Přejít na výpis diskuzí
The Legend of Zelda: Skyward Sword – recenze
26.11.2011 | Marek Král
140 příspěvků
-
Mas asi pravdu. V tomto pripade mne ale nejvic vyprovokovalo to, ze recenzent ocividne nevedel jak hru spravne ovladat, a nevedel ani ze hra nevyuziva IR ale gyroskop. Protoze ovladat Skyward Sword jako Twilight Princess je zoufale nefektivni. No nic. Ja jdu po praci. Jinak, mel bych pro tebe docela zajimavou malou gamesu kterou jsem nedavno nahodou objevil: http://www.kongregate.com/games/xdanond/rpg-shooter-starwish?acomplete=rpg
-
Too much PewDiePie
-
Jo a všem haterům Zeldy doporučuju kliknou zde a pomalu scrollovat dolů...
http://comic.naver.com/webtoon/detail.nhn?titleId=350217&no=20&weekday=tue -
Možná by bylo dobrý si zahrát Zeldu než začneš plivat.
-
Na to presne jsem narazel tim *7* smajlikem.
-
Z TES jsem hral asi 20 hodin na Morrowindu a 10 hodin Oblivionu. Skyrim jsem si vyzkousel u kamarada. Jak si z tohoto rozboru muzes rict, TES mne moc nechytil. Opravdu jsem se snazil, aby se mi hra libila. Ale proste to nefungovalo. Nejak mi v ni chybi neco, co by mne chytilo, jak se rika.
Grafiku nevidim jako hlavni vec, to mi prosim nepredhazuj. Jde mi o to, ze TES je vzdy open world RPG, kde jsou mozna zmeny v pribehu, ale pokazde to je "jen" o open world. Zkoumani, hledani pokladu v kobkach, ...
Jak rikas: "Ve svem zakladu se prakticky nelisi, to je fajn, ale kdyby se lisila, tak udelaj jinou serii." Neplati to same pro Zeldu? -
Pokud je skutečně expert, tak by měl napsat, že hrál spousty dílů, ne 3x Twilight Princess, to znamená prd.
-
Skyward Sword má podobnej feeling jako v Twilight Princess, ale ta hra obrovsky pokročila.. Nejen kvůli využití Motion Plus. A navíc srovnávás nesrovnatelný.. Pokud vim, tak nová Zelda na Wii vypadá úplně jinak než Twilight Princess, protože přidává prvky grafiky z Wind Wakeru. Není to jen masově hraná adventure a tak se jednou za čas musí přidat nové prvky do hádanek, vylepšit ovládání a přidat nový gadgety pro Linka a další věci typický pro Zeldu. I Zelda určitě budou další hry... vykrádaj se? Neřekl bych, dokud je zájem tak budou vycházet pořád nový Zeldy, kde opráší, vylepší a přidají herní prvky.
Jo btw... děláš tady obrovský haló jak je BF3 pokročilejší od BF2... tak minimálně stejně, ne-li více, je Skyward Sword pokroilejší od jiných Zeld. -
"I am an expert player of Zelda, I played three times and finished Zelda Twilight Princess" Eh ... tohle je docela divny. Nekdo je expert na Zeldu potom, co trikrat dohral Twilight Princess? *7*
Problem opet vidim v tom, ze lide co hrali TP si mysli ze ovladani je naprosto identicke a snazi se "vyhrat" trepanim ovaldacem. Na to uz mam jen jedinou odpoved: http://www.halolz.com/wp-content/uploads/2008/08/wrong.jpg
Stezovat si ze hra nema dialogy ... tak nevim. Link prece nikdy nemluvi! Proto tam nemuzou byt dialogy. Link je tak trochu jako Gordon Freeman. Hrac si ma domyslet, co by Link rekl v situacich kdy s nim mluvi ostatni postavy.
Ale asi mas pravdu 100 lidi bude vzdycky mit 100 chuti. -
Jenže pokud se skutečně bavíme o recenzích, tak dojde na základní dilema o osobnosti recenzenta. Komu to dát? Fanoušek nadhodnotí, někdo jiný podhodnotí...
Lukáš Grygar opakovaně naznačoval, že je hotovka z TES série, takže desítka pro Skyrim tam byla jasná i přes bugy a nedodělky atd.
Marek Král asi nebude Wii hráč a fanoušek Zeldy a tak má problémy s ovládáním a nechytá ho magie Zeldy. A tak je tam sedm. Fanoušek Zeldy by zase dal nejmíň devět.
Každopádně nad touto recenzí bych se nezlobil - protože stejně sama o sobě nemá význam.
Fanouškům Zeldy může jedna sedmička být volná - hru už si dávno užívají.
Haterům Zeldy by oči neotevřela ani desítka od Games.cz.
A lidi s neutrálním názorem se přece nebudou o hře rozhodovat na základě jedné recenze, ale spíše si zformují vlastí názor na základě spousty zdrojů. Tedy ti chytří neutrální lidé, ti blbí vidí jednu sedmičku a Zeldu zatratí. -
BF3 ma podobnej feeling z mp jako v BF2, ale ta hra obrovsky pokrocila.. Nejen kvuli Frostbitu 2.0. A navic srovnavas nesrovnatelny.. Pokud vim, tak novej zelda na wii nevypada nejak extra odlisne od predchoziho dilu. Neni to masove hranej multiplayer, kterej se jednou za cas musi predelat, pridat novy veci, zlepsit grafiku, vylepsit uzivatelsky rozhrani apod. veci, ktery jsou treba k mp only hram.. I CS ted budou 3 hry.. vykradaj se? Ani bych nerek, o hru treba trochu upada zajem, tak to oprasej, vylepsej a vydaj dalsi dil.. v tom nevidim rozhodne problem.
Ve skyrimu neni moc zmen oproti minulejm dilum? Ted mi prijde, ze vidis bud jen grafiku, nebo ty hry moc neznas.. Ve svem zakladu se prakticky nelisi, to je fajn, ale kdyby se lisila, tak udelaj jinou serii :).. Ne, skyrim s tim prosim te nesrovnavej.. -
Pokud vim, tak MultiPlayer, coz je zakladni duvod proc hry jako BF3 nekdo kupuje, je prakticky stejny jako v minulych hrach, jen s tim rozdilem ze je to v lepsi grafice a je tam Frostbyte kvuli destrukci. Jinak je to pry dokonce i v nekterych ohledech horsi nez BF2. Tak nevim.
Narazka na Skyrim byla k veci, alespon proto, ze podle meho nazoru neni ve Skyrimu moc zmen oproti Oblivionu nebo Morrowindu. Opet je to open world, a vsichni jsou z nej uneseni. Neberu Skyrimu, ze je to dobra hra. Ale vzhledem k tomu, ze se ve svem zakladu prakticky nelisi od predchozich TES her, rozhodne to neni "perfektni" hra (o bugfestu ani nemluve, ale to casem opravi patche). -
jeste bych si dovolil zkopirovat hracskou recenzi na metacritic, na kterej tady nekdo odkazoval..
"After waiting so many months Skyward Sword Zelda, after reading so many articles, see movies and read rumors, even I would give this game 10/10. Then he came out, I bought and tried and it is at this point that came the disappointment. I quickly realized that so much praise, so many high scores were just advertising. I am an expert player of Zelda, I played three times and finished Zelda Twilight Princess and I would have expected much more from Skyward Sword. Grainy graphics, controller goes crazy when you look off the field, the controller is not precise, enemies in spite of the above the new Motion Plus controller, are killed simply shaking the controller. And then the most important thing, the story,missing the magic, the soul is lacking, there is no involvement, few dialogues. It looks like a game made in a hurry to go to meet business needs, putting together the pieces of the previous Zelda,yet they have had 5 years of time. I've played now for 20 hours since I hope that going forward you change something..."
A to, ze hra ma 95 a od hracu 8 (nemyslim si, ze to je prace hateru) a objevujou se tam hodne 7-10 taky vetsinou znamena, ze nekoho to nadchlo a jiny trochu zklamalo :)..
100 lidi, 100 chuti -
http://29.media.tumblr.com/tumblr_l7n418DNCP1qb00y6o1_500.jpg
-
Ale MW3 prave i za to opakovani dostalo 7. BF3 sam sebe rozhodne nekopiruje, vicemene taky proto, ze takovahle poradna sp kampan je v ramci klasicke BF serie poprve.. A narazka na Skyrim? No, tak to netreba komentovat..
1-4 nekomentuju, moc me Wii nezajima, takze o tom taky nic moc nevim :)... -
Opravdu vyčerpávající duševní striptýz... Stačilo jen napsat, že ovládání není až tak úplně sux, a netapetovat tady půl diskuze.
-
S touhle recenzi mam nekolik problemu, a to ciselne hodnoceni je az posledni z nich:
1) Ceske preklady tradicnich nazvu opravdu nemuzu vystat. Pro ty, co Zeldu hraji od zacatku jsou cechismy jako "Trojimoc" opravdu jako tahani za usi. Copak je tak tezke pouzivat anglicke nazvy v cele recenzi.
2) Jak uz tu bylo receno, hra vyuziva WiiMotionPlus, takze zadny infracerveny senzor. WMP je zalozeno na bazi gyroskopu, takze zadny infracerveny senzor. Cekal bych, ze kdyz nekdo pise recenze, tak si alespon zjisti informace o dane hre.
3) Pripada mi, ze recenzent ovlada hru stylem Twilight Princess. Tzn. trese s ovladacem stejne jako to delal jeden nejmenovany recenzent na Gamestopu. Skyward Sword se da ovladat dlouhymi pohyby zcela bez problemu. Zadne klepani netreba.
4) "Akorát se pak vkrádá myšlenka, z pohledu Nintenda pochopitelně hloupá, zdali by se nová Zelda nehrála na klávesnici a myši o poznání lépe? Mount & Blade se z povzdálí řehtá." Tady je jasne, jake preference nas recenzent ma. Mozna mu krivdim, ale nebylo by od veci nechat konzolovou hru recenzovat nekoho, kdo ma rad konzole a odpusti si stupidni flame primo v recenzi? Ze pan recenzent videl Wii letos asi jen parkrat a k tomu z rychliku asi nemusim pripominat.
5) Zaverem ... vzhledem k tomu ze hry jako AC, CoD a BF dostavaji vysoke znamky, presto ze jsou prakticky bez inovaci (ano, i jako AC fanda priznam ze nam serviruji furt to same, ale proc ne, kdyz je to tak dobre), proc The Legend of Zelda musi byt sestrelena za to, ze je nedostatecne "inovativni?" Skyrim je stary dobry bugfest, ale to nicemu nebrani, dejme 10. Co by pan recenzent chtel? Predelat to na Skyrim Sword? A uplne nejlip na klavesnici a mys? Co se treba hru napred *naucit* ovladat?
Kvuli pribehu, hudbe, kouzelnemu grafickemu zpracovani, fungujicimu svetu, kde nic neni "navic," a z meho pohledu vybornemu ovladani bych hre dal alespon 8, kdyz uz ne 9. -
Ale ale, Games chce být super cool kontroverzní ?
-
na konec bych to nevidel , emulovat se da wii a dalsi plaftormy uz hromadu let
-
Ne, správně se to dělá tak, že si koupíš hru na Wii, dáš do PC, ripneš disk, a hraješ ve 100x lepší kvalitě jak na Wii. To, že někteří hru jen stáhnou je další věc.
Navíc třeba u nás bych to neviděl tak hrozně... herní PC za 20 klacků tu má kde kdo, ale smysluplně tu sílu využít emulací zvládne minimum.