-
http://www.metacritic.com/game/playstation-4/the-last-guardian
-
Já jsem nechápal proč na to lidi čekají, vůbec ničím mě to nenadchlo..no a teď to máte *15*
-
kdyz i starej staisonak olejnik da exkluzivce 5/10, tak to uz musi bejt uplny dno herniho prymyslu *1*
-
je hezký, že umíte taky dát nějaký hře nízký hodnocení, to se samozřejmě cení..co už je ale mírně s podivem, jaké hodnocení dostávají mainstreamové a hypované hry - namátkou třeba CoD:Infinite (6/10), které, nezlobte se na mě, kromě hezký grafiky, stojí za starou belu a je to pořád dokola zběsilá šílenost trvající pár hodin. Vážně je Last Guardian ještě o bod míň? To samý Watch Dogs2 atd atd..jinak metacritic a gamerankings hodnocení přes 80% u Last Guardian, na hru se těšim i přes tuhle recenzi..
-
-
Hlavne 5 neni nizke hodnoceni ale prumer
-
-
To je sice pravda, ale čtenáři si už zvykli na na nepsané hodnocení redakce a to:
7 - špatná hra
8 - hra
9 - dobrá hra
pokud jsme dostali krupici tak podle množství dáme +1 nebo +2
takže argumentovat oficiálním "jak hodnotíme" nemá cenu -
-
"ale čtenáři si už zvykli na na nepsané hodnocení redakce " ...kto? kto si zvykol? ja nikoho takého nepoznám
-
-
Nemyslel jsem to ve smyslu že to schvalují, ale jak to vypadá.
-
-
-
-
-
Proč to recenzuje fanda Dooma? Takový člověk to nikdy nemůže ocenit. Samozřejmě nic proti Honzovi...
-
-
to je logika...
-
-
Děkuji. Když vynechám sarkasmus, Tak si myslím, že je logické, že k té hře by se měl vyjádřit někdo, kdo se vyzná v tvorbě Uedy.
-
-
Ty ať napíšeš cokoliv, tak je to výblitek. Jak víš, že se nevyzná v jeho tvorbě? Z textu mi přijde, že jeho hry hrál. Navíc je odjakživa playstationák, takže k tomu má předpoklady. A pokud je, podle tebe, potřeba znalost předchozích her, když to navíc nejsou pokračování, tak je to o to horší hra.
-
-
Mně z té recenze přijde, že očekával další Uncharted se supersamplingem a o tvorbě Uedy si přečetl info dva dny před recenzí této hry. Recenze navíc super krátká, autor ani neměl pořádně co napsat.
"Navíc je odjakživa playstationák, takže k tomu má předpoklady"
Naprosto nesmyslný argument. ICO a SotC jsou hry, které měly prodeje okolo milionů, takže to většina playstationáku ani nehrála.
-
-
-
-
A co by ne? Nějaký pravidlo zapovídá fandům zběsilech akčních řežeb užít si Last Guardiana? Abstrahujme od toho, že Volejník si ho zcela očividně neužil. Já si u hry rád projdu nějakou tou emocionální chvilkou... a stejně rád vymaluju démonskym mozkem celou místnost.
-
-
Nesnáším FPS, nejsem je schopen dohrát, tak je přece nebudu recenzovat, ne? Viděli jste u někdy recenzovat Dobrovskýho FPS? Já ne. Taková hra si zaslouží, aby ji recenzoval Poláček. Má nejvíce zkušeností s PS2 hrami a japonskou tvorbou, od něho bych to bylo daleko vypovídající.
-
-
Taky jsem si původně myslel, že to bude recenzovat Petr, ale co už. Ono je dobrý mít pohled i z druhé strany a paradoxně například recenze Sterlinga nalákala lidi mnohem víc, než ty chvalozpěvy, kde dávají ultimátní hodnocení.
-
-
-
-
Po prvním přečtení jeho recenze jsem se div neurazil, protože na tuhle hru čekám s velkým očekáváním i obavami. Po druhém přečtenní aniž bych hru zatím hrál, má ten chlap v některých věcech asi pravdu. Např. proč po 10ti letech vývoje hra vypadá jak vypadá? To je takový problém vyměnit textury a lépe si pohrát se stíny a světlem? Času na to bylo dost. Příjde mi že původní videa pro PS3 vypadaly lépe než ty nové. Autor hry neustále opakoval jak je pro něj osobní, jak chce aby byla dokonalá a pak vydá něco, co by mělo na PS4 vypadat přeci jen lépe. Neříkám že chci Uncharted 5, ale trocha snahy za tu dobu vývoje by měla být vidět. Hodně mi u takových her vadí absence češtiny. To je takový problém se s nimi domluvit? Proč Poláci jo a my ne??? To, že vás zvíře tupě neposlouchá a způsobuje zhýčkaným hráčům depkoidní stavy, považuji za skvělý nápad a kdo má doma kočku jako já, mi dá za pravdu. Není totiž štastnějšího okamžiku, než když vás kočka po půlhodině přemlouvání a pitvoření poslechne. Tohle je typ hry, kde opravdu není kam spěchat. Hrát totiž jakoukoiv hru, abych jí co nejrychleji dohrál, je chyba. Bugy s kamerou a propadajícími fps jsou věci, které si měli autoři ohlídat a po deseti letech vývoje jsou nepochopitelné. Pokud tohle vše shrnete, zbývá vám úžasný Trico, super soundtrack a možná hezký příběh po jehož dohrání skončíte u svého oblíbeného psychiatra, stejně jako po dohrání Brothers A Tale of Two Sons. Pokud se tak stane, odpustím hře vše, co jsem napsal předtím. Ale ta čeština mě bude štvát furt! :-)
-
-
Proč Poláci? Je jich 4x víc. *1*
Čeština budiž fajn ve hrách, ale pokud není autor rozhodnutý, že se mu ji vyplatí vůbec dělat na základě nějakých statistik, tak prostě nebude.
Kingdom Come Deliverence vyvíjená českým studiem taky tu češtinu úplně nechrlí jako standard a to se příběhově odehrává na uzemí a historie česka. *3* -
*aniž bych hru hrál...
Asi niekde tam si kľudne mohol prestať písať :) -
-
Tak tady to nikdo nehrál. 95% komunity jsou PC děcka, co jsou tak akorát rády, že tady má nějaká konzolová exkluzivita 5/10. Pak se s ním rychle ztotožňují.
-
-
PC děcka?
To konzolisti si myslí že sotva se jim podaří trefit tvar v motorické kostce tak už ví všechno nejlíp.
-
-
-
-
Sakra, kdyby tam dali černé pruhy a "fotorealistickou" grafiku dostalo by to minimálně 8/10 jako The Order: 1886
-
-
Pokud byl The Order bez technických chyb a splnil, to co sliboval, tak v tom hodnocení nevidím problém. I když je to v podstatě interaktivní film. *3*
-
-
Moc by som to hodnotenie neprezival. Aj SoTC aj ICo su velmi osobite hry a poznam ludi co ich to k smrti nudilo a u mna su to herne klenoty ktore nezostarli ani o piad. Plus pamatam si ako Grygar tu supol.podobne hodnotenie Evil Within a bola to u mna hra roka a jeden z top.hororov posledne roky spolu s Alien Isolation. Ktory tiez schytaval aj.kritiku od mnohych kvazi recenzentov. A Olejnik je rysavy a ty nemaju dusu. A hry od Uedu maju dusu ako ziadne ine hry. Btw. Ico aj Colossus sa ovladali podobne zle....hlavne zd Olejnikom.oblubeny Gothic sa ovlada ako jedna báseň vsak...hehe. Tam to ale nevadi...
-
-
jo jenže Gothic je 16 let stará hra, to samé Ico, Colossus, tenkrát se to ještě dalo odpustit, což jen podtrhuje, co napsal Honza v recenzi, Last Guardian zkrátka zaspal dobu, dneska už se to dělá trochu jinak, nad čím v roce 2000 šly přivřít oči jde dneska dost těžko atd
-
-
Tahle hra mě popravdě vůbec nezajímá. SoTC mě vůbec nebavilo a ICO jsem ani nehrál, takže k tomuhle nemám žádnej vztah.
Článek jsem otevřel spíš ze zvědavosti a musím zklamaně konstatovat, že tohle je opravdu hodně špatná recenze. Spíš mi to připadá jako technický rozbor, protože kromě (ne)funkční stránky jsem se vlastně vůbec nic nedozvěděl. Je jasné, že takové informace by recenze měla obsahovat, ale neměla by na nich stát. Zajímalo by mě jestli Honza pročítá komentáře a bude mít snahu na to nějak reagovat. -
-
a co bys chtel vedet vic? hraje se to mizerne, prvni polovina hry stoji pribehove za prd a technicka stranka to zabiji nadobro
-
-
Takže jsme se dozvěděli že je tam hezky udělaný zvířátko a nějaký technické chyby (který můžou vyřešit patche). The End. 5/10!! Děkujeme za recenzi na kterou jsme čekali 10 let!