Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II bude mít přes stovku národů
2.4.2013 | Aleš Smutný
46 příspěvků
-
Přesně *1* A vsadím boty že všechny budou mít 1 unikátní jednotku a zbytek jednotek na chlup stejných *7*
-
A na to si přišel jak, že pro barbary byla diplomacie neznámým pojmem? A cíle AI v kampani celkem fungují už několik her TW dozadu. Samozřejmě, žádná strategie (ani od Paradoxu) ti nezaručí, že se historické momenty budou přesně opakovat, ale v tomhle tkví kouzlo těhle strategií, kdy je každá hra jiná - a mě osobně nečiní problém, pokud se Řím vybodne na Středomoří a bude expandovat směrem na sever...
-
Nehraje? Takze nehraje roli, ze tam budou barbari, u kterych bylo slovo diplomacie neznamym pojmem spolu s Rimem a Kartagem, kde byla diplomacie na vysoke urovni? A vubec nehraje roli, ze kazdy z te stovky narodu by mel mit vlastni cile? Galove asi nebudou usilovat o ovladnuti stredomori, jako Rim a Kartago, ze?
-
"Total War: Rome II bude mít přes stovku národů" - akože do počtu alebo budú všetky hrateľné vďaka 100 DLC? *1*
-
V shogune 2 bola už celkom obstojná, bola predvídatelná ale i zákerne krutá, ale podrazi a spiknutia mali svoju logiku a neposobili wtf dojmom, ako tomu bolo nprv v medieval 2
-
mí afričtí váleční sloni z pohoří Atlas nesouhlasí
-
na Hard se AI nijak nelepší, pouze je maximálně agresivní a je prakticky nemožné získat jakoukoliv dohodu s kýmkoliv
o bitevní mapě ani nemluvě, na Hard a Very Hard získává nepřátelská armáda pouze nikde se nezobrazující dodatečné generálské hvězdičky, na Hard tuším 2, na Very Hard 5
osobně se pro mě představa kvalitní AI nerovná stylu hry "pošlete na mě všechno a já to třeba ustojím.." -
To jsme hráli asi každý jinou hru. Ai v Shogun 2 byla dost mizerná. Na globální mapě nesmyslné pohyby AI armád, či vyhlášení války hráči, který měl 5x větší vojsko. Na bojišti mělo 1 taktiku v defenzívě = kampit a čekat až ho hráč rozseká či vymánevruje, v útoku ai provede pokaždé frontální útok bez ohledu na terrén = útok na most atd.. Ai si svojí neschopnost kompenzovala cheatování a ve fogu si mávnutím hůlky si přidávala jeden stack za druhým.
Takže, opravdu nechápu co na tom AI bylo slušného. -
Nenapadlo tě třeba že by ses tomuhle všemu mohl vyhnout kdyby si jednoduše nekomentoval ke hrám které ti nic neříkají? Pak by tě lidé za negativní komentáře nemuseli napadat. Zamysli se nad tím trochu. To ostatně platí pro všechny jedince kteří tady začínají (možná schválně) tyhle zbytečné a urážlivé hory komentářů.
-
Ono právě že nějakou logikou se řídí většina států, i když to na první pohled nevypadá. KLDR řeší obrovské hospodářské problémy spojené s embargem vyhlášeném OSN. Kim se snaží získat silnější pozici v rámci komunistické strany a zároveň přinutit USA, aby byly diplomatické rozhovory obnoveny a snad i trochu uvolněno to embargo. Že tak činí tradičně agresivní cestou je zkrátka už klasická severokorejská metoda. Dělají to tak už 60 let. Silně pochybuju, že k nějaké válce v blízké době dojde. A případ Československo 1938? To je přece klasický příklad toho, jak bych chtěl, aby diplomacie v Rome 2 fungovala! *1* Nepřátelský stát zbavit spojenců a pak pohrozit zničením, pokud se nestane mým protektorátem...
-
Tak ono se staci podivat na severni koreu. To ze se staty nechovaji logicky je spis pravidlem nez vyjimkou. Ostatne i cesi dodnes resi, zda bylo spravne ustoupit Hitlerovi.
-
Snad to chlapci nepokazi a budou mit na pameti, ze kvantita neni kvalita. Radsi bych slysel neco o vylepsenych hernich mechanismech, nez ze vseho bude vic.
-
Z ostravy, mohli byste se pobit navzajem a byl by klid. Jeden horsi nez druhy.
-
zjistim si odkud jsi presne a prijdu te zabit
-
jinak fajn vedet že je zde na tiscali povolenu uražet jine, ja ti už nebudu rikat jinak než k0kotte
-
ty jsi tak blbej až je mi z toho zle, nejdriv když jsem cetl tvoje komenty musel jsem se smát ted je mi uz jen zle.
-
Jenom at´to nějak nezmrší a sen se stane skutečností... *3*
-
to porovnávání rome 2 s ostatníma hrama nesedí.. v shogunu jsou prťavé japonské ostrovy vs evropský kontinent? a to samý s počtem unikátních jednotek.. proč to neporovnali s medieval 2 kterej byl asi zatím nejvíc variabilní (včetně datadisků)? rome byla moje nejoblíbenější TW hra, snad to nepokazí
-
Naprostý souhlas, kvůli tomu co popisuješ jsem si nemálokrát trhal vlasy z hlavy *16* Neskutečná demence frakcí, které i těsně před vydechnutím duše po tobě požadují zpět všechny své provincie, válečné reparace a navrch ti vyhrožují útokem. Raději si vyberou zotročení a masakr nežli alespon náznak samostatností v klientském státu / vazalství. A slavný backstabbing kdy sis třeba v Medieval I mohl být naprosto jistý že ten a ten tehdy a tehdy na tebe zaútočí at už máš smlouvy či ne... no hrůza. Vycházelo to tuším z toho že měli prakticky dvě AI - jednu pro diplomacii a jednu vojenskou rozhodující kam expandovat - a to se bilo. Ale v Shogunovi II to bylo mnohem lepší, AI přepsali (možná už v Empire ale to jsem nehrál), zrada ze strany spojence se mi tam téměř nestávala.
-
Hlavně by bylo dobré, aby i ta jednoduchá diplomacie, co v sérii dosud je, skutečně fungovala. Aby mi spojenec přišel opravdu na pomoc, aby na mě slabší stát nezaútočil, i když musí vědět, že bych ho během 2 -3 kol totálně zlikvidoval, aby ze stejného důvodu snáze souhlasil s protektorátním režimem, atd. Shogun 2 tyhle věci už do značné míry zlepšil, ale stejně by to chtělo ještě více doladit. Dokud tyhle základy nebudou fungovat bezchybně, tak o nějaké pokročilejší diplomacii nemá cenu mluvit.