Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A vždycky stačilo. I původní BG přebírala většinu mechanik ze starších her. Jen se k tomu musí přidat jedna "drobnost" musí se to udělat opravdu dobře, aby to byl velký úspěch. Občas se naopak některé mechaniky musí vynechat. Wolfenstein 3D měl být stealth akcí s převleky a vůbec (předělávka Castle Wolfenstein z pohledu vlastních očí), ale vývojářům se tak líbila akce, že stealth ze hry úplně vyhodili. Doom měl být RPGčko.

• Derp_1337

"Tam je to už skoro 30 let starý design jen tomu dali cutscény a hned to byla hra roku.V současnosti stačí málo."

To není tak úplně pravda, že by to bylo nějak problém současnosti. To je spíš povahou lidské kultury všeobecně.

Každý lepší historik ti totiž řekne, že kultura je cyklická. Něco je v módě, pak to přestane být v módě, a pak se to o několik let později vrátí zpět s drobnou obměnou a zase to bude v módě. A tak pořád dokola.

Obzvlášť módní návrháři či hudební interpreti by o tom mohli napsat hromadu knih. A očividně je to i součástí herní kultury.

• Derp_1337

"Co vlastne vychazi - soulsovky, axonometricke RPG, akcni RPG, JRPG, Ubisoft,  Bethesda, Capcom"

Ten seznam nic nevypovídá o (ne)kvalitách her, co dnes vychází. To spíš vypovídá něco o tvém herním (ne)vkusu, když si vybavíš jen takové hry.

• lito

přesně tak a jak to krásně funguje a to samé BG3. Tam je to už skoro 30 let starý design jen tomu dali cutscény a hned to byla hra roku. V současnosti stačí málo. 

• 0011

Oboje má svoje místo, osobně si myslím, že remaster bude mít větší úspěch, změny ve skyblivionu jsou zajímavé, tady je super srovnávací video, ale na konzolích si Skyblivion nezahraješ. Moje pc už to neutáhne, ale viděl remaster na 2k monitoru na 4070 a po grafické stránce vypadá jako rozdíl 3 generací hw oproti skyblivionu. Pro nás nostalgiky je skyblivion určitě lepší volba po herní stránce co se týče inovací, ale mladší generace hráčů a konzolisti sáhnou po remasteru. Mohl bych dávno hrát na xboxu, ale čekám na byť lehce downgradovanou verzi na switch 2 někde jsem četl spekulace že se něco takového peče. No a na pc se o skyblivion nebojím, ten mi pojede, alespoň po dlouhé době použiju pc na něco jiného než jako přehrávač anime na tv 😀

• Johny666

jen pro zajímavost, "the arrow to the knee" je taková severská fráze, jakože pokleknout před nevěstou, proto to tam každej opakuje, že byl dobrodruh, dokud se neoženil :)

• fakta... hraci nariekaju jak chcu nieco nove ale aj tak kupuju stale to iste

• viz dragons dogma

• ALHAZRED

Velmi dobre to vyzerá to ano, ale čo nefunguje ?? Ja som mal hned v prvej kobke 2 bugy, keď sa zasekli Čepelisti. Jeden za mrežou a druhý pri súboji s assasinmi, čiže reload...nevrav že tam bugy nie sú lebo sú ...a to ja som fanboy, ale počkám si na PATCH...

• lito

20 let starý gamedesign úplně v pohodě může fungovat viz Claire Obscur.

• A ze si ti banditi pockaji az ja budu na vysokem lvlu a zacnou tam lozit az pak, protoze do te doby tam machaji ocelovymi zbranemi :D

Kdyz teda pominu, ze ti banditi maji sanci na preziti asi stejnou, jako kdyz tam se mnou vleze jednotka vojaku = chcipnou za 10 vterin.

• Hm jo no, marne vzpominam co v dnesni dobe neni 20 let zastaraly gamedesign. 

Co vlastne vychazi - soulsovky, axonometricke RPG, akcni RPG, JRPG, Ubisoft,  Bethesda, Capcom...vsechno 20 let zastarale dizajny, kde tech par zmen hratelnost od svych predchudcu temer nezmeni, nebo k horsimu. Ostatne to mnozstvi remaku a remasteru puvodnich her to jen potvrzuje.

• Tenurri

já hrála skyrim asi 3x a nikdy jsme k tomu módy nepotřebovala. Baví mě ta hra taková, jaká je i se všemi jejími nedostatky.

Oblivion ani Morrowind jsem nikdy nedohrála, ale to proto, že jsem obojí zkoušela až dávno po skyrimu a ty hry i přišly moc těžkopádné a nehezké. Oblivion ještě šel, ale brány oblivionu mě po chvilce přestaly bavit.

Na druhou stranu já velmi málo móduji hry a když už, tak jsem si stahovala módy jako "hezčí armor" a "hezčí účesy" :D a i u toho jsem se bála, že to nějak rozbiju.

Oblivion remaster si koupím, těším se na to, konečně to třeba dohraju, protože mi TES hra chybí a nechci hrát znovu skyrim (i když na skyblivion jsem zvědavá, snad to potom zvládnu zprovoznit).
    Ale osobně si ještě počkám. Jak na nějakou slevu, tak toho mám ted ke hraní docela dost a ještě jsem nedohrála ani KCD2

• Namax

20 let zastaralý gamedesign s pozlátkem.

Zadarmo v Gamepassu asi dobrý...

• Corvus

A JO! :-D

• Corvus

OK, beru názor. A co konkrétně nefunguje? Mě tam například funguje úplně všechno. Stealth, luk, šíp v koleni, explorace, příběhy, knihy, soundtrack, zvuky, super úkoly. Co na tom nefunguje?

• 😀

• Tak ono hlavně ty loadingy ani nejdou už odstranit (bez toho že by se udělal komplet reboot či reimaginace). Ono kvůli tomu, že jsou ty lokace oddělené, tak jsou časo interiéry větší, než exteriéry. Pokud má lokace víc stupů, tak jejich pozice nepasuje přesně (zvenčí jsou dveře třeba blíž u sebe, než zevnitř. Nebo i v jiné výšce)

Pokud by někdo chtěl, aby to byl jeden prostor jako v moderních hrách, tak musí víceméně lokace předělat, by byly jiné. Což už není úplně remaster.

• No jeslti se nepletu, tak level scaling odpovídá levelu postavy.

Ale problém je, že level postavy tu nutně nereflektuje sílu postavy, protože nevychází jen z bojových skillů. (v originále to bylo z primárních, které jsi si zvolil, v remasteru je to ze všech)

Takže pokud se ženeš za levelem pomocí toho že si nagrinduješ alchymii, plížení, acrobacii, opravu zbroje, atletiku, akrobacii a speechcraft a dogrinduješ se tímhle o 15 levelů výš, zatímco čistě bojové skilly ti zůstanou na nižší úrovni, tak můžeš mít problém. Protože nepřátelé budou o těch 15 levelů vejš, ale ty nebudeš mít silnější útok či obranu.

Pokud se na tyhle naopak vykašleš, zanedbáváš je a leveluješ jen ty bojové, tak můžeš v síle protivníky předehnat. Protože ty (=i protivníci) máte relativně malý level, zatímco skill Blade máš už na stovce.

V tomhle je ten systém bohužel nedomyšlenej :-/ Myšlenka hezká, ale nikdo nad ní nepřemýšlel.

• SlavicBes

Ani mna loadingy vobec netrapia. Ja som hral povodny Oblivion pred rokom ci dvoma a ked bol loading medzi poschodiami tak len som pozerel na kratku obrazovku loadingu a uz som bol spat v hre. Ani troska mi neprislo, ze ma to nejako otravuje. Proste loading.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit