Přejít na výpis diskuzí
Thief - videorecenze PC verze od Lukáše
10.3.2014 | Lukáš Grygar
127 příspěvků
-
Když vyšel první Thief, bylo mi 15 a oblíbil jsem si ho tak, že se pro mě stal kultem. Dvojka byla také výborná a dodnes jsem oba díly dohrál snad 8x. Nějak mě ta atmosféra neomrzela a stále si drží svole kouzlo. Od trojky už to ale začalo kulhat a čtyřka, kterou jsem před týdnem začal hrát mě také zklamala. Nemůžu si pomoct, ale i přes všechno to zpracování a detailní grafiku mi tam chybí taková ta atmosféra strachu proložená geniálním zvukem. Tady to prostě chybí a zatímco v např. v druhém díle jste měli husí kůži, když jste lezli do kobky s nemrtvým nebo jste slyšeli ten nepříjemný sykot pavouků, tady z těch subtilních stráží rozhodně respekt nemám. Recenzent má pravdu s těmi provazy i skoky, to mě dost štvalo. Také zdlouhavé otevírání oken i s načtením nové lokace. Naopak odemykání zámků se mi hodně líbí. Celkově mě čtyřka moc nebere a hraju jí spíše jen ze zvědavosti než z prožitku. Příště by vývojáři mohli ubrat z grafiky a hodně zapracovat na hratelnosti, více otevřených lokacích a zvuku.
-
Objektivne sa da suhlasit s tym co bolo povedane aj vo video recenzii aj textovej recenzii ale ako clovek ktory povodneho thiefa nehral to viem odpustit, co mi dost vadi su caste loadingy,hlavne v neskorsich fazach hry kedy sa hrac chce rychlo pohybovat a zvuk ktory je objektivne zle urobeny,co mna ale prekvapilo je to,ze ma to bavi viac ako Dishonored,ktory tu ma o 2 body viac a dostal neskutocny hype. Paci sa mi to,ze peniaze v hre maju hodnotu a hrac sa jednak musi rozhodovat co si kupi a musi sa snazit aby vobec nejake dostal,tento aspekt dishonored vobec nezvladol a peniaze tam nemali hodnotu. Dalej samotny stealth ma tiez bavi viac pretoze tam nie je otravny blink,ktory bohuzial neskutocne zjednodusoval celu hru a paradoxne mi menej vadi pribeh,v thiefovi je pribeh jednoduchy ale nevadi,v dishonored bol podla mna neskutocvne zmrseny faktom ze corvo nic nehovoril a to uz dnes imho nefunguje absolutne vobec a hlavne nie v pribehu o pomste kde by mal hlavny hrdina prejavovat nejake emocie(moment kedy ho druhy krat zradili a len tak tam stal ako idi*t bol totalny facepalm) ale to len na margo podcastu kde ste to trochu porovnavali,celkovo som s Thiefom relativne spokojny.
-
ty vole, 11 minut čumim na video, ze kterého se nic nedovím, proboha co to je ?? To je šílený nic nevim, samej error, atd........... lidi zamyslete se nad sebou *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11*
-
-
A co si jako cekal, naprosta klasika
-
-
Vlastni mise jsou docela dobre, ale prechod mestem mezi misemi, kdy se loaduje nova oblast zhruba co 20 vterin, to je opravdu na vyhozeni kompu/konzole z okna. Kde proboha jsme, aby musela byt oblast 50x50 metru samostatne loadovatelna.
-
TOMB RAIDER 7, METRO LAST LIGHT 7 a ted THIEF 7. Tahle particka brouku pytliku z games.tiscali je fakt k smichu. Sem se o tom bavil vcera s lidmi v JRC a ti mi potvrdili, ze ty jejich recenze nebere nikdo vazne.
-
-
no ty vole, tady uz to je stejny jako na novinkach.cz, tam napise nekdo neco proti komousum, zemanovi a rusku a hned ho minusuji o sto sest, skoda, ze tady chodi podobna skupina tehle koko..
-
-
No vidíš, všem ostatním tady jako návštěvník z Novinek připadáš ty. A nejen způsobem vyjadřování.
-
-
Se vsadím, že ti v JRC spíše doporučili EG, ne??? *1*
-
-
jedenácti minutové video, z toho mi to 6x hodilo loading error na různých místech...that's not cool... jsem jediný?
-
-
No určitě seš v menšině.
-
-
Thiefa jsem dohral a pokud jde o skoky tak v recenzi to zni v dnesni dobe divne ale musim říct, že me to až na pár málo výjimek nevadilo, když je potřeba někam vylézt, nebo neco přelez takt o v 99% případu jde. A ted bych se rád vyjádřil ke srovnávání s jedničkou... prvního thiefa jsem hrál asi pred 3tejdnama a musim říct, že pokud jde o komplexnost tak mapy byli možná rozsáhlejší, ale že by tam bylo radikálně víc možností řešení než v novym Thiefoj to by jsem teda neřek a když tak šlo o volbu mezi levou a pravou chodbou nikoli zasadně odlišný přístupy jako lezeni přes třechy nebo kanálama. Pokud jde o střelbu lanovejch šípu jo v prvním Thiefovi šlo vystřelit do každýho trámu ale buď to bylo k ničemu a nebo tam byl ten trám narafičenej přesně jako trámy v novym thiefoj jedinej rozdíl tak byl že v novym thiefu jde střelit jen do špičky trámu a v puvodním šlo po celý delcé, což někdy zpusobilo že lano nedosáhlo až k Vám a museli jste použít další šíp (nutno říct že ty šípy šli sbírat), pokud jde o zvuky tak jo ty byli v puvodním thífu výrazně duležitější pro gameplay než v novym thiefu.. kdo chce muze si precist moji recenzin na steamu: http://steamcommunity.com/profiles/76561197993664289/recommended/239160/
-
-
....pravda je čo píšeš...ale aj videorecenzia na Thief ...je celkom dobre zmáknutá ;)
-
díky za info, vida, tak možná nebude nakonec tak zle :)
(PS: ty hrubky jsou ale fakt ŠÍLENÝ, chlape! :D
-
-
Tisíc lidí tisích chutí ,mě se hra líbí,Je ale pravda že s předešlíma dílama nesrovnatelná.
-
-
http://www.jc-correct.com/cestina-pro-cechy/
-
-
Mně se nový Thief líbil opravdu dost. Hra je skvěle hratelná se skvělou atmosférou (blázinec). Navíc zavěrečný boss fight byl výborně vymyšlený. Celkově bych se klonil spíše k 8/10.
-
-
Myslíš trojku?
-
-
To co hře vytýkáte je z mého pohledu směšné. Myslím, že by si redakce games měla uvědomit, že raná 90. léta skončila a dneska nebude nikdo dělat komlexní hry tak jak si to představujete, protože by se prostě nezaplatily. Opět se mi potvrdilo, že recenze na games pro mě nemají váhu.
-
-
Asi jako se nezaplatily vsechny Assasini, Zaklikanacove nebo TESy ... a ted tu o karkulce. Novej Thief je proste prumerne dobra hra a je to na ni poznat. Puvodni serie byla ve spouste ohledu vyjimecna i leta po tom co vysla 3ka. Po restartu za pul roku nestekne ani pes.
Uspech produktu nikdy neni o penezich. Ty nabizeji potencial, ktery pak muzou vyvojari vyuzit, ale s uspechem maji spolecneho dost malo. -
Je řada komplexních her, které mají úspěch a zaplatily se. Je nesmysl, co si tu psal. Ne všichni chtějí jednoduché hry, které se vlastně hrají samy. *3*
-
Ranými 90. lety myslíš roky 1998 a 2000, kdy vyšly první dva díly?
-
-
To jsem přesně čekal, že sem tohle někdo napíše.
-
-
Když jsi to čekal, proč jsi tam tu hloupost psal? *1*
-
-
-
Dark Souls a dalsi rikaji, ze nemas pravdu.
-
-
Nj. jenomže na Dark Souls nestojí herní průmysl. Herní průmysl nestojí na hardcore hráčích. Připadá mi, že v diskuzích na games jsou akorát lidi, kteří nejsou schopni uváženého pohledu na věc a posuzují věci spíše na základě přání.
-
-
tak pak nechapu proc sis tuto komunitu vybral. jestli nechces komunitu, ktera je zvykla na trochu rafinovanejsi hrani, tak bez na bonusweb, tam si budes rozumet lepe. proc bych cetl games, kdybych nehledal rafinovanejsi herni zazitky? games mi je pomaha odlisit od ostatnich a blizi se vice memu vkusu. smir se s tim, ze cely svet se netoci jen okolo vkusu prumerneho ctenare bonuswebu a to navic takovym totalnim zpusobem. na druhou stranu bych rekl, ze vetsina z nas moc dobre vi, ze se netoci okolo nas, a ze nebude kazdy den posviceni, ale presto musime zkouset i v jinych vodach a davat jim sanci, kdyby aspon jen kvuli onomu "tudy ne" a take je musime podle toho hodnotit. pokud jde o Dark Souls, tak na nich herni prumysl samozrejme nestoji, ale jsou dukazem, ze se vyplati delat hry i pro mensi cilove publikum, pokud ukocirujes rozpocet. pokud tvou ideu chapu, tak by se hardcore hraci nemeli vubec profilovat, coz by vedlo na to, ze by pro ne hry nedelal vubec nikdo. a to i presto, ze se na nich vydelat da, jinak by uz davno zhynul v bide Paradox. vezmi si, ze mainstreamova komunita je rocne vydatne saturovana, tak nevidim problem, proc obcas neuhnout, kdyz zakaznici jsou. a kvuli tomu je zapotrebi hodnotit hry i z rafinovanejsiho pohledu.
pokud jde o lukasovu recenzi tak na moznosti volby nevidim nic spatneho i pro bezneho hrace bonuswebu. i bezny hrac bonuswebu si zahraje far cry 3, gta V, assassins creed IV a dalsi a tyto hry davaji nezanedbatelnou moznost volby. bezny hrac bonuswebu proste nehraje jen call of duty, jak se snazis naznacit, ale i jine.
-
-
-
chceš srovnávat "komplexnost" prvního Thiefa s tímto?
to není žádná komplexnost, to je prostě a jednoduše level-design... Garrett nemůže skákat a střílet šípy, kam chce? wtf? asi by to nebylo dostatečně filmové... -
-
Já na filmovost kašlu. Zajímá mě výzva. Ale protože chce pár maximálně desítek tisíc lidí výzvu nebudou vývojáři dělat hry tak aby se jim zavděčili a bylo to postavené na výzvě. Hlavní cílovku, která tu hru koupí výzva nezajímá a nebudou zkoušet deset prken, aby se dostaly do patra, to by tu hru raději odložili. A vývoj her je byznys, je zajímají hlavně peníze. Asi vás zklamu, ale to co ve hrách chcete, tak toho se už asi v herním mainstreamu nedočkáte. :D Pokud je games hardcore web, tak OK s hodnocením bych částečně souhlasil, ale myslím, že se to tu tady takhle neprezentuje.
-
-
Hlavní cílovka hry ze série Thief by měla být ta, která hrála hry ze série Thief. To je jako kdyby Dark Souls 2 z ničeho nic začal cílit na hráče COD. Pokud se něco podobného stane, znamená to prostě, že si autoři neváží svých hráčů. A ti mají právo se proti tomu ohradit. Promiň, ale tvůj názor je prostě postaven na hlavu.
-
-
-
Proč by se jako nezaplatily? Pokud jsi recenzi opravdu viděl a dokážeš vnímat mluvený projev, tak víš, že se hře nevyčítá nízká obtížnost, ale omezenost hráčových možností (skok, provazové šípy, celkový pohyb v prostředí atd) a některé nedostatky (třeba naprosto odfláknuté zvuky).
Takže z tvýho příspěvku lze vydedukovat, že podle tebe půjdou na odbyt spíše hry, které dávají hráči méně prostoru a jsou v některých směrech v podstatě nedodělané, než ty s více herními možnostmi a dokončeným vývojem. To je opravdu nesmysl, spíš bych řekl, že už jsi měl v plánu napsat negativní komentář dříve, než jsi se na recenzi podíval, jestli teda vůbec. -
-
Pokud nepochopíte proč lze střílet šípy s lanem jenom na některých místech nebo do hry nejsou zakomponovány více zvyuky, tak je uplně zbytečný zde něco psát. Podívejte se někdy na statistiky kolik procent hráčů hru vůbec dohraje a odvoďte si z toho kolik procent se ji asi snaží projít skrz naskrz. Zajímavé je také si uvědomit jaké bylo složení lidí co hráli hry v 90. letech a jaké je teď. A rozhodně jsem nechtěl psát negativní komentář za každou cenu.
-
-
A co když je nedohrávají proto, že je mainstreamové hry dlouhodobě nebaví? Zpočátku jsou na to zvědaví, hezky se na to kouká, ale pak zjistí, jaký je to koridor, nebo jak je to stereotypní, nebo přeplácané na efekt, a přestane je to bavit. Není to třeba signál, že by to chtělo zapracovat na obsahu a hratelnosti, aby to ty lidi uzdrželo u hry a nejen na aniamcích a grafice, která funguje spíš jako počáteční lákadlo?
-
Pokud nevidíš rozdíl mezi rozmanitostí hráčových možností určujícíh objektivní kvalitu (to co se řeší v recenzi) a obtížností určující tu subjektivní (to co se v recenzi neřeší), tak je taky uplně zbytečný něco psát.
-
skutočne nerozumiem o čo ti ide, to prečo sa hry uspôsobujú masám je snáď jasné a nemusíš nám tu o tom kázať. To však neznamená, že ludia nemajú právo úpadok kritizovať. Napokon aj vďaka týmto kritickým hlasom nie je nový thief primitívnou rúbačkou kde dostávaš body za zabitie stráží šípom do hlavy.
-
-
To je ale právě to, pro vás tady je to úpadek, aniž byste dokázali s nadhledem zhodnotit jestli se jedná v globále opravdu o pokles kvality. V diskuzi si tady můžem psát subjektivní názory, ale pokud se prezentuju jako web přijde mi to prostě mimo mísu.
-
-
Takže recenzenti mají dávat 8-10 na každý mainstream, protože je tím většina zblblá a chce žít v iluzi, že nic lepšího není, že? Na veškerá omezení nebo nedomyšlenosti po stránce hratelnosti, nebo co v daném žánru bylo běžné dříve, by se mělo zapomenout a dělat, že to neexistuje, co?
-
Tak zas a znovu: v recenzi nikdo neřikal nikdo nic o obtížnosti, naopak recenzent vychvaloval chování stráží např. v případě otevřených dvěří atp. Kritizovala se nízká míra možností pohybu a rozmanitosti prostředí, což nemá dělat vůbec ale vůbec nic s obtížností (tvůj argument o tom kolik hráčů dohrává hry), ale právě s tou naprosto objektivní kvalitou. Drtivá většina lidí ti řekne, že jsi vyšinutej, když budeš řikat, že máš raději hry, který tě co nejvíc omezujou (opět - nehledě na obtížnost). Podle tvojí úvahy by si herní weby neměly dovolit kritizovat taková omezení hráče. To je za dlouhou dobu nejvíc na hlavu postavenej názor, co jsem tu na games.cz četl..
-
takže kritici by sa mali vykašlať na všeobecné znalosti i na svoje vedomosti a skúsenosti a radšej by si mali pozrieť názory majority hráčov a podľa toho prispôsobiť recenziu ? *7*
-
-
-
proč by taky lidi dohrávali takove hry kde je minimum možností
-
-
Lidi chtějí minimum možností. Lidi chtějí vést totiž za ručičku. Nemyslím to zle, ale ten komentář mi přijde jako by jej psalo děcko.
-
-
-
-