-
Neco jako WoT - staci projit ofiko fora, naslibovano tuna veci a vysledek - po roce provozu prakticky zadny zmeny. Pritom hraci casto volaji po vecech, ktere jsou na 10 minut prace.
BTW: Napr vydat v roce 2011 hru, ktera NEUMI pouzivat vice jader a navic je tak neoptimalizovana, ze i na top strojich lita FPS klidne pod 20 ... -
Jestli te bavi kazdou hru odehrat 50x ...
V principu to funguje tak, ze dostanes (napr) nejaky save, popis lokace a k tomu seznam 50, 10, 150 ... variant jak mas tu lokaci projit. V zavislosti na projektu, samo. Nekdy se testerum nechava volnejsi ruka, nekdy je presne predepsany co a jak musi udelat.
K tomu dostanes popis co se ma kde stat a ty jednoduse potom zpatky reportujes kde si narazil na bug, nebo kde si narazil na usek kterej neslo projit, quest kterej neslo v nejaky kombinaci splnit (napr pro splneni qstu potrebujes mec, ale tvoje postava ho nema a neni ho kde vzit ...).
Nekdy to je tak, ze vyvojari jednoduse vyberou N zajemcu a nechaji je hru hrat a ocekavaji podnety ciste na zaklade jejich dujmu, ale tyhle veci sou prevazne o tom, ze ty to delas gratis a ziskas za to tak maximalne tu hru (pripadne dozivotni acc ...).
A samo, nekdy si te vyvojari muzou otestovat - napr ti daji postup, o kterym vedi ze nefunguje a kdyz to nenareportujes, tak si skoncil. -
Tohle neni ani o faktech, tohle je o pouzivani ty vyplne v toho spuntu na krk ... Napsat ze testovani je vlastne jen hrani hry muze leda dmnt.
-
jj, hrat po 150 stejnej desetiminutovek usek aby clovek vyzkousel 150tou variantu pruchodu je fakt zabava, autor clanku necht se de zahrabat.
-
Zavedeny termin je "By design" :-)
-
bud jen trolujes a nebo o vyvoji SW nic nevis (jako autor tohoto clanku). Pro dalsi podobne vseznalky - testovani her neni zabava!
-
platit niekomu, ze sa hrajka v pracovnej dobe, LOOOOOOOOL, Take 2 zazaluj toho smrada.
-
Podepisuji se, chapu ze autor clanku nemuze vedet o kazde profesi vse, ale kdyz uz chci neco takoveho napsat tak si zkusim aspon zjistit fakta. Jsem rad ze aspon nekdo zde nevidi zabugovanost=mizerna prace testeru, protoze to je naprosta kravina. A jak uz nekdo psal, prace je to tezce podhodnocena a ve vetsine firem panuje to, ze tester neni dulezita pozice, i kdyz nebyt QA oddeleni, tak vetsina produktu co vyjde ven je naprosto nepozitelna. Ted uz jde o to jake ma QA ve firme vahu.
-
No jo, už jsme zase u toho podporování a iniciování "svobodných a originálních názorů" ze strany šéfredaktora. Možná by to fungovalo, kdyby ty názory za něco stály...
-
Vždyť je to levis. S každým článkem dokazuje, že ví prd o kdečems. A omluvu nečekej, tohle je převlečenej Sillmen -> Napsat, vydat, zapomenout.
-
Vzhledem k tomu ze jsem se taky cca dva roky pohyboval okolo jedne nejmenovane ceske velmi zabugovane vojenske serie tak tomu ver... vedeni je schopno prohlasit i o chybe kterou cely testersky sbor púrohlasi za ultimatni, ze je nepodstatna nebo ze na to neni cas, pripadne ze neni rentabilni to opravovat. Dalsi oblibene hlasky byli "engine limitation" a "as design" ... a nejvetsi prasarna kdyz se odbivaly testy bylo prohlaseni "na to neni cas, to udela komunita" ... krom toho ze je ta prace mizerne placena je jeste podhodnocovana a nepochopitelne trpena pouze jako nutne zlo. Nekteri lide si totiz neuvedomuji ze kdyz lide plati tak chteji kvalitu... *16*
-
vidim ze nie som sam koho tento clanok vytocil :) resp. sposob akym to autor napisal, nech ide pisat o dedinskom futbale radsej...
-
pridavam se, taky jsem si QA uzil a autoruv popis QA je velice nestastny a vubec neodpovida skutecnosti.
-
no, přečetl jsem si článek, rozčílil se a následně s uspokojením z komentářů zjistil , že čtenářská obec disponuje mnohem širším rozhledem než autor článku. Příslušná oprava ze strany redakce by byla více než na místě.
-
Jako clen QA v hernim byznysu s triletou praxi zadam po autorovi clanku omluvu. Jelikoz poznamka "což je v zásadě obyčejné hraní her a poznámkování/hledání chyb" mne velice urazila. Je videt ze autor nema o praci v QA nejmensi poneti a zjednodusovat to na proste hrani her, je neco co ve mne vari krev.
Doufam v brzkou omluvu, dekuji. -
"jednorázově najatý zaměstnanec" ; "obyčejné hraní her a poznámkování" - Hlavně jak dělat herního redaktora je o moc prestižnější práce ... tfuj .
-
To autor: "což je v zásadě obyčejné hraní her a poznámkování/hledání chyb". Neni to tak docela pravda. QA (Quality assurance) neboli testovani probiha podle predem stanovenych protokolu, kde se testuji specificke situace treba nekolikrat dokola. Takze rozhodne nejde o klasicke hrani a uz rozhodne nejde o zabavu, protoze clovek dela dokola porad to stejne, pripadne jen predem dane kroky....rozhodne nejde o hrani jen tak....
-
alien, ja jsem prave ve hrach takovej ze zkousim kdejsou meze co jde a co ne
-
V Číně lidi umírají, protože se od hry nemohou odtrhnout a tenhle si stěžuje, že nedostal zaplaceno. No, asi ho ty hry nebavili. Což je zpětná vazba pro Take2.
-
K testovani her se u nas asi nic moc nedostanes, zas tak narocny projekty se tu vesmes nedelaji, ale jinak obecne nabidek na testery je hodne ;-)