Přejít na výpis diskuzí
Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure - recenze
27.6.2014 | Daniel Kremser
91 příspěvků
-
Ani mi moc nevadí, že se na Games snaží přiostřit hodnocení, jen doufám, že kuráž zbyde i na očekávané AAA hry typu FIFA, CoD, DA: Inquisition atd.
-
-
1) Kremser není součástí games, je to freelancer.
2) si upad ne.. Nic se nezmění.
-
-
Takto to dopadne keď vyberú katolíka , aby hodnotil citový život homosexuála...Jednoducho, recezent má k téme pristupovať nezaujato. to v tomto prípade nie je.
-
Asi bych se opakoval, ale mám podobný pocit jako většina diskutujících zde. Nechci hatovat recenzenta, asi to bude mladej kluk, který prostě Texa Murphyho ani nezná a před recenzí si pustil pár videí ze starších her na youtubu, aby rychle "doplnil vzdělání". Každopádně z recenze je cítit že vztah k Murphymu Dan Kremser (btw nepíše on taky pro Hrej?) žádný nemá, ani pozitivní ani negativní, přitom to je ten jediný předpoklad pro cílového hráče této hry, která není nic jiného, než pokus udělat pro fanoušky to co tvůrci slíbili na Kickstarteru - a toho podle mě projekt přesně dosáhl. Zdejší hodnocení a kritika obsažená v recenzi je jako vytržená z kontextu universa a stylu Texe Murphyho a je prostě aplikována na jakoukoliv "adventuru z 21. století která se pokouší o retro styl", což prostě nemůže fungovat, podobně jako nehodnotíte indie hru stejným měřítkem jako nový GTA. Osobně bych neviděl chybu v recenzentovi, on asi udělal to co mohl, spíše to je problém neuváženého přidělení hry k recenzování šéfredaktorem.
-
-
Milovník Texe Murphyho všechno uvedené přejde a užije si bezmála 20 hodin staromilské jízdy. Ostatní si však tento návrat raději odpustí.
-
-
Naco recenzujete nieco o com nemate ani paru? Cela hra bola mimochodom urobena s velmi malym rozpoctom 1 milion dolarov takze sa naozaj nedaju ocakavat nejake graficke orgie. Nato aky mali rozpocet je neuveritelne ako velku, dlhu hru navyse s 5timi zakonceniami sa im podarilo vytvorit. Hudba je skvela, herci su beckovi, ale hraju dobre. Ma to atmosferu v aku kazdy fanusik Tex Murphy serie dufal.
-
-
Pre teba je 1 milion dolárov malý rozpočet ? Češi z toho v pohode urobia AAA hru - Kingdom Come
-
-
Warhorse tak žádají o pomoc herní komunitu. Prostřednictvím Kickstarteru chtějí vybrat 300 tisíc liber. Tedy zhruba 9,9 milionu korun. To je pochopitelně částka, jenž na vývoj hry ani zdaleka nestačí a sami vývojáři ji označují zhruba za desetinu potřebného rozpočtu. Dosavadní práce podle nich vyšly přibližně na 30 milionů korun.
-
dobrej vtip
-
-
herci boli narokom vzdy takí bčkoví ...oni narokom takto prehrávajú :) mne sa to strašne páči
-
-
no jo dalši recenze co je uplne mimo. nekdo by mel vyhodit všechny tyhle pisalky a sehnat kvalitni lidi co dokazi napsat kvalitni recenzi
-
-
Tak se zeptej ne? rejpalové jsou totiž nedostatkové zboží. *7*
-
-
Recenzent Daniel Kremser musí být mutant! *1* Jinak není možné aby nového Texe "nepochopil" a dal takhle ostudné hodnocení.
-
-
Neurážej mutanty jo? Nebo si pro tebe dojdu.
http://i.imgur.com/LWoPwzK.png -
-
Tohle kdyby na mě v noci vybaflo z křoví, tak bych se
... vůbec nelekl. -
-
A kdyby tě oje*al tou hlavou tak by ses
u toho posral
-
-
-
-
Za mne osobně je to nejlepší díl Texe, který kdy spatřil světlo světa. Uživatelský interface a ovládání je tentokrát konečně použitelné (když si vzpomenu na ten nelogický pohyb z Under a killing moon...). Některá videa jsou vcelku zdařilá, hlavně když je vidět panoráma futuristického L.A. (hned si vzpomenu na Blade Runner). Hudební doprovod je místy rovněž stylový.
Vtípky jsou zkrátka pitomé a hloupé, ale nic si nenalhávejme, v této sérii nikdy nebyly jiné. Snad si dovolím tvrdit, že tentokrát se autoři vyhnuli těm úplně nejhloupějším pitomostem, jako je uklouznutí na banánové slupce a spol. Bizarní (ne)herci se mohou někomu jevit jako veliké plus. Suma sumárům, pokud člověk ví do čeho leze a má trochu sklony k masochismu, tak bude nejspíš pokojený.
Jo a takový dotaz do plénu, ten obrovský tranďák, není to náhodou Divine? -
ja snad snívam ......snívam .....nikdy som Texa nehral, no co prisiel tento diel a zahral som si ho, nedokazal som sa od neho odtrhnut. ...nadherna hra! ....o co Kremserovi tu vlastne ide?
-
Já jsem Tesla Effect dohrál už před nějakou dobou a užil jsem si ho jako dlouho nic. Hratelnost, humor, puzzly – přišlo mi, že cílem vývojářů bylo udělat titul, který bude maximální potěchou pro hráče a povedlo se jim to.
Předtím jsem vyzkoušel akorát Overseera a nechytil mě.
Je mi 20 let. -
-
Overseer byl tak trochu složitější po stránce dějové a tak trochu jsi naskakoval do rozjetého vlaku. Upřímně mě taky bavil ze všech nejméně.
Pokud překousneš už opravdu na dnešek zastaralý look, vyzkoušej Under a Killing Moon. To by mohl bejt dobrej start do serie. A na seznámení s Texem je to asi nejlepší díl.
Předchozí dva už jsou HC staré záležitosti z dob 3,5" disket.. -
-
Díky za radu. :) Nakopnut Tesla Effectem časem určitě pořídím celou sérii, i kdybych se na ty hry měl jenom koukat v knihovně na GOGu. :D
-
-
-
Jak to jen shrnout.. Novýho Texe jsem dohrál (patrně tím nejmíň atraktivním dějovým tokem). Hra má 5 různých konců. Ale na to jsme zvyklí z Pandory. Určitě si to dám znovu s jiným rozhodováním v klíčových momentech.
Jsem už pamětník a krabice všech dílů Texe mám několikrát poctivě dohrané a vyskládané vedle dalších titulů.
Příběhově mi v Tesle opravdu něco chybělo, trochu to skřípalo a asi 2x jsem narazil na opravdu silné nelogično. To mne trochu zamrzelo.
S čím ale u recenzenta nesouhlasím je kritika herního mechanismu. Kombinace předmětů možná šla vyřešit jen kliknutím jednoho na druhý místo slotů, ale vše ostatní mi sedlo a bezvadně se to tak i hrálo. Vizuál hry se držel poctivě nastaveného standardu z minulých dílů a neměl být žádnou výraznou revolucí, tak to bylo myslím na KS zamýšleno.
FMV mne naopak velmi potěšily svou kvalitou, rozlišením i zpracováním.
Možná jich mohlo být i povícero. Po vzoru starých dílů, kdy se tvůrci nebáli nafilmovat i přešlapy hráče při zkoušení různých kombinací v řešení problémů. Podtrhovalo to Texův smolný přístup k věci a jeho osobnost.
Za mne je to perfektní doplnění serie, i když příběhový boom se u mne nekonal.