Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG
    Jen nechápu jestli ta oblíbenost Sparty je dána filmem 300 nebo tu ten kult byl už předtím.
    • Příklady táhnou a zrovna ten Lakadaimónský je dost inspirativní. I když se tu a tam trochu přikreslí.
    • Já třeba nemám rád Makedonce - nevím jestli je to tím že jsem kdysi dávno v minulým životě byl Peršan nebo Athéňan - nebo je to jen z principu, ale ti bastardi ode mne dostali v Rome1 klepec vždycky jako první....Já měl Sparťany vždycky v oblibě....Doufal jsem že tentokrát to bude Lakadaimón - tak se totiž pojmenovali oni sami....ale člověk nemůže mít všechno - hlavně že jsou tam řecké státy....
    • Hlavne to byli gayove, tak mozna proto :D
      • A nedavejte mi minusky, akorat ukazujete ze o tech Spartanech nic nevite, hlavne ze se vam libi.
        • Wut ? máš pravdu fakt že jo jsem se na to díval a fakt byly Divní dokonce si pujčovali manželky na splození dětí
        • walltar
          Meet the spartans ... http://www.csfd.cz/film/235067-tohle-je-sparta/ myslím, že máš pravdu. *1*
          • http://www.grada.cz/spartske-vojsko_5043/kniha/katalog/
    • Myslim že je oblíbená hlavně pro to že jejich výzbroj je zvárněná fantasticky ty jejich stylový helmy a velké štíty+kopí (+ např:pláště z filmu) to prostě vypadá fakt hustě *1* třeba i tak Římani maj pěknou zbroj. A to se nejspíš lidem líbí a tak i mě *1*
      • Magister_Peditum
        Stejnou zbroj měly i ostatní řecké městské státy...
    • ZvacA
      Kult pomalu vznikal od 19. století, takže před filmem. Víš co, tenkrát se hodně chtělo čutat a tak, tak se sešlo pár nadšenců na trávníků a z hecu zakopali. Přestože já osobně moc Spartu nemusím, tak se domnívám, že odkaz filmu těm "železným" hlavám přece jen něco říkal a znovu je nabušil k tomu, aby alespoň hrdě dohráli zápas.
      • TheGGG
        Díky, ale fotbal mě nezajímá. Kolektivních 90 minut nudy není pro mne.
        • Nekdy zkus i neco jineho nez nasi ligu *3*
          Btw svoje nazory zkus neprezentovat jako "obecnou pravdu".
          • TheGGG
            Obecnou pravdou je že mám vždycky pravdu. Fotbal je dost nuda. Není to tak strašný jako golf nebo tennis, ale pořád je to o dost horší než třeba hokej.
    • Myslím si, že vojenský dril a způsob života jsou pro moderní dějiny větším odkazem než zmíněný film s G. Butlerem.
    • walltar
      Já bych řekl, že částečně tu už byla a částečně je dána filmem ....

Jde o to, jestli se lidi zajímají o starověké dějiny ... to si asi při tom filmu museli škubat vlasy z hlavy, nebo jsou mainstream lidičkové, kteří si myslí, že to tak bylo.
      • TheGGG
        Vím že ten film byl maximálně mimo realitu, ale i tak se mě zdá že od té doby chce hromada lidí hrát za spartu všude kde to jde (i tam kde to nejde). Jinak já budu stejně hrát za Kartágo takže je mi to fuk.
      • Janun
        Že nekdo kouká či poslouchá mainstream =/= hňup...
  • No výborně, objednávám. A pak ještě jednou, až vyjde zlatá edice se vším.
    • Když má někdo v prd*li mincovnu.
      • To nemám, ale značka TW si to jako jedná z mála zaslouží, za ty prachy dostanu to, co jsem čekal.
  • Aww..třetího mám narozeniny ! Toto bude dárek !
    • Nápodobně :), já šestého.
      • Aha, tak ne, no tak si dám předčasný dárek.
  • 95martin
    Ahoj mám dotaz možná budu vypadat jako totální idiot, ale zajímalo by mně jestli si hru musím přeobjednat na oficiálních stránkách hry, abych dostal to řecké DLC nebo můžu přeobjednat i v jiných obchodech.
    • kdekoliv
  • Pilgrim66
    Na GMG se dá přeodbjednat za 45 dolaru (-25% voucher). Což je o 300 (200) levnější než naše obchody. Docela bych chtěl krabičku, ale 300 je 300...
  • od začátku mi to přijde nějaký uspěchaný, pořád prezentovali dokola bitvy, spousty videí, obrázků různých národů a ani jeden obrázek strategické mapy, jakákoliv zmínka o diplomacii, mám pocit, že většinu věcí budou doplňovat až v DLC
    • Reknu jen to, ze strategiska mapa z Shogun 2 vypada jako neco co vyslo na mobil oproti tomu jak vypada strategicka mapa Rome 2 *1*
  • hry rome total war jsou naprosto o ničem.Největší výsměh v celé této serii je umělá inteligence..hraji na hard/hard a bitvy probíhají vy stylu že na začátku máme oba cca 3000 můžů a nakonci bitvy je výsledek 2800 zabitých nepřátel v můj prospěch a 300 zabitých mých vojáků..zkoušel jsem bitvy i na very hard a bylo to naprosto totožné..počítač hraje s prominutím jak ydiot a bez váhání s naprostým klidem proti vám pošle desetihvězdičkového generála rovnou do falangy..co se týče diplomacie,tak to je taktéž solidní komedie..přijdu za sousedem a požádám o alianci,on to přime a v příštím kole na mě s naprostým klidem zautočí,bez jakéhokoliv postihu,stejně tak to platí i o mně..k čemu to tam pak je??Po cca 3 měsích hraní jsem zjistil,že stačí jen přijít na určitou taktiku,kterou lze praktikovat v téměř každé bitvě a nemůžete prohrát,pokud tedy nejste přečísleni 10:1,dipolomacie nemá žádný smyl,jediné co mě jakž takž bavilo bylo budování velkoměst..Co se týče Rome total war 2..z toho co jsem viděl z té ukázky,tak to bude jen další předskriptovaná hezky vypadající kravina..umělá inteligence,které je zde nejdůležitější,zůstává na stejném bodu mrazu jako u jeho předchozím dílu.
    • Shania
      Treba to neni chyba a AI proste simuluje nezkusenost, nedostatek informaci a chyby lidskeho faktoru, ktery vzdy mel rozhodujici vliv na výsledek bitev.

Jestli si myslis, ze bitva je organizovana zalezitost, tak si vubec neuvedomujes, jaky je to chaos, jak tezke je dat rozkaz jednotkam a mit prehled o situaci.

Ale jo, chtelo by to, aby aspon AI drzela formace:)
    • Předpokládám že jsi nehrál Shogun 2, je tam myslím 5 obtížností a jedna z nich legendární, pokud si ji dáš tak se ti nestane to co jsi popsal, jediné s čím jsem měl problém bylo obsazování a bránění měst, prakticky vždy měl takovou bitvu obránce v kapse. Proto jsem se snažil útočit na prázdná města a vojáky nejdříve vylákat, když už jsem musel útočit na plné město, dal jsem vždy simulaci. Jako obránci mi vždy stačilo odrazit armádu jednoho generála a ty zbylé se většinou někde sekli. A UI v kampani celkem solidní, až dosáhneš určité velikosti, tak tě všichni napadnou, spojenectví, nespojenectví - Tak jsem ani neměl nervy na dohrání hry na 2 nejtěžších obtížnostech, přitom předchozí TW všchny uplně pohoda.
      • Dohral jsem na Hard Long Campaign za Emperora. S 3 Allikama a 4 Vazalama. Chce to premyslet o dusledcich svojich akci a pokouset se odhadnout moznou expanzi ostatnich ... .
        • Na Hard jsem to taky dohrál, ale na Legendary a Very Hard jsem to vzdal, vazala jsem měl tuším jen jednoho a když jsem dosáhl určíté velkosti tak mi postupně vyhlásili všichni spojenci válku. Ještě v S2 problém s jídlem docela kumšt udržet se v plusu.
          • Co rikam je pro Fall of Samurai. Snazit se obsadit vsecko neni jedina strategie. Podminky vitezstvi jsou nastavene tak abys mel bud Aliance v ramci frakce Emperor / Shogun nebo jet metodu parniho valce. Legendary jsem rozehral, nedokoncil. Tam to bez Aliku nejde vubec.
    • ono se neda uplne hodnotit strategii na zaklade umele inteligence, to by i takový supcom nebo dawn of war 2 prepadlo. Skus multiplayer. I když nevim jaky je v tehle hre multiplayer podle me je to jen na efekt (jakože si pripadas cool ze ovladas velkou armadu) ale hratelnost nic moc...
      • Já bych tu umělou inteligenci na bojišti ještě třeba i překousl,ale v té hře jsou občas tak absurdní situace,že na to jen člověk nevěřícně zírá...mám tím namysli naprosto nesmyslné tahy počítače,neschopnost připůsobit se dané situaci,či směšné požadavky od frakce,která je napokraji porážky a podobně..Na tom bojišti je to hlavně o tom vymanévrovat správně jednotky a nedopustit aby se ti nepřítel dostal do boků či do zad..
        • Hodnotit dnes Rome 1 stare vice jak deset let, a prepokladat ze Rome 2 bude to same v lepsi grafice je Trollovina. Opatri si Shogun 2, zkus si Diplomacii, budes sokovan, AI je velmi chytra. a to je stara tak 3 roky. Rome 2 bude mit jeste lepsi... .
          Batlle AI je tradicne slabsi. Nicmene Obchvaty a formace zvlada dobre. Skutecna vyzva je multiplaier Avatar kampan, o te zrejme vubec nevis. Kritika je fajn vec, jen by mel clovek neco vedet, jinac vypada jak trotl. :-)
          • Seriously? Asi sme hrali dve rozdielne hry. TW nemá ani zďaleka takú diplomaciu ako Paradox a úprimne aj tá od Paradoxu mi miestami príde slabá.
            • Diplomacie od Pradoxu je urco propracovanejsi, i ekonomika. Oproti Total Waru ma asi tak o tisic hejblatek navic. Total War je postavene zhruba tak ze 80% jsou bitvy, 20% je mapa sveta, diplomacie, atd. Takovy Crusader Kings maji o dost mene epicke bitvy. :-]
  • Celou dobu jsem doufal v seuluky,ale ve chvíli když jsem uviděl toho spartana, tak má volba jehned jasná.Xzone už volá. :D
  • XorxoxTalarius
    Bych potreboval vedet jak to pojede, uz Shogun 2 mi trochu mava s HW a nejsem schopen dosahnout kvality Medievalu 2 na nejvyssi :D
    • AMD bude davat Rome2 ke svym kartam. Takova HD7870 s Rome2 v cene zni dobre ne? :-)
      BTW: CA maji na vypomoc cloveka z Intelu na optimalizaci pro vicejadra a cloveka z AMD na optimalizaci grafiky.
    • Dle mě to bude na stejné HW urovni jak Shogun 2. I když tvrdí, že to nebude tak krvavé. Přesto si ale budu pořizovat a uvidím, jak to dopadne *1*
  • chtěl bych se jen zeptat, jestli když si to nepředobjendam, tak tam ty řecký státy budo taky (i když nehratelný)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit