Přejít na výpis diskuzí
Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure - recenze
27.6.2014 | Daniel Kremser
91 příspěvků
-
Jak to jen shrnout.. Novýho Texe jsem dohrál (patrně tím nejmíň atraktivním dějovým tokem). Hra má 5 různých konců. Ale na to jsme zvyklí z Pandory. Určitě si to dám znovu s jiným rozhodováním v klíčových momentech.
Jsem už pamětník a krabice všech dílů Texe mám několikrát poctivě dohrané a vyskládané vedle dalších titulů.
Příběhově mi v Tesle opravdu něco chybělo, trochu to skřípalo a asi 2x jsem narazil na opravdu silné nelogično. To mne trochu zamrzelo.
S čím ale u recenzenta nesouhlasím je kritika herního mechanismu. Kombinace předmětů možná šla vyřešit jen kliknutím jednoho na druhý místo slotů, ale vše ostatní mi sedlo a bezvadně se to tak i hrálo. Vizuál hry se držel poctivě nastaveného standardu z minulých dílů a neměl být žádnou výraznou revolucí, tak to bylo myslím na KS zamýšleno.
FMV mne naopak velmi potěšily svou kvalitou, rozlišením i zpracováním.
Možná jich mohlo být i povícero. Po vzoru starých dílů, kdy se tvůrci nebáli nafilmovat i přešlapy hráče při zkoušení různých kombinací v řešení problémů. Podtrhovalo to Texův smolný přístup k věci a jeho osobnost.
Za mne je to perfektní doplnění serie, i když příběhový boom se u mne nekonal. -
Prostě to není hra pro debily a Dan Kremser sítem neprošel.
Případ uzavřen. Tex odchází, nasedá do vznášedla a letí za svými fans. -
No a hlavně pře měsícem možná i déle jsem zde četl, že nový Tex je ve fázy testování a že to z hodnocením nevypadá moc dobře. To mi chce někdo namluvit, že hru games.tiscali zkouší déle jako 1 měsíc? Nevěřím tomuto webu ani slovo.
-
-
Datum vydání: 7.5.2014. A píše se "fázi".
-
-
konkrétně ten datum vydání je argument? To moc nevyšlo. :)
-
-
To docela vyšlo. Jelikož hra vyšla 7.5.2014 (a je 28.6.2014), pak z toho vyplývá, že už "před měsícem možná i déle" redakce mohla vidět, jak hra vypadá, a z toho něco málo usoudit. Tím pádem si větu "Nevěřím tomuto webu ani slovo" strč za klobouk, a než něco takového vypustíš, zjisti si fakta. Možná reaguju trochu přehnaně, ale prostě nemám rád rýpavé kecy a něco takového mě dokáže slušně vytočit.
-
-
nevěřím tomu ve smyslu, že recenzent testuje na herním webu hru měsíc a déle. Mě to spíš příjde, že někdo hodil dotaz na recenzi a ten někdo kdo viděl tu hru 5 minut odpověděl, že to vypadá zle a tim i skončil u této recenze. : *6*
-
-
Pokud sleduješ Fight Club, zejména dotazy na konci podcastu, pak víš, že se nevěnují všem hrám hned při datu vydání. Některé hry mají přednost, na jiné přijde řada později. Na tom není nic nevěrohodného ani neefektivního. Z mého pohledu ses prostě rozhodl, že nebudeš akceptovat názor recenzenta a tím končíš diskuzi. :)
-
pro mě je to zkrátka nevěrohodné, aby trvalo měsíc vydat recenzi od začátku testování. Hodně nevěrohodný. Silně neefektivní a nevěřím tomu.
-
Ale proč by musel recenzent hru testovat měsíc a déle? U MMO bych to třeba pochopil, ale u single-playerovky ne. Třeba ji prostě dohrál, nelíbila se mu, a tak to sepsal. Nevidím problém. Pokud jde o nízké hodnocení, je známo, že pro tvorbu uceleného názoru čtenáře je vhodné přečíst si více recenzí od různých autorů. Stále nevidím problém.
-
-
-
-
-
-
Já jsem Tesla Effect dohrál už před nějakou dobou a užil jsem si ho jako dlouho nic. Hratelnost, humor, puzzly – přišlo mi, že cílem vývojářů bylo udělat titul, který bude maximální potěchou pro hráče a povedlo se jim to.
Předtím jsem vyzkoušel akorát Overseera a nechytil mě.
Je mi 20 let. -
-
Overseer byl tak trochu složitější po stránce dějové a tak trochu jsi naskakoval do rozjetého vlaku. Upřímně mě taky bavil ze všech nejméně.
Pokud překousneš už opravdu na dnešek zastaralý look, vyzkoušej Under a Killing Moon. To by mohl bejt dobrej start do serie. A na seznámení s Texem je to asi nejlepší díl.
Předchozí dva už jsou HC staré záležitosti z dob 3,5" disket.. -
-
Díky za radu. :) Nakopnut Tesla Effectem časem určitě pořídím celou sérii, i kdybych se na ty hry měl jenom koukat v knihovně na GOGu. :D
-
-
-
Tohle je hodně slušná hrá v dnešní době vypreparováných slátanin. 7/10.
-
Asi bych se opakoval, ale mám podobný pocit jako většina diskutujících zde. Nechci hatovat recenzenta, asi to bude mladej kluk, který prostě Texa Murphyho ani nezná a před recenzí si pustil pár videí ze starších her na youtubu, aby rychle "doplnil vzdělání". Každopádně z recenze je cítit že vztah k Murphymu Dan Kremser (btw nepíše on taky pro Hrej?) žádný nemá, ani pozitivní ani negativní, přitom to je ten jediný předpoklad pro cílového hráče této hry, která není nic jiného, než pokus udělat pro fanoušky to co tvůrci slíbili na Kickstarteru - a toho podle mě projekt přesně dosáhl. Zdejší hodnocení a kritika obsažená v recenzi je jako vytržená z kontextu universa a stylu Texe Murphyho a je prostě aplikována na jakoukoliv "adventuru z 21. století která se pokouší o retro styl", což prostě nemůže fungovat, podobně jako nehodnotíte indie hru stejným měřítkem jako nový GTA. Osobně bych neviděl chybu v recenzentovi, on asi udělal to co mohl, spíše to je problém neuváženého přidělení hry k recenzování šéfredaktorem.
-
-
Milovník Texe Murphyho všechno uvedené přejde a užije si bezmála 20 hodin staromilské jízdy. Ostatní si však tento návrat raději odpustí.
-
-
No nic. Já si to užil a potěšilo mě, že je to jak starej UaKM.
-
no jo dalši recenze co je uplne mimo. nekdo by mel vyhodit všechny tyhle pisalky a sehnat kvalitni lidi co dokazi napsat kvalitni recenzi
-
-
Tak se zeptej ne? rejpalové jsou totiž nedostatkové zboží. *7*
-
-
Rozhodně to zkus... taky to byl muj první Tex Murpy a bavil jsem se královsky. Tahle recenze je stejnej případ co ta Poláčkova na Murdered: Soul Suspect. Pro mě fajn sedmičkové hry ;-)
-
-
Reakce na Ucha :))
-
-
Přiznávám se, že jsem chvíli přemýšlel, jestli to sem napsat, ale nakonec to přeci jenom udělám jako zajímavý psychologický průzkum. První, co jsem měl možnost vidět, tak byl titulek recenze a autor. Po rozkliknutí, než se stránka načetla a měl jsem možnost vidět nějaké hodnocení a pustit se do textu, tak mi hlavou bleskla reminiscence na Mirku Spáčilovou v kulturní oblasti - mám na filmy většinou úplně opačný názor, než autorka. A tady to vypadá asi obdobně. Přestože jsem neměl možnost hru hrát, celkem se na ni těším. A to právě přesně pro to, nač dokázal Chris získat peníze na Kickstarteru - návrat k tradici. Další pokračování série je vyrobeno právě hlavně pro fanoušky série, kteří chtějí dostat novou hru v duchu série s Texem Murphym. Což, jak se zdá, dostali.
-
-
to jsme na tom stejně, Spáčilová je takový anti barometr na filmy, většina filmů co strhala se mi velice líbila a naopak *1*
-
-
RECENZE: Na hraně zítřka je konečně sci-fi, která má mozek. A Toma Cruise
Fanoušci jásají, i kritik listu Variety chválí. Snímek Na hraně zítřka, který míří do našich kin, dává žánru sci-fi stvrzenku, že pouhá akce nestačí, ale slouží příběhu.
Hodnocení: 65 % *1*
-
-