Přejít na výpis diskuzí
The Last of Us před vás postaví těžké volby
9.6.2012 | Adam Homola
64 příspěvků
-
já jsem nedavno ps3 už taky neodolal (kvuli hram) a tak jsem si ho k xboxu taky poridil *5*
-
osobně už sem se neudržel a koupil :)
-
To jo, ale zrovna tohle slovo používá evidentně jen jeden člověk (i podle Google bych tak soudil).
-
A co stare Resident Evily a Silent Hilly nic ? Taky jsou to koridory se skripty a definovali survival zanr. *4*
-
Atmosferický a jestli to byl skript, tak působil nenásilně. Už se mi ty hry, kvůli kterým bych si koupil PS docela hromadí a čistě náhodou jich hned několik je od Naughty dog :-)
Edit: to měla být reakce na post s gameplay videem od Pete.palis -
Tak počeštěná anglická slovíčka, například názvy perků a vlastností, používá při mluvě velká část hráčů.
-
Tohle neni herni slang ale komoleni anglictiny.
-
A proč by nemohli používat herní slang? Koneckonců jsme na herním webu :-)
-
Kdyz to beres takhle tak takove hry nemusis rovnou vubec hrat...
-
To mi trochu připomíná Deus Ex: HR, já jsem teda všechno do 1 vystřílel, ale byl tam dokonce achievement (Pacifist za 100G) za to že za celou hru (až na bossfighty) nikoho nezabiju *7*
To se mi hrozně líbí, tento přístup: Že je čistě jenom na hrači jak tu hru bude hrat, aby si z te hry odnes ten pro něj subjektivně nej. pocit. Čili aby si hráč hru tvořil sám k obrazu svému a aby mu nikdo nediktoval jak co přesně musí udělat, důležitý je výsledek! -
myslím si že AI v RAGE třeba za next gen označit lze.
PS: hrál jsem to na x360, takže sem neměl tech. problemy jkao většina a ta AI mi vyrazila dech. -
Myslíš pro PC piráty? Ne, bohužel. *15*
-
Asi jo. Nicméně v aktuální podobě vypadá lépe (pihy jsou pryč, juchů).
-
"tiše prostealthovat okolo"... proboha, co je tohle za šílené patvary? Copak pro to čeština nemá výraz? Třeba "proplížit se"? Tohle je fakt otřesné...
-
Ale no tak, F.E.A.R. 1 je dlouho skloňovaná výjimka z pravidla (a z roku 2005) ^_^
Ale mám radost, že nesjem sám komu vadí rytmicky vykukující hlavičky, které navíc často střílí všude jinam jen ne do avatara. -
No já jsem si na současnou AI zase nějak moc ztěžovat nechtěl, Fear1 měl skvělou AI třeba a pár novějších her by se taky našlo. Nejhorší je komplet-script s vykukujícíma hlavama za bednou, to bych se pob/rindal :)
-
Potřebuješ analogovou páčku, kolik jich má klávesnice? *1* *1* *1*
-
AI tu už byla, pak kravaty tuto část her zkrouhly, protože ve své době to podle jejich uvážení jenom žralo finance a nebylo vidět až natolik, aby se to dle těchto bílých košilek dalo efektivně prodávat.
No a až si širší hráčská obec zvykla na kačenkoidní AI tak stačí oprášit pár starých triků a lidé se můžou zbláznit nadšením. Osobně jsem taky nadšený, a asice protože konečně vidím i kdyby skriptovanou AI, tak sláva nazdar konečně jinou než kačenkoidní. -
Já jsem zastánce myši a klávesnice jako řemen, ale co píšeš není tak úplně pravda.
Na myši a klávesnici hraju od doby, co byly myši ještě kuličkové a maximálně třítlačítkové.
Dodnes preferuju většinu multiplatformních her na PC právě třeba kvůli ovládání, ale některé hry (např. Assasin Creed) se prostě na tom gamepadu ovládají lépe. A Uncharted, nebo God of War III bych si na klávesnici s myší taky nedokázal představit hrát. Dead Nation už jsou spíše takové výjimky samy pro sebe (pro gamepad). A když se s tím naučíš, dáš max citlivost a v půlvteřině dáš 50 stupnovou otocku a headshot, tak z něj máš i mnohem větší radost než s myší. Pokud jde ale o většinu her, preferuju radši myš a možnost si namapovat kláves, kolik si jen pamatuju. Třeba toho Max Payne 3 bych teď na gamepadu hrát nechtěl, na ty těžší obtížnosti mám problémy i s tou myší a ta právě že reaguje rychle a přesně. U Dead Space 1 třeba hrát s myší bylo taky trošku utrpení, ale pořád to bylo lepší. No prostě "Vsechno je lepší na Klávesici a myši" neplatí vždy
Naughty Dog je třeba PSku věrné a specializují se na něj a evidentně je to baví (poznávat ty technologie více a více do hloubky). Jejich hry prodávají PS3ku a i ta zůžená klientela jim to zaplatí. Ty hry za to prostě stojí. *3*
Edit: aha čtu reakce teprve. God OfWarIII je asi nejukázkovější případ a rozhodně není sám... -
Tý jo, nedokážu si představit ignorovat datum vydání téhle hry. Naughty Dog jsou prostě banda borců a vypadá to, že z téhle tématiky vyždímou co se dá. Hlavně jsem zvědavý, co tohle studio třeba začne předvádět s další generací konzole. Pokud se má ta architektura zase výrazněji lišit, asi chvíli potrvá, než to vychytají, ale pokud k nim bude to nové vývojové prostředí user friendly, budem asi valit bulvy od počátku.
PS: Je pěkné, že člověk za život těch next-genů stihne několik, snad nějaký ten next-gen přijde i v hratelnosti, fyzice, simulaci živoucího prostředí a skutečně chytře vyčůrané AI.