Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Saramane

Bezpochyb zvítězí nejpřeceňovanější hra všech dob E33, velká smůla pro KCD2, že jim do toho hodili s tímhle melodramatickým trapnokýčem francouzi vidle.

• Jo v tom případě je to to co jsem si myslel. Hardcore fans, kteří vlastní žánr pořádně ani neznají. 

Ten Metaphor si asi fakt budu muset zahrát 😉 díky za pokec.

• iSpirit

já osobně jsem četl, že je to pro spousty tady těch fans první JRPG, zrovna loni vyšel Rebirth či Metaphor, takže nikdo si nemůže stěžovat na nedostatek kvalitních JRPG. 

Spíše bych to viděl, že je JRPG pro západní mainstream a první dotek s JRPG žánrem s naprosto neuvěřitelným PR. Proto tady ten kult až sekta.

• Bohužel to jede ve velkém pořád a stále. Upřímně nejvíc mne vlastně zajímá jestli je faktem, že pro FF hráče tady dlouho nebyla zajímavá hra že se tak upnuli na E33. Jako chápu vytvořit variaci příběhu na Matrix/Inception nebyl špatný nápad, ale jakmile opadne to pozlátko, tak je to vlastně jen glorifikovány bossrush. 

• iSpirit

moc ne, vím, že okolo hry se vytvořila sekta, ktera naklikala to score na MT, protože si tohle mysleli, popravdě jsem si myslel, že takhle pohádka o 30 tvůrcích byla vyvrácena pro většinu, asi jsem byl na omyl, jak tě čtu. 

• Nevím jak moc sledujete sociální sítě, ale ten narativ že to vytvořilo studio o 30ti lidech tam jede na plné obrátky. Je to bláznovství a jen si tam zkuste s někým podiskutovat = inkvizice nebyla tak drsná, jako jsou tihle “fans”

• iSpirit

jasně, ovšem ty  dané hry nemají rozpočty miliony dolarů, hvězdné dabéry a stovky externistů, kteří jsou outsourcovaní vydavatelem.

Chápu, že ty kategorie jsou hodně volné, ale tohle bije do očí a zcela nepokrytě se jede myšlenka, že hru vytvořilo 30 lidí někde v garáži. 

Ono by to kouzlo celé hry byl ta tam, kdyby se to prezentovalo, jak má, čili AA/AAA studio, které vydalo hru s vysokým rozpočtem a silným vydavatelem v zádech. Pak i ty nedostatky, špatné animace byly přijimany trošičku jinak.

Je to nefér vůči ostatním hrám nejen v indie kategorii, je to nefér i v§či hlavním hrám v kategorii hře roku, protože takhle se uměle vytváří předsudek, že zvládli něco, na co ostatní potřebují daleko větší týmy. 

• Rostej

takhle by se v podstate dala odpalkovat kazda hra, kterou neudelal typek sam doma ve sklepe...

kdyz kouknem zpatky - Pacific Drive? Manor Lords? 
    takovy Dave the Diver je vylozene vlastneny Nexonem.
    a v podstate ani hry produkovane Devolverem by takovym sitem neprosly...
    proste se smirme  tim, ze TGA maji svoje regule a nemyslim, ze by na tom komentare na games.cz cokoliv zmenily...

• iSpirit

Claire rozhodně není nezávislá hra, tvůrci sice můžou být "kreativně" nezavísli, ovšem peníze na vývoj, marketing, dabing pumpuje Kepler Interactive, ti také zajistili ty stovky externistů, aby hra mohla vůbec vzniknou. Takže jsou závislí na vydavateli a jeho zdrojích a také na externistech. Dále pak získali dotace od vlády a co jsem viděl, tak i Epic se podílel.  Takže rozhodně nejsou finančně nezávislí. Nemají tam co dělat. 

Ta cena je za indie debut a je nominovaná hra Claire Obscure a Claire Obscure rozhodně není indie záležitost. 

• Rostej

indie = independent, tj. studio nikdo nevlastni.

a Intrepid Studios jsou independent developer.

pravidla a definice nevychazeji z toho, co si kdo pod jakym slovem zrovna predstavuje...

btw. i studio o 200 zamestnancich muze byt nezavisle. a Interipid jich ma kolem 30...

• iSpirit

Pod indie titulem si představuji pár tvůrců, kteří dají dohromady celou hru. Jak tam může být Claire, na kterém se podílelo stovky zaměstnanců a mohli si dovolit top notch dabéry typu Ben Starr či Charileho Coxe z Daredevilu. 

Co to jako je? 

• Co se týče hudby u KCD2, tak také nechápu, že k nominaci nedošlo. Holt to není tak flashy jako hudba E33 například.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit