Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zadny photoshop panove!Tohle jsou live obrazky ze hry taakze pcckari smažte se!
    • Přesně, a i když to tak nebude,no a co? Zase se to na PC nebude moc pořádně hrát :) To miluju ty kecy PC hráčů o grafice,vyhlazování apod..
    • TheJackal47CZ
      :D pokuď by to tak opravdu vypadalo určitě ne na ps3 nebo x360 ale na PC případně na nové generaci konzolí, takže si bež vyh*nit gamepad.
      • TheJackal47CZ: To se teda pekne pletes. Jde o exkluzivku ta oproti normalnim hram vyuziva PS3 nebo Xbox na maximum.Kdyz delali video z PS3 proc by delali screene z jine platformy?
    • chtěl jsi napsat "těstese" ne ? v opačným případě pochybuju o tvé soudnosti :) a tvůj koment bych označil přinejmenším za směšný.
      • * tešte
  • Myslim, ze nekteri jedinci zde by si meli nechat vysetrit oci a nebo hlavu, protoze tohle ma k fotorealisticky/"near real" grafice hodne daleko. Pripadne jednou zacas vylezt z baraku nebo aspon kouknout z okna.
    Nemluve o tom, ze ty obrazky jsou protahnute photoshopem.
    Ale jinak se tesim, GTA je hlavne o hratelnosti.
  • Ano, plazma vládne, ale až po mně.
  • Redakce: klidně to tu promažte to naše povídání, dřív než residentevilfans@tiscali.cz umře smíchy.
  • O tomto se hrozně blbě mluví, to chce prostě vidět, kéž by jsme si tak všichni mohli sednout vedle sebe a ukázat si to naživo.

    Obecně plazmy mají 2 nevýhody - jak jsem psal sklo (stačí zatemnit a kdo to má ale zejména na večerní sledování filmů, je volba jasná), druhá věc jsou pozorovací úhly, což je ale směšné, myslím, že nikdo z ná se nikdy nedíval a dívat nebude na televizi ze 150° ... to je spíš pro maminku, která vaří, aby se mohla v kuchyni naklonit a neuteklo jí nic z nové telenovely...

    Ve všem ostatním plazma vládne. Barvy, hlubší černá - plazma zkrátka vypne pixel, lcd to nedokáže, musí jakoby tvořit černou, přesvítit to nebo jak to nazvat, tmavé scény u filmů jsou na lcd utrpení, aspoň teda pro člověka co někdy viděl plazmu), rychlost, odezva, přirozenost obrazu, cena, dosaďte si cokoliv ...



    Já osobně od doby, co mám doma domácí kino s plazmou, tak nechodím do klasického kina, na ten vyblitý obraz se nedá dívat na tom plátně ...
    • Samozřejmě se to taky musí něčím nakrmit, že .. srandovní je, jak lidi kupují drahé televize, chtějí FHD a pak tam pouští SD signál ... nebo si koupí to jakože 400Hz 3D lcd se super led podsvícením a přístupem na internet, aby si užili to mistrovství světa v hokeji a pak čumí jak paka, že mají místo puku šmouhu :D ... ale to už je zase jiné povídání.
      Nechci to tu zaspamovat televizema..
      • Ronox
        Moje nejlepší investice byla do kvalitního projektoru. To se nedá vůbec srovnávat s televizema. V leže s gamepadem s cca 3m úhlopříčkou je prostě pecka + dá se přenášet na zahradní grilovačky spolu s Wii.
        • To jsi neviděl ještě kvalitní televizor :) Plátno a černá je opravdu ubohost.
          • Ronox
            Viděl jsem kvalitní televizor :) konkrétně (60" Samsung UE60F6100) a nyní jsem měl i na test 4k televizi (nějaký LG Ultra HD) a ani jedna mi v kombinaci s Sony HTPJ426HN nevytvořila ten zážitek z té obří úhlopříčky a pocitu kina *3*
    • residentevilfans
      Tady je diskuse o GTA V! Bez se hadat na nejake magorske TV fora! Opravdu jsi k smichu! *1*
      • 1. nehádám se, jen vysvětluju těm, kteří o to stojí
        2. pokud tě to nezajímá nebo nechce zajímat, nečti to
        3. už jdu ..
        • residentevilfans
          Jsi jen dalsi brouk pytlik! A umorne se snazis dokazat jak je plazma supr cupr nejlepsi! *15*
          • Ale nepovídej, já nic dokazovat nemusím, já to mám doma zařízeno moc hezky a jsem spokojený, nějací kluci se tu ptali, tak jsem jim odpovídal, ty si čum na co chceš, respektive na to co ti koupí maminka :) Apropo neměl bys diskutovat o GTA? Tady je přece diskuze o GTA ne? Už jsi zjistil z čeho jsou ty screeny?
            • residentevilfans
              Moje maminka zemrela pred 3 lety *9* ! A od roku 95 se zivim sam!
  • ute: Na to si přišel jak? Plazmy dělají stále stejní.. Panák, dlouho nic a LG+Samsung (Samsung ty vyšší modely ještě jakž takž, ale LG to je tragedie, hlavně teda u lcd, ty jejich IPS panely jsou co se týče rychlosti jedny z nejhorších na trhu) ..

    Plazmy si kupují lidi, kteří o tom něco málo ví a jde jim primárně o kvalitu obrazu... holt ale drtivá většina běžných lidí si koupí lcd právě proto, že celý den čumí na nějakou Ordinaci v růžové zahradě a kvalitu obrazu zkrátka neřeší... přitom lcd je odpad.. stačí si najít nějaká měření sondou nebo ještě líp mít tu možnost postavit ty tv vedle sebe.. hlavně večer. Jenže to běžný kupující neřeší, on vidí spoustu smart nesmyslů, které nevyužije nebo jsou nevyužitelné. Výrobci jen zkrátka reagují na poptávku, se podívej na některé nové modely .. třeba Philips vyšší řady.. horší obraz než loňské modely, ALE POZOR ... mají tenčí rámeček a wifi ... prostě demence zákazníků, vychytralost výrobců. Bohužel.
    • Ano, jistě, koukal bych se na televizi, abych měl o 0,5% lepší obraz - a to v ideálních podmínkách. *15* Spousta lidí nepozná ani rozdíl mezi TN a IPS pokud je nevidí vedle sebe. I ten nejlevnější IPS displej bohatě stačí na většinu her většině lidem. Tohle mi přijde stejně absurdní, jako ti lide tvrdící že "cokoliv pod 120 FPS je naprosto nehratelné".

      Co se mě týká, televizi nechci a plazmový monitor (stolní velikost, 16:10) jsem neviděl prodávat už hodně dlouho, pokud vůbec. To jen tak na okraj :)
      • frag.ment
        To asi proto, že plazma musí mít určitou minimální velikost, kvuli technologii a výrobě (tuším, že dřív byla nejmenší plazma kolem 72cm uhlopříčky a míň to prostě nešlo).
        • No, tak odtud můj nezájem. Osobně mě zajímá leda tak rastr, rychlost, černá a do určité míry barevnost. Ale jakmile to neumí 1920x1200, letí to pryč! Mám jednoduché nároky, nepotřebuju k tomu žádné sondy *7*
    • Ale těch výrobců, co plazmy prodávali snad bylo dřív víc ne?
      • a kdo?

        Plazmová technologie je drahá na vývoj a Panák už má příliš velký náskok (Neoplasma - nejlepší obraz na trhu - přál bych každému se někdy podívat na film večer na Panasonicu ST a vyšším) , to by se nevyplatilo, výrobci si myslím teď směřují finance do vývoje na OLED, který doufám bude stát za to, protože LCD nikam nevede, má hrozně moc much a obraz je hrozný, u monitorů ok, ale u televizí je to děs běs ..
        • Když už zmiňuješ LCD monitory, je někde vidět kdo používá jaký panel? Páč ta Iiyama (Prolite X2485WS-B1), se kterou poslední dobou přicházím poměrně často do styku, je ... zvláštní.
        • No já nevím, možná se pletu, ale připadá mi, že před lety, když vládnul ten plasmovej boom, tak bylo k vidění víc značek.
  • Drasťa: dávno vyřešeno, nedávno jsem měl doma jednu lowend LG model 2011, Xbox na tom frčel (1 hra hud na stejném místě) spoustu hodin v kuse a nic ...
  • frag.ment: Můžeš mi vysvětlit, co má obnovovací frekvence u televize společného s kvalitou obrazu, respektive AA ?
    Nicméně jak jsem říkal, 800Hz lcd neexistuje, to je jen softwarově dopočítavané, marketingové číslo, chápeme? Už z principu samotné technologie jsou na tom lcd špatně se všemi jejich neduhy, stará 100Hz (panel, ne dopočítávání) plazma bude plynulejší než jakékoliv nové "800Hz" lcd ...
    • frag.ment
      Jéé, tu nebudeme debatovat, jestli je lepší 100Hz plazma nebo třeba 200Hz LCD, je mi jasný, že je to dopočítavaný a právě proto to ovlivňuje obraz při pohybu. Je dost pravděpodobný, že u 100Hz LCD je obraz daleko rozmazanější než při "dopočítavaných" 800Hz a zuby tam tudíž nemusí být tak moc vidět. Jo a plazmu by si v dnešní době koupil jen blázen..
      • Ty televize mají většinou něco jako režim GAME, který dělá to, že jednoduše všechny tyhle softwarový vychytávky vypne. Musí, protože i když jsou to dobrý věci pro sledování sportovních přenosů, kde to opravdu pomůže, tak u her jsou k ničemu. Zvednou otiž input lag a to je věc, která je pro hraní snad ze všeho nejdůležitější. Proto je při koupi televize pro hraní dobré, jít po těch s co možná nejnižším inputlagem. Konzole jako zdroj ti stejně vybleje akorát 60Hz.
        • Zásada č. 1, pozvypínat všechny tyhle nesmysly. TV má buď kvalitní panel sama o sobě a nebo nemá a tam ti žádné softwarové udělátka nepomůžou, spíš naopak, dojebe se tím spousta věcí. Softwarová udělátka mají jediný úkol - vypadat dobře na papíře a prodat hloupým (rozuměj nezasvěceným) lidem.
          • frag.ment
            Já jsem si prostě koupil TV, která měla pro mé oči nejlepší obraz z asi dalších 40 kolem, víc neřeším a sem spokojenej. To že třeba nemá čupr dupr realistický barvy mě fakt netrápí, když se mi to líbí. Ve vedlejší místnosti mám starší LCD LG 100Hz a řeknu ti, že tam se např. na fotbal nebo nedej bože hokej nedá dívat. Takže tato technologie není jen "pro blbce", ale nějaký přínos určitě má (800Hz a další vychytávky).
            • Pokud jsi spokojený, to je hlavní, to tě pak nemusí trápit, že jsi mohl mít za stejné peníze o třídu nebo dvě lepší obraz.
              Mimochodem vybírat v prodejně je nesmysl. Nejde jen o nastavení, ale hlavně o světelné podmínky, doma je to pak uplně něco jiného. Ale to je jedno. Starší lcd jak píšeš nebude 100Hz na to zapomeň :) Všechny panely jsou 50Hz, až u dražších vyšších modelů jsou 100Hz a top modely mají max 200Hz , ale pořád je to lcd...
          • No v některých případech to odvede dobrou práci, ale u her opravdu není dobrý to nechával zapnutý, je to pak děs.
      • A to tvoje dopočítávání ti udělá maximálně hnusný telenovela efekt.. nenavážej se do věcí, o kterých nic nevíš, případy jako ty mám nejradši, zcestné názory, nulové zkušenosti, ale budou vyřvávat co je nejlepší a co by si nekoupili.
        • frag.ment
          Jo, seš nejlepší!
          • Nejsem, jen nevyřvávám co je a není, když o tom nic nevím.
      • Je vidět jak moc o tom nevíš. Zaprvé plazma má mnohem lepší obraz, na filmy, hry .. nic lepšího neexistuje. To je neoddiskutovatelné, kdo ví, tak ví, kdo neví, tak píše co píšeš ty. Plazma je rychlejší a nehrozí tam nějaký clouding a další neduhy lcd technologie s led podsvícením, u direct led máš zase dimming a další... o černé, kontrastu a dalších věcech se raději bavit nebudu, plazma je někde jinde. Spotřeba už je dávno taky jinde, prakticky na úrovni lcd.. a cena taktéž ... další z výhod plazmy, za málo peněz, mnohem víc muziky, než už lcd.. obrazově plazma za 10tis strčí do kapsy lcd za 20. Jediná nevýhoda plazmy je, že má sklo (dražší modely mají filtr, tak už je to zase jiné) takže přes den se to leskne, pokud máš přímý dopad světla (slunce), ale stačí zatáhnout žaluzky.. a večer, to je nesrovnatelné... Nejdřív si o tom něco zjisti a hlavně by mě zajímalo kolik plazem a lcd jsi měl doma (protože v obchodě jsou uplně jiné podmínky) .. já dost a vím o čem mluvím.
        • frag.ment
          Plazmu sem měl jednu (tuším nějaká 5tá generace panelu, nebo co, už si to moc nepamatuju, je to dost let), neřikám, že obraz nebyl kvalitní, dřív jsem byl velkej zastánce této technologie a proto taky byla doma místo LCD. Pak jsem přešel na LED LCD hlavně kvůli spotřebě, protože když jsem doma, hraje TV neustále (kulisa). Vývoj nesleduju, asi o tom víš víc než já. Pro mě bylo důležitý, že se kvalita obrazu u LCD celkem vyrovnala plazmě a že spotřebyla el. energie byla u LCD třetinová. ALe to už sme teď hodně offtopick, prostě hrany u konzolových her jsou a to dost a pořádne AA by se určitě hodil. Snad se dočkáme u nové generace..
          • Hele věř, že není, lcd technologie pokročila, ale pořád se dívá plazmě na záda. Ta má mnohem přirozenější barvy a pohyb. A spotřeba dnešních plazem je o nějaký watt vyšší, ale už dávno nežerou 400W apod co kdysi... a když si spočítáš náklady na elektřinu a vezmeš cenu TV (třeba Panák ST60 za 20tis má lepší obraz než jakékoliv - bezesrandy - lcd za 40tisíc) tak kdy se ti těch 20tis vrátí? Za 200 let ? Ono to chce uvažovat trošku víc sofistikovaně.
            Sry za OT, o tom něco vím a vytáčí mě tyhle kecy. Navíc na plazmě bys hrany vnímal mnohem méně.. ale to je jedno.


            Nové konzole budou FHD+AA, takže tam už se to řešit nebude.
            • ucho
              no já myslím, že se plazmy přestávají vyrábět pozvolna úplně...
            • Bohužel už plazmové televize dělá stále méně výrobců.
            • Trpi porad plasmy vypalovanim obrazu nebo tenhle problem je uz taky vyresenej?
  • Inquisitor
    Grafika je to poslední co jsem u GTA řešil. Hlavně aby bylo kde a jak se pořádně vyřádit na což u čtyrky, asi právě přes šperkování grafiky pozapomněli.
    • firebug
      Tak každému fanouškovi musí být jasné, že GTA nikdy nebylo o grafice. Nicméně jsme v diskuzi pod galerií s obrázky, s kterých těžko někdo vyčte, jak zábavná bude hratelnost. Blbé navíc je, že R* vizuální prezentací pravdepodobně klame. Obrázky jsou buď upravené, nebo z jiné verze než anoncované PS3 či X360.
      Stejně si ale myslím, že se to R* česem pokusí prodat na všechny platformy, včetně nové generace konzolí, v nějaké vylepšené kompletní edici se všema DLC :-)
    • Ja jsem se poprve od GTA 1 poradne vyradil az v GTA 4.
      • Protože jsi hrál právě jen jedničku a čtyřku, ne? :D
        • GTA 1 byl proste ethalon a neco u ceho jsem vydrzel snad vecnost a to jsem ani netusil ze tam jsou nejaky ukoly. GTA 2 bylo osklivy a nebavilo me.
          GTA 3 jsem hral jen u kamose a vubec se mi to nelibilo... popravde jsem se ji uplne stitil a vubec jsem nechapal proc museli prechazet na 3d grafiku kdyz to pak vypadalo jak to vypadalo.
          Pak jsem hral San Andreas na ktery uz se dalo koukat ale tam se to zase cely tocilo okolo takovy ty cernossky hiphopovy kultury ktera mi proste nemuze byt cizejsi a odpudivejsi i kdyz par misi mi prislo docela zabavnych a jezdeni na motorce bylo super (narozdil od jezdeni v aute). Minihry ale byly blby tak moc az jsem si rikal proc tam vubec jsou a pak prisla nejhorsi vec na svete... nuceny gang wars. To byla proste chvile kdyz jsem absolutne ztratil chut to hrat. Obcas jsem do toho sice skocil ale jen abych mohl pristat na ulici v Harrieru. O nejakych zasadnich zazitcich s vyblbnutim se ale nemuze byt rec.
          No a pak se objevilo GTA 4 ktery proste v pohybu vypada dobre porad i bez modu. Z mesta na me dycha atmosfera jsou jsem v zivote nezazil a k tomu nejlepsi honicky s policajtama co pamatuju a navic k tomu vsemu nastroj na tvorbu filmecku kterej byl obcas trochu tezkopadnej ale i tak fungoval skvele.
          Jestli petka veme to nejlepsi ze ctyrky a jeste vylepsi animace a zvetsi hriste tak si kvuli ni snad tu konzoli fakt koupim kdyz to bude nutny.
          • frag.ment
            Souhlasim s tebou a nemám víc co dodat. Snad jen, že SA jsem vydržel hrát tak 6 hodin, od té doby leží krabička s hrou v mém archivu..
  • Je zvlaštní jak se tu každý naváží do grafiky GTA, přitom u jiných her to nikdo neřeší. To že většina her má tak nereálný světla a odlesky, nikomu tady nevadí. Ale jak jde o GTA tak je problem, to zas "chudáci pcčkáři" musí nějak poplivat, když nebudou moct si tuto hru zahrát. To je ta naše česká závist.
    • XorxoxTalarius
      Ale bez. Jaka zavist :D Za pul roku to mame doma taky, teda ti co to budou chtit. Jen chladime vase nadseni z obrazku prohnanych Photoshopem, jelikoz PS3 nema zadnej AA a X360 ho sice ma, ale celkove to taky neni zadnej zazrak.
      Kazdopadne, nez bych tu hru kupoval, tak bych si radsi pockal na nejaky gameplay video primo z konzole, pripadne si ji vyzkousel v obchode, jelikoz pak muze byt spousta lidi docela zklamanejch.
      No ale tak se u toho dobre bavte, my co mame jen PC si chvili pockame a uvidime (ja ovsem ne, pro mne vede SR4)
      • Lidem, kteří hrajou na televizi a koukaj na ní z několika metrů je nějaký antialiasing úplně ukradený a vůbec ho nepotřebují.
        • frag.ment
          V tomto musím nesouhlasit. Hraju na PS3 a na 102cm Samsungu (800Hz), od TV sedím tak odhadem 2,5m (fakt sem to neměřil) a antialiasing by se určitě hodil. U takového RDR nebo u GTA5 jdou zuby dost vidět.. Jsem odkojený PCčkář, takže tohle mě praštilo hned do očí, ale po tom cca půl roce, co PS3 mám, sem si zvykl a nijak mi to už nepříjde. Ale vidět to každopádně je..
          • Ty už si GTA V hrál? Tak to ti ve skrytu duše strašně závidím. *6*
            • frag.ment
              Jaj chybička se vloudila, samozřejmě sem myslel GT5. Pardon..
          • Zaprvé nechápu proč zmiňuješ 800Hz (to je stejně jen dopočítávané, u lcd budeš rád za 100Hz panel, který je stejně pomalý) a zadruhé hrál jsem na Xboxu taky v podobné vzdálenosti/uhlopříčce třeba i Forzu když zmiňuješ GTA5 a úplně v pohodě, navíc u takových her v pohybu je ti nějaký AA tuplem ukradený.
            • frag.ment
              No já mám pocit, že u Xboxu se u her AA používa v daleko větší míře, než na PS3, protože co se grafického výkonu týče, tak je na tom Xbox lépe. Je možný, že zrovna Forza ho používa. Když jsem u těch závodních her, tak samozřejmě neberu replaye, protože tam je grafika vyšperkovanější, než při samotném hraní. Prostě když se na to člověk trošku zaměří, zubatost vidět je (teď beru hry co mám¨a nedávno jsem je hrál, tedy např. RDR, GTA5, The Last of US..), to mi nikdo nevymluví. Ale že by mi to nějak vadilo, to rozhodně ne. Jo a ty Hz jsem zmínil, protože to má docela vliv na obraz, tak jsem to považoval za dobré zmínit, tak si to klidně odmysli, mazat to nebudu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit