Přejít na výpis diskuzí
Trailer na Dragon Age: Inquisition hledá hrdinu Thedasu
14.10.2014 | Petr Poláček
68 příspěvků
-
Ačkoliv se na tuhle hru pořád celkem těším (holt jsem teď dočetl Meč z kamene od Esslemonta, takže jsem zase fantasy pozitivní), tak mi přijde že tomu pořád něco chybí. Jakoby BioWare ujel vlak a oni jen vaří z vody. Když to srovnám s trailerem ( https://www.youtube.com/watch?v=hJlkMAZTEPI ) na Zaklínače 3, tak je tohle už stokrát viděná nuda. To vážně BioWare neumí něco jiného než příběh o rekovy bez bázně a hany, co se jal zachránit svět? Navíc ve světě doslova napraným klišé postavami?
-
-
S trailerem souhlasim. Kazdopadne lidi by se meli zamyslet nad slovem klise, ano vsechno je to klise, ale to diky tomu, ze herni scena je presycena a lidi toho hrali uz moc a tak vsechno jim prijde podobne, stejne, okopirovane atd. Pak tedy zalezi, zda vas to vtahne hratelnosti a uzijete si zabavu a nebo ne.
Me osobne napriklad vsemi propagovane klise vubec nevadi, ale obdivuji na hrach pripadnou hratelnost a jak se u hry bavim, pokud me nudi, nemam chut se k ni vracet, tak to neni hra pro me (a je jedno zda je obtizna nebo neni). -
Ale ne, promin to bylo ode mě špatné. Na Wichera se přece nesmí nadávat, že? :)
-
-
Jasně, Divokej hon (ti Sauronové) dvakrát originální není, ale v souvislosti s tím Zaklínačem jsem měl na mysli hlavně ten trailer. Jeho gradaci atd.
PS: Vážně bylo nutné psát ten druhý komentář? *7* -
-
Tak ani ten trailer po těch předchozích a ostatních herních zas tak extra nevyniká. Ale je to složitější dnes udělat pořádný.
-
originalita a fantasy hra? Demon Souls, Dark Souls, Planetscape Torment, jinak mě nic moc nenapadá. Vše se jede na otřepaných premisách...
-
-
-
Podle toho co jsem viděl na Twitchi, tak postavy jsou všechno jen je klišé. Witcher je taky nejeví jako originální bomba. Připlují lodě s divokym honem a velkej pán v černym brnění (Sauron) chce všechny zabít a to nemluvim o té ztrátě paměti...hm originální :)
-
-
Trailer je akční, je o hrdinovi, který by měl zachránit svět. Dělat trailer na RPG je složitý. Nemůžete ukázat nic z příběhu, ani s těch taktickejch soubojů. Nelze předvést ve 2 min jak se hrdina může chovat. Částečně s váma souhlasim částečně ne. Už zase vidim ten nával hejtu, soudů jaká je hra srajda apod.
-
-
Na RPG jdou udelat trailery - mrkni na trailer k MM4 :) To,mu rikam skvost!
https://www.youtube.com/watch?v=1hdYvAwFiCQ -
K tomu co rikas ani neni trailer urceny - je to marketingovy nastroj, ktery Te behem tech 1-2 minut ma zaujmout a predstavit zakladne produkt. Pokud Te zaujme, tak uz si sam vyhledas podrobnejsi info napr. v podobe dev. diary apod. Z toho pohledu ma Polacek pravdu, ze tenhle trailer neni zrovna nejzdarilejsi (kdyz vezmes navic v potaz rozpocet EA na promotion). Navic ohledne Dragon Age dokazou efektnejsi a udernejsi prezentaci, to uz ukazali v minulosti: https://www.youtube.com/watch?v=0olSKafPoQA
-
-
Základně už o tom produktu víme skoro všechno. Je tam mix taktickýho a akčního combatu, velký prostředí, hodně mořností v kraftingu a úpravy (postav, svých hradů, lektvarů) vícero ras. Možnost vést armádu skrze war table, společníky. Takže, jo. Tenhle trailer je dělanej výhradně jen pro efekt, ale podle mě zdařilej efekt.
-
-
-
Tak to je nemilé...U Inquisitionu jsem si představoval návrat ke kořenům z jedničky. Řádně tuhé RPG i na lehkou obtížnost s nutným využitím taktiky a speciálních postupů. Místo toho je z trailerů a gameplayů vidět, že to bude spíše kopie dvojky doplněná nové lokace. Souboje hýří roztomilýma barvičkama jak dětské omalovánky, každý úkon či úder nepřiměřeně a nereálně rychlý. Jinak né, že by dvojka byla úplně špatná hra, ale celkovým zpracováním nesahá jedničce ani po paty. Origins je hra, kterou si člověk zahraje klidně 4x po sobě za různý postavy/rasy. Dvojku jsem dohrál jednou a absolutně mě nelákalo procházet stále dokola stejné lokace znovu a znovu. No velká to škoda...
-
Divnej trailer, hudební kulisa se snaží být epická, ale video nic moc a postavy to dabují jako by kupovali rohlíky.
-
Je to trailer přímo o hrdinovi, je tam vyobrazen v různých povoláních...to je asi účel tohoto traileru, ale pan Poláček musel hned odstartovat další vlnu hatu :-DD
-
tento typ trailerů miluju vždycky mi navodí husí kůži orchestrální muzika bitvy s mečem, krev, draci
dělat trailery je umění a když se takhle hezky povede pouštím si ho pořád dokola *3*
...no a co že mi to o hře nic neřekne stejně se to dozvím až ji budu hrát jako správný pařan, stejně jako všechny předešlé díly *14* -
Tak není to nejlepší trailer, co kdy Bioware vyrobil, ale není zdaleka špatný. Říkejme mu třeba "Story Trailer", když narozdíl od "Gameplay Traileru" neukazuje herní mechaniky, ale prostě má navnadit diváka na příběh.
A říkejte si co chcete, ale pořád se strašně těším. Asi jsem jedinej, kdo se dokázal přenést přes neduhy dvojky a užít si ji (několikrát). Mě ta různorodost jednotlivých dílů přijde prostě osvěžující. Rád se vracím k jedničce, rád se vracím ke dvojce, a rád se na příští rok, dva zabydlím ve trojce. :)
Mrzí mě, že se do evropy asi vůbec nedostane sběratelská edice. :/ -
-
já tu dvojku právě hraju (jsem ve 2. aktu) a jsem z ní nadšený. Díky blbým recenzím a trollování hlupáků jsem její hraní odkládal (přece jen kvůli práci atd nemám nekonečně času, takže si vybírám co budu hrát). Ta hra není o nic horší než jednička, řekl bych že je trochu dospělejší, pokud se to o hře dá říct.
Jinak já hry skoro nikdy nehraju vícekrát. Zatím existují pouze 2 hry, které jsem dohrál vícekrát - KOTOR1 a Jedi Outcast -
-
Vidíš můj názor na Dragon age 2 je opačný, tedy že není dospělejší. Je to věc pohledu a subjektivního pocitu.
-
-
tak ono u her tvrdit, že jsou dospělé, je trochu zvláštní :-) Hrajou se obyčejně děti. Tím dospělejší jsem myslel tím, že není černobílá jako DA1. V DA1 bylo jasné dobro a zlo, černá a bílá, klišé o záchraně světa. DA2 je spíš sociální drama plné šedých voleb. Řekl bych, že většina hráčů má radši to klišovité dobro vs zlo (dobrý svět vs zlý Mordor) a tyto jemnější hry plné odstínů nejsou tak pochopené.
-
-
Tady nejde o příběh, ale o hratelnost, která byla v DA2 oproti jedničce dost odfláklá. Příběh svoje kvality měl, do jisté míry se vzdálil od zavedené Biowarácké šablony, ale sám o sobě hru nezachránil.
-
-
Když jsem instaloval DA2, šel jsem do toho s tím, že se bude jednat o jiný žánr z jiného pohledu a budu se na to muset povznést. K mému překvapení mě to docela bavilo a dokonce jsem to dohrál (musím každopádně říct, že kdyby to neneslo tu značku, nedostal bych se k tomu, kvalitní tituly v tomhle stylu budou asi jinde). DA1 jsem si jako zarytý fanoušek koupil sběratelskou edici a musím říct, že tady byl nakonec větší problém. Příběh se mi líbil a ty ingame videa byl pro mě subjektivně krásná vložka, žil jsem si takový menší film a užíval scenérie. Co mě tam přestalo bavit jako první byl souboj, ochuzených pár schopností a pár kouzel, který ani často nezafungovali, jak měly . V porovnání s rozmanitostí v BG1,2 nebo neverwinter night I, byl ten souboj jednoduše řečeno mizerný. Každopádně jsem to dohrál, protože mě ty postavy a děj bavil. Stálo to za to.
-
jenže právě ta hratelnost je velmi subjektivní. Je to o tom, jak mně která hra a její svět dokáže pohltit, a podle toho pak rozdávám hodnotící procenta. Mně DA2 dokázal pohltit opravdu solidně a hru si opravdu užívám, i vedlejší questy mně baví. Čtu si všechny Codex entries.
Naproti tomu mně moc nedokázalo pohltit třeba Divinity: Original Sin. Přestože ta hra měla kvalitní herní mechaniky, dobré souboje atd, tak ten její svět mi nepřišel tak zajímavý a příběh byl slabší. To samé platí pro Skyrim, který mne dost rychle začal nudit (až jsem se stal šéfem thief gildy a válečnické gildy a magické gildy a byl tak neporazitelný, tak už jsem ani neměl sílu dohrát hlavní příběh, protože mně to prostě nebavilo)
Bioware umí vyprávě příběhy ve hrách jako nikdo jiný. Její díla jsou fantasy literatura převedená do interaktivní herní podoby.
-
-
-
-
-
-
btw, vsetky tie hodnotenia na konci, to co je za cipovina, hra este nevysla a uz je genialnou?
-
-
A nenapadlo tě třeba že tyhle tisky dostávaj tu hru dřív a jen nějaké demo, kde ale funguje většina věcí, aby ho mohli zrecenzovat osahat a ohodnotit? No asi ne, ale dělá se to běžně :)
-
to je abys vedel kam nechodit na recenze
-
-
nevim ale prijde mi že všechny tyhle firmy ridi nejake marketingove oddelení, odkud všichni chodili do stejne školy. jakoby se to delalo všechno podle stejneho mustru, i trailery. jinak aby bylo jasno ti jakože vyvojari jsou jen herci nesjpíš a ty vety maji ve scenari.
-
Oholení trpaslíci, depilovaní hrdinové s manikůrou a ležérním sestřihem... tvl kam sme se to dostali...
Já chci pořádný fantasy RPG se špinavejma páchnoucíma válečníkama co maj hlínu nasáklou krví pod nehty a se zlodějkama s chlupy v podpaždí ! A trpaslíky s vousy! Ale to už chci asi na dnešní postmodernímetrosexualnězvrácenoupánskolegínovou dobu asi příliš.
Barbar Conan rotuje v hrobě ! -
-
Přesně. I ten herní svět se zbláznil... Voholení trajzlíci a homoušký kecy půlky hlavních postav mě fakt neberou... Už jsem asi starej... Mě ty (RPG) hry dnes přijdou, že jsou dělaný jen pro mladou generaci s gamepadem v ruce, který jdou koridorem a bezmyšlenkovitě rubaj...
Vždyť v tom přece bylo kouzlo Origins, takový pokračovatel Baldur´s Gate, Planscape Torment atd.. -
To co píšeš nedává smysl ani ve hrách ani ve skutečnosti proc by měl mít bojovník chlupy ? nebo být špinavý ? proč by se nemohl perský,řecký,římský válečník neoholit a upravit a nebo měl smrdět ? a stejně tak to platí i ve fantasy
-
-
O perských, řeckých a římských válečnících máš dost zkreslené představy. Myslíš že u byli za všech okolností dokonale upravení a voněli. *15*
-
Kazdej neni degeneravanej dobou jako ty. Myslis si ze se valecnici kteri celtovali xy tydnu pesky denne koupali v jahodove koupeli u taboraku s nohou pres nohu laskovali s kolegama a delali si nehty... no way... ale proti gustu, nekdo ma rad buchty nekdo zase svickovou a nekdo zase kureci rizky s broskvi jestli mi rozumis...
-
-
Kureci steak s broskvi a platkem syra navrch :D
-
-
-
Ty jo, to by byla pěkná humusárna, ta Tvoje hra. >.<
Nejvíc se tomu asi přiblížil Zaklínač 1, ne?
-