Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobně s touto recenzí nesouhlasím. Nebo teda spíše s jejím verdiktem v podobě 7/10. Hra je technicky zastaralá, zabugovaná, modely postav patří do roku 2002, jejich animace snad ještě dál, krajina je krásná, ale opakující se a po čase nudná. Autoři si navíc toho jsou vědomi, takže na každém druhém kroku se vás snaží oblbnout wow efektem (slunce prosvítající mezi stromy, nebo slunce prosvítající mezi stromy, taky slunce mezi kopci a pak mezi stromy, nebo stromy a kopce bez slunce, nebo jen slunce....). Soubojový systém je naprosto neoriginální a říct, že originální je jen značí, že je recenze buď záměrně smířlivě napsaná, aby se našlo něco pozitivního, nebo recenzovaná na zakázku. Uhýbání za staminu má dneska každá druhá hra single i MMO, 5 aktivních skillů je další kopie zamaskovaná tím, že se pár tlačítek ubere (DC online, Neverwinter, Wildstar která sice nevyšla ale ve vývoji je stejně dlouho.... a podobně). hru jsem pro informaci hrál docela dlouho již v betě, takže mé výtky nejsou součtem toho co jsem někde slyšel, ale co jsem sám odehrál. MMO hraji jiš od dob Ultima Online hry, takže mám něco MÁLO nahráno, za tu dobu jsem nevynechal jedinou AAA online hru - ano jsem maniak. Hra si zaslouží 5 bodů a doporučovat ji hráčům kteří jsou začátečníci nebo sváteční hráči je jen zoufalý pokus doporučit ji někomu, alespoň někomu. Jenže zrovna tyhle dvě skupiny by k ní neměly ani čichnout! Noví hráči si díky tomu už nic nebudou chtít zahrát a sváteční hráči se na ni naštvou ještě víc už jen díky tomu jak pomalé levelování zde je a systém craftu se měří na měsíce a možná i roky (což není na škodu, spíše naopak, jenže se svátečním hraním je to na mnohem delší období). Maximálně 5/10 a to jen proto, že mám TES hry obecně rád. A recenzentům bych občas doporučil nahlížet na recenzi nezaujatě a mít občas koule napsat pravdu - ostatně to by mělo být náplní jejich práce *16* . Naprosto Béčkovou hru s Ačkovou reklamou ohodnotit takhle vysoko je hodně neprofesionální a svědčí buď o nezkušenosti v oblasti MMO nebo o nadržování oblíbené značce
    • Jsem na tom s hraním MMO podobně, a TESO mne baví, drží se stylu TESO her jak z hlediska Lore, tak z hlediska otevřenosti i grafiky a tím, že povolání nejsou fixně svázaná, ale s příslušným tréninkem daného skillu prakticky dosáhnete na jakoukoli kombinaci (proto je daleko větší problém udělat hru v PvP a PvE vyváženou.
      WOW je z mého subjektivního pohledu neuvěřitelně graficky osklivá hra, kterou trumfne z AAA titulů jen SWOW TOR.
      TESO má zatím i slušně nastavenou obtížnost, WOW po posledních asi 4 datadiscích je hra pro hráče, kteří mají ve věku jednomístné číslo a platí jim to rodiče nebo prarodiče. SWTOR je tragický jak graficky tak "vývojem postav" a probíháním koridory a minihra
      Žádná z těchto her navíc nemá možnost hry z vlastního pohledu - má to větší vliv na atmosféru než jsem čekal.
      Nejsem fanatik do super grafiky (hraju i hry jako Dwarf Fortress), ale pikachu styl mi opravdu nesedí a abych se u hry bavil, nesmí mi její stylizace zvedat žaludek.
    • Boze to jsou zase kecy. Ani nevim jestli stoji za to reagovat.
      -grafika je jedna z nejkrasnejsich v MMORPG hrach(vcetne postav). Ukaz mi hezci MMORPG z posledni doby.
      -o tom ze je neco neceho koopie se ani nezminuji,protoze trh s MMORPG je o kopirovani sebe sama snad uz od vzniku zanru.
      -pomale levelovani? To jako fakt? Ve hre byli po dvou nebo trech dnech hraci na max levelu a i ja se svym extremne pomalym levelovanim jsem byl na max lvl za mesic hrani(normalne mi to trva tak rok)
      -crafting se leveluje nepatrne hure,ale obecne se da rict ze kopiruje hracuv lvl,tzn ze na max lvl umis vyrabet veci pro max lvl.
      Stezujes si na lzi v recenzi a tvuj prispevek je jedna velka lez. Tohle neni o tvych pocitech,ale proste nesmysly.
      • I starej The Secret World ted vypada lip nez TESO...
        • No na tvem notebooku s integrovanou grafikou mozna.
      • Aha objednaná kritika? Jak tohle můžeš napsat? Hráči měli po několika hodinách max level díky CHYBÁM ve hře!!! Craft je založen na výzkumu a každý další trvá 2x déle než předchozí a začíná se na 6ti hodinách ty trubko!! Už vidím svátečního hráče, nebo nováčka jak jde zvesela craftit ve hře, kde chybí základní popisy toho, co jak funguje! Nejhezčí grafika? Prosím tě, kolik MMOček máš za sebou? Podle tvé reakce tak 2 a to druhé je WoWko, proto ti taky levelování v kterékoliv hře mohlo zabrat rok. Prober se, jdi si pustit pár jiných MMOček a povíme si.
        • Jakym chybam? Zase informace jedna pani povidala? Ja treba normalne leveloval,plnil jsme kazdy quest a prolezal kazdy kout a jak dlouho mi to trvalo pisu vyse.
          V craftingu skutecne existuje research(ktery ovsem neni zavisly na crafting levelu),ale nikdo opravdu nepotrebuje mit na uplne kazde veci vyzkoumany vsecny traity. Vyzkoumas si jen to co potrebujes. Nemluve o tom,ze s vyssim lvl craftingu se snizuje cas vyzkumu a muzes zkoumat az 3 veci najednou. A ze tam chybi nejake zakladni popisy? Toho jsem si opravdu nevsiml.
          Grafika-no budiz. Kazdy mame jiny vkus,ale opet se ptam-ukaz mi jednu jedinou MMORPG hru s peknejsi grafikou.
          No a tve narazky na me hrani/nehrani +snaha urazit tvemu nazoru moc na vaze nepridaji.
          • Age of Conan vypadal mnohem lip.
            • rozhodně. Co se rozpohybování postav týče (a animací), tak L2, AoC, DCUO, SWG, SWTOR online, Neverwinter online, Archlords, a většina těchto her má srovnatelnou nebo lepší grafiku prostředí. No a to mě zdaleka nenapadly takhle z hlavy všechny hry. A všechny tyto hry jsou mnohem staršího data než zabugovaný TESo
  • Krescz
    za ty prachy? *11* 5/10
  • Lotr
    Nechápu tak vysoké hodnocení.
    Jde o naprosto průměrnou hru. Ničím nevybočuje a ničím není extra zajímavá.
    Jde jen o zneužití známé značky.
    Hrál jsem jí desítky hodin v uzavřené Betě. Ano zpočátku jsem doufal že průměrnost je jen o problém Bety.
    Ano ta hra není špatná. To v žádném případě. Ale není skvělá.
    7/10 je prostě moc. 5 nebo možná 6 (ano já) pokud jste fanoušek Svitků.
    • Jack1947
      Lotr= Trol!
      • To říká ten pravej.
    • Veskoslav
      Hrát špatnou hru desítky hodin? Já špatnou hru hraji hodinu maximálně.
      • Lotr
        Jsem fanboy Svitků. Už od Daggerfallu.
        Měl jsem možnost se účastnit uzavřené Bety tak jsem jí využil.
      • Carmamrdon
        Ty už se prober. *7*
      • kde psal že je špatná?
  • btw je zajímavý ze v recenzi nepise nic o tom, jakej je problém to vlastne parit v parte, ze vás to pri vstupu do dungu rozhází kazdýho do jiny instance, nejdou sharovat questy, když nejakej Q splnis a partak ne, tak nejde sharnout a pomoct mu atd... naopak tam pise jak je to supr, ze nemoh dat dung a pak to vyresil v parte... dost divny... tohle je zakladni problem ty hry IMO, ze je delana spis na singl probehnuti stím, že okolo beha dalsich 100k kokosů, co to taky solujou...
    • ...a ted uvaha/dotaz.... je vubec mozný, aby takovejhle nedostatek recenzent MMORPG přehlídnul? Evidentně je... pak se dostavuje otázka, jakou vypovídací hodnotu ta recenze vubec má??? A taky esi se takovýhle věci přehlížej zadarmo (potom je to pro mě idi...) nebo ne uplně zadarmo (pak je to este vetsi zm...). Nechápu prostě *16* *11*
  • Huhi -> fanboy se Stockholmským syndromem.

    Zase se moc nevidím, hra stojí přes litr, takže když ji někdo jako Esanti zničí (plně po zásluze!), tak je třeba bránit svou koupi.

    Závěrem -> TESO bude F2P během několika málo měsíců a v druhé půlce roku po něm ani pes neštěkne.
    • S tím F2P souhlasím, tato hra nemá na to, aby hráče udržela déle jak půl roku a je fuk, že to je TES hra. osobně tuto hru ze seznamu TES her škrtám jako nepovedený brak. nezaslouží se honosit touto značkou. A jen taková perlička, doporučuji shlédnout hodinový záznam z hraní tady na webu, který pořizovala redakce v rámci svého pořadu, kde zcela jasně zaznělo co jsem tady řekl já a říkají mnozí další, že hra nemá šťávu, nemá nic čím by udržela hráče příliš dlouho a rozhodně - pokud nejste fanatičtí fanoušci (což ovšem není nic špatného) všeho kolem TES her, nehrajte to, za ty peníze to rozhodně nestojí
      • TES hry jsou plytke,svet neuveritelny,questy jako pro retardy bez jakekoliv moznosti volby.
        Tolik k tomu honoseni se znackou.
        Mezi slepymi je jednooky kralem-to je serie TES.
        • Gothic 1,2 all the way *14*
        • realně mam tes rád proto, že DAGGERFALL bylo nejlepší RPG který jsem kdy hrál. Od tý doby jen zklamání dá se říct. Morrowind je dost opěvovanej, no nechápu proč, děsně mě zklamal, jak já se naněj těšil:X Roky sem snil o Morrowindu... No pak vyšel Oblej, ten se Daggeru taky ani zdaleka nepřiblížil. Pak vyšel Skyrim, bez modu je to hra 5/10 prostě! Absolutně šílený chyby... Btw jak Oblej tak Skyrim sem vydržel hrát dycky tak do 20lvl pak total nuda, a válelo se to na disku. Dohrál sem akorat Dagger a Morrowind... No prostě ta značka mě vlastně posledních X let sejre :X A furt čekám esi teda bude něco jako Dagger... no asi těžko. Takže tak :X TES je zničená značka, co si reputaci zjískala někde hluboko v 90.letech a od ty doby natom jen parazituje a nikdy se nevyrovnala 1. a 2. dílu...
        • Na tvůj příspěvek lze odpovědět snad jen známým výrokem Krvavého Patejla: Huhl?
          • Přesně, jenže Krvavý Patejl by z něj rotačákem udělal nejdřív něco, co se dá nazvat jen jako s*ačky do široka a možná až pak by řekl huhl :-)
          • Tak má pravdu, že jo? TES hry jsou špatný, ale nic jinýho tu prostě není.

            Kdyby byl svět spravedlivý, tak by Bethesda už dávno neexistovala, protože by zkrachovala po excesech jako je půl roku nefunkční hra. Tedy:
            Bug objeven Listopad 2011:
            http://www.geek.com/games/skyrim-ps3-save-bug-renders-game-unplayable-1442017/
            Bug opraven Duben 2012:
            http://www.slashgear.com/bethesda-skyrim-update-hits-consoles-finally-fixes-ps3-bug-06221979/

            Je toto normální? Asi jo, žádnej problém, některý jen baví hate, že jo Mugi? Chtělo by se to probudit a uvědomit si, že vývojáři jako Bethesda (=Zenimax), kteří na hráče kašlou, si ten hate zaslouží.
    • Zajimave uz jen proto,ze ja jsem tuhle hru nikdy nejak nevychvaloval.
      No jo. Vzdycky kdyz nekomu dojdou argumenty,tak me nazve fanboyem.
      • Zajimave, ze kdyz tobe nekdo napise argumenty, tak napises TLDR. *7*
        • ?
          • Selektivni pamet? *3*
            • Ted jsi mi to nandal dokonale neprustrelnym argumentem ad hominem. Skoda ze jsi ty, kdo popira fakta. Tak si nech tu generaci zvanilu, zatim zvanis bez argumentu.
            • V prvni rade netusim co je TLDR. Nepatrim do vasi zkratkovite generace(navic si tipuji ze jde o zkratku anglickou),ktera nic nevi ale porad zvani. Ve zkratkach samozrejme.
    • nedivím*
  • nejlepsi MMORPG vsech dob byla, je a navzdy bude Ultima Online.
    • Je to tak. A duvod je, ze se to delalo srdcem a myslelo se na hrace, ne na prachy.
      • Srdcem se to mozna delalo,ale na prachy se zcela urcite myslelo. Tenkrat platit 300Kc mesicne bylo jako dnesnich 500 Kc,mozna i vice.( Plus az tisice za nekvalitni modemove pripojeni. Plus cena hry byla kolem 1300Kc.)
        Vetsina lidi miluje nejvice sve prvni MMORPG. "Poprve" je vzdy nejsilnejsi zazitek *2*
        • Ze to bylo poprve s tim nema co delat. Jde o ty obrovsky moznosti, co tam byly diky sphere. S mmorpg co jsou ted se to neda vubec ani srovnavat. Ti, co neuznavaji UO, ji neuznavaji z jedinyho duvodu - je 2D a to nikdy neprekousnou.
  • Zayl
    Tohle dostane 7. Neuvěřitelné.

    Já vám ji zrecenzuju v jedné větě: Zbytečná hra, jděte radši hrát Skyrim nebo WoW. Dle toho co jste od ESO čekali.
    • Přesně. Skyrim je lepší SP hra než TESO, WoW je lepší MMO hra než TESO. Raději hrát tu špičku než jen čistě extrémně průměrnou záležitost - ještě k tomu nejdražší MMO na trhu. Dávat dnes dva tisíce za hru + nutnost platit poplatky, to je ubohost.
  • sem řikal že to bude fail, stejně jako sem tvrdil že PS4 bude hned po release zaostavat za PC... ale ne, fanboyové mi málem urvali hlavu, prohlašovat něco takového dopředu
    • Od kdy je hra 7/10 fail?
      Ze jsi ty dopredu odepsal nejakou hru,kterou si ani nehral,to spise svedci o tve omezenosti nez o nejake predvidavosti.
      A ano,uz se tesim az me zase nejaky forum nerd nazve 'fanboyem'.
    • Lawliet
      Ty děláš, jako by jsi prohlašoval něco světoborného, co nikdo normální už v tu chvíli nevěděl ohledně next-genu.
  • No popravdě si teda myslim že Angry Joe to zrecenzoval daleko lépe a i jeho ohodnocení sedí víc... A to sice 5/10....
    • restore
      Joe a jeho recezia je uplne top :D
  • Já osobně bych dal jen 6/10 a to z jednoho důvodu:
    Lehce nadprůměrná hra, ovšem nejdražší MMO současnosti (ano, jde pořídit levněji, ale základní cena z oficiální stránky 2 tisíce za IE!) a za tu cenu nic víc oproti free-to-play titulům nenabízí.
    • IE je v podstate sberatelska edice. A ceny sberatelek jsou vysoke. Normalni verze stoji na ofic kolem 1200 a da se sehnat za 900. Jaky je to rozdil oproti jinym hram?
      To bych uz spise pochopil,kdyby jsi tomu vytykal mesicni poplatky nez normalni beznou cenu her.
      • Aby si měl vše, musíš zaplatit 2000 Kč + za hru. To je ubohost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit