Přejít na výpis diskuzí
Test Drive: Ferrari Racing Legends - recenze
10.1.2013 | Ondřej Švára
51 příspěvků
-
Je fakt ze posledni arkada co me bavila byl Grid (ale ten me bavil dost).
Vubec netusim jak bych to videl dnes kdyz mam nakrouzino v iRacingu... -
Jo, tak v tom s tebou souhlasím, velmi dobré kompromisy mezi arkádou a simulátorem byly třeba TOCA2, Rally Masters nebo Rally Trophy, tam prostě chování vozidel dávalo smysl. V Shiftu je opravdu prapodivná fyzika, stačí zkusit otočku pomocí ruční brzdy = impossible *1*
-
Tak u CARS bych se nebál, že dopadnou špatně. Už teď je ta hra na dost dobré úrovni po všech stránkách, na každém Buildu je poznat, jak moc na tom makají a věřím, že až to výjde, tak už nikdo nebude smutný, že Gran Turismo je jen na Playstation *3*
-
pCARS nebudou čistokrevný simulátor. Bude to spíš něco na úrovni Forzy a Gran Turisma, tzn. docela realistické.
-
Vím, simuluju (říct "hraju" se mi příčí) a Asseto Corsa očekávám, stejně jako rF2. *4*
Ale říkat, že pro dobrou fyziku se člověk musí dívat jen na simulátory, je zhoubné. Proč dříve šlo, aby i skoro všechny arkády alespoň vzdáleně připomínaly svým chováním auta, a dnes už většinou to nejde? Já nechci, aby všechny hry byly simulace, chraň bůh. Taky si občas třeba na notebooku něco chci zahrát na šípkách jednou rukou. Ale když už je ve hře auto, mohlo by se alespoň trochu jako auto chovat.
Tyhle shiftovské rádoby polosimulace jsou tragické. Vznikají tak, že se vezmou slušné modely kontaktu pneumatik s povrchem a pružných elemntů v podvozku, zlinearizují se (v horším případě se některé věci udělají dokonce konstantní), a naroubují se na nepochopitelně vypatlaný model inerciality s tisícem zbytečných ústupků. To už je kolikrát lepší udělat to fenomenologicky, alespoň si ten model potom neprotiřečí.
P.S. Mě grafika vůbec nezajímá. Proto taky stále holduju GPL. -
JJ to vypada moc pekne. Ja jen pevne doufam ze dobre dopadnou CARS a neskonci to jako TDFRL.
-
Tak pokud chce člověk dobrou fyziku, tak by se měl zaměřit spíše na simulátory jako iRacing, rFactor, Live For Speed apod. Kolem března / dubna by měla vyjít Asseto Corsa, což podle předpokladů bude absolutní pecka a zároveň asi první simulátor s opravdu nadupanou grafikou, ale o takových hrách není na Games.cz ani písmenko... Tady máš malou návnadu: http://www.youtube.com/watch?v=LzSpK4sZvGA
-
Forza 4 je locknuta pocas zavodenia na 60fps. Len replay je 30fps. Forza Horizon je cela v 30fps.
-
Mně se víc líblo TD6, kde byli Fear Factory / Gary Numan, to intro jsem si pouštěl pořád dokola *1* Na druhou stranu, ta hudba byla asi jediná dobrá věc na té hře *1*
-
Pamatuju, jako by to bylo včera, kdy jsem smažil do zblbnutí Test Drive 5. To byla gameska. "Nýdy" byly sice tenkrát pořád lepší, ale jen tak na tu hru se skvělym soundtrackem nezapomenu.
http://www.youtube.com/watch?v=OXPFYz8G21k -
TDU1 předběhla dobu a snad jediná Forza:Horizon jí předčila.
-
s 30FPS děkuji nechci (navíc s framerate dropama).. u závodní hry to prostě není dostatečné.
-
Jediné slovo začínající na dvě "b", a ty to tak zazdíš. *1*
-
Já bych se nedivil. Tak se asi prostě dneska závodní hry (a v jiném smyslu nejen ty) recenzují. Jízdní model tu asi není priorita a to samé si myslí i producenti. To je tragický nedostatek soudnosti, pro mě je fyzika jediný opravdu důležité kritérium.
-
http://www.youtube.com/watch?v=omQbMRorp9o <- Malá ukázka bude stačit :o))
-
Jestli má rád Ferrari a kvalitně udělané okruhy tak ať si koupí XBOX 360 a Forzu Motorsport 4 Tam není co dodat.
-
ve verzi Burago 1:50
-
Zajmavy, ze v recenzi neni moc zminovany jizdni model, ktery k** tuhle hru ze vseho nejvic. Cert vem spatnou AI a grafiku, ale kdyz se auta opet tak podivne smykaji jako v Shiftech, tak je to proste napresdrzku.
-
tata slibil že k 16. dostanu ferrari
-
Konečně známka, která Test Drive patří stejně tak, jako by měla patřit např. TDU 1 i 2. *11*