-
Ještě jsem nehrál, takže nemůžu soudit, ale každopádně musím autora recenze už teď pochválit za odvahu jít proti proudu.
Je ale trochu zvláštní, že u podobného předloňského opusu Mind: Path to Thalamus je ochotný nad děsivě banálním scénářem a triviálně klišovitým příběhem zavřít obě oči, když mu absence dějové linky a hlubšího smyslu u The Witness tak zkazila zážitek.
V recenzi na Mind: Path to Thalamus o příběhu píše, cituji: "škoda toho povídání" a zmiňuje jeho "amatérské zpracování", o dabingu mluví jako o "podprůměrném" a vadí mu mimo jiné "krátká hrací doba" a "technická neohrabanost". Přesto je ochotný hru ocenit osmičkou. -
-
Já z téhle recenze cítím hlavně to "jít proti proudu". Jakoby to autor potřeboval vykřičet do světa z plných plic. Hru jsem zatím nehrál (čekám na iOS verzi), ale z článku mám dojem, že autor recenze měl zcela konkrétní očekávání a ty mu hra (docela pochopitelně) nemohla vyplnit. Protože přijít je hře a chtît po ní přesně to, to a to (dle nějakých žánrových pravidel a podobných titulů v žánru) byla, myslím si, v tomto případě chyba.
-
Hodláš tady snad naznačit něco v tom smyslu, že už si ani do... nevidí ? *7*
-
-
Že to je puzzle hra bez atmosféry je jako vyčítat point and click adventuře že je pomalá a bez akčních honiček. Pokud autor nerespektuje žánry a jejich základní dělení, nechápu jak může psát pro takto prestižní server a ještě za to brát peníze. Úkol kritika je krizitovat v rámci daného žánru - filmový kritik taky nebude strhávat body romantické komedii ze současnosti za to že v ní nejsou žádní koně jako ve westernu... Tahle idea že perfektní hra musí být jeden kotlík všeho: hratelnosti, dialogů, atmosféry, puzzlů.. to je největší zoufalost.
-
Takové GTA Sudoku
-
No je videt, ze autor trochu nepochopil zanr open world rpg. Jasne, jsou tam puzzly. Jasne, jsou tam dungy. Jasne, nikdo te nevede za rucicku. Ale to neznamena, ze je prece hra spatna. Skyrim, coz je v podstate duchovni predchudce The Witness byl dost podobnej a taky to byla hra jen pro to nejtvrdsi jadro PC hracu.
-
Ovšem tato logická hra opravdu nepřináší nic jiného než jen puzzly a zase puzzly....facepalm
-
preco by to malo byt ako Talos? tato hra je iba o hadankach. boha, puzzle preco nema dej. omg alebo tetris, infinifactory..bohuzial, ziadne zrkadlo doby, socialny komentar a iny bullshit tato hra neskryva..dame tomu 6/10
-
-
tak těžko říct, na základě čeho dal autor recenze toto hodnocení. vytýkal i příliš těžké puzzly a že je asi v daný moment neměl řešit a hra ho na to nijak neupozornila (tak jsem to pochopil).
spíš by mě zajímalo, kolik času recenzent potřeboval k dohrání hry, zhruba jaký nejdelší zákys měl u nějakého puzzlu a kolik přibližně je tam vlastně těch puzzlů. prostě takové ty základní věci o puzzlech, když je to tedy hra o nich :)
-
-
že vy by jste zase chtěli příběh plný zachraňování princezen, že ano?
-
Akorát jsem nepochopil v čem je ta hra kontroverzní.
-
podle popisu to zní jako hra plná rébusů bez zbytečného příběhu, přičemž některé rébusy jsou snad hodně těžké. pro mě jako milovníka hlavolamů to zní velmi dobře a veselé, barevné prostředí je pěkný bonus.
-
nuz tak toto som teda vazne necakal taketo zhodenie hry :D
uz len prvy odstavec to pochovava: "Ovšem tato logická hra opravdu nepřináší nic jiného než jen puzzly a zase puzzly. " ....čo čakať od puzzle hry že :D
na obranu Ondreja musím povedať, že The Talos Principle napálil 9/10, čiže ak The Witness porovnáme s Talosom, tak to hlavne po stránke myšlienky a "deja" skutočne prehráva. The Witness totiž vždy mal byť o tom, že tam budú len puzzly, a puzzly...