Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II přichází se smrtí velikánů
2.9.2013 | Aleš Smutný
153 příspěvků
-
Hru som vcera preodbjednal, vecer stiahol na steame a teraz sa uz len trasiem kedy skoncim v praci :) Zaujima ma vsak jedna informacia ktoru nikde neviem najst. Ako to bude s vyvijanim novyh technologii v hre? Napriklad v Shogun 2 ak som mal v danej provincii zasobu zeleza tak po postaveni armory davalo bonus jednotkam k ich brneniu, alebo utoku, ale bol to len statisticky bonus, na jednotkach nebolo nic viditelne..rovnako tomu bolo v Empire a Napoleon. Ale v starom Medieval 2 po upgrade istych budov automaticky nasledoval aj upgrade jednotiek na bojisku kedy zakladnym spearmanom pribudla kruzkova zbroj, resp poloplatova. Bude nieco podobne aj v Rome 2? Lebo mne osobne sa takyto viditelny upgrade rozhodne pozdaval viac nez maly stit v rohu karty.
-
-
V Rome 2 je to úplně stejně. Viz http://wiki.totalwar.com/w/Panorama#ROME_II_Gets_Technical...
-
-
Může mi prosím někdo potvrdit, zda i v tomto díle bude pro "volnou" hru předem daný tahový limit? Tento omezující faktor mi pokaždé, když jsem rozehrál hru v nějaké předchozí verzi, docela kazil pocit z hraní.
-
-
300 tahů je limit pro kampaň, ale můžeš hrát i po tomto limitu....hra nenapíše - prohrál jsi....jen po těch 300 tazích už se nebudou objevovat historické eventy.... ;-)
-
-
Možná mám blbý doraz, ale i tak se chci zeptat :)
Dá se to představovat? Protože jsem to hledal a nikde jsem nemohl najít odpověď. A ikdyž zítra začnu stahovat hru, tak 35 GB nestáhnu za chvilku... -
-
nechápu použití slova představovat. Zkus to napsat jinak a já hodný skřítek ti rád poradím.
-
-
Prostě preload... :D Stáhnu hru teď, ale ještě to nebudu moct hrát. Až zítra :)
Už víš, co myslím? :D -
-
Preload už funguje od soboty...má to 9,9 GB.
-
-
Ale to není celá hra? nebo jak to funguje?
-
-
Děkuji mnohokrát pane Profesore. *3* Každopádně já tu dnešní uspěchanou generaci nechápu, tak dlouho těch 35 gigáčů stahovat snad nemůžou aby si to museli kouskovat.
-
Stáhnou se soubory, které se uloží v tvém Steam accountu a následně při spuštění se doinstaluje zbytek souborů. Mnohdy je to i tak, že stáhnuté data jsou komprimována a při následné instalaci se "pouze" rozbalí do tvého systému a doinstalují se jenom maličkosti.
-
-
-
Hry na steamu se dají předobjednat, ale hrát a stáhnout předem asi nepůjdou. Hru budeš mít v seznamu her, ale tlačítko stáhnout se tam objeví až v době kdy půjde hra hrát. Nedávno jsem si předobjednal castlevaniu a taky nešla stáhnout předem.
ROME 2 se aktivuje někdy během zítřka a do té doby bohužel nepůjde ani stáhnout.
-
-
-
-
Nazdar, mohl by mi tu někdo poradit, mám nainstalovaný Rome 2 na steamu a kde teď seženu ten Pontus, který měl být "available day one through a free content update". A když se podívám do stažitelného obsahu je tam řecké DLC.
-
-
Normalne jsem zapnul hru das vyber frakci a je to tam + recke staty
-
-
dnes vyslo par gameplay videii jedno zaujimave je toto :
http://www.youtube.com/watch?v=6Qwc3RfdSsY
tie mesta, dediny su tam naozaj pekne spravene...
v ai nejake velke zmeny necakam oproti shogunovi.. pozrite si video od "princ of macedon" kde na legendary obtiaznosti ai uplne pohorela..ale to neva ;) nech je hlavne dobre spraveny pathfinding jednotiek..
zajtra je to tu *14* -
-
AI zase zabodovalo. *15*
-
-
Četl jsem recenzi na EG (8/10) a jednom zahraničním webu (7/10). Oboje recenze mi přijdou psané horkou jehlou a srší z nich snaha "být první". Nicméně mě pár věcí dost odradilo, jako například - pokud pěší armádu přesunete na moře, automaticky se změní v transportní člun (i přesto, že se lze účastnit námořních bitev), tím se může stát, že vás napadne národ bez přístupu k moři nebo bez přístavu, další že tyto čluny lze vylodit pouze na písek a nelze tak učinit třeba v přístavu na molo, potom verbování náleží pouze generálům, nikoli kasárnám a k tomu v závislosti v jakém vlastním regionu se konkrétně vyskytují, 1 rok = 1 tah bez změny ročních období, i když bitvy na sněhu budou v severněji umístěných zemích, kde bude stále pokrývka, pak bych zmínil i zjednodušené ovládání lodí, kdy určujete jen kam mají plout bez možnosti měnit rychlost apod., dále že si sice spojence na útok na určité místo lze zavolat, skutečně přijdou, ale pokud to místo dobyjí, patří jim a nikoliv vám, to samé platí obráceně a nelze regiony měnit, a poslední bych uvedl absenci kampaně, krom minikampaně spíše tutoriálního rázu.. Samozřejmě mě zajímá i spousta dalších věcí, které jsem se zatím nedozvěděl, co se týče vnitropolitiky a dalších herních mechanismů atd. No, zatím to vypadá na megalomanské, ale se značným zjednodušením pro širší spektrum hráčů. Asi se zase vrátím ke starším dílům série. *7*
-
-
Jen bleskově, kdyby to někoho trápilo, zbytek v recenzi :)
Transporty se zdají být ze začátku jako podivně silné, protože jsou zadarmo a je přece na nich tolik jednotek! Proč bych platil za lodě, když je to zadarmo?
Jenže to platí na začátku, kdy to, že je transport jen o trochu pomalejší a neobratnější, než ostatní kocábky, nikoho moc netrápí. Brzy na to, když se objeví silnější lodě nebo dokonce taranovací kolosy je vyslání transportů do boje, nedejbože ještě bez doprovodu bitevních lodí, naprostá sebevražda a hloupost. Není nic horšího, než vidět, jak během minuty jdou ke dnu tři jednotky elitních vycvičených veteránů, protože jsem byl líný čekat na dostavění pořádného doprovodu a myslel jsem, že to stihnu přeplout a nebo to nějak ubojuju. I kdybych ubojoval, tak jsem prostě ztratil jádro armády ještě než se vylodilo.
Jsem říkal bleskově, co...?:) -
-
Díky za upřesnění. To vypadá podstatně lépe. :-)
-
-
Kampan tam prej je jako v kazdym TW. Pokud chces nejaky pribehovy jako byl Alexander, tak to te nechapu *3* Ja si radsi udelam tu story sam.
Ze armady budou centrovany kolem generala se vi davno. A to, ze nikdo v pristavu behem bitvy neceka, aby invazni armadu privazal k molu, nebo, ze flotila dlouho nemanevruje, aby k tomu molu prirazila, to se nedivim *1*
Uvidime zejtra. -
-
Supper aspoň někdo má stejnej názor...
-
-
transportní čluny by logicky měli proti profesionálnímu námořnictvu prohrát a mimochodem např v empiru stačilo na jdný blbý šalupě převíst přez moře 20 jednote já naopak transportní lodě jenom podporuju a vítám je
-
Musis si uvedomit ze drive armady stavely lode pro transport kde potrebovala nobyli to je vojaci ale i remeslnici
-
-
Jenže s výjimkou taranování jsou transportní lodě svojí účinností v námořní bitvě hodně podobné bitevním lodím. Takže stačí mít pozemní armádu a zároveň máš zdarma i námořnictvo. Alespoň takhle to z té recenze vyznělo.
-
-
Tak transpotni lode urcite nebyly necky. Tah trva rok za tu dobu dokaue 5000 lidi zazraky.Prijde me ze to recenzenti moc nehrali. Mozna parkrat proklikali a pak rychle napsat recenzi. Uvidime jak to dopadne az si to zahrajou normalni smrtelnici
-
Přesně tak. Jinak tu nedělám žádný závěry, jen uvádím své postřehy, který mě trochu nemile překvapily. Třeba ve výsledku bude působit úplně jinak celá ta hratelnost.... kéž by. :-)
-
-
-
Nemůžu než souhlasit, že tyhle změny, ač přes rychle vydané povrchnější recenze, mě dost vyděsili. CA prostě nemůžou vzít to nejlepší ze všech předchozích her a spojit to hezky dohromady, dotáhnout to po stránkách vojenských, ekonomických i diplomatických k dokonalosti. Oni to vždycky musí udělat trochu jinak, sem tam trochu vylepšit a sem tam zase trochu zmrvit. Svým způsobem jsou to geniální marketingové tahy, protože vždycky člověk může s další hrou čekat spoustu vylepšení, ale při tom jsou věci prostě většinou jenom udělány trochu jinak, zatímco kvalita jejich her bohužel víceménně neustále stagnuje.
-
-
Zdravim n mam dotaz hra mi ted prisla a ja ji dal instalovat vsechno slo nozmalne az po dobu zahajeni samotne instalace v tom bode mi to vyhodilo tabulku ze tuto hru neni mozne instalovat cim to muze byt poradte
-
-
Ja mam iny problem, že hoc mi to stiahne nainstaluje, tak ked dam hrať. tak mi hodi bojovy zvuk, akže "ano ideme plieniť" a hned ponom že rome 2 stop working a nepohnem s tym, ani ma to nehodí do hry. čítal som k tomu nejake veci v suporte a ludia len pindaju ale riesenie v nedohladne. Netusíte čo s tym? Začínam si nadávať, že som to rovno neopirítil. S piratskou verziou takmer nikdy niesu problémy. To je to ked to robia ludia pre ludí a nie pre peniaze....
-
jo to jsou ty radosti hraní na pc, to není jako na konzoli kde jen strcis disk a hraješ, na pc musíš byt programator a inženyr v jednom abys hru vubec spustil *13*
-
Splňuje tvoje PC minimální požadavky hry?
-
-
jo muzu jed na max
-
-
zkus odinstalovat steam a spusť znovu instalaci
-
-
-
-
Total war serie je bezkonkurenčně nejlepší RTS vůbec. Rome 2 NEBUDE jiné.
-
-
Série TW je strategie. Nikoliv RTS;) Typické RTS je Warcraft, Starcraft či AoE. A nejlepší RTS je stále Age of Empire II. Ale to jsi ještě nebyl na světě;)
-
-
máš pravdu nebyl je pouze 14 a lituji toho že jsem si nezahrál spoustu klasik ale časová (rozumněj od grafiky po ovládání) prurva je pro mě moc velká *16*
-
yes Veskoslav konečně moudrá slova batře
-
-
To ani náhodou, nejlepší RTS je pouze CoD. Kde jste byli posledních deset let?
-
-
takže abych to rozepsal...... Starcraft 2 nemá v RTS konkurenci...... jestliže berete sérii TW jako RTS jste mimo a i souboje se dali pauzovat ne?
-
-
Já ti opakuju, že CoD je RTS a nemá konkurenci. A dá se tam taky pauzovat, takže asi tak, no...
-
-
-
Na trolly obvykle nereaguju, ale to s tím RTS mě fakt pobavilo. RTS jak noha *1*
-
-
Tak bojova cast urcite :)
Ikdyz je pravda ze dneska uz by oznaceni RTS bylo prilis nepresne a vice se hodilo "takticka cast hry"
-
-
only starcraft 2
-
-
Infekce Zergskym Virem. Karantena. Opakuji uživatel ThesilverBoy Do karatentény.
a odvolejte Arnolda Rimmera z té stráže tomu idoitovi Tohle nesvěřím. -
starcraft? to myslíš tu nudnou a neoriginální klikačku. *6*
-
-
Tak, ale aspoň to splňuje požadavky RTS což se nedá říct o tvé nejoblíbenější RTS. A stejně ty takový hardcore konzolista by přece nehrál StaCraft PC only hru, to bylo pro tebe určitě ponižující.
-
-
hmm představy RTS splňuje ROME 2 stejně né li více. Ano SC 2 jsem hrál a použít slovo strategie je v případě té hry výsměch. Blizzard opět předvedl že jako firma totálně selhal. Nudný příběh, stylizace a obšlehunté lore se ještě přežít dá. Bohužel fakt že je hra jen o klikání a posílání směšných panáčku na jedno místo na mapě se nedá zakrýt. Pro nasteroidovaný koreice co souteží v rychlosti klikání na jedno místo na mapě dobré, ale nenazývejme to strategií. Jinak ROME 2 si chystám koupit, ta hra je skutečná strategie a série dosud nebyla překonána.
-
-
Asi takhle. Hrát multiplayer SC2 skutečně dobře je zatraceně těžký. Tvoje poznámka o Korejcích soutěžících v rychlosti klikání na jedno místo jasně dokazuje, že absolutně nevíš o čem mluvíš. Ovšem kafrat o tom stejně budeš, že? Konec konců u tebe žádná novinka. Jo a mimochodem napsat "koreice" to už chce notnou dávku ignoranství...
-
Část total war která se odehrává na bojišti (pro hlupáky to je ta kde vidíte spoustu malých panáčku) nese většinu prvků RTS žánru. *5*
-
Nedělej ze sebe opět hlupáka;)Ham ham trole:)
Definice RTS obzvlášť pro tebe: http://en.wikipedia.org/wiki/Real-time_strategy
Zajímalo by mě, co z toho splňuje skvělá série TW:)
-
-
-
-
jdi někam.
-
PřeSnĚ tAk BatŘE
-
-
-
-
Snad už to zítra bude na torrentech..jsem na to vážně hodně zvědavej..na tuhle hru vyšlo snad jen tady několik desítek článků a psalo se o kdejaké hovadině..můj názor je ten,že to bude jeden velkej provar,ale uvidíme...jen doufám,že to nebude mít přes 20 giga,páč stahovat to půl dne ,instalovat to hodinu je fakt za trest...
-
-
30GB - takže jsem rád, že tě to warezáku nepotěší ;-)
-
-
No,tak to je vážně na h..no...ale díky za info,alespoň si udělám nějaký místo dopředu a nebudu to muset honit na poslední chvíli..
-
-
no nemáš zač....přeji mnoho malwaru, spywaru a dalšího a mnohem horšího svinstva do tvého počítače....dále parazituj na práci jiných lidí *3*
-
-
Tohle je zajímavé.
Různé svinstvo apod. bylo hlavně v minulosti a to tam navíc přidával někdo jiný. Tedy ne skupiny které crackovali. Byli by proti sobě. Protože se hry hodně přenášeli ručně a různě se vypalovali a prostě cesta od zdroje cracku k uživateli bylo dlouhá (viz seznamy her, poren a filmů na ZŠ), tak tam někdo často něco přihodil a bylo to pak jak píšeš. Navíc nebylo v dané době lehké zjistit jak to vlastně je.
Dnes sem tam svinstvo dostává stejným způsobem anebo ho tam někdo nahodí a vydá to za release od nějaké skupiny... Ale dnes máš vyloženě stránky kde zjistíš zda to již nějaká skupina vydala anebo ne a jak to poznáš, že máš ten dobrý warez. Tedy těch problémů ubylo a je to často bohužel jednoduší než některé originální instalace *9*
Nemožnost dema tomu taky nahrává. Kup si jen tak 30 GB hru za několik stovek.
Reakce Na: D_A_R
Nesouhlasím, že je to těžké zjistit. Tedy je to možné zjistit ale musíš vědět kde. Kdysi to byl problém. Nebylo to tak veřejně vytrubováno do světa a pouze "malá" skupina lidí měla přístup k zaručeným informacím. Dnes to může mít každý.
A jestli víš, že to je OK nebudeš tam mít svinstvo. Pak by ten kdo to crackuje byl proti sobě. Dělají z toho aby se ukázali a dokázali, že to umí. Dokonce se předání kdo to bude mít rychleji atd... Ale máš pravdu, že běžný uživatel neví jak to zjisti a pak tam má bordel. To je vlastně dobře, protože pak ho může odradit od stahování apod. To je pravda.
- Btw jak se zde ukončuje tag? <\b> nefunguje. -
-
Na jednu stranu s tebou souhlasím, ale je tu ještě jedna stránka věci.....musíš vzít v potaz, že stejně jako tehdá je těžké zjistit jestli je tam něco špatně - to jen dneska snadno zjistíme ty staré fígle s "trojanem" apod. Hodně moc by ses divil kolik tam toho je....Odosobně nějakej velkej študovanej IT nejsem, ale mám pár velice dobrých kamarádů a jejich konverzace, kterým mnohdy přestávám rozumět, mě nahánějí husí kůži....před 3-4 rokama jsem si nechal pročesat počítač....s prominutím jsem se málem zbl*l....takže nestahuji z morálních a technických důvodů....jak jsem napsal, jsem jenom hodnej blb....a v dnešní společnosti neobstojím, buď to mi nikdo nevěří, nebo je tak strašně těžké pochopit můj postoj - odkaz dnešní společnosti....
-
-
No,to jsem zase narazil nějakýho svatouška...nikdy si nelegálně nestáhl žádnou písničku,žádnej film,žádnej prográmek...no takovejm jako jsi ty bych se rád podíval do počítače..
-
-
Podívej - klidně podívej - pár let zpátky - určitě bys něco našel....když hra nemá demo - vyzkouším od kamarádů....nestahuji - za prvé téměř 90% všeho co si stáhneš tak si tím strašně zasere* počítač....nespoléhej na antivirus - ten je k ničem....ano mám stáhnuté prográmky, ale jsou to prográmky, které byly autorem puštěny k volnému šíření a za plnou verzi si zaplatíš poplatek....ne nejsem pracháč, jen vím co chci a jsem proto ochoten do toho investovat....ne nepovažuji se za svatouška - považuju se jen za hodnýho blba....neznám jedinej dobrej důvod jak ospravedlnit pirátství - je to krádež - ať už si to ospravedlňuješ jak chceš....
-
-
za normálních okolnosti jsem proti piratstvi ale tady se to snad dá i pochopit, vyše 50 éček na steamu a žádne demo, clovek by si to rad napred vyskousel
-
-
Přesně tak!! Po té co jsem si spálil prsty u diabla "trojky" tak fakt jsem na tohle opatrnej...
-
-
-
-
-
-
dobře že s tou recenzí nespěcháte. prolítl sem tu na zing.cz a je to bída. mínus hry: chyby :D tak co to je *13*
-
-
Ani nejsou schopni napsat na jakou obtiznost to hrajou. Na eurogameru vyzdvyhujou reakci ai na pohyb jednotek a na zingu zase to same pri oblehani pomlouvaji
-