Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II - Caesar in Gaul - recenze
7.2.2014 | Aleš Smutný
35 příspěvků
-
Neviem presne ako pyrenejske tazenie ale v zaklade TW sa Napoleon taktiez nedal zabit, ak ho trafili objavil sa v hlavnom meste myslim
-
-
Pyrenejského tažení se Napoleon neúčastnil, respektive té části, která je předmětem TW. Všechny generály bylo možné zabít, včetně Wellingtona.
-
Napoleon byl vždy jen zraněn a na několik tahů byl mimo hru a pak se objevil v Hl. městě.
-
-
Asi se to někomu nebude líbit, ale já v tom teda dobrou hru nevidím i když je to opatchovaný. Autoři by se měli vrátit k prvnímu Shogunu a tu hrozně nepřehlednou 3D strategickou mapu a celý interface předělat na něco v čem se člověk rychle orientuje. Nehledě na to, že se strategická mapa nahrává asi tak 5x déle než bitva. Celý je to těžkopádný a špatně uchopitelný a bitvy na tom nejsou lépe. Vždycky se tam utvořil takovej záhadnej chumel ve kterém je 1500 vojáků na 100 m čtverečních a vypadá to jako by všichni jen stáli. I když se chumel nevytvoří je velmi těžké vidět jestli někdo s někým bojuje nebo jestli lučišníci vůbec po někom střílí. Nevím jak v pokračování série, ale v Rome I toto bylo naprosto zřejmé. Jinak mi dost vadilo, že jsou všechny národy namluveny anglicky. Pamatuje se ještě např. na Age of Empires II ?
-
-
Age of Empires II si pamätám- sarecénsky mních hovorí "Za chvíli", keď mu prikážeš niekam ísť.
-
No tak CA už asi neměl dost peněz v rozpočtu na dabing, potom co všechno utratili na marketing, propagační akce a videodeníky a gameplay videa špatných hráčů.
-
-
Nic moc datadisk.
-
hosi nwm jak vi ale stahni te si radious total war mod ve workshopu a skuste si zahrat na legendarni caesar in gaul nebo klasickou kampan to uz je jiny orisek tady to AI je totiz strasne tupe a jednoduchea kdyby nekdo hledal hrace na coop campan budu rad :)
-
Střídání rodnčích období převzal Caesar in Gaul ze Shogun 2. Zima tedy nahlodává zdraví vašich jednotek. Jde o dobře fungující prvek, který vás nutí plánovat, protože zima nadělá cáry ze sebesilnější armády. Zároveň přináší jistotu, že jste chvíli mimo nebezpečí, protože kdokoliv by se k vám v tuto dobu dostal, bude v natolik zdrchaném stavu, že jej ve většině případů odrazíte,,,,,,jednak tu maj chybu a za druhé toto bylo uz v TW:Napoleon!!!tam poprvé byl rok rozdelen na 24 tahu pokud se nepletu/ted nevim jestli toto nebylo i v medival:kingdoms/kazdopadne nehapu proc u nového TW:R2 je v tomto krok z5 a u datadisku o5 rozdelen rok na24tahu to me nedava smysl po Napoleonu a jeho rozdeleni roku spolu se stridanim rocniho obdobi bych uz nechci hrat TW kde je rok jeden tah tak jak tomu je v minulejch dilech,,,,,,,,porad cekam s koupi co s toho nakonec bude:c))
-
Dle obrázků to vypadá úplně stejně, jako Shogun II
-
Já TW mam rád. Rome ze všech nejvíce, protože jde o starověk a ten je prostě kick-ass... Hrál sem po datadisku za naše předky České Boii a dobil jsem s nimi 3/4 světa a zbytek byli vazalové.. Takže jsem byl spokojený :), spíš mi přišlo že špehové umíraj moc brzo než, že by tam byli moc dlouho.. vždykcy mi nějakej umřel tak okolo 5 úrovně.. Líbila se mi třeba to, jak nepřátelská vojska často využívala ten pochod na velkou vzdálenost a já sem je pak nějak nalákal tak, abych je dokázal armádou přepadnou.. Amush je super... Vždy sem si ho užíval a dlouho sem honil s jízdou přeživší a všechny je zabil. I když se mi nikdy nepodařilo, aby z nepřátelské armády přežilo 0 členů, ale mnohokrát sem byl okolo 7-10 přeživších... To sem si užíval no... A se hrou sem problémy moc neměl. Nevim na co si lidé pořád stěžují. Na trhu není lepší moderní strategie o starověku. A staré hry jsou staré hry, nepatřím mezi ty, co jsou nostalgičtí nebo si na tu nostalgii hrajou, moderní hry jsou pro mně prostě lepší než ty staré. A to jsem na starých hrách vyrůstal, ale nemam zbytečné blbé keci, tehdy ty hry byly fajn, ale když bych si je otřevřel teď, tak bych to nehrál ani 5 minut. Není třeba si hrát na nějaký pseudo-nostalgický odboj proti moderním hrám, který je tak typický v čechách, společně s názorem, že hry mají být tak realistické, že hráč chodí na záchod a vrtulník má startovat půl hodiny.. *1*
-
-
Mě TW: Rome 2 taky baví
-
Hmmm zvláštní že nejraděj hraji Panzer Generala , Battle Isle 2 i Medieval 2 a moderní verze jim mnohdy nesahají ani po kotníky .... Holt někdo hraje léty osvědčenou hru a někoho baví prodírání se bugfestem a neplacené betatestování na kinder obtížnost ...
-
Takže tří základní chyby:
A) Není to strategie ze Starověku... ale strategie hrající si na Starověk viz...gladiátoři v bitvě a jejich zobrazení, Totálně zpackaný bojový systém starověkých armád + jednotky a budovy mixující 200 let tam a zpět
B) Není to strategie - bitvy jsou frontální, vlastnosti formací jsou naprosto nevyvážené, bitevní mapy postrádají strategický rámec, AI nedokáže nic jiného než frontální útok. Na Very Hard je bitva ve sledu přiblížení - AI pošle jednotky většinou do středu - útok z boku, hromadný routing a vítězství 10 x se to dá vydržet , 100x je to NUDAAAAAAAAAAAAA
C) HRa je zjednodušená do morku kostí...Téměř ořezaný mikormanagement oproti všem ostatním dílům atd.. Vyrůstal jsem na Shogunu I, Medievalu I , II atd... Na Duně 2 a 2000 a jediné co mohu říct, Strategie jako žánr bude muset počkat na něco jako nyní zažívají Vesmírné simulátory..Návrat zlatého poměru hratelnost/ obtížnost/ zábava -
-
Tak nějak. Jen dodám, že i ta archaická hra Centrurion měla lepší zobrazení bitev ve starověku(bojová linie/účinnost formací).
-
-
...myslím si niečo podobné. Hlavne nemám rád, ako sa všetci "hráči" tvária, že oni nie sú mainstream *1* Všetci milujeme indie atd. Total War: Rome II, je podľa mňa, jedna z najlepších stratégii, aké tu dnes máme. Ak niekoho nebaví...nech sa páči...
-