The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered – recenze
-
Skyblivion je mrtev, ať žije Oblivion remastered!
Já jsem neodolal a chtěl zažít tu nálož nostalgie. A taky jsem ji dostal už od vstupu do hlavního menu. Hra obsahuje ryzí (plochou) hratelnost originálu, bugy, glitche a nepřehledný inventář. Jediná moderní feature je užitečný quick wheel. Na vše ostatní už jsou k dispozici stovky módů. K dokonalosti mi chybí jen killcam.
Nejsem zarytý fanda, ale co TES série umí skvěle je pocit z explorace, kdy záchranu světa hodíte za hlavu a jdete prozkoumávat. Teď se ale soustředím více na plnění úkolů a příběh si drží kvalitu i dnes.
Největší dělo je ale přechod na UE5, který hru řádně oživil a na vyblitý originál už si nikdo nevzpomene. Hlavně oceňuju nové modely potvor, které jsou úžasné. Hře sedí i lehce nahnědlý filtr. Zlověstné Brány Oblivionu žhnoucí do tmy jsou pak pastvou pro oči. Všechnu tu krásu trochu shazuje bídná performance.
Když to srovnám s originálem, který jsem dohrál někdy před patnácti lety, nerozuměl jsem moc levelingu a hru dohrál tak na dost nízkém lvlu, tak tady u remastrované verze se bavím víc než jsem čekal.
Bethesdě se s tímto shadow dropem povedl skutečně marketingový majstrštyk. Bravo!
-
Na jednu stranu chápu Kubův pohled na bugy, na druhou stranu má hra kultovní status z velký části i kvůli tomu a počet memů/videí, který se okamžitě po vydání objevily, to jenom dokazuje.
Jasně, v rámci nový hry by mi to taky přišlo otravný, ale nemít je tady, tak to zdaleka není taková zábava a můžem se znovu nostalgicky bavit věcma typu "let's find these mountain lions".
-
To jste me tou sedmickou skoro az potesili. Oblivion je hra, ktera letela z disku rekordne rychle, vydrzel jsem to hrat asi 10 minut. Je to McDonald herni zabavy (ale Big Maca mam o dost radsi). Nenarocne hrace, tyto genericke obri svety mohou ohromit. Je to prece tak velke a je tam tolik lidi!