Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta hra je vyborna a tenhle trailer s ni nema nic spolecnyho...Jinak pro Walltara: Ve vcerejsim gamma 2.0 patchi pridan route planner, takze uz tam nebude ten opruz o kterem jsi hovoril. Krom toho opraveno spoustu veci na Rift, kterej pouzivas ;)
    Jo a pridali novy 2 lode...
    • walltar
      Jo jo, Díval sem se... Je super, že to tak rychle opravují.
  • No asi se prvně mrknu na SC a zůstanu u EVE.
    • wenceslaus
      O EVE jsem uvažoval, ale nakonec asi zůstanu u Excelu...
  • zbytecny preplacany trailer. K Elite se nehodi.
    • Paulcz
      Alespoň 16. ušetřím pár stovek páč tohle podporovat nebudu
  • Už se dá přistávat na planetách ? Já jen , že bez toho pro mne o žádné důstojné pokračování Frontiera nepůjde ...
    • walltar
      Nedá a dlouho nepude.
  • Jack1947
    Takže to je jasné - Star citizen bude víc masová zábava kdežto ELITE bude pro HC veterány ale kdyby to zkusily hráči kteří to chtějí jen vyzkoušet asi by je to nebavilo.

Arkáda vs. Simulátor? tedy jestli vůbec se dá říct že si tyhle 2hry budou nějak konkurovat i když jsou o tom podobném, to samé to není.

I když to třeba nebude někdo hrát tak je to zajímavé už jen sledovat jak se s tím Braben a Roberts popasují a poperou. *4*
    I když asi budou spíše obě hry pro pamětníky a uplný mainstrým to nebude ani jedno. I když to je zas otázka do pranice...
    • walltar
      Určitě ne... SC bych řekl, má propracovanější simulaci letu, než Elite a díky tomu kolik mají peněz, budou mít asi propracovanější simulaci všeho. Viz poslední články o mechanice zdraví v FPS, nebo o tom jak budou fungovat stanice na MP lodích.

SC možná bude pocitově akčnější a arkádovější (protože Elite je celkem přesné znázornění vesmíru) ale bude mít pořád daleko do klasické arkády. Klasický mainstrem hráč asi SC hrát nebude, i když k němu asi bude mít blíž, než k Elite.

Jinak Elite dělá Braben.
      • Jakou simulaci letu, když je to scifi hra? Co můžou simulovat?
        • walltar
          Nevím, že by fyziku?
          • Výborně. Jakou? Napiš mi, které síly budou ovlivňovat loď, která se pohybuje s využitím nějakých snad jednou budoucích motorů (antigravitační či jaké tam vlastně jsou?).
            • walltar
              Tak ve vesmíru nic jiného ani nemáš... Sílu tahu, přetížení, gravitaci. Prakticky ta samý co má jakejkoliv jinej simulátor. Až na to, že tady není model tření, protože ve vesmíru se nemáš o co třít a model vztlaku, který se taky do vesmíru nedá aplikovat.
            • Walltar,
              dík. Čekal bych sofistikovanější techniku. Takže jen síla tahu. Gravitační síla vůbec. To mi zase moc jako simulátor (např. ve srovnání s FSX) nepříjde. Ale to je jedno. Uvidím.
            • walltar
              Jak SC tak Elite používá reaktivní motory... Takže všechny síly jaké ovlivňují dnešní vesmírné lodě a síly, která vyvíjí jednotlivé trysky na letounu. Jen s rozdílem, že není simulovaná orbitální mechanika jako třeba v KSP.
      • Pilgrim66
        Jestli někdy SC třeba taky vůbec vyjde...

Upřímně jsem si říkal jak se Elite svezlo na vlně SC, ale musím říct, že teda zatim jsou daleko perspektivnější.
        • walltar
          Tak to jde říct o každé hře... Já jenom nevidím důvod proč by SC nevyšlo. Sice mají zpoždění, ale prostě jet dneska podle původního plánu by byla kravina. Původní plán byl rychle vypustit SQ-42, které si lidi koupí a to vydělá peníze na další vývoj PU. Místo toho můžou udělat SQ42 a PU zároveň a obojí mnohem líp.

Jestli jsou perspektivnější nevím... CIG vypouští content rychlostí, jakou člověk nevidí u moc studií. Na rozdíl od FD začínali s 5 lidma. Dneska jich mají kolem 300. To celý rozjetí firmy o takové velikosti jakou mají prostě trvá. A celý vývoj to ze začátku zpomalí, než ho to zrychlí.

Ale uvidíme příští rok... to je plánované vypuštění dost velkého balíku obsahu (FPS, Planetside, SQ-42 první část, AC ver. 2.0, PU alpha) nemyslím, si, že stihnou všechno z toho, ale ani si nemyslím, že zpoždění budou nějak extrémní.

Ale prostě velká hra chce čas... zatím na tom dělají 2 roky (a jak sem říkal museli založit firmu od ničeho) což je ve vývoji her celkem krátká doba. Takže pokud vypustí první verzi hry (kde zdaleka nebudou všechny stretch goaly) po 4 letech vývoje, tak to nebude nic výjimečného.
          • Pilgrim66
            Ne spíš je to klasickej Chris Roberts, vysní si hrady a zámky a pak zjistí, že to vlastně není tak lehký. Akorát tentokrát tu neni publisher jako Microsoft, aby vytáhl zásuvku a nějak tu hru po něm konečně udělal. Fakt si myslím, že SC možná skončí jako giant fuck-up a to říkám jako Golden Ticket first hour backer.
            • no jedine kde se to muze pod.lat je PU, kdy ty moduly proste nedokazou propojit tak, aby to davalo smysl a fungovalo to jako celek...nicmene to neznamena, ze nevyjde SQ42 a pokud by jim PU kleklo tak dal muzou delat singleplayer zalozeny na SQ42 coz by taky nebylo vubec spatne a multak tam pridat jako nejakou kooperaci nebo po vzoru dark souls
    • SC masovka? A jinak u vás všichni zdrávi?
      • ano par tisic HC hracu dalo 50 60 65 70* 100* mega :D
        • I kdyby to dalo 300 000 hráčů, tak je to pořád okrajová záležitost.
  • Baldur52
    Jinak pro ty, kteří už hrají, je k tomu traileru dnes podstatné vydání opravdu velkého updatu :)

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=71785
    • Tak jsem to asi 10 minut četl a pak jsem se teprve podíval, jak je to dlouhý....wow. :) Nedočetl jsem...
  • Veskoslav
    Lidi. Všimli jste si takového veselého popisku, že se nejedná o ingame záběry? Já nevím, polovina si myslela, že to bude ultra mega hyper bojovka, kde bude vesmír, co je ve Star Treku atd. Ale osobně si myslím, že vesmír je defacto nudné místo. Já si hru užívám a v mém okolí je to taky tak. Přijde mi, že spousta lidí včetně našeho Starcitizen lorda v tom vidělo zcela něco jiného. A i když jsem fanouškem SC, tak než bude plně hratelný vesmír, tak si nějaký ten pátek počkáme. A jen aby jste pak nebyli stejně zklamaní.

Přijde mi to stejně jako u EvE, lidé natěšení z trailerů a po dvou hodinách to vypnout, protože ani neodstartují.
    • walltar
      No já abych se přiznal, tak mě na tom nejvíc vadí ta sterilnost. Nikdy sem předchozí díly nehrál, takže sem si vážně nemohl představit jaký to nakonec bude.

Ale myslím, že s jemnou úpravou mechanik by to byla mnohem lepší hra. Při cestování bych dal přednost možnosti si zvolit autopilot, který by optimálně doletěl a vystoupil z "warpu" na zvolené lokaci. U stanice bych chtěl mít možnost otevřít info o stanici z vesmíru, abych se mohl podívat, jestli má vůbec cenu přistávat. Přistávací autopilot bych radši v základu a mnohem rychlejší (prostě to už na popadesáté nějak přestává bavit). Celou mechaniku průzkumu bych chtěl nějak víc propracovanou... ten systém že zmáčknu tlačítko a chvíli počkám se mě moc nelíbí. Dokonce i ta minihra v Mass Effectu byla lepší. Těžba to samé... radši bych něco co by dávalo možnost s tou mechanikou nějak interagovat, nebo ji mít úplně automatickou. Něco co by samo o sobě bylo zajímavé.

Ale i přes to, že mám k té hře výhrady, tak na boj jako takový si třeba nemůžu stěžovat. tak prostě nebudu těžit a obchodovat a budu dělat třeba bounty huntera. Určitě mě to zabaví na nějakou dobu.

Je možné, že něco z toho co jsem řekl přidali v Gamma verzi, ale zatím jsem neměl čas hrát a myslím, že do ledna si ani nic nezahraju.

Každopádně toho že jsem na to přispěl nelituju... Už do teď v tom mám odlítaných celkem dost hodin a díky hraní s OR to je něco super. Úplně jiný herní zážitek.
      • Veskoslav
        Já hrál, spousta věcí je pak připomínkou pro ty hráče. Pravdu máš ve spoustě věcí, ale myslím si, že té hře až moc křivdíš. Na to, jak mají financovanou hru (narozdíl od SC) a jaké mají prostředky, tak je to solidní základ na který se bude X let stavět.
        • walltar
          S tím, že je to solidní zážitek souhlasím. Já jen říkám, že to mohlo být o něco lepší. Mohli některé mechaniky vynechat a zapracovat na jiných.
          • Veskoslav
            To tak bude nejspíš vždycky. Někdo ti zase řekne, že to, co chceš změnit ty, tak naopak on by ponechal a změnil něco jiného, co ty by jsi nechal.
            • walltar
              JJ proto všechno prezentuju jako svůj názor... každej má jinej.
    • Já mám pocit že tu spoustě lidí uchází význam slova reklama.
      • Která je ale v tomhle konkrétnim případě dost klamavá. Ta hra nemá s tim co je v traileru nic společnýho. Jo vlastně jo - typy lodí, stanic a to že je ve vesmíru. Grouping nefunguje, fleet mining taky ne, fleet jumping taky ne, skirmishe u stanic znamenaj insta-kill, seamless hyperdrive je zbožný přání a tak dále..
        • reklama...
      • No, tak reklama by nemela vzbuzovat klamava ocekavani. Treba jako, ze hra dela ke snidani vajicka a serviruje koblizky.
        • Veskoslav
          Tak to 90% herní produkce může zavřít krám. Viz reklama na DS II například, CoD MW 3 a AW atd:) A co takový chudák Blizzard, ten je úplně v koncích:)
        • Neměla, ale většinou to dělá a to ve všech odvětvích. Máme to hezky etymologicky v tom samotném slovu.
          • walltar
            Ale to přece neznamená, že je to tak správně. Já to jako správné nevidím a tak na to upozorním. To že to nejsou záběry ze hry sem viděl, ale prostě si myslím, že launch trailer by neměl vzbuzovat dojem úplně něčeho jiného, než člověk nakonec dostane.
  • martinbucek
    radsej by ste nas mohli nalakat na elite bombastickym gamesplayom s petrom
  • ja rikal že herní koncept nemaj domyšleny, ale vam to vždycky dojde až s pulročnim spoždenim
  • walltar
    Super trailer... Na jakou že to je hru? Protože ta Elite Co hraju já se tomuhle vůbec nepodobá.

Ale ono asi by to co tam dneska ve hře je moc na bombastický trailer nebylo, tak je potřeba si maličko vymýšlet a přehánět.

Jinak moc se mě líbil ten skok/boost ke stanici, něco takového tam mělo být jako cestování z jednoho místa na druhé. Nebo aspoň ten autopilot.
    • Ono to tam v podstate je... jen to musis ridit cele manualne a je to strasnej vomrd :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit