Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • proč pisete ze empire byl nejhorší a v recenzi je o empiru je napsano ze je to drahokam serie a ma 9/10 to jste tak podplacení pokrytci?
    • My ne ale autoři recenzí jo. Jak s empire tak s shogunem *1*
    • Stejný autor: http://pc.hrej.cz/recenze/empire-total-war-2393/
      • ale musime to brát pozitivne aspon nam po dvou letech rekl svuj nazor na hru *1*
        • ales.smutny
          Je to tak, názory se po čase vyvíjí. Nicméně Empire jsem vždy viděl jako nejslabší ze série Total War a vždy bude patřit ke špičce ve své váhové kategorii. Přinesl do série něco nového a fungovalo to. Na druhou stranu, jeho dlouhodobá kvalita se ukázala, alespoň u mě, jako nižší než měl třeba Medieval II nebo Rome. Což ale pořád neznamená, že je to špatná hra:) Naopak, je skvělá ve strategické části, velmi věrná. Ale časem selhává v taktické...tedy selhává...chybí jí ten faktor X oddělující výjimečné od velmi dobrého.
          • Tak, ale ak ste ako autor recenzie dal Empire 9/10 to znamená vynikajúcu zábavu na niekoľko mesiacov hrania. To sa však nezhoduje s tým, čo ste tu teraz (i keď diplomaticky napísal).

Ide mi o to, že ja som si pripadal Vašou a inými vysokými recenziami oklamaný, pretože hra v taktickej rovine zlyhávala (niekedy katastrofálna AI a presuny mojich jednotiek atď.) A toto zistiť mi netrvalo týždne ani mesiace...stačilo pár dní.
            Odo mňa by Empire dostalo 6 max 7/10.
            A myslím, že kopec ľudí na tom bolo podobne.
            • Tak oni se recenzenti "přísně" vyřádili na Napoleonovi že... Ten byl sice co se týče funkčnosti ve všech směrech lepší než Empire, ale co se dá dělat, názory se vyvíjí... *4*
          • Pro mě je to jednoznačně otázka atraktivity období - feudální Japonsko se na tenhle typ hry dokonale hodí, a je neokoukané, antický starověk i evropský středověk jsou období s celou řadou atraktivních témat - vzestup Říma, legie vs nejrůznější barbaři, falangy; drtivé nájezdy obrněné jízdy, dobývání hradů, křížové výpravy atd. V novověku jsou bitvy statičtější, vytrácí se taková ta fascinace z interaktivní historie, na které tahle série stojí. Navíc, když jsem v Rome za Kartágo obsadil Británii, nebo v Medievalu II: Kingdoms sjednotil Britské ostrovy pod velšským praporem, bylo to sice historicky podivné, ale pořád OK a zábava. Ovšem když se moji Prusové vylodili někde u Doveru, a rychle přemohli slabou (francouzkou(!)) posádku, čímž se můj stát (pracovně nazývaný Druhá říše) stal pánem Evropy, přišlo mi to trošku divné (přinejmenším o nějakých 150 let předčasné). Ale je to hlavně otázka vkusu a osobních preferencí
            • ales.smutny
              Určitě, tohle hraje u Total Waru největší roli. Osobně nemám moc k válečnictví novověku vztah, ale zase jsem oceňoval tu relativní realističnost v politice Empire.
  • KIMCID
    už se těším
  • Mne by zajimali hardwarove naroky celkem pac pri bitve cirka 10000 jdu ty pajdulaci horzne trhane jinak kamera funguje v poradku a neseka (590gx, phenom 965, 8 Gram plne detaili filtrovani 4x)
  • a co hw náročnost? demo mi šlo podstatně hůř než Napoleon nebo Empire a to i bez vyhlazování
    • ales.smutny
      Hra mi šla takřka bez záseku na max, ale s Core i7, 6GB RAM a nVidia GTX 460M...a můj druhý počítač k dispozici je netbook, takže test na "cca průměrném stroji" nebyl možný.

Výrobce uvádí:
      Minimum Specs: 2 GHz Intel Dual Core processor / 2.6 GHz Intel Single Core processor , or AMD equivalent (with SSE2) 1GB RAM (XP), 2GB RAM (Vista / Windows7) 256 MB DirectX 9.0c compatible graphics card (shader model 3)

Recommended: 2nd Generation Intel® Core™i5 processor (or greater), or AMD equivalent
      2GB RAM (XP), 4GB RAM (Vista / Windows7) AMD Radeon HD 5000 and 6000 series graphics cards or equivalent DirectX 11 compatible graphics card.
    • janchor
      Tak ono dobývat svět, aniž bys někoho vyhladil, je vždycky náročnější..
      • lol +1
  • Chronologie je nasledujici Shogun pak datadisk Mongol invasion dale Medieval plus dalsi datadisk Rome datadisky Alexander a Barbarian invsion Medieval II datadisk Kingdoms Empire a Napoleon a zatim posledni dil Shogun II to vse vytovreno behem 11 let tetchto ultimatnich strategii
  • kostejnesmrtelny
    Moc dobrá recka, je vidět, že hra autora opravdu nadchla. Přesto bych opravdu očekával nějaký shrnutí HW náročnosti už v textu, ne až v diskuzi.
    No už abych měl padla *5*
  • mám problém.. hra mi běží v pohodě, až na to, že ať si nastavim střední nebo nejvyšší grafiku, stejně to vypadá hnusně.. u jinejch her se mi to nestává, takže jak to mam řešit?
    • mel jsem ten samy problem. je potreba aktualizovat ovladace graficke karty. pak uz to bezi paradne.
  • smejki
    Mimochodem, je to optimalizováno pro ATI/AMD karty, takže kdo prožil martiria s Empire, může tady mít klid
  • Japonsko a jeho kultura mi absolutne nic nerikaji. Skoda ze autori zvolili tak neatraktivni namet. *9*
    • skoda ze si tak blbý *4*
    • Tak tady bys musel být hloupý, kdybys nevěděl, že mluvíš jenom za sebe. Hodně lidí, včetně mě, považuje Japonsko za velmi atraktivní :) Samurajové, Anime, Manga, Yakuza, kultura, mytologie - to vše je Japonsko
      • Ne všem se líbí manga a anime:-)
        Já jsem třeba na to vyloženě alergický, ale shoguna si zahraju rád ... sto lidí, sto chutí.
        • Tak musíš rozlišovat mezi kvalitou a odpadem já třeba miluju oldschoolová anime jako je Genocyber a nebo Bio Hunter, GitS, atd, ale s těch nových se mi zvedá kufr, ale to je taky proto, že dřív se anime nevyváželo za hranice jako dnes. Dneska se to musí prodat na západ a proto to stojí za prd a když někdo řekne že má rád anime tak to neznamená, že miluje všechny. Copak ty miluješ všechny filmy co kdy na světě vyšli? Já myslím že né. Takže proč alergický hloupost.
      • nemluví jen za sebe, taky se mi zasazení hry do japonska vůbec nelíbí
        • Tak si počkej na další díl jako já si počkal při vydání Rome na Medieval II ... Ano RTW mne moc nechytal totálním válčením.... Japonská civilizace má velice pěknou zajímavou kulturu a bylo by škoda toho po druhý nevyužít...
          • smejki
            po druhý? já tu píšu po druhý (hodině ráno). Styď se, kluku! a stejně ti to zas natřu v Empire na moři *1*
            • Až bude zas pc.. proč ne... musel jsem reklamovat :-D
  • Též se mi nelíbí zasazení do Japonska, respektive do východní kultury, Asie. Je to zcela jiná mentalita, jíž mají v poslední době všichni v oblibě poznávat, obdivovat, a koupat se v její exotičnosti. Ale faktem zůstává, že my patříme do západní křesťanské společnosti a pokud se tu člověk směje, tak to znamená smích, nikoliv opak, jako v asijských zemích.
    Stejně tak mi bylo nesympatické zasazení Total War do modernější doby. Ideální je temný středověk, nebo doba největší slávy Říma, případně Řecka. Rozumím ale tomu, že autoři mají problém neustále střídat atraktivní doby a tudíž se střídají pro mě přitažlivé doby s těmi, které jsou mi zasazením zcela nepříjemné. I tak si ale Shogun II zahraji, protože mě baví systém Total War a prostě se budu snažit asijskou kulturu, architekturu atp. ignorovat. A už čekám na Rome II jako na smilování, nicméně by v Creative Assembly mohli pokročit dál, spojit všechny díla a doby dohromady a vytvořit Total World War obsahující celý svět a celou válečnou historii lidstva. To bych uvítal, což sice nabízí Civilization, ale Total War je o válce a je pro mě mnohem zábavnější, Civilization jsem nikdy nepřišel na chuť, je to podivné.
    • Bože ty seš vůl, doporučuji ti někdy Asii navštívit (já byl právě v Japonsku) a poznáš, že jsou to uplně stejní lidé jako my. A s tím smíchem si mě dostal to si asi pleteš s madarskem kde kývají jako že ano ale myslí přitom ne, ty evropo. Takovým jako ty já říkám omezenci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit