cosi
        Warhorse tak žádají o pomoc herní komunitu. Prostřednictvím Kickstarteru chtějí vybrat 300 tisíc liber. Tedy zhruba 9,9 milionu korun. To je pochopitelně částka, jenž na vývoj hry ani zdaleka nestačí a sami vývojáři ji označují zhruba za desetinu potřebného rozpočtu. Dosavadní práce podle nich vyšly přibližně na 30 milionů korun.
      • ucho
        dobrej vtip
    • maros.goc
      herci boli narokom vzdy takí bčkoví ...oni narokom takto prehrávajú :) mne sa to strašne páči
  • maros.goc
    ja snad snívam ......snívam .....nikdy som Texa nehral, no co prisiel tento diel a zahral som si ho, nedokazal som sa od neho odtrhnut. ...nadherna hra! ....o co Kremserovi tu vlastne ide?
  • Tesla přímo odkazuje k The Ponadora Directive - to by si mohol recenzent opraviť.
  • Za mne osobně je to nejlepší díl Texe, který kdy spatřil světlo světa. Uživatelský interface a ovládání je tentokrát konečně použitelné (když si vzpomenu na ten nelogický pohyb z Under a killing moon...). Některá videa jsou vcelku zdařilá, hlavně když je vidět panoráma futuristického L.A. (hned si vzpomenu na Blade Runner). Hudební doprovod je místy rovněž stylový.
    Vtípky jsou zkrátka pitomé a hloupé, ale nic si nenalhávejme, v této sérii nikdy nebyly jiné. Snad si dovolím tvrdit, že tentokrát se autoři vyhnuli těm úplně nejhloupějším pitomostem, jako je uklouznutí na banánové slupce a spol. Bizarní (ne)herci se mohou někomu jevit jako veliké plus. Suma sumárům, pokud člověk ví do čeho leze a má trochu sklony k masochismu, tak bude nejspíš pokojený.

Jo a takový dotaz do plénu, ten obrovský tranďák, není to náhodou Divine?
  • TheGGG
    Konečně na games začaly padat pořádná hodnocení, tydle herní experimenty patří spláchnout do haj*lu
    • VaZqeZ_EU
      Čím více všichni herní vývojáři poserou her - * - tím více bude vznikat lepších her *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit