Přejít na výpis diskuzí
Trable s mapou ve vývojářském deníku Warhorse Studios
19.6.2012 | Aleš Smutný
178 příspěvků
-
"Přátelé z BIS vzali mapu ostrova Tenerife a 20x jí zmenšili. Získali tak hezkou 3D mapu povrchu, ale všechno ostatní udělali jinak. Z velkoměst jsou vesničky, z velehor kopečky."
Když jsem hrál Flashpointa tam jsem si pak říkal,proč to je samá vesnice a tam 4 baráky.Konečně jsem zjistil proč *7* -
3x3 km? to je teda slabota... *7*
PS je mi úplně jedno, jak tu mapu zaplní. Na open RPG je to prostě málo. Musíme si uvědomit, že v husitské době nebyly na každým metru jeskyně atd. jako třeba v Oblivionu. -
-
Prve si to pořádně přečti
-
Víš jak je velký prostor 3x3 km? Vždyť je to téměř stejně velké jako mapa Oblivionu! A těch map bude ve hře víc. Je to právě proto, aby mohl zachovat měřítko, ale nemusel do hry přidávat desítky kilometrů lesů a luk. Mimochodem, na mapu 3x3 km by se vešla celá Praha z 15. století. *4*
-
-
3x3 kilometre zas taká veľkosť nie je, bez problémov sa dajú na tú vzdialenosť rozoznať farby veľkých áut. Oblivion mal ale taký leveldesign, že ti vo výhľade často zavadzali hory, tak si nevidel na mesto, ktoré bolo vzdialené 500 metrov.
-
-
Taky se na té jedné mapě bude nacházet max. jedno město, nebo hrad a pár vesnic poblíž.
-
-
-
Kdyby k tomu přistupovali realisticky, tzn., že tu mapu přejdeš chůzí za zhruba 40 minut, tak to ti přijde málo?
-
ja jsem to z clanku pochopil tak ze ta mapa 3x3 km bude jen jedna lokace. V dalsi casti pribehu bude zase jina. Neco jako ty dve mapy ve FC2 *4*
-
Tam píše,že když to udělá dle historie tak to bude velké a často prázdné.To hráče může nudit.Tak přemýšlí jak to vyřešit a možností uvádí několik.
-
-
dělat přesné a realistické mapy podle mě nemá moc smysl... vždycky je třeba úprava vyhovující záměrům vývojářů.
On vidí tři možnosti: nešikovně komprimovanou krajinu, šikovně kompr. krajinu a velkou "realistickou" krajinu. Řešení spíše jen naznačil, že je nejlepší udělat komprimovanou krajinu, která může být v případě nutnosti rozdělena na jednotlivé regiony, které od sebe mohou být stovky kilometrů a přesto se mezi nimi lze přepravovat rychle. To je samozřejmě možnost (podobné je to v Age of Conan např.). Kdyby např. chtěl do své hry zahrnout středověkou Prahu a zároveň třeba Český Krumlov, díky této metodě by mohl - reálně těžko, protože šikovně komprimovat tak velké vzdálenosti a zároveň zanechat menší mapu, by prostě nešlo.
-
-
-
Pěkný ,líbí se mi jak nad tím Vávra přemýšlí ,snad to dotáhnou do konce ;)
-
Potreboval bych poradit nevite jak vypadali v 15. stoleti zachody? *13*
-
-
Existovaly buď nočníky (na zámcích je často můźeš vidět u postelí), ze kterých se ho*na a chcanky lily na ulici, nebo latrína, která měla vývod někam do podhradí. To bylo spíše u bohatších, chudina šla prostě "za humna".
-
-
no jiste na ulici, kdyžtak do nejakyho kanalu ale ne jen tak ledakam
-
-
Rigoly, v podstatě otevřené žlaby.
-
-
Na hradech se chodilo na takovou specialitku: v podstate kadibudka prispendlena na hradni vez. Sice tam trosku foukalo a hrad byl v ty casi posranej az dolu, ale tenkrat se na mensi nepohodli nehledelo jako nska. Muselo to bejt super sedet na hajzliku a pod prdeli 20 metru vejsky :)
-
-
Zrovna jste mi připomněl právě hraný Dragon’s Dogma a já neznalec historie si myslel, že je to jakýsi easter egg. :D
-
-
-
Asi jako obsah tvé hlavy ty trapaku.
-
-
Autor naráží na kritiku Skyrimu od Vávry, kde mu chyběli záchody, už se těším na hru od Vávry, kde určitě hajzly budou a budete na ně s postavou muset chodit, protože na co jiného by pak ve hře byly.
viz. http://games.tiscali.cz/tema/100-duvodu-proc-dan-vavra-nesnasi-tes-v-skyrim-57711
Nesnáší Skyrim bo je K.o.k()t. -
-
Tak na hradech asi prevéty budou, ale v této době se hajzlíky moc nestavěly, lidi prostě šli vykonat potřebu ven, nejlépe na kompost.
-
-
-
Záchody nebyli sr*lo se venku *1*
-
-
ale byly *3*
-
-
Pro chudinu nebyly *3*
-
-
O chudině nepadlo ani slovo. Psal si, že záchody nebyly a já napsal, že byly. Já měl pravdu a dostal jsem hafo mínusek, ty si napsal totální blbost a dostal si pluska. Budu si pro příště pamatovat, že se pluskují blbosti a mínuskuje opak a já tedy napříště už vyžaduji jen mínuska. *1*
Mimcohodem, něco jako "kadiboudy" už byly celkem běžné. V takovém městském prostředí např. se nedalo jít prostě dělat potřebu na záchod. Na vesnici to také nebylo zase tak snadné. Tehdy to nebylo jako dnes, že si člověk odskočil do lesa. Jistě, šlo to, ale byla tu rizka.
-
-
-
-
jako velká ... ba co velká... naprosto gigantická trollí hlava
-
záchodi?
-
-
Už jste to místo někdo našel?
-
-
kery misto?
-
-
Za tip na Kašperk díky.
Jinak jsem to pomínil já. Měl jsem na mysli ten "letecký" pohled. Četl jsem ten článek odpoledne a nějak mi v hlavě utkvělo, že ten screen z editoru je předělávka skutečného místa se vším všady, ale ona to asi bude ta upravená mapa, o které Dan píše dál, což? -
noob
-
-
Ze jsem noob, protoze jsem se zeptal? To nechapu?
-
-
Troll, na tom není co k chápání. *3*
-
-
-
Na jeho blogu, hned první obrázek se zříceninou.
-
-
Taky je dobry se mrknout na mapu, kde se budem prochazet http://mapy.cz/#x=13.562969&y=49.145494&z=14&d=base_1835199_1&t=s
Hnedka pod Kasperkem v Kasperskych horach je mestecko a v nem Ziskovo namesti, a sme doma :) -
No prosim, to sem chtel vedet. Tak hnedka muzu rict, ze to nahodou vim, je to hrad Kasperk na Sumave :) S velikou pravdepodobnosti se tedy hra muze nekde odehravat v okoli...
-
-
A zase naky deti naruseny, co minuskujou. Tak snad odpovim ne? Kdyz se slusne ptam?
-
-
-
tak muj nazor je ze chozeni v rpg povazuji za balast, kdybych chtel obdivovat prirodu muzu jit ven. mam rad male mapy kde je všechno hezky pokope treba jako ve falloutu 2 a clovek se muze soustredit na dialogy, questy, souboje a ne na chozeni kilometry i když krásnou krajinou.
-
-
F2 je tisíc let stará hra... taky jsem rád, že v tetrisu nemusím chodit míle... *7*
A bože, jak já jsem rád, že jsem v F1 nemusel chodit míle a mohl jsem jezdit. Než tu něco napíšete, zapojte šedou kůru mozkovou. *3* -
A kde že můžu obdivovat krásy Čech 15. století?
-
-
loool nab, les je porad stejný
-
-
Hmm, tenkrát tady byly převážně smíšené lesy s převahou listnatých stromů. Dnes jsou tady spíš jen smrkové lesy. Ale já mluvil o krásách Čech 15. století, ne o krásách lesů 15. století. Stojí tady snad vesnice a města ve středověké podobě? A hrady?
-
-
-
naozaj by si sa nechcel prejsť ? http://bit.ly/MdeVB3 *3*
-
-
takhle to u nás kde žiju vypadá venku zcela bežne, nechci aby to vyznelo nejak útočne ale zkus nekdy vyjít do lesa opravdu to vypada líp jak ten cryengina a skály tam taky jsou
-
-
To snad bydlis nekde v Irsku, nebo na Novym Zelandu? :)
-
-
na slovensku
-
-
A ze pises cesky. Ok, je fakt, ze na Slovensku i takhle priblizne s fantazii to nekde muze vypadat. Ale vetsina Cechu kdyz de do lesa, tak to tak fakt nevypada :)
-
-
-
-
-
-
me se líbí že nad tim tak uvažují, ne jak treba bethesda s falloutem 3 kde mapa vypadala jak kdyby ji delal nahodny generator. Pak uz v new vegas bylo videt ze nad tim taky uvažovali.
-
-
Tak mapy u Bethesdy jsou obecně problém. Pamatuji si, jak jsem poprvé spustil Oblivion, chodil jsem jen tak po krajině, prolézal dungeony a najednou po pár hodinách šlus - všechno stejné, kvantita místo kvality. Sice je pěkné, že mají obrovskou mapu, ale k čemu to vlastně je, když v konečném důsledku stejně raději používáš FT. A u toho Fallouta byly daleko větší průsery než ta mapa. Btw. největší sranda jsou epic bitvy ala Bethesda. Pět šermířů se mlátí s pěti monstry a hráč má mít pocit, že se rozhoduje o osudu světa.
-
-
To ale není chyba mapy, ale jde o chybu hry obecně. Mapa může být obrovská a přesto zábavná a lze v ní stále něco dělat.
Co se týká těch šermířů, máš pravdu, je to vtipné a smutné zároveň. Bohužel Oblivion byl natolik špatně optimalizovaný, že by thedy běžný počítač (a už vůbec ne konzole) neutáhly armádu o velikosti třeba 50 NPC a také nehledě k tomu, že by se díky nešikovné komprimaci ty NPC prostě do daného místa moc nevešly. Zrovna Oblivion je klasický příklad špatně komprimované mapy - aspoň dle mého názoru. Přesto tu hru mám rád. *4* -
tak na oblivion mam jen ty nejlepší vzpomínky, možna tam byli nejake chyby ale nejak jsem to neresil, je to jen hra. problem falloutu od bethesdy byl že navazoval na genialniho predchudce tak to lide prorozene porovnavali s tim premyslenym svetem z dvojky (i když jak nekteri)
-
-
-
Takže to, že na stránkách mají obrázek s názvem zizka.jpg a fotku zaměstnanců u sochy Žižiky je náhoda?
A BTW "The studio is currently working on as yet unannounced RPG title." -
-
fcuk, toto měla být reakce na Trol.diskuzni (anonym)
-
-
Hlavně ty záchody hoši !
-
-
Hlavne uz si tyhle vtipy schovejte na vydani. Uz to prestava byt vtipny *9*
-
-
Jo. Ať už jdou všichni s tímhle záchodovým humorem do haj.lu. Takový sr.čky se tu furt melou a přitom je to každýmu u pr.ele...
-
Když on che být každej zajímavý, a když neví/nemá co říct, plácne dokola omývanou frázi a cítí se všemocně *7*
-
-
A kdejakej trotl na to musí hnedka reagovat, že.
-
-
-
-
Já jen doufám že to nebude jak Sapowského Narretum. Není to sice špatná kniha, ale s reálnou historií to má společné jen reálie a to že většina postav ještě není rozhodnutá jestli věří v boha je k smíchu,
-
-
Já mám dojem, že to má být zasazeno právě do "světa" téhle knihy...
-
-
To doufám, že ne. Vávra říkal, že by to měl být reálný středověk a ne nějaká fantasy, takže mi do toho Sapkowskeho husitská trilogie moc nepasuje, tam magie přece jen byla.
-
-
Tak magie by mi ani tak nevadila. Teda za předpokladu že tam bude jen v malých dávkách a bude vycházet a bude věrohodná českým mýtům.
-
-
Lidi, tak si aspon prectete to co Dan Vavra napsal. http://warhorsestudios.cz/index.php?page=blog&entry=blog_012
Vzdyt je tam uplne jasne napsane, ze ta hra bude vychazet z reality :) -
-
Vždyť to říkám. *4*
-
-
-
-
Mě jde spíše o to aby postavy seděli do středověké Evropy a ne Temerie.
-
-
are you fcking kidding me?
-
-
1. Proč myslíš?
2. Neumíš česky? -
-
Pomineme-li že Sapkowského trilogie je fantasy s mágama, čarodejnicema a kouzelníkama. V čem všem spatřuješ špatné reálie - politika, výpravy, atmosféru, historické trasy postupů, vlajkové postavy (například k biskupovi Vratislavskému se Sapwkoski přiznal, že mu dal jinou postavu), ale budiž, myslíš si něco jiného o Prokopu Holém, prokůpkovi, Adamitech, hejtmanu Arnoštovi etc...?
-
-
Šak říkám že jsou společné reálie. Jen mi jde o to že hrdina vlastně ani neví jestli je doopravdy věřící, což bylo v té době docela dobře nemyslitelné.
-
-
-
-