Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls Online bude mít barely, krabice i rybaření
17.5.2013 | Adam Homola
82 příspěvků
-
na co se hlavne tesim je ze se to da hrat ve first person pohledu jak klasicky TES =) podle tech videi to ani nevypada na mmo hru zatim jsem teda nikde nevidel kde hrac muze ukrast vse co se kde vali :)
-
osobne jeste trochu offtopic. dlouho jsem zkousel ruzna mmo at placena nebo zdarma a az v posledni dobe amm pocit ze si muzu z neceho vybrat. Pokud jsem fanda fantasy zvolim NWN a kdyz chci trosku toho realismu pujdo do The secret world online mno a pokud chci FPS ale ne pouhy multak tak zahraju planetside 2 :) a to nejlepsi na zaver vse zminovane je zdarma akorat TSWO musite vlastnit originalku, coz vlastnim od launche. Jo a jednu dobu me docela dlouho bavil rift (pro me takova ideova konkurence wowku ktere se specializuje na mladsi hrace naproti tomu rift je takovej dospelejsi ale to je pouze muj dojem chapu ze na obou stranach se najdou vyjimky) mno a konec koncu rift uz je take zadarmo:D takze pro me jako mmo hrace je prave rok 2013 zlatym vekem:) a to sem nezminil EVE online ktere zase zaujme jinou kategorii lidi. snad to nekomu pomuze pri vyberu hry:)
-
Málem jsem čekal výbušné barely.
-
jen aby to nebylo další wowko, kde "převratným třetím pilířem" nebudou tentokrát dabingy, ale lootovatelné sudy a zbytek bude... prostě WOWko s TES texturami (kterými půjde opět krásně propadávat :), starý dobrý Daggerfall a Arena ).
-
-
kdyby se dneska delaly hry jako Arena a Daggerfall tak by mi ani to propadavani texturami nevadilo
-
-
Jestli myslis ten rozsah ... tak beru i v podobe text only ...
Ale od bazmeku, co se chlubi perim, ocekavam, ze aspon to peri funguje. A ne ze si kopnu do par tun dracich kosti a ty se predemnou kutalej jako hadrovej panak. -
S tim naprosto souhlasim. Od doby Areny uz se jen orezavalo. Daggerfall toho dost pridal, ale odebral moje oblibene kouzlo Earth to mud, kterym jsem si kratil cestu v opravdu rozsahlych dungeonech. To melo logiku protoze Arena mela dungeony 2D a mezi patry byly loady jako schody. Daggerfall mel uzasny bludiste. Ne koridory s malymi odbockami ale opravdova bludiste. Morrowind odebral jakakoli kouzla tykajici se letani. Skyrim pro jistotu odebral i moznost delat si vlastni kouzla.
A co se tyka rozsahlosti sveta - ono staci porovnat velikosti map. Skyrim 37km2, Oblivion 57km2, Morrowind 10km2, Daggerfall 487000km2. V Dagerfallu je ruznych guild/sekt organizaci vice nez 70 a z poskoka na sefa guildy pro jednu guildu ruznymi questy (ano jsou genericke a repetitivni) se clovek vypracoval za mesic hrani. Ve Skyrimu staci jedno odpoledne a pocet organizaci, kde to jde, jsou jednotky. Města v Daggerfallu odpovidaji realnym stredovekym poctum (maji i 10ti konkretnich obyvatel). Od doby Morrowindu maji mesta TES do 80 obyvatel z toho pulka jsou anonymni "guards".
Vzdycky me rozesmeje statistika ve Skyrimu kde mam 9000 people killed, coz je 20x vic nez ma cela "civilizovana" populace Skyrimu.
Po celkem velkych ocekavanich, co jsem u SWOW Toru, ktery povazuji vzhledem k potencialu, za nejvetsi MMO propadak historie, zustavam s ocekavanim u TESO radeji pri zemi.
Dokud se budou kopirovat "osvedcene MMO postupy", je zadelano na dalsi WOW klon. coz je v roce 2013 proste propadak, protoze kdo chce "MMO s osvedcenymi postupy" tak uz na nejakem je a nema duvod prechazet do noveho klonu toho sameho. -
-
V Morrowindu se létat dalo - to zakázal až Oblivion (kvůli tomu, že měl města v oddělených lokacích).
Jinak - Dagerfall byl tak rozlehlý především díky tomu že byl náhodně generovaný. Přiznávám, že mě osobně náhodně generované lokace akorát prudí. Lidí které baví prolézat padesátou jeskyni k nerozeznání podobnou od předchozích 49 moc není. To není útok na Dagerfall - na svou dobu to byla skvělá hra, pouze konstatuji, že dám přednost dvaceti unikátním lokacím před tisícovkou náhodně vygenerovaných. -
-
Jop, a hraci vyvojarum po dohadech a hadkach dokazali, ze jsou talni bridilove, protoze udelali mody, ktery mesta daly do jednoho sveta => napriklad slo prelizt hradby ...
BTW: A on posledni TES nema genericky z 90% stejny dungy? ... negenerujou se sice random ... ale to na veci nic nemeni.
Ostatne, diablo I/II bylo random cely ... a nikomu nevadilo to hrat ;D. Kdyz se to udela dobre ...
-
-
Docela by mě zajímalo jestli se ještě někdy dočkáme RPGčka co má koule :) 487000km2 by bylo fajn pro MMO, dnešním trendem je ale dělat minimapky kde na dohled od vesnice pokojně žije rodinka obrů. Nu uvidíme :)
-
-
lotro je celkem rozlehly, nic extra, ale porad je to jediny trochu normalne dlouhy rpg, tzn... ze to neporchodis za par mesicu.... tak by mel vypadat standart MMO, a ty lepsi by byly treba 5ti nasobny. .. na to taky vetsina soucasnych mmo dojela GW2, swtor, Neverwinter...co to je za mmo, kdyz mas celou krajinu (koridor) za mesic prochozeny?
-
Oni mozu vygenerovat aj podstatne vacsi svet ako ma DG a bude to ovela jednoduchsie ako tvorit unikatne prostredie, ktore je tam od Morrowindu. Otazne je kto by to hral.
-
Právě proto se těšim na Zaklínače 3, sice to nebude něco extra velkýho, ale má to být tak 3x větší něž skyrim, takže to bude dostatečně velký a pokud to nezkazí tak i s vynikajícím příběhem a bude tu hra co donutí TES se zlepšit :)
-
-
Zaklinac 3 ma byt vacsi o zhruba 20% a nie 3x. Ono je to aj tak jedno pretoze podstatnu cast hrania Skyrimu stravi clovek aj tak v interieroch a dungeonoch ktore sa do tejto plochy nepocitaju.
-
Jo to jiste..uz radsi vydali toolkit aby si lidi toho Zaklinace 3 pak mohli dodelat..udelat 3x vetsi hru nez Skyrim za tak kratkou dobu nevypada ze by to melo byt vypiplany ve vsech smerech..ale uvidime..
-
-
-
K tomu ještě přidám možnost prakticky neomezeného nakupování baráků, lodí, koňů. Potom vývoj postavy založený na 8 statech (ne 3 pseudostatech ala Diablo) asi trojnásobek slotů na vybavení atd. Nemoc byla fakt nemoc a nešlo ji léčit pouhým "uprdnutím si nad libovolným oltářem". Jo a doplním ke rozsahové statistice ještě rozměr mapy původní Arény: cca 9 000 000 km2.
-
-
jo byl jsem zpocatku trosku zmaten, nez jsem zjistil, ze v te hre je neco jako rychly presun z mista na misto :D Pamatuju se jak jsem v Arene vyrazil z nejakeho mesta, ze teda dojdu do dalsiho...jdu, jdu, jdu, jdu........a ono porad nic :DD jen random dungeony.
-
Můžu se zeptat o jaký hře teď mluvíš? ( pls ne zkratky)
-
-
The Elder Scrolls: Arena, Daggerfall
-
-
-
-
To je otazka vkusu, ja jsem poradne zacal TES az Morrowindem, protoze Arena byla po docela kratke dobe neuveritelne nudna a Daggerfall asi nejzabugovanejsi hra na svete (neslo to ani dohrat kvuli bugum ;-)
-
-
me Arena bavila ;]
,,The beginning of eternity, the end of time and space, the beginning of every end, and the end of every place,,
Nekonecne velky svet ktery si zil sam o sobe...v tom me Morrowind zklamal, cekal jsem neco stejne rozlehleho a nekonecneho a vznikla z toho takova miniautra predchozich dilu.
-
-
-
-
V sudech jsou tak akorát staré jabka, nejdůležitější jsou truhly.
-
Včera jsem se díval a má to fanstacikej cinematic .. Takovej, že si z něj udělám další svoje AMV .. Pokud jste neviděli, koukněte na youtube ..
-
-
zpracování pěkné, ale přišlo mi to dost přehnaný
-
-
Tak je to fantasy titul. Když fantasy oloupíš o přehnanost, tak dostaneš vlastně jen nějakej smyšlenej středověk. *15*
-
-
jasný, proto to je lepší přeplácat.. :)
-
-
Nevim no, tohle je o vkusu. Jestli mluvíš fakt jen o tom traileru, tak mi to přeplácaný nepřijde. Ten svět zase nechci tolik soudit, znám ho jen jako casual, fakt okrajově.
-
-
Tak Píseň ledu a ohně je taky vlastně jen smyšlenej středověk, s pár kouzlama a fantasy bytostma (jejichž výskyt by se dal pomalu spočítat na prstech jedné ruky), a jak je to úspěšný.
-
-
Jako je to úspěšný a výborný. Ale furt je to přehnanej středověk. Míň, ale je. *15*
Ale mně jenom prostě ten trailer na TES nepřišel přehnanej, toť vše.
-
-
-
-
-
Jako vypada to hezky, ale obavam se, ze jim to zase nevyjde, jako vsem ostatnim. Pokud bude zalagovane mass PvP, tak to odmitam hrat... A po zkusenostech vim, ze zcela jsite bude.
-
-
Obavam se, ze nejsi daleko od pravdy ...
-
Presne tak, PvP do MMORPG nepatri , blbecci at se mlatej po hlave v battlefieldu...pribeh, volnost, raidy...to je dulezity
-
-
Doufám, že to je myšleno ironicky :)
-
-
-
oni nas važne chtejí nalákat na sudy s jabkama, rybarení a nejakou zamknutou truhlu? *8* LOL další mrtvé mmo a pro tyhle veci mam cit ktery me zatím ješte nesklamal
-
co to meles? wow snad nema fishing?