Přejít na výpis diskuzí
To nejlepší z Games.cz - v Kingdom Come: Deliverance až po uši
18.2.2018 | Redakce Games.cz
153 příspěvků
-
Tak tak koukám, ze tady se tvoří trosku elitari, mám trochu strach říct, ze hrají i jiné hry než Vávru v současnosti.
-
-
co je na tom elitarskyho, hrat docela dobry rpg?
navic cesky, coz nepamatuju
-
-
Dam Vam malou radu, protoze na KC jste vsichni strasne rychli.
prestante tam behat jak silenci, predstavte si ze i poklus tam bere staminu (jako v modovanym skyrimu).
Caps lockem si prepnete na chuzi a par hodin se bez ohledu na questy jenom tak prochazejte. Ja jsem se takhle zabavil treba na hodinu kdy jsem si trochu pokecal s mistnima, natrhal nejaky bylinky a prosel jsem se se strazi s loucema.
Proste hrajte role-play... semtam se najist, vyspat, nejakej ten quest... Tohle mi tolik let chybelo!!! -
-
Fuha ty si snad uzivas aj kazdy loadning pred rozhovorom.
-
-
To je ten pravý role-playing, kdys čekas, až se načte dialog, to pravé hardcore hrani
-
-
Tak jsem to včera začal hrát, zjistil jsem, že ten loading před rozhovorem je fakt krátký, cca 0.5s tmavé obrazovky. Podle longplay videa se mi to zdálo už docela neúnosné, ale je to v pohodě.
-
-
Zalezi co mas za HW, me to taky zily netrha, ale prestal jsem hrat protoze si ten dej chci uzit rekneme na podzim na plno az to trosku poladej..
-
-
s 16gb ram mas uplne jedno jak rychlej mas disk, takovy veci jako preloady vseho do pameti musej bejt u ty hry vyreseny
-
I5-6600K@4.3GHz, 16GB RAM, GTX750, low detaily v 1650*1024-cca 40FPS. Ale nejdůležitější v tomto případě myslím bude, že hra je nainstalovaná na SSD Samsung 840Pro.
-
spis nechci narazit na takovy chyby jako jsem videl na nejakych zaznamech
-
nuda co ?
-
-
-
-
-
-
Já bych strašně moc chtěl v kingdom come mít motorku, takovou jaká byla v četnických humoreskách! Napadlo mě to včera, když jsem VYŠETŘOVAL případ, tak jsem si opravdu připadal jako četník.
-
-
Omez davky : )
-
Celkově mi motorová vozidla v Kingdom Come chybí. Náhodou jsem narazil na toto video a hned jsem si na Kingdom Come vzpomněl: https://www.youtube.com/watch?v=VxWWL0aypPc
-
-
Tak zatial mi KCD pripomina skor seriu Gothic. Rozbeh je strasne pomaly. Co podla mna najviac nezvladli je prolog. Prva hodina hry ma hraca uputat, uviest do hry a ohurit. Nie odradit aby ziadal o refund po dvaciatich minutach.
Toto fakt nie je pre kazdeho. Treba prezit ten uvod, nieco lockpicknut, vykradnut nejake domy a ponahanat s lukom zajacov v lese. Hlavne plus je, ze sa kazdy zlepseny skill a perk sa realne odzrkadli v hre. Tato hra je pomala piplacka. Zatial ma to relativne bavi... -
-
To ale neni problem KC ze jste si vsichni zvykli skakat ve stredoveku po hradbach jak spiderman a klikat jak vysinuty. Pro me je KC prvni velka hra po 10 letech. Doted jsem kupoval jenom indie. Na nejaky UBI***čky .... ale viteco *3*
-
-
Po deseti letech? Tak jak můžeš UBi hry hodnotit jako sracku?
-
-
Par let jsem se koukal na gameplay a kroutil u toho hlavou jak s tim vubec muze nekdo travit cas..
Pak jsem nad tim proste zlomil hul, protoze uz mi to nestalo ani za ten cas na to koukat, hrat hru kde mas nakreslenou linku na zemi, nebo vidis zakrouzkovanej cil v prostoru jak u lockonu ve stihacce....
To jsem radsi nainstalloval starou Baldurs Gate kde jeste clovek musel trosku premejslet.. -
-
Si borec, opravdova herní elita
-
-
Dik, ale to nebyl ucel, proste ti jen odpovidam, to je vsechno *5*
-
-
-
-
-
-
možná hrajete špatné hry, když nevidíte historickou inspiraci ve fantasy.
https://www.reddit.com/r/darksouls3/comments/4p492m/historical_influences_in_the_architecture_of_dark/ -
-
rrr = náklikový soulsboy detected
-
ještě k bloodborne něco:
https://killscreen.com/articles/understanding-sublime-architecture-bloodborne/
http://www.kotaku.co.uk/2016/12/09/the-artists-and-paintings-that-bleed-through-bloodborne -
-
Akorát to v tý hře vypadá echt hnusně.
-
-
https://vignette.wikia.nocookie.net/fairytailfanon/images/4/40/Lost_Nightmare.png/revision/latest?cb=20160729204011
Sleduj kolik je tam načtených vzdálených textur a kolik je tam budov, to vše na mrzké PS4 bez nějakých lod apod. Jen je škoda, že se tam asi nedočkáme supersamplingu, který teď Pro bude podporovat, to u Bloodborne bylo nutné. -
-
To je ale docela rozdíl, jestli hra používá 100 textur nebo 1000 v jedné scéně.:) Nemluvě o tom, že to tvoje Bloodborne má herní logiku složitou asi jako Tetris ve srovnání s KCD.
-
-
BB je samozřejmě jednoduchá mlátička proti KC, co se týče herních mechanik. Náplň hry je skákat kolem potvory v průměrný fyzice a směšném kolizním systému...
-
O sebekontrolu tady přichází vavrovo stado
-
ma tak hlubokou naraci, ze penetruje mozek hrace, ktery pak prijde o sebekontrolu a zacne spamovat diskuze na games pod multinickem
to uz tu dokazujes dlouha leta, to vidime, to psat nemusis -
dodám, že narace v KC je na úrovni Tetris oproti Bloodborne *3*
-
herní logika v Bloodborne je samozřjmě hodně vysoko, je to hra, která je domyšlena do posledních detaiů. je hluboká v příběhu, v naraci, v architektuře, v combatu. Sry ale zahraj si to.
https://www.youtube.com/watch?v=KWplFVGn5HI
Tady video o naraci v Bloodborne.
-
-
-
ne, nevypadá, pořád jedna z nejhezčích her, co existuje.
-
-
Jedna z nejhezčích na starou PS4...
-
-
-
ten článek z kotaku osobně doporučuji, pokud jste nečetli...
-
-
https://fextralife.com/dark-souls-architecture-how-the-real-world-influences-the-games-locations-lore/
tady další ovlivění. -
-
Za tohle mate v sekte nejakou pochvalu nebo diplom?
-
-
-
To je úžasný, tady nesmí být ani špetka kritiky na tuto hru.
-
-
Po pravdě mi to také přijde. Za sebe jsem moc rád, že něco takového od nás vyšlo, budu velmi rád, když to bude mít úspěch a jednou přijde pokračování. Ale jsem realista...zatím je tam dost nedodělků/chyb, které se pravda ne každému zobrazují stejně, ale před koupí jsme sledoval dost streamů a viděl jsem jich opravdu dost, od chyb, po "glitche", nelogičnosti apod... Něco se opraví a bude to lepší, ale je fakt, že některé věci se tam nikdy nezmění a zůstanou tak jak jsou.
I tak, pár jedinců zde vykřikuje něco o tom, jak je ta hra ultrainteligentní oproti jakékoliv konkurenci, nadává ostatním do pitomců že hrají ty méně inteligentní hry a na druhou stranu když jim někdo oponuje, tak vykládají něco o tom, že ti druzí zase neumí uznat cizí názor :) Takže jsem se tomu až musel smát... Ani jsem se do diskuze nechtěl pouštět, protože vidím, že je to boj s větrnými mlýny... -
-
Já to myslím doslova. Napsal jsem, že ta hra je technicky ve stejně ubohém stavu jako ME Andromeda a můj komentář už neexistuje.
-
-
-
Porovnávat fantasy se středověkem, no nevím. Středověk se odehrál a tím se tvůrci (kcd) inspirovali, zato fantasy svět je smyšlený a omezuje ho jen hranice subjektivního vnímání.
Takže když si Vávra stěžuje na nedostatečně věrohodné hrady atd. v tes skyrim, je to irelevantní vůči ostatním. Jak třeba ve skutečnosti vypadá fireball kouzlo *15* -
-
Každou blbost nelze obhajovat tím, že je to fantasy/sci-fi. I fantastický svět by měl mít určitou logiku. Třeba když si vezmu ten Skyrim, tak tam ty hrady byly občas fakt úlet, třeba stropy z placáků, které nic nedrželo a podobně. Stejně mi vždycky přišly tak trochu ujeté Hvězdné války aneb máme super bitevní loď, pancéřování, štíty, všechno, ale na velitelský můstek flákneme sklo, takže ho zničí náraz blbé stíhačky. A nebo Hra o trůny a ty "meče" těch Mongolů...No dalo by se pokračovat hodně dlouho. Osobně se přes to dokážu přenést, když těch blbostí není příliš, ale vždycky ocením, když něco sedí do posledního detailu.
-
-
Jestli jsi si v té scéně nevšimnul, tak než jim to A wingem narval do můstku tak rebelové přišli o pěkných pár strojů než se jim podařilo odrovnat generátory štítů až poté byl Star destroyer bez pasivní ochrany. Ale souhlasim, to sklo je fakt blbost.
-
-
Jasně, je to fantasy svět, ve kterém jsou koně schopni chodit vertikálně po skalách a stromy rostou vzhůru nohama
-
-
No je to super hra a povedla se. http://www.metacritic.com/game/pc/kingdom-come-deliverance?ftag=MCD-06-10aaa1f
Už 8,2. A re-play 9/10 bodů. To mluví za vše. -
-
Uplne ne. Vetsina profi recenzentu dnes bere PS4 verzi a tam je hodnoceni 67 procent.
-
Re-play dal novymu NFS osmicku, to mluvi za vse.
-
Ale hate musí bejt. Za mě uznání, že se do něčeho takového vývojáři vůbec pustili a za středověký feeling. Podle mě není tak těžké udělat fantasy hru někdy až atakující fantasmagorii než hru opřenou o fakta, realie a hlavně ten feeling!
-
-
@agitka (anonym): Těžko říct, nač vymýšlet něco svého, když se mi líbí to, co už napsal někdo přede mnou. Já se pod ten jeho text pouze podepisuji. Jak říkám - musíš nejprve dospět, abys dokázal plně chápat názory ostatních.
-
-
ty jsi dokonalý příklad alibisty. Ale to je fuk. Skyrim ty chyby má, tuny chyb má Zaklínač 3, má je i Vávra. Vávra mě baví asi nejvíce z těch třech, ale pořád jsou tam desítky věcí, co mě lezou na nervy a jestli někdo čekal spásu, tak musí čekat dál.
-
-
Jistě, že své chyby má každý, ať už je to kdokoli nebo cokoli. KCD samotné nepřináší "vykoupení" z mizérie tradičních RPG, ale je tomu zdaleka nejblíže. Celé je to jen o tom, o čem mluvím od začátku: Kdo nechce při hraní myslet, chce jen mlátit kolem sebe a nevadí mu, že kouká na vyložené nesmysly, nechť sáhne po Skyrimu - bude jistě spokojen, ale pro ostatní to zkrátka není.
-
-
Hmm tak nevím... Jak Skyrim, tak KCD jsou podle mě u náročnosti myslet tak podobně. KCD vyhrává zpracováním světa, Skyrim má zase lepší celkový dojem a je tam toho víc.
Nevím jak ostatní, ale ve skyrimu jsem nikdy jen nemlátil kolem sebe... vlastně jsem ani moc nehrál postavu co bojuje na blízko. Spíš jsem postupoval velice pomalu a obezřetně. A ať mi nikdo neříká že Stealth archer není nejlepší, nebo mu ukážu zač je toho větříček.
Ale na druhou stranu KCD v bojích funguje podobně... celkem v pohodě jde všechno zvládnout s lukem a takový šíp do dřžky se nepřátelům většinou moc nezamlouvá.
Skyrim jsem si dřív užíval a KCD si užiju taky... Bugů a nelogičností bylo v obou titulech jako hub po dešti, takže tady ani moc nehodnotím. A kdo chce nějak moc myslet, tak ať šáhne po šachu. -
-
Čeho je víc ve Skyrimu? Hrál jsem ho naposledy asi před půl rokem a když člověka přestane bavit honba za předměty tak tam absolutně není co dělat a není tam jediná herní mechanika, která by byla zajímavá natož, aby se člověk bavil u questů.
Možná Skyrim působí více kompaktním dojmem, ale to je asi vše. -
-
ono bude spousta lidí který si užili skyrim (nebo jiný otevřený RPG) a teď si užívají KCD ....akorát si právě užívají to hraní a nemají potřebu si honit ego tady v diskuzích (který jsou pod KCD teda fakt počteníčko *1* ...a příspěvky od lidí jako walltar tu pak působí jako zjevení)
já si užil spoustu různých RPG (fantasy, scifi, first person, third person, akční, tahový, jrpg, izometrický ...) včetně skyrimu (tam něco přes 300 hod) a počítám že KCD si taky užiju až si ho po pár měsících koupim (po x zklamáních jsem se už konečně zařek že po vydání hry už kupovat nebudu).
zázrak jsem od toho nikdy nečekal (byl jsem teda spíš skeptickej a pořád jsem zvědavej jak se hra bude líbit po nějakých 50-60 hodinách), ale zatím to vypadá že to prostě bude další dobrá hra (a snad úspěšná) ...nic víc, nic míň -
moc pěkně Walter, líbí se mi, že jsou tu ještě lidi, co jsou schopni si užít Skyrim i Kingdom Come a jsou to schopni obhájit. Tleskám *3*
-
Tak já tohle třeba několikrát zažil i ve Skyrimu... některé jeho lokace vypadaly velice pěkně. I když tady se mi to stává mnohem častěj. Nebo třeba vzít si luk a šípy a zajít si na loveckou výpravu do lesa... ještě mohli přidat stopování, vábení a podobně a KCD by se dal hrát jako loveckej simulátor.
A co se těch questů týče... KCD ma taky spoustu celkem generických questů. Udělat hru bez nich asi nejde. Dialogy jsou ale mnohem dál, než u takového Skrimu, takže i když děláš nějaký generický fetch quest, tak ti to nemusí přijít. Ale to jen díky složení týmu bylo jasné už předem. -
@walltar: Je ale třeba také porovnávat kvalitu náplně, nikoli jen kvantitu. Čistým porovnáním počtu questů, hlavních i vedlejších, snadno dojdeš k závěru, že Skyrim nabízí víc, je to ale za cenu takřka generické kvality těchto questů. Menší počet úkolů v KCD mi osobně opravdu bohatě vynahrazuje taková "blbost" jako zastavit se na vysokém skalním ostrohu a jen zírat na okolní krajinu a vzdálené vesnice. Tohle samozřejmě spoustu lidí nijak neláká, ale pro mě to má obrovské kouzlo.
-
No tak mě tam udrželo to, že když jsem dělal main a side questy, tak jsem se vždycky někam zatoulal a než jsem se potom k tomu Q vrátil tak to zabralo spoustu času. Řekněme, že než jsem se dostal ke splnění posledního Q v dějové lince tak mě to mohlo trvat něco přes 300h herního času.
Tohle se mi v KCD prostě nestává... sem tam si zajdu do lesa na lov, nebo si udělám nějaký sidequest, ale pochybuju, že bych se k herní době jako jsem měl u skyrimu přiblížil.
Na druhou stranu... Questy, herní mechaniky a zpracování světa je u KCD lepší, i když mě ta hra začíná po 30h co v ní zatím mám připadat celkem lehká. Nemám co nakupovazt, nosím u sebe 6K grošů a už mě překvapí jen celkem velká přesila (pokud je napřed nepostřílím lukem, než vůbec doběhnou). Jediné co jsem zatím až tak moc nezkoušel je vaření lektvarů.
Řekl bych, že KCD mě baví víc, než mě bavil tenkrát Skyrim, ale nějaký zásadní rozdíl v tom nebude.
-
-
-
nevím jak ty, ale ani jedna hra není pro členy Mensy, u obou her nějak mozek necvičím :)
-
-
To já zase ano - skvěle jsem si užil třeba porovnání podoby sázavského kláštera ve hře s jeho reálnou předlohou. Baví mě sledovat, kterak si někdo dal tu práci a přemýšlel, co a jak mohlo kdysi dávno vypadat a svými poznatky se při tvorbě následně řídil. Z mého pohledu je toto velmi výrazná přidaná hodnota, kterou jiné hry zpravidla postrádají.
-
-
Protoze ten moloch si chce napred najit cestu, jak mit pod kontrolou modovaci scenu. Doslo jim, jaky to ma trzni potencial, a ze bez modu by jejich hry zdaleka nemeli takovou oblibu.
Staci se podivat na jejich nedavne kroky kolem toho a clovek si zbytek muze domyslet sam. -
@Zednožidář: Máš pravdu - je to celé jen a jedině o lidech, a právě proto je tolik důležité, aby bylo vedení schopné celý projekt dotáhnout ke zdárnému konci. Zdaleka ne každý na takový úkol stačí, a proto si nemohou všichni myslet, že si sednou k PC a udělají hned velké RPG.
V této souvislosti mi dnes připadají všechna ta desítková či stovková hodnocení Skyrimu velmi podezřelá a to už jen proto, že žádný další díl TES nikdy nenásledoval. Proč by nenasytný moloch nevypustil další generický díl série, která měla tak úžasná hodnocení a údajně měla nedostižné prodeje? -
No nevím, to je spíše o tom, že se sejdou lidi, kteří nemají žádný potenciál udělat něco pořádně a nebo naopak lidi, kteří ho mají. Buď teda modeluješ barák podle nějaký předlohy a selskýho rozumu a nebo jsi ignorant a takové věci vůbec neřešíš i když na to máš lidi a zdroje.
Každopádně teď by to třeba měli těžké (i před KCD), to je taky možná důvod proč tu není žádná nová TES hra. Znova by s tím asi nezabodovali i když tady je hromada lidí, který ty hry uctívají. -
@walltar: Mám na krku tvorbu eshopu pro jistou německou firmu a 8 lidí k ruce, takže tak nějak vím, v čem spočívá vedení teamu a řízení projektu většího rozsahu a ne, sranda v tom není opravdu žádná, nicméně jednou ze zásadních dovedností každého vedoucího je schopnost podívat se na projekt i z venčí tak, jak se na něj jednou budou dívat koncoví uživatelé či zákazníci. Kdo to neumí, patří k pásu, nikoli do vedení.
Je pravda, že příklad na navigaci AI nebyl zrovna šťastný, protože v tomto oboru má i KCD sakra co dohánět. Chtěl jsem tím však především říct, že je dobré zamýšlet se nad tím, co je ještě opravdu prvek fantasy, a co už jen prachsprostá lenost a neschopnost - hranice mezi tím samozřejmě bývá často velmi úzká. -
Tak zrovna postavy, které se zasekávají o neviditelné překážky bych až tak moc nezmiňoval... toho si člověk v KCD užije taky až až. To je prostě problém AI.
A neviditelných zdí je v KCD taky nemálo... a nemyslím jen ty kolem herní mapy.
Ale jinak 100 důvodů jsem tehdy četl, a z většinou jsem souhlasil... Skyrim prostě nebyl dokonalý a šlo ho celkem bez práce dost vylepšit. Akorát to jde říct o jakémkoliv projektu pokud ho vidíš hotový a z venčí. Nevím jestli si někdy nějaký takový větší projekt řídil (a nemyslím, jen herní nebo softwarový) ale dost často prostě člověk tyhle problémy ani nevidí. Mě vždycky přišlo, že větší projekty jsou spíš taková katastrofa na kolečkách, a ty jako vedoucí místo nějakého dohlížení a šperkování řešíš nekonečnou řadu problémů a závad.
Když se potom na KCD člověk podívá z venčí a s odstupem tak si uvědomí, že tam budou spousty podobných nedodělaností a problémků.
Na druhou stranu... na nedostatek záchodků si stěžovat opravu nemůžeme. *4* -
To je právě ono - i Witcher nám jasně ukazuje, že fantasy svět může pořád dávat smysl, jen je prostě potřeba při vývoji uvažovat.
Chápu, že mnohým to může připadat absurdní, ale mně v mysli stále rezonuje Vávrova výtka ohledně plochých kamenných stropů, kterých je ve Skyrimu habaděj. Ono se samozřejmě dá říct, že je to fantasy a tam takové stropy klidně existovat mohou, ale podle mého názoru to není ani tak důsledkem fundovaného rozhodnutí designera, jako spíše následkem neznalosti a lenosti. Stejně tak se dá říct, že je to fantasy, tak proč by tam nemohl žít kůň, který běhá po 90° svazích. Postavy, které se neustále zasekávají o neviditelné překážky - co na tom, je to přeci fantasy,tak tam máme neviditelné zdi a běda tomu, kdo to zpochybní! A takto bych mohl pokračovat donekonečna... -
No tak s tím souhlasím... ale nevím, jestli je tohle něco co zrovna nějak vyžaduje nebo podporuje u hry myšlení. To vidím registruju, líbí se mi to, ale myslet kvůli tomu nějak moc nemusím.
Je to to perfektní zpracování světa, které dost hrám chybí... ale na druhou stranu, hry jako Skyrim nejsou založené na naší historii... jsou to hry s vlastním světem, který hlavně díky magii funguje úplně jinak, než ten náš.
Kde u KCD přizvali historika, který čerpá z mnohaletých výzkumů jiných historiků a archeologů, tam u Skyrimu museli všechno vymyslet sami. Je ale pravda, že ať tak práce si s tím nedali... třeba takový Witcher mě ve zpracování světa připadá mnohem lepší a je to taky fantasy... i když trochu jinak položené.
-
-
-
-
-