Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Halo 5 zajistí stabilních 60 fps dynamickým snižováním a zvyšováním rozlišení
15.9.2015 | Petr Poláček
97 příspěvků
-
Něco takovýho jsem měl kdysi na Skyrim, když jsem to chtěl hrát na noťasu, kterej to neutáhl plynule. Když jsem se nehýbal, tak jsem měl standardní rozlišení, ale jakmile naběhla nějaká akce nebo tak, tak se rozlišení zmenšilo a mě zůstala plynulá hra :3
-
-
Nevím jestli to bylo něco jiného, ale prostě HiAlgo booster je zatím nejlepší utilitka kterou jsem kdy viděl. Nic nezlepšilo FPS líp než tohle. Sice v hodně "vysokých" nastaveních byl obraz fakt hnusně zdefoprmovaný při pohybu, ale vzhledem k více možnostem nastavení se dalo všechno dobře vychytat.
viz https://www.youtube.com/watch?v=5nMa73XvWV0 -
-
Jo, pamatuju si, že jksem tohle u Skyrimu taky zkoušel, ale i po dlouhém štelování mi ty změny v kvalitě obrazu vadily subjektivně mnohem víc jak propady v FPS. Takže jsem to radši vzápětí zas odinstaloval:)
-
Jo, to je ono! :)
-
-
A jak jsi to vlastně udělal? O takovým řešení jsem v životě neslyšel.
-
-
Nějakej mod to byl, název už si nevzpomenu. Tenkrát jsem na to narazil náhodou :/
-
-
-
Doufám, že ta *7ka* není nějakej smajlík, protože to pak mám pocit, jako bych se bavil s nějakým retardovaným děckem. (Cituju +- tebe) Pokud ti to v rozhořčení v záchvatu žalování nevypadlo z tvé paměti, které už 40+ let dáváš tolik zabrat. Pokuď jo, tak veř, že zas a opět děláš to co tě dělá tak kouzelným.
Tak samozřejmě, pokud něco dostává 10/10 tak si to člověk chce vyzkoušet, aby věděl o čem, že to teda je a udělal si VLASTNÍ nezkreslený názor.
Mě zas dotávají lidi co kritizují hry aniž by je kdy hráli... (Lze aplikovat na cokoliv za života) -
-
Asi ti nejak blbne prohlizec, protoze to je takovej ten smajlik s ocima v sloup. Neboj, vysmatyho smajlika bych na tebe nedelal, jeste by sis pak myslel ze jsme kamosi.
A jinak si hraj co chces, klidne i to co te nebavi, ale preci jen kdyz si koupim hru co me pak nebavi, tak si pak kupovat jeste dalsi dva dily i kdyz maji 10/10, no nevim, me to prijde zabavny. -
-Toto je reakce na üživatele FLASH a jeho příspěvek: Vzdycky me pobavi lide, kterym se nektera hra nelibi a presto hrali tri dily
-
-
Nemělo tohle zůstat pod pokličkou? Dynamická změna rozlišení zní dost hrůzostrašně a spíš to vypadá na snahu prezentovat vlastní neschopnost jako úspěch. JInými slovy, neumím hru vybalancovat, takže při nedostatku výkonu snížím rozlišení - tím odpadne problém se slabšími GPU a zároveň se mi rapidně zjednoduší design i testování. Při náročně situaci bude tedy hra neostrá a vyblitá, super featurka. Neumím si představit hrát jinak než v nativním rozlišení. Vždyť jinak je to strašně neostré, to snad dnes už nikdo nemůže akceptovat.
-
Jestli to má být ukázka toho, že jsou top a nějaké špičkové inovace, tak to mě pokálej - nic nového...
Ale věřím tomu, že Microsoft si tohle jinak pohlídá... -
Tak asi teda XO už budu muset koupit. Halo je boží serie, která dosáhla svého zaslouženého úspěchu, o kterém se může kdejakým hrám jenom zdát. Pevně věřím, že i 5 si udrží nastavenou laťku.
-
-
Konečně nějakej rozumnej koment
-
-
Budou v Halo 5 taky takovy ty maly, vesely trpaslici co po vas hazi svitici barevne kulicky?
Jinak si myslim ze tohle reseni je super. Bral bych neco podobneho i na PC. -
-
Ne, budou tam velci smutni obri co po tobe budou hazet houna.
-
-
No já nevim. Tím že tohle Halo nevyjde na PC bych si tak úplně jistej nebyl. Ani bych se nedivil, kdyby ho MS za rok (až budou W10 jen za peníze) použil jako lákadlo na W10, pěkně jen v DX12 a jen přes Windows Store. Muhahaha (Satya Nadella)
-
Proč ne. Lepší tohle, než lock ve 30fps. Možná by ale stačilo jen přidat nějaké to options na grafiku. *15*
-
Nejsem překvapen, Predátor jede a má i slušnej matroš *4*
Halo si jednou určitě zahraju, i když k té serii zvláště netáhnu ale tyhlweti správy mi příjde jako by vypoušteli z nudy nebo co, to s tím rozlišením takže FPS na úkor rozlišení? To je zajímavá varianta, budu radši když pojede 576i než aby se jelo nedejbože 25- a méně fps. To by byla totiž světová tragédie. *3* -
A na PC za 70 000 to pobezi v 0 FPS...kde je ten vas nextgen teraz bez poriadnych AAA exkluxivnych hier ked vsetko si zahram na srote za 5000 z aukra??! Na co mi je PC konzola za 12nasobok??!
-
-
Zabudol si vymenit platnu , to je Halo diskusia , tu mas hatovat Xone ;-)
-
no to nevim, na co by ti bylo PC za 70k, když všechny hry dneska rozjedeš na max na kompu za 30k, ale výhoda je, že PC neni jen hračka pro děti jako konzole, ale dá se na něm dělat i spousta jiných užitečných věcí, časem zjistíš *4*
-
-
ale tu elektrinu za to tvi pc platit nebudu.!Sice pc je vykonne,ale je drahe vseobecne,jak na hw,sw a elektrinu.
-
Já jsem časem zjistil, že pc nepotřebuji a na internet apod mi stačí notas a na hraní konzole. Šak to časem zjistíš taky, přece se nebude dospělý člověk krčit u pc stolu a hrát hry :-)
-
-
U pc se nekrčím, lebedím si v pohodlném křesle, které mi aspoň nekřiví záda jako sezení na gauči u konzole. Na PC pracuji, živím se jako grafik, dřív my sloužilo jako jako užitečný pomocník ke studiu, to jsou bohužel možnosti, které konzole nenabízejí, ty jsou opravdu jen na hraní
-
-
Tak jiste jako grafik vys,ze grafika na pc je podstatne drazsi nez ta konzolova,a zceho tu lepsi grafiku pc ckari maj,kdyz jsou tam programi navic,za ktery vyvojar plati licenci?
-
Ne, křeslo opravdu nenahradí gauč :-) Ano jsou a tak od nich nic jiného (a přehrávání blu-ray) nečekám. Mě pc prostě nevyhovuje.
-
smutné na tom ovšem je, že i tu jednu jedinou dedikovanou činnost pro kterou jsou určeny, tedy spouštění her, zvládají v horší kvalitě než PC
-
-
Hned? Já s 30 fps nemám žádný problém. A když jsem viděl srovnávací video Zaklínače 3 na pc a ps4 tak ej tam rozdíl, o tom žádná, ale nic zásadního.
-
tak rozdíl mezi 30 a 60 fps poznáš vždycky hned, stejně tak to že hraješ ve dvojnásobném rozlišení, to platí u každé hry no a pak jsou věci jako super hires textury nebo anti aliasing což myslim poznáš taky
-
U drtivé většiny her to nejde poznat. A koneckonců nejhezčí hra je na ps4 :-P
-
-
-
-
-
znova ťa mám utreť, teda počkať, veď to ani nie je treba, ty si sa utrel už sám *15*
-