Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lito
  • lito

takhle jednoduše se nemůžeš dívat na jádro pudla, já očekávaní neměl žádný, hrál jsem to dva roky od hypu/hate, navíc jedničku taky nepovažuji za 10/10 hru, přistupoval jsem k tomu jako ke hře, která má určité hodnocení a ohlasy. 

To, co popisuji, není hate, to je objektivní stav věcí. To, že ta hra má díry v příběhu, je fakt, to že gameplay umí jenom akci a nic více, je fakt,  že lore/worlbuilding neexistuje, je zase fake, že postavy se chovají nelogicky, je zase fakt. To, že to je krásná hra s krásnými animace, je zase fakt.  Tohle není na žádné subjektivní bázi, ta hra má ty nedosatky tak zjevné, že je potřeba o nich mluvit ,recenzenti to neudělají.

• Jester

Samozřejmě jsem googlil, abych nebyl nepřipraven, ale i když si to pročtu, tak jsou to prostě věci, který při troše snahy v různých obměnách najdeš ve spoustě obecně milovanejch děl, ať už se jedná o hry, filmy nebo knížky.

Vůbec ti neberu tvůj názor (naopak, kam bysme se posunuli bez rozdílu v názorech, že?), jen s ním jednoduše nesouhlasím. A ano, postavy jsou za mě mnohem živější a uvěřitelnější než v 90% ostatní videoherní produkce v tomhle žánru.

• Derp_1337

"ta hra nenabízí survival prvky, nenabízí správu inventáře, nenabízí puzzly..."

Jinými slovy ty jsi něco chtěl a nedostal jsi to. A teď jsi naštvaný, že ta hra nebyla taková jakou sis ji přál.

To, že ty jsi zklamaný, ale neznamená, že ostatní hráči (a recenzenti) se u toho nemůžou dobře bavit.

Jinak ti samozřejmě tvůj názor neberu. Ještě se nikdy neobjevila hra, film, seriál či hudba, která by se líbila úplně každému.

• Derp_1337

Hele, kdyby ses nad tím zamyslel, tak ti to třeba dojde. Konzolisti jsou zvyklí platit za remastery na novou generaci konzolí. 

Tržby původního TLOU na PS3 taky nebyly až tak úžasné. Ale vývojáři vydali remaster TLOU na PS4 a hra se vesele prodávala dál. A teď vyšel remaster TLOU2 na PS5 a hra se bude prodávat dál.

• Derp_1337

Prostě klasický internetový troll a hater.

Ti, co hry nejvíce kritizují, jsou většinou lidé, co hru vůbec nehráli. 😂

• Derp_1337

Nějak nechápu, na co si stěžuješ. 

Jestli ta hra byla ve výprodeji za 9 Euro, tak si to můžeš klidně koupit za 9 Euro a vesele si to zahrát. V tom fakt není žádný problém. PS4 verzi můžeš hrát na PS5.

A jestli jsi to koupil za 9 Euro a chceš si zahrát ten nový obsah a chceš mít trochu lepší grafiku na PS5, tak stačí doplatit 10 Euro a máš to.

Nemusíš vyhazovat 50 euro.

• lito

no, ať si zkouší nové věci, ale ať je dělají na úrovni. Ten koncept měl být hlavně úplně jiný, Abby se měla infiltrovat do Jacksonu, měla tam nějaký čas pobývat, sbližovat se s Joelem a potom měl nastat twist, otázka je, jak by se Abby zachovala, kdy Joela poznala více. Od začátku do konce ta hra nedává moc smysl díky tomu, jak se chovají postavy, jak je to všechno zkratkovité a nepromyšlené.

Jednička budovala svět, lore, ve dvojce tohle úplně odignorovali a nikam to neposunuli. Ten děj o pomstě chtěl Druckmann protlačit už u jedničky, ovšem prý to bylo tak blbé, že to neprošlo.  Ve dvojce si mohl dělat, co chce, výsledek známe. Ta hra nemá dobrý scénař ani na úrovni her.

Jako souhlasím, že combat je výrazně lepší, ovšem ta hra nic jiného nenabízí, nenabízí survival prvky, nenabízí správu inventáře, nenabízí puzzly, jen lineární akci a explicitní násílí. Jinak co je nového na příběhu o pomstě od začátku do konce? To je snad největší scénaristické klišé vůbec.

Navíc celé to ztratilo kouzlo i horroru, jelikož Abby mlátí zombíky pěstí po hlavě. WTF! Ta hra je tak blbá, raději přestanu psát, bych se musel opět rozčílit.

• Derp_1337

To je možná pravda, že některá studia to tak dělají, ale bohužel to není absolutní pravidlo, které na 100% platí pro všechny. Spousta studií naopak zpoplatní kdejakou sebemenší blbost.

• Derp_1337

No nevím, jestli zrovna Zaklínač 3 je ideální případ toho, jak studia přidávají do hry "nový obsah" zadarmo. 

Pokud lidi nažhaví své mozkové buňky, tak si možná vzpomenou, že těsně po vydání u většiny těch "free DLC" do Z3 se někteří hráči vztekali, že to není žádný nový obsah, ale spíš nějaký vystřihnutý obsah, který mohl být součástí základní hry, ale vývojáři si to "ušetřili" do DLC.

Pak s odstupem času začali vývojáři skutečně vydávat nějaký nový obsah, ale zpočátku to tak nebylo.

• medveddd

Mně osobně v jedničce ten gameplay nějak extra nebavil a přišlo mi, že ve dvojce ten combat o tolik zlepšili, že jsem byl rád, že na něj byl větší focus.

Jinak Dunkey je samozřejmě šprýmař a každé jeho video je kombinace vtipů a skutečných názorů, ale na základě jeho dvou videí o té hře věřím, že se mu fakt líbila a jeho názory na tu hru se mnou až na výjimky rezonují.

Ten příběh není dokonalý, v žádném případě, ale radši ať se zkouší něco nového, co třeba do puntíku nevyjde, než další ok story co už tu byla tisíckrát :)

• lito

a nemyslel to ironicky?:D. Co znám jeho tvorbu, tak u něho si člověk nemůže být ničím jistý. Jednička je za mě kreativnější, ve dvojce např. zcela chybí enviromentalní puzzly, které v jedničce trošku ředily ten ne moc zajímavý gameplay. Dvojka se soustředí pouze na střílení a cutscény a jo otvírání sejfů.😉

No a jestli je příběh kreativnější? Ani náhodou, absolutní ignorace wordbuildingu, ta hra se čistě soustředí na pomstu Ellie.

• OsamaBinBowlin

A od té doby nic, proč se nechlubí? Když je to tak mega moc ultra super. Hra byla během 2 měsíců v obrovské slevě, a teď o to nikdo nestojí, naopak TLoU1 má dlouhou životnost, a pořád se prodává. 

• medveddd

Hele plotholes tam určitě jsou, ale to přeci není jediné kritérium, podle kterého se hodnotí příběh.

Videogamedunkey to podle mě vyjádřil hezky: Zde

"The story is not as airtight as Joel and Ellie's journey across the US, but conceptually, this sequel is far more creative."

A na tom mně osobně záleží mnohem víc.

• frank.horigan

TloU bylo plně funkční po měsíci (1.0.3.1) a plně optimalizováno na spotřebu VRAM + nárokyna CPU to bylo po 4měs. (1.1.0)..

Jsi pozadu

• blaiddtom

ten "obsah navic" je nieco co davaju ine nenavidene studia v ramci updatov ZDARMA

• Lukyz

Uvěřím, až to uvidím 🤷🏻‍♂️ Ale jako mají zlepšující se trend - Arkham Knighta z jejich dílny museli stáhnout na půl roku z prodeje, než to bylo aspoň trošku hratelný, teď jim zabralo už jen skoro rok, než je TLOU víceméně hratelný. Gratulace jsou jistě na místě 

• blaiddtom

port za 50 je fakt skvela kupa...nato ze povodna hra bola vo vypredaju za 9 euro...a ti co to vlastnia za 10 euro dostanu nieco co ine studia davaju zdarma...podme velebit sony za to ze okradaju hracov a ti im za to este dakuju

• lito

odpověď si sám, moji odpověď znáš, ale doporučuji nehledat na IGN či Games.cz😉 

https://nichegamer.com/reviews/the-last-of-us-part-ii-review/

https://fextralife.com/the-last-of-us-2-an-honest-review/

https://www.youtube.com/watch?v=GB20A8CitRU

BTW to ses zmohl jenom na argumentaci stádem? 

😂

• frank.horigan

Jo všimnuli si toho takřka všichni recenzenti, je to vypíchnuto v každé recenzi co jsem našel..

..... počkej a nebo jsou všichni úplně blbí??

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit