Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jedno je jisté - tyhle tituly jsou LEGENDARY a jde mi mráz po zádech u obou z nich! Bude to grandiózní zima 2011 *5*
  • Mě bohužel také přijde, že řada "novinek" zde na gamestiscali je od neerudovaných lidí. Autor tu poukazuje na to jak objevil ameriku s tím, že se příběhy podobají a naprosto nesmyslně tady ukazuje dva trailery, které o příběhu hry nevypovídají ani z 10% opravdový obsah příběhu, ale že se Příběhu Mass Effect do puntíku podobá jiná hra, shodou okolností od stejných tvůrců (BioWare) - Dragon Age, to už ho vůbec netankuje :) Autor očividně na netu viděl nějaké videu a tak napsal omáčku k tomu, aby ho mohl vidět jako novinku. Naprosto nepodloženo nějakými herními znalostmi. Jinak by nedělal takové halooo z něčeho, co je mnohem menší jak kauza dragon age vs mass effect.
    Jen si povšimnětě, jak mají bioware hráče za hlupáky, když

    v Dragon Age: Jste jednotlivec, který musí procestovat svět, tam najít klíčové osoby, které si buď vezme nebo nevezme a až je pobere, nastane hlavní souboj proti záporákovi, který onen svět ohrožuje.

    v Mass Effect: Jste jednotlivec, který musí procestovat vesmír(svět), tam najít klíčové osoby, které si buď vezme nebo nevezme a až je pobere, nastane hlavní souboj proti záporákovi, který onen vesmír(svět) ohrožuje.

    Nejsmutnější na tom je, že to defakto ovlivnilo i celou hratelnost. To mi přijde od firmy, která by si měla dát na příběhu záležet, jako vyložený výsměch do tváře všem hráčům. Předložit jím dvě verze jednoho příběhu - Fantasy a Scifi.
    Jako samotná zápletka to je dobré, bylo to uvěřitelné, v Mass Effect 2 jsem si to užíval, že je mým cílem přímo sestavit tým proti vyvrcholení. ALe když sem najednou hrál Dragon Age, a slyšel ty stejné věty, cítil jsem se naprosto podveden....a autor tu přijde s něčím tak naivním. Tak já nevím.
    • Jediný, kdo tu objevil Ameriku, jsi ty. Všechna heorická rpgéčka mají dost podobný koncept. Nebo ty znáš nějaké, kde máš za úkol upéct vdolky pro celou vesnici?? Stačí se podívat třeba i do světa filmu - Pán Prstenů je přece taky o tom samém...Už mě unavují hráči, kteří vnímají neoriginalitu jako zápor. Nezáleží na tom, zda je hra originální, ale zda je dobrá. *3*
      • Řada her už ukázala, že není problém být originální. Originalita (minimálně příběhová) je jeden z naprosto normálních požadavků. Defakto je pro mě mnohem žádanější hrát originální příběh než se uchlácholit super grafikou čí výpravou. Naopak nechápu tvůj přístup. Se stejným myšlením si za chvílu můžu říkat "to je jedno jakej je příběh, to je jedno jaká je hratelnost, to je jedno, jak dlouhá je herní doba, hlavně že to aspoň vydali" :).
        Lidi prostě od her očekávají zážitek a příběh je nedílnou složkou hry. Je naprosto normální chtít, aby minimálně dvě hry od stejného tvůrce nebyly přes kopírák. Tady jde o to, že je to šíleně očividné a taky o to, že tu článek píše o něčem, na co ve světle ostatních věcí není nutno vůbec upozorňovat.
        Šak hold někoho zajímá na hře jen grafika, jinýho doba hratelnosti, jinýho zase multiplayer, tak zrovna mě nevyčítej, že existují ještě lidé, pro které příběh něco znamená. Kam ta herní komunita spěje.
        • Vkládáš mi do pusy něco, co jsem neřekl. Mě nestačí, aby nějakou hru alespoň vydali.....to si odporuje s tím, že chci, aby byla hra dobrá. Mass Effect a Dragon Age mají podobný koncept, ale pouze co se týče základní kostry - v Mass Effectu postupně odhaluješ dost zajímavý příběh o starověkých strojích, které jednou za čas "čistí" galaxii (mají své důvody), v Dragon Age máš sice typický koncept tolkienovského"zla, které chce vyhubit svět", ale zároveň tu najdeš mnoho zajímavých charakterů (viz třeba Loghain, který by sice mohl být vnímán jako záporák, ale přesto bylo možné ho pochopit - ne jako třeba trapák Irenicus, v tolik opěvovaném BG2) a několik příjemných zvratů v ději. Když k tomu navíc připočítám ta kvanta textu v kodexu u obou her, které dokonale dokreslovali celé reálie, pak mi vyjde hra s opravdu kvalitním a mistrně napsaným příběhem. Takže opakuji to znova - nejde mi ani tak o originalitu, jako o kvalitu. A když už jsme u toho, napiš mi nějaké rpg z poslední pětiletky, které bylo originální (nezachraňoval jsi svět, vesnici, lásku, neodhaloval jsi svojí minulost, nešel jsi se pomstím...)
  • Tato "novinka" mi přijde jako jedna z těch více nudnějších a nicneříkajích, než ostatní. Ani už nevím proč na gamest. chodím, zřejmě už jen ze setrvačnosti. Neni tu o co stát, občas se mi zdá, že recenzenti hráli her co se na prsty jedné ruky vejde a tvoří tu texty, za které by se nemusel stydět nějaký student základní školy. Z lehce podprůměrné úrovně se tu stala úroveň těžce pod bodem mrazu.
    Každopádně přeju gt hodně zdaru a zlepšení recenzentů a novinek.
  • Předně - usuzovat z podobnosti trailerů na podobnost děje hry je trochu odvážné. Tím spíš, že i tenhle typ traileru má určité rámcové zákonitosti (nejdřív člověk neví, která bije, pak se nastíní hrozba a nakonec její potenciální řešení - většinou hrdina/hráč) a proto se jich většina podobá. Nicméně je pravda, že se příběhy her v podstatě podobají - ale to není problém her nebo jejich tvůrců. Základní schéma dobrého příběhu je prostě dané (samozřejmě, že existují jisté výjimky) už tisíce let od prvních bájí. Koho by zajímalo proč a jak přesně to je, ať si přečte "Bibli" téhle oblasti - The Hero with a Thousand Faces od Campbella.
  • "překvapivé však je, jak moc se ve svých schématech podobají obě série, přestože v prvním případě jde o fantasy a v druhém o sci-fi"

    To by mě zajímalo v čem je to překvapivé? Je zajímavé jak se spousta věcí automaticky považuje za sci-fi jenom "proto že tam jsou rakety". Přitom mezi průměrnými příběhy obou žánrů (a to se týká až na pár výjimek i her) vlastně žádný rozdíl není, je to klasická pohádka jen v jiných kulisách.
  • Trailer ke Skyrim si pouštím několikrát denně, ne kvůli obrazové stránce, ale hlavně zvukové... Podle mě jeden z nejemotivnějších trailerů za poslední rok(y), a to hlavně kvůli hudebnímu TES motivu, který jistě ocení každý fanoušek :)
  • Tohle prostě jenom řiká, že trailery se dělají u všech her podobně. O příbuznosti her to nic neříká. TES a ME mají pramálo společného. Maximálně tak záchranu světa ale to je u RPG normální přece jenom jsou to hry na hrdiny a ne mentálně postižené. (nic proti hendikepovaným spoluobčanům)
  • http://cs.wikipedia.org/wiki/Monom%C3%BDt
  • To jo ale podle mě oblivion bylo jedno z nej RPG. Stacilo by jen trochu vylepsit grafiku a pribeh, zmenit okoli a ja sem ready :-P
    • Tak to mne osobne grafika s pribehem v O. nejen ze nevadila, ale hodnotim je celkove urcite kladne. Horsi uz to bylo jak znamo s jednotlivymi prvky v hratelnosti, ktery posleze resila a upravovala moderska komunita. Moc bych si pral kdyby Skyrim nesel cestou zjednoduseni ale spise celkove opacnou. Odstranit levelscalling (nebo jej alespon vyrazne upravit treba ve stylu predchoziho Morrowindu), vdechnout svetu trochu vice zivota, vyladit respawn tak aby pusobil prirozene a budu s novym TES z 99 % spokojen. A novy engien jako bonus, proc ne. Uvidime.
  • Morrowind jsem bral jako hororové RPG, a navíc bylo po G3 mé druhé, takže nebudu objektivní, ale takhle nějak si představuju RPG - když přemýšlím, co je podle mě hardcore, tak asi tohle. Je mi jasné, že vedle vašich těžkejch vah od starých BioWare to neobstojí, ale pokud by Nehrim (no vidíte, jak už blbnu) - Skyrim teda šel ve stejných kolejích, vůbec bych se nezlobil.
    Neměl bych čas...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit