-
pokud někdo touží zametat za sebou elektronickou stopu tak doporučuji zahodit telefon a používat výhradně Tails https://tails.boum.org/ *3*
-
Ohledně výkonů tak ve hrách i v programech jsem tam kde jsem byl i s w8... na DX 12 je zatím moc brzo jak s hrami tak i s mojí peněženkou, ale jinak běží pěkně a vypadá taky pěkně, velký plus je taky v aktualizacích není jich moc takže po reinstalaci stáhne pár mega a je klid,,, ale upgrade je o ničem os se choval nějak divně takže to chce formátovat a nahodit na čistý disk
-
Pro ty co peji oslavne ody. Prave sem dostal 40 novych PC do kanclu (tzn zadnej herni highend, ale to je fuk). Je to 40 totoznych stroju, dell. Pudou na ne w7, ale dohodli sme se, ze je "upgradujem" na desitky. Z tech 40 se na zhruba 1/3 poved ten upgrade napoprvy ... nice ... jak pisu, totoznej HW, totoznej SW (holy win 7).
Sekundarni prekvapko ... po upgrade na w10 neslo nabootovat z USB. Overovali sme to nekolikrat, jesli nemame vlci mhu. Po obnoveni img 7cek (boot z placky), to uz zase slo.
Jako sorry, ale alfa verze nebudu testovat ani doma a to ani v pripade, ze by mi za to nekdo platil. -
-
U mě doma na první pokus a už měsíc (nebo dva) vše běží téměř bez problémů. Ale uznávám, že 40 vs 1 není úplně reprezentativní vzorek.
-
A mne isla nainstalovat W10 na PC (prechod z W7) a na NB (prechod z W8,1) uplne bez problemov a hned n prvy sup a dteraz s tym neni ziadny problem ani na jednom zariadeni.
Mozno je chyba medzi obrazovkou a stolickou *1* Pripadne v tych vopred postavenych zostavach, co vo vacsina pripadov stoja za ho*no a pravidelne to hadze hardwarove chyby. Nj, to su tie profi zostavy od odbornikov... sam to doma zlozim lepsie a hlavne zadarmo *7* Ale 40 by som ich skladat asi nechcel *1* -
-
taky záleží na tom co na PC děláš, jestli jen čumíš na po*no a hraješ hry, není se o čem bavit. Naprosto souhlasím výše se Zetkem, protože se tu bavíte o dvou rozdílných věcech - profesionálním a uživatelským využitím.
-
On nic neskládal.. prostě jen instaloval windows. To svede kluk ze základní školy, když se trochu zajímá o PC. *3*
-
-
to mi je jasne, ja som len narazal na to, ze tie skladane zostavy, co som mal cest vidiet, tak zvykli robit neocakavne veci, kore mali normalne fungovat, kdezto pri osobnom skladani (co je vlastne tiez pre skolaka) mi vsetko bezalo jak ma.
-
-
-
Instalovat zcela nový a naprosto neověřený systém do pracovních PC je stupidita. Systém je to dobrý, ale je přinejlepším ještě v betě. S USB u win 10 jsou problémy a každý kdo se o IT věci zajímá, tohle snad ví.
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=GV7HcHLVgns
-
Zdravím, mne se naopak po upgradu na Windows 10 trhání u her objevilo *16* , což jsem u Win8/8.1 vůbec nestávalo a celkově mi hry jedou nějak hůře, navíc FPS limit mám omezen na 60.
Prosím co stím *7* -
*9*
-
Že mě šmíruje Google/FB kvůli cílené reklamě? To je jeho byznys plán. Platím za jeho služby ztrátou části soukromý. U toho co si platím penězi ale nechci, aby odesílalo více dat, než je k jeho používání nezbytně nutné.
Za sedmičky jsem si zaplatil. 10ky se mi nabízejí jako update "zdarma". Ale dostanu za to systém, který bude odesílat spousty telemetrie na servery MS. Dat z kterých se toho dá o mě zjistit opravdu hodně. Proč bych to dělal? -
-
jen technická je to již nějakej ten měsíc co několik aktualizací 7miček je "vylepšili" tak, že vpodstatě stejnou telemetrii posílaj také *3*
-
-
Jenze na tech sedmach to muzes nenainstalovat/odinstalovat. Narozdil od desitek.
-
-
až na to že nic neodesilaji to tvrdí jen ruska propaganda *1*
-
-
prej systém uzavřený- jenom na hry a bez balastu. *6*
To bych taky rád, ale kdejaká "pikatchovina" vyžaduje steam, interfernet apod.
Těžkej a nechutnej marketing, schovávající se za protipirátská opatření. -
-
a ty o com tocis kolega?
-
-
I když sledování vypnete, systém pořád něco podezřelého stahuje (hlavně když se přepne do spořiče). A nemusíme chodit ani daleko se složitými důkazy telemetrie, stačí si přečíst nové smluvní podmínky widlí, je to výsměch pro všechny uživatele.
-
Windows 10 je určitě lepší než všechny předchozí OS od MS. Není to ale ještě zcela doladěný systém, takže kdo se chce vyhnout případným problémům, ještě bych počkal. Já nečekal, protože jsem měl na jednom PC už zastaralé a pro mě dávno okoukané Win 7 a na druhém z mého pohledu ne moc hezké Win 8.1.
Na obou mých PC byla instalace naprosto jednoduchá (jen upgrade). Na jednom PC mi ovšem zcela zmizela DVD mechanika ze seznamu disků a na druhém PC mi zase připojená bezdrátová klávesnice a myš v USB způsobovala BSOD. Pro mě bylo jednoduché tyhle věci vyřešit, ale pro začátečníka to musí být noční můra, takže osobně bych opravdu ještě čekal, pokud jde o začátečníka a podnikovou sféru. Pro znalé hráče, pro které je PC tak běžná věc jako vzduch a voda, bych upgrade rozhodně doporučil.
Oproti Win 7 i 8.1 se zřetelně zrychlilo naběhnutí systému. U některých her jsem také pozoroval lehký nárůst FPS. Přepínání mezi okny a to i mezi hrama v okně je pak podle mě plynulejší než v předchozích windows. Dost se mi líbí virtuální obrazovky, které mi příjdou kupodivu méně náročné než prostředí v Win 7. Systém taky vypadá moderně. Ovšem pořád je zde řada rezerv i v vzhledu.