Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ani není na co, tyhle rádoby zvraty a podsouvání že opačná orientace je vlastně ta jediná správná se stávají mainstreamem. Jelikož koho přece baví pořád číst hrát příběhy těch hnusných cishetů?
  • Fakt si nedokážu představit nic odpudivějšího, než vidět, jak to spolu dělaj dvě holky.

Kecám, nedokážu si představit moc lepších věcí k vidění.
  • Originalita přináší ov(a)ce *5*
  • Hejt nehejt, největší průs e r Vávrova článku byl ten obří spoiler. Byl jsem pěkně nasranej.
  • a přijde mi stejně nepřirozené a odpudivé jako třeba nekrofilie nebo zofilie..

to je prave ono *9*
  • janchor
    No samozřejmě, že duch doby není jedna jasně ohraničená šablona. Podobná hra z druhýho konce světa by jistě vypadala krapet jinak. Ale k čemu zvučnější jména? Ta holka poslouchala to, co poslouchala, a o tom, jak ji (celkem logicky, když procházela tím, čím procházela) uchvátila subkultura riot grrrl je tam k nalezení hromada indicií. Na každej pád celá řada kritiků, která zkušenost s dospíváním v tehdejší Americe má, extra zmiňovala právě tu přesně trefenou devadesátkovou atmosféru. A jakožto člověk, kterej tou dobou dospíval tady, jsem v Gone Home taky nacházel celou řadu "povědomejch" momentů.

Samotnej příběh je jeden z mnoha, kterej lze kolem podobnejch věcí vyprávět, a vyzdvihovanej není pro nějakou zásadní hloubku, ale pro svou sílu v kontrastu k hráčskýmu očekávání strašidelnýho domu. S čímž souvisí, že hra na tebe přece skrze možnost účasti působí jinak, než film nebo knížka - co by ve filmu bylo triviální, může být ve hře silnej zážitek. Na každej pád je scénář Gone Home, spolu s celou hrou, samozřejmě hojně debatovanej (viz ty polemiky, který jsem tu linkoval). Že hru někdo chválí pro to, co dělá zajímavě, ještě neznamená, že ji do posledního pixelu uctívá.
  • Dogkiller
    Já žádnou fóbií netrpím. Tohle téma mě prostě nezajímá a přijde mi stejně nepřirozené a odpudivé jako třeba nekrofilie nebo zofilie.. To ale ještě neznamená, že trpím nějakou fobií, které bych se potřeboval zbavit. *3*
  • jako ze lide s jinou sexualni orientaci nez tvoji muzou vystupovat jenom v bulvaru? *8* smutne. zrovna tahle hra by ti mozna pomohla se te hloupe homofobie zbavit...
  • A jinak nemusis porad menit nick, klidne zustan u jednoho ;-)
  • Skoda ze tu prvni cast komentu, kterej dokazu pochopit, proste ti to nic nereka a nic to v tobe nevyvolalo, musis zabit tim, ze ten, komu se to libi musi bejt nutne ldiot
  • janchor
    Bohužel, zrovna v tomhle případě to byl z Danovy strany hate zcela festovní. Vymezuje se tam vůči Gone Home stylem "hraje tam příšerná hudba, který nerozumím, tudíž je to blbost" a jenom tím dokazuje, jak se s obsahem hry totálně míjí. Což je v pořádku, ale není v pořádku, když ho zároveň prudí, že někdo jinej v Gone Home něco nachází, tak konstruuje absurdní teorie, aby hurónsky obhájil svý pohrdání něčím, co mu není sympatický. A to fakt není kritika.

Ta vypadá třeba takhle: http://auntiepixelante.com/?p=2127 nebo http://lareviewofbooks.org/essay/perpetual-adolescence-the-fullbright-companys-gone-home
  • Presne, to byla moje prvni reakce, Stejne tak se mi libily tajny pruchody barakem, mam tyhle veci proste rad...Mel sem behem hrani (noc+sluchatka) dost tisnivej pocit, dokonce sem si v dome (v tom hernim, ne mym :D) schoval bibli a ten krucifix, co jako ze se na me chysta..o to vic sem byl pak prekvapenej, ale nikoli zklamanej..Proste u me ma hra, ktera u me vyvola naky podobny pocity vzdycky vic plusovejch bodu nez ta, kterou projdu treba za vic hodin, ale za tejdne uz si na ni nevzpomenu
  • hm tak to bych se klidně pustil do polemiky, pro někoho jsou 90tky dobrý hiphop a úplně jiná atmosféra, toto je 1 dům zachycený z pohledu jedný mladý zmatený holky, ale duch doby fakt ne, navíc riot grrrl v popularitě překonaly grungové kapely a i z riot grrrl mohli vybrat nějaká zvučnější jména(třeba The Gits nebo 7 Year B*tch). Nijak se netajím, že je pro mě gone home odpad, ale rozhodně nejsem homofob. Tady se vyzdvihuje příběh, který spousty filmů zpracovaly mnohem líp, jako třeba boys dont cry nebo f*cking amal, tohle je ale k pláči víc, ale chápu že skupina lidí, co neviděli žádný dobrý film a nepřečetli nikdy knihu, případně nehráli žádnou hru, nebo recenzují tak dlouho hry, že už jim z toho hrabe a potřebovali by na dovolenou, našla svůj svatý grál, na který se nesmí plivat, bohužel okolo téhle hry je takový humbuk, že už je slavnější než baldury nebo planescape torment, což je fakt smutný

btw ta kapela i ten film se tak jmenují, nejde napsat b*tch ani f*cking .....
  • Dogkiller
    Aji bych si to zahrál, ale když jsem se dozvěděl, že se celý příběh točí kolem nějakých leseb, tak jsem byl zklamaný. Tohle téma jde úplně mimo mě, patří do Blesku, Super.cz a ne do her. Nápad dobrý, téma příběhu nudné a odpudivé. Bohužel.
  • janchor
    Hra je úzce provázaná s konkrétním časem a místem, devadesátkovým Oregonem. Odráží se v ní doba i tehdejší kultura, ať už ta mainstreamová nebo punková, z pohledu dospívajícího i dospělýho. A tohle všechno může v člověku, kterej něco z toho pamatuje, rezonovat. Viz text, kterej už tu byl odkazovanej: http://www.edgeoftheworld.cz/2014/01/06/gone-home/
  • Me nikde nic podsouvano neni a i kdyby, nazor si udelam vzdycky sam;-)
  • Proč by měl bejt jako homofóbní? Že se vymezuje proti 4% menšíně, která nám je neustále všude podsouvána? V tom případě jsem také homofób. A jsem na to hrdý.
  • Presne tak, skvele zachyceny devadesatky..s tvejma homofobnima poznamkama to nema co delat
  • niceguyfromrussia.ru
    tá hra je bomba, a to nie som žiadny vyznávač indie hier... pri tom všetkom streľaní, rozmýšlaní, taktizovaní čo bežne pri hrách robíme som si s radosťou zahral niečo kde som len behal po opustenom dome a vytváral mozaiku príbehu ktorý sa tam odohrával... takýchto hier by malo byť viacej...
    a nemám rad hejty na podobné hry ktoré ich nazývajú "nehrami" či "walking-simulátormi"... tuto sa ukazuje sila interaktívneho média a kde nepotrebujete cutscény medzi scénami kde len bezhlavo stieľate... práveže absolútne stotožnenie s videohernou postavou robí hru takou intenzívnou ako Gone Home bol síce ste len behali, čítali, a hýbali s vecami okolo vás, avšak nad svojou postavou máte 100% kontrolu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit