Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav

To je ale solidní boombrovina a jde vidět, že toho moc asi nahraného fakt nemáš:) Některé hry byly dlouhé, jiné byly hříčky. Doteď si pamatuji první Dark Forces, jedna z prvních her, co jsem měl originál. A když si to teď zahraje, tak vlastně zjistí, že sice ta hra měla 10 hodin, ale rozhodně neměla tak herní náplň ale mizerný level design. BG2 měla také pár skvostných bugů a člověk pak zběsile načítal zpětně uložené pozice. Kampaň prvního Starcraftu člověk dojede za stejnou dobu jako terranskou kampaň v SC II. 

Neměla jiné kouzlo. Jenom si byl mladý. A to je ten zásadní problém u těchto "srovnávání". Zkresluje to naprosto náš pohled a všechno je perfektní, lepší, smysluplnější atd. 

A pokud je Callisto Protocol velká pecka, no tak doporučuji první Dead Space. Pak možná přehodnotíš slovo velká pecka. 

• mr.clayman

Já jsem už na drilovací/multiplayer hry zanevřel kompletně. Hrával jsem s pár kamarády L4D, když bylo ještě celkem aktuální, ale tak nějak jsme šli každý svou cestou (i když s jedním z těch človíků jsem stále v nepravidelném kontaktu).

I když rodinu nemám a ani ji neplánuju, dneska už nemám chuť ani čas drilovat do zblbnutí, abych byl v některé hře lepší. Raději investuju čas do sebevzdělávání a jiných zájmů. Sice stále hraju SP hry na vyšší obtížnosti, takže tu a tam se zaseknu, ale nakonec postoupím dál, takže neztuhnu v jedné smyčce donekonečna.

• Davies182

Dvě malé předškolní děti, já skoro čtyřicátník, hraji cca 3 dny v týdnu po 2-4 hodinových seancích. 

Naposledy jsem nejvíc dával TLoU na PC, klidně i pět hodin v kuse do dvou do rána. 

Aktuálně jedu Planet of Lana a Trepang2 po dvouhodinovkách.

Jako jo, ta únava je někdy strašná, a nejvíc naštve, když se na to člověk celej den těší a pak jde spát společně s ratolestmi, ale zatím se to dá...

Jen jste mi teda Aleši neudělal radost s tou předpovědí výdrže u čtení; kupovat to nepřestanu a pořád zbývají stovky nedotčených děl v knihovně 😱.

• Blbost.. to byla možná nějaká vyjímka, hry byly normálně funkční a jak mají být, byly to hry, bavily, byly dlouhé, byly náročné..ne jak dnes ty bláboly, kde držíš jedno tlačítko a je konec. A hlavně ta doba byla unikátní, každý měsíc jak píše kolega, vycházela jedna pecka za druhou, vše se posouvalo, hratelnost často na prvním místě, grafika mílovými kroky kupředu atd. A hlavně ta doba jako taková, to se vůbec nedá s dneškem srovnat, uplně jiné kouzlo to mělo. Přesto hraju pořád, stále se najdou dobré hry, co mě baví, ale je to čím dál těžší jak zase píše někdo níž..

Zrovna jsem ráno, než jsem odjel na fotbal, dohrál Mafii definitivní edici, parádička. Předtím Callisto protocol, velká pecka, teď budu hrát RE2 remake... zatím jsem jen zkusil kousek jak to běží, vypadá to taky dobře.. a ještě se pár her najde a mezitím zase snad vyjde něco dobrého, co mě chytne jako za starých zlatých časů.. před Vánocema jsem si postavil nový stroj za 70 litrů, ještě jsem si říkal, jestli je to poslední... no doufám, že ne, pokud zdraví vydrží :)

• spoock

Za dva roky mám 40, hraju už dnes mnohem méně, ale nějak mi to nevadí. Hraju převážně už jen gaučovou coop s malou nebo velké AAA singleplayer hry, kterých je stejně málo, takže se to dá hravě stihnout.

• Je to tak. Bohužel to jde ruku v ruce s obměnou kamarádů, protože někteří 25 letí single hardcore gameri prostě nemají pochopení pro to, že večer člověk nemá čas ani energii. Úplně nevnímám, že by to šlo fyzicky ještě dolů, jen je prostě těch povinností víc, práce zodpovědnější a náročnější. V kombinaci s nemožností dostatečně trénovat pak ten skill jde hodně dolů.

Co se dá dělat, aspoň jsou tu pořád single player hry, co se dají používat nebo pomalejší krátké multiplayer jako tanky.

• Veskoslav

Tak se zase kliiid Boomer. Paměť je ošemetná věc a prostě si nepamatujeme, že hry vycházely i tehdy rozbité. Problém byl, že člověk čekal pak měsíce, aby si to vůbec zahrál viz například Draken, kdy spoustě lidí hra prostě spadla po cca 10 minutách a opravný patch vyšel až za 3 měsíce:)

Diablo 2 byla bez datadisku prakticky nehratelná. Lemmingy měli pozdější levely nádherně zabugované atd. 

Vychází pořád skvělé hry, jenom si musíš sundat ty nostalgické brýle. 

• Jaký si to člověk snad udělá, takový to má ne, pokud to baví ať hraje třeba v 60ti .. a čas? Opět o prioritách jako u všeho.. já jsem 40+ a zvládám vše co chci, týdně až desítky hodin hraní, práce, rodina, sport, filmy, koníčky, výlety, dovolené, všechno zvládáme.. na nějaký blábol "teď mám hodinu čas" bych se mohl zvysoka.. :D Čas si, kdo není hloupý, udělá vždycky na co chce .. protože to je to nejcennější, co každý máme. Prodrbaný den je den který jakoby nebyl.

• Derp_1337

"Takže ukojit nostalgickou vlnu nás dříve narozených je celkem oříšek"

Ono je taky dost problémem to, že jak člověk začínal hrát, tak se dokázal bavit u kdejaké blbosti. Zatímco s postupujícími roky a přibývajícími zkušenostmi se už jen tak nenadchne pro každou hru.

Některé z těch "legendárních" her, co jsi vyjmenoval, jsou o něco horší než současná většina her. Ale na tu dobu to byly vyjímečné hry a tak nám to připadá, že jsou mnohem lepší, než jaké ve skutečnosti byly.

Třeba takový Lemmings. Dnes ty jeho herní mechanismy a zábavnost překoná každá druhá indie nízkorozpočtová hra. Ale ty hry moc neutkví v paměti, protože se ztratí v tunách podobných her.

• medveddd

Souhlas. Já teda hraju teprv od 5. generace, ale že bych neměl co hrát si absolutně neumím představit.

Neustále mám seznam +-30 her, které bych rád zkusil, že kterého neustále odmazávám jak se k nim dostanu a doplňuju jak vychází nové... a mám pocit, že kdyby se zastavil čas a já je náhodou odehrál všechny, nebudu mít problém najít desítky naprosto fascinujících menších her, které mi pro všechny ty větší hry unikly.

• JamesFaith

Ani ne, já začínal hrát na Atari z kazet a nestalo se mi, že bych někdy neměl co hrát. 

• Fluke

Jako dobrý, no. Hraju hry od 1989 od Commodore C64, přes spousty mezičlánků do současnosti. Zapomínáte však na jednu věc. Není to jen o chuti a času, ale o tom, co hrát. My, co jim klepe 50 na dveře, jsme odkojeni legendami jako Diablo 1 a 2, Fallout 1 a 2, Dungeon Master, Wizardry, HoMM 1 a 2 a 3, Dune 2, X-COM 1 a 2, Lemmings  a podobnými. Tenkrát vyšly dvě hry za měsíc, ale byly hotové a většinou pecky na mnoho hodin. Teď vychází stovky měsíčně a málokdy je tam jedna dobrá, co stojí za investovaný čas. Doklepal jsem teď Diabla v modifikaci Belzebub, čekám co vypotí v dalším updatu Xenonauts 2. Takže ukojit nostalgickou vlnu nás dříve narozených je celkem oříšek ;o)

• MaxHovado

Já v tom nejsem sám!! 😀 Díky Tobě jsem se rozhodl nepověsit hraní na hřebík a dál bojovat s množstvím volného času 😎 Děkuju Aleši!!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit