Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kverulant

    Přijde mi, že po stránce scénáře a postav jsou ty hry víc a víc horší. Until Dawn bylo ok, Hidden Agenda zábavný party interaktivní béčko, ale zbytek je průměr a teď, když dělají snad dvě hry ročně, tak je to málo vypilované.

  • Uz to pochopte, bude hra fajn ale ted v lete mlady proste cestujou! :) 

  • Konecne to vydaj mimo PS a je to drcene za to, ze to je furt to same dokolecka :D

    • Ono je to u téhle série těžké no. Samostatně jsou to všechno fajn hry. Ale na druhou stranu je to už popáté úplně to stejné a to nejen hratelností, ale i žánrem kde už jim docházejí nápady a často se začínají opakovat (podívej se na vzhled protivníků v Until Dawn a Quarry nebo hlanví twist v prvních dvou dílech antalogy)

      Přijdem mi, že Supermassive games jdou trošk uve stopách Telltale games. Fajn nápak, který zkopírují tolikrát, že sami sobě zasytí trh.

    • Maxianimal

      Jaký konečně? Všechno kromě Until Dawn je na PC.

      • Ach, tak to me prave zaujalo hlavne Until dawn.

  • verapohlova

    Gamespot 9/10. Možná není chyba ve hře, jen by měl třeba dostat šanci konečně i jiný recenzent. 

    • A když zase budeš dávat hry recenzovat jen těm, kteté to bude bavit, tak zase budou lidi nadávat, jaktože průměrné hodnocení her není 5/10 :-D

    • triptich

      keď pominiem základnú chybu - porovnávať recenzie na základe čísel, nie textu - dostanem sa k otázke: sleduješ recenzie podľa média, alebo podľa recenzenta? sledujem indiána, games, vortex. poznám recenzentov a z ich textov viem celkom slušne dešifrovať, či je alebo nie je hra pre mňa. z číselného hodnotenia neviem absolútne nič.

      • gio1

        To je nesmysl. Neni povinnost čtenáře a hráče aby znal preference, povahové vlastnosti a momentální nálady každyho novináře od kteryho si chce přečíst recenzi. 

        • dworkin

          Přesně moje slova. Dobrý recenzent se musí umět z recenze v maximální možné míře "odečíst", aby text byl o hře a ne o něm. Muset si pamatovat, co daný recenzent má a nemá rád, a mít zjištěné z jeho sociálních sítí, jestli náhodou neprochází nějakou životní krizí, je úplně na palici a nikdy to dělat nebudu. Recenzenti jsou řemeslníci, ne superhvězdy.

        • triptich

          povinnosť to samozrejme nie je. ale potom by mal konzument recenzie brať ohľad na fakt, že číta recenziu "z neznámeho zdroja" a o to viac pozorne čítať text a neprihliadať k číselnému hodnoteniu, ale k odôvodneniu tohto hodnotenia.

          obsiahlo a dobre to popísal nižšie medveddd


        • medveddd

          Povinnost to určitě není, ale holt platí pravidlo - sto lidí, sto chutí - a když se budeme snažit o maximální objektivitu, vznikne nám akorát nějaký sterilní blob, ze kterého se člověk dozví, jak je hra dlouhá, jestli je v ní všechno, co má být atd., ale ta přidaná hodnota toho recenzenta tam moc není.

          Tady si spíš říkám, proč Pavel tento typ her vůbec recenzuje, proč si to dělá - díval jsem se do jeho recenzentské historie, všem hrám od supermassive dává konzistentně míň, než kolik mají na metacriticu, zrovna tak Twin Mirror (sice není horror, ale je to taky taková podobná adventurka s volbami), The Medium jakbysmet, takže mi přijde, že ho tyto hry moc nebaví.

          Z hlediska čtenáře na tom ale nic špatného není, stačí vědět, jak Pavel tyto hry hodnotí a vědět, jak se oproti tomu líbí mně. Zrovna tak kdybych věděl, že je Pavel fanboy Supermassive, budu to hodnocení interpretovat jinak. Až vyjde Devil In Me a Pavel tomu dá 6/10, budu vědět, že si nejspíš hru zase moc užiju. Je to pro čtenáře náročnějí na orientaci - znát recenzenty a jejich preference - ale nic jako objektivita neexistuje, pokud se nebavíme o tom, kolik vám hra zabere místa na disku. 


          • "ale holt platí pravidlo - sto lidí, sto chutí"

            Ano. A placený profi recenzent by na to měl tak nějak brát ohledy. A když se v branži pohybuje, tak tak nějak tušít, jaké hyr se hráčům líbí a jaké ne, být si vědom, že třeba v některých ohledech je vkusem úplně mimo většinu a aspoň nějak na to to brát v recenzi ohled. Což mu nijak nebrání vyjádřit jeho názor, ale vždycky to jde doplnit o nějaké "Mě osobně to do vkusu nepadlo, ale věřím že taková a taková mechanika bude mezi hráči populární...."

            • medveddd

              Tak to jsme zpátku u toho vkusu, pro mě recenze není jen o té informační hodnotě, měla by být taky trošku zábavná.. a takovou recenzi, co navrhuješ, by mě osobně opravdu číst nebavilo.

              "Věřím, že toto se bude lidem líbit, ale pro mě to není" fakt není to, co bych chtěl v recenzi vidět.

              Od toho máš možnost přečíst si těch recenzí víc, podívat se na průměr na metacriticu atd.  Celkově dělat si názor na hru na základě názoru jednoho člověka je recept na katastrofu.

              • tuco

                Reakce na příspěvek:

                ano, recenze ma byt predevsim zabavna, jelikoz recenzi je milion. 

  • gio1

    Gamespot 9 z 10, Gameinformer 8,5 z 10, na Metacritic 80 %. Je to rebel 🙂

  • Žádnou revoluci nečekám. Dle mého názoru byl problém s pacingem ve všech jejích hrách. Rozjezd byl vždycky má mě moc pomalý. Ale jinak jsem si to užil. 

  • 😀Hrál sem Until Dawn který se mi moc líbil, Man Of Medan a Little Hope který nebyli až tak dobrý ale to z toho důvodu že to byli halucinace. House Of Ashes za mě super a na The Quarry se těším že to bude plnohodnotný "Until Dawn 2.0" Vy jste jako Indian CP2077 dáte 9/10 ale hře která podle zahraničních recenzí pokud dotoho nebudu počítat Gamesradar tak je 9.5,8.5. Co sem si pročítal tak si vychvalují příběh, postavy apod. Až na movement a pacing což nevím co znamená ale to je jedno. Nicméně já neberu český recenze na zřetel protože stojí za starou bačkoru viz Indian s CP2077 který dal hře 10/10 a přes plno bůgů a false advertisiment.... akorát to odrazuje lidi od koupi. 

    • ronon

      10/10 na Cyberpunk mi príde úplne v poriadku. PC verzia nemala toľko bugov a bola to fakt dobrá hra...a aj najväčšie sklamanie. To, že niečo nasľubovali a nedodali - tak to je vari jedno, keď výsledný produkt je dobrý, aj keď v iných oblastiach.

    • Maxianimal

      "Bééé, někomu se nelíbí hra která se líbí mě, zlý zlý recenzenti" Grow up.

    • MalyZeli

      Je to tak, recenze tady jsou hodně často naprosto mimo. Počkám si na vícero reakcí, a pokud to bude mít kvality Until Dawn, zavdám. 

      • Maxianimal

        A já ti to z celýho srdce přeju.

  • Corvus

    Už aby mistr Kodžima vydal svůj horor. To bude konečně zase stát za to!

  • uher

    Until Dawn byl ukázkovej one-hit-wonder. Od tohoto studia už nic zajímavého nečekám...

    • medveddd

      Hrál jsi všechny Dark Pictures? Dost lidí bylo rozpačitých z Man of Medan, takže bych se nedivil, kdyby tě odradil; mně osobně tolik nesedl Little Hope, ale třetí díl, House of Ashes, bych ti s klidným svědomím doporučil.

      • No vidíš a mě třeba ten poslední zrovna přišel nejslapší. Jasně ty první dva měly slapší end game story twist. Ale jinak byly aspoň nějak napínavé. House of Ashes bylo pořád dokola běhání ve stejných chodbách a qte se střílením nepřátel. Prostě nejnudnější díl.

      • uher

        Ano hrál. Vždycky sem byl tak naivní, že jsem jim dal další "poslední" šanci a zase akorát přišlo zklamání. Už to tam prostě není. Těžko říct čím to je. Možná odchod klíčových zaměstnanců. Možná se na Until Dawn autorsky vyčerpali (ostatně ta hra měla původně být ještě na PS3, takže bych nevyloučil ani zásah někoho od Sony, kdo hasil případné nedostatky).

    • XXDarthVaderXX

      Kdyby tomu dal autor z pr***e desítku, tak to naopak vychválíš co? :-D

      • uher

        Co to je za blábol?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit