Přejít na výpis diskuzí
Trojice statečných chce v akčním RPG Memory of Eldurim spojit Dark Souls a Skyrim
2.12.2015 | Adam Homola
48 příspěvků
-
Docela sranda, jak ať si člověk otevře jakoukoli diskuzi na games.cz, půl komantářů je jen o tom, jak je witcher 3 přehypovanej a CDP lháři. *1* Tak aspoň se nenudíme. *1*
-
-
a vsechno to pise jedinej multinickovej trumbera, co nejradsi meta temny kotouly *5*
-
-
nejhorší že tupí fans si myslí, že všichni milují kýč jako je Witcher 3, no nechme je u toho.
-
-
Haha potrefená husa
-
nejhorsi je, ze nevahas a hned se ozves, abys to jen potrvdil *1*
-
-
-
-
To nepůjde... Skyrim a Dark Souls jsou každá o něčem úplně jiném... navíc ve třech lidech... to nepůjde.
Nakonec to bude něco jako Risen 3 nebo Two Worlds 2? Ale ve třech lidech i tak těžko... -
-
Pan tezkej znalec promluvil.
-
-
Já nevím, rád bych se mýlil, tak ukaž podobnou hru, kterou udělali tři lidi. To nade mnou není ode mě.
-
Promiň mě už trošku hrabe, jdu si pro prášky na uklidnění.
-
-
-
U takových her jako základní problém vidím snahu autorů tam cpát příběh a vyrábět questy. Přitom tahle činnost je nesmírně náročná na čas a hráče stejně valná většina questů nejspíše neohromí a jde jim především o hratelnost, o herní mechaniky. Já bych questy z takových projektů úplně vyškrtl, ať se autoři věnují podstatnějším věcem.
Fakt mě štve, že se všude cpe příběh a to i do her, kde podle mě fakt není nutný. A přitom je ve hrách příběh obvykle naprosto tristní, nudný, o ničem a bez nápadu dokolečka kopírující to samé s lehkými obměnami. Raději bych dal hráčům hřiště, nějaké obecné a i mlhavé informace o světě a ať si hráči domýšlí, dělají si své příběhy a tak. Anebo když už příběh, tak originální a opravdu dobře promyšlený doplněný mnoha ingame materiály (knihy, zajímavá NPC, místa atd.). -
-
"Já bych questy z takových projektů úplně vyškrtl, ať se autoři věnují podstatnějším věcem."
Tohle myšlení už bylo dááávno realizováno. Proto se z RPG staly většinou mlátičky s vývojem postavy. Začalo to Diablem...
"Raději bych dal hráčům hřiště, nějaké obecné a i mlhavé informace o světě a ať si hráči domýšlí, dělají si své příběhy a tak.."
To by mě zajímalo, jak bys chtěl v převážně akční hře dělat vlastní příběh bez interakce dalších hráčů (multiplayer, Dungeon Master) nebo bez interaktivních dialogů / nelinearních řešení questů / postupů. Jakože bys třeba šel do dungeonu (teď používám Vogonskou logiku, tak omluv mojí demenci), tam sejmul kostlivce rukama a řekl by sis, vytvářím příběh mlátiče, co sejmul kostlivce v dungeonu holýma rukama? Pak by sis equipnul full plate +5 a řekl by sis, že z tebe bude statečný Paladin? Nakonec bys to označil za RPG a pak tady všem vyprávěl, jak jsou v té hře úžasné možnosti roleplayingu... -
-
"To by mě zajímalo, jak bys chtěl v převážně akční hře dělat vlastní příběh bez interakce dalších hráčů "
Tak proto musíš Dark Souls milovat, vlastně ne, ty jsi to nehrál Panečurák.... -
Jednoduse, vytvoris ruzne situace jenz maji ruzny zpusob reseni. Individualni postup hrou pak vytvari individualni pribeh postavy. Takhle funguji true rogue-like hry, treba T.O.M.E 2.x. Literarne nadani hraci pak dokazali ve forech vypravet o svych postavach neuveritelne pribehy.
-
-
Dalsi priklad bezquestoveho rpg, byt z jineho soudku, je famozni Dark Souls.
-
-
tam questy jsou, jen nejsou zapsané v inventáři.
-
-
-
-
-
Video bych býti tvůrcem smazal nebo bych se o to aspoň snažil. Hodně velký hnus, který tady někdo podpořil, aby se o tom vědělo. Příběh by musel být v pravdě geniální, aby o to někdo zakopnul aniž by musel.
-
Tak hlavně, že se neinspirovali Witcher 3, další zklamání nepotřebuji.
-
Imho nesmyslne. Na Dark Souls je nejcennejsi propracovany design herniho sveta a mechanik. Bez toho by nikdy nebyl tim, cim je. Na Skyrimu je nejuzasnejsi jeho obrovsky svet, ktery se neda v malem tymu zreprodukovat. Ale je pravda, ze soubojovy system ve Skyrimu stojí za houby a nejaky komplexnejsi a propracovany, kvalitne navazany na rpg statistiky, by ho hodne pozvedl. Je ale nesmyslne delat to jako novou hru. Meli jit cestou komplexni modifikace Skyrimu (ve stylu DayZ jako komplexni modifikace Army). I to by pravdepodobne bylo nad jejich sily, ale veril bych v realnou sanci uspet.