Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Gone Home mění název a chystají další hru
6.8.2014 | Aleš Smutný
56 příspěvků
-
A na druhé straně je tu Vávrův ,,hejt,, (záměrně použiju slovo kterým se označuje jakákoliv kritika, jak je poslední dobou ve zvyku) v Levelu.
-
Opravdu neoslovilo... a soudě z reakcí na různých diskuních fórech rozhodně nejsem jediný.
Prosím o osvětlení použití "zeitgeist". Jakože hra jde s duchem doby, neboť je hustě "in" bejt čtyřprocentní a cpát to celýmu světu?
Kdyby to alespoň nějak rozumně vygradovalo a visela na půdě na trámu... *7* -
Celý začátek se tvářil s atmosférou jako nějáký hororová tuctovka a když už člověk věděl o čem že to je bylo to jen prázdné bloudení. Je tu můj pocit se kterým někdo nesouhlasí a někdo ano. A i když vy ji očividně máte rád, neobhajujte ji přede mnou. Pro mě je to prostě zbytečné dílo a už vůbec to není hra.
-
Pro hatery co nechápou co na tom kdo vidí, tady je asi nejlepší článek o Gone Home a proč je to tak zajímavá záležitost:
http://www.edgeoftheworld.cz/2014/01/06/gone-home/
Osobně jsem GH nehrál a ani nebudu, ale rozhodně na tom něco je a chápu že pro určitou skupinu lidí to musí být skvělá záležitost.
A pro jinou zas ne. -
Inu, neoslovilo tě téma, který hra zpracovává, ani zeitgeist, kterej je tam skvěle zachycenej. To se stává.
-
Já jsem si bohužel taky nic nezjišťoval, jen jsem jukl na recenzi a hodnocení. Čekal jsem něco mezi mystickým atmosferickým zážitkem Dear Esther a geniálním vtipem oplývajícím Stanley Parable. Možná s trochou adventurního koření. Čeho se mi dostalo bylo obrovské rozčarování a pár facek navrch.
Pokusím se zážitek ze hry přiblížit bez toho, abych vyzradil tu neuvěřitelně plytkou zápletku:
Start slibný: Představte si, že se vnoci z ničeho nic vzbudíte sám v posteli, světla nesvítí široko daleko... vydáte se pro sirky a svíčku... ve tmě se s vámi najednou zatočí svět, zahalí vás bílé světlo a někam se propadnete...
...a po dvou hodinách...
zjistíte, že ekoteroristi ve jménu boje proti globálními přiteplování zničili místní trafostanici a vy jste ve tmě šlápl do hofna svého zvířecího miláčka, uklouzl po něm, praštil se do hlavy, ztratil vědomí... a teď v tom hofně ležíte a mžouráte do stropní halogenky, jejíž světlo vám vypaluje díru do mozku.
Zhruba tak bych popsal herní zážitek z Gone Home. Zakoupeno ve slevě, takže lituju hlavně těch dvou hodin. I když kdyby mi vrátili peníze, považoval bych to za jedině spravedlivé.
P.S.: redakční systém mi nedovoluje šlápnout do exkrementu na 5, proto ono hofno *7* -
co treba... ze soudis lidi podle vzhledu?
-
Me se gone home hodne libilo, asi to bylo dany i tim, ze sem si s kni sednul a nic o ni nezjistoval, takze sem nevedel do ceho du a hru sem objevoval az za pochodu. A styl vypraveni se mi hodne libil.
-
Naopak, atmosféra šla tématu zcela vědomě naproti. To, jak hra "klamala tělem", bylo velice chytrý (viz koupelna a automatická hráčská reakce na červenou barvu) a dodalo to lakonickýmu konci jedině na síle.
-
*15* *15* to vysvětluje mnohé...
-
http://fullbright.company/about/
-
Ony to jsou autorky? A nejsou to náhodou puberťačky s lesbickou orientací? Protože pokud ano, tak se bojím, že se na minulém titulu zcela vyčerpaly z témat *1*
-
Vzhledem k tomu, že titul "Total Waste of Time" už použili Monty Pythoni, navrhoval bych přejmenování na "Total Waste of Money"...
Bude-li nová hra obdobná, vhodný název by byl "Yet Another Walking Simulator with Totally Boring Plot", což už by konečně řeklo zájemcům, do čeho vlastně jdou... -
Osobně se děsím, že autorky budou "kontroverzí" a "úspěchem" minulého "díla" natolik utvrzeny o svém umu, že budou i nadále pokračovat ve stejně "kvalitní" tvorbě. Možná pak i na tiscali-games zavedou speciální hodnocení 20/10 :)
-
Mezi nejzajímavější a nejpůsobivější tituly minulého roku bezesporu patří nezávislá adventura Gone Home. - Byla zajímavá maximálně tím rozruchem, jinak to nebylo nic extra, příběh tuctový, atmosféra se pomýlila s tématem a cena za dobu byla přemrštěná pětkrát. *10*
-
Ta "hra" pro mě byla strašná nuda. Ale pokud se to někomu líbilo, tak nic proti. Můj vkus, tvůj vkus. *4*