Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci o tom, jak se tvoří vzhled Skyrimu
27.1.2011 | Aleš Smutný
34 příspěvků
-
haha tak ty si mě teď teda rozsekal :D Řekni mi kolik znáš dospělejších a drsnějších RPG ? Já teda moc ne :D Pamatuju když jsem s hraním začínal někdy ve 12 myslím.Tak bylo spousta her která vypadala dospěleji.Teď je mi 23 defakto už skoro nehraju není to proto,že bych z toho vyrostl,ale proto,že mi skoro každá hra příjde jako kravina pro malý děti.Třeba série Heroes jejíž 3 díl si doteď rád zahraju teď vypadá jak nějakej pokemon :D To samý připravovanej 3 díl diabla.Jsem rád,že Skyrim jde jinou cestou a neskončí jako 4 díl Gothica.
-
http://www.facebook.com/pages/The-Elder-Scrolls-cz/125845210814962
-
Osobne tiez preferujem spinave, drsne ,sychrave a nehostinne prostredie...zablatene cesty ,krysy prenasajuce mor, poriadne krcmove prostredie kde neni nudza o vidly v chrbte a podobne...a hlavne NPC co vzbudia herne emocie narozdiel od sterilnych bezosobnostnych NPC v Oblivione (priserny facegen)...poriadnu prehnitu inkviziciu, nenazratych hodnostarov, prepitych sedliakov a podobne...nech je radost to zabijat...nie len chudata nehumanoidov:(
-
Rozhodně lepší než rozjásané barvičky pro Amíky... Když fantasy, tak drsnější.
-
to co předvedlo OOO u Oblivionu a po F3 a NV snad napraví tu chybu co byla v oblivionu, by byli jinak sami proti sobě
-
proč to? však se to odehrává ve Skyrimu :) svět chladných planin a hor, namakaných seveřanů, kteří loví medvědy, nekompromisních podmínek k životu.. to prostě musí být drsnější než byl Oblivion :D Oblivion mi přišel místama dost mírumilovnej.. tak bude aspoň trochu změna a bude to zase o něco víc "autentičnější"
-
ŽE by nový trend ? Vše musí být drsnější , dospělejší ....... když už nic jiného ;/ .
-
Osvěta: Morrowind level-scaling měl, ale byl tak dobře udělanej, že si toho skoro nikdo nevšimnul *2*
-
S kazdou novou informaci se na tuhle hru tesim cim dal vic. Jen doufam, ze nezustanou jen u marketingu. Momentalne spolu s RO2 moje dve nejocekavanejsi hry... a pak dloouuuuho nic :)
-
Doufam ze skyrim bude spis krok vzad - aneb navrat k starym systemum pouzitym v morrowindu (zadnej zkurvenej level scaling a rozdelovani na dyky, mece, sekery a palcaty... nejlepe i podle jednorucnich a obourucnich)
-
Reaguju na tvuj předešlí topic(Zaklínač): šiřší společností je to bráno jako Fantasy.. Brát to můžeš jakkoliv, já ti v tom nebránim... Ani Wyzima neni uplně středověká a pokud se podiváš na opevnění http://thewitcher.cz/galerie.php?id=134&ido=637 všimneš si jistého zešikmení stěn- což už je znatelné pro opevnění v době, kdy v Evropě se velice často používala děla (Turaida Castle). Typuju to do období začátku 16 století. Budovy také nejsou zrovna uplně středověká a dají se zařadit ztěží do Pozdního středověku.. Ale v zásadě má Zaklinačský universum se středověkem více společného než cokoliv jiného :-)
-
K tomu zaklínači - vizuálně to není fantasy. Wizima je vpodstatě středověké město, lidi chodí oblékaní jako ve středověku, je plná děveček, řádových rytířů apod.
(na druhém dílu je ještě patrnější posun k historickým návrhům.) -
Bilá města v zelených lesích - šmarja, samozřejmě jsem to myslel v kontrastu s včelími úly Vivecu a porosty obřích hub. Zářící města a rozlehlé zelené hvozdy jsou evropštější.
Gothic - imo je tam rozdíl neměřitelný.
Evropskost - základ v evropské historii a mytologii?
Daedric, Glass, Elven, nicméně tyhle věci skoro nikdo v Oblivionu krom hráče nenosí, určitě ne ve městech. Imperial stráže mají relativně historicky vypadající plátovky a helmy říznuté řeckem, stráže v ostatních městech nosí vyloženě evropsky středověké zbroje. -
Já se těším na možnost zmalovat si postavu, dodat jizvy a podobné vymoženosti. Teď ještě aby bylo možné přizpůsobit tělo (výška, svalstvo, však si rozumíme). Taky by bylo pěkné, kdyby i NPC měly různou velikost, tloušťku atd. Hlavně aby starší lidé nevypadali jako mladík se starou hlavou jako v Oblivionu / F3.
-
Myslím, že si rozumíme, dokonce si myslím, že jste měli ty i Merklir pravdu, ale on prohrál tuto diskusi tím, že tě nařkl z fanatismu a dalšími věcmi :D
-
Reaguji na claymen@tiscali.cz - Možná... Ale myslim, že v zásadě už jde rozlišit fantasy kulturu americkou a evropskou... Zvlášť, když ta evropská se mnohdy inspiruje sociálním rozvojem středověku a dokáže se více vcítit do té doby - viz Sapkowki a je Husitská trilogie (ano jsou tam fantasy prvky) a zaklínač. Americká je více volnější a nemá mnohdy problém převzít prvky Fantasy Asie (Japonsko, Korea) - viz. trailer na Diablo III z Demon hunterem
-
Tak ono to Evropské bylo myšleno snad jako "západní", že tam nelétají šílení andělé atd. jako v JRPG
-
Zaklínač a neni fantasy... to si mne pobavil *1* *1*
"Bílá města v zelených lesích" - to mi ukaž na město evropské, které bylo v lesích ehm... TO bylo to nejlepší co pro obranu města šlo udělat nechat růst stromy až před hradby města....
"Gothicy jsou plné bambulů s obřími rameny a orky s kladivy, moc se od "americké" fantasy neliší." - Psal , že má blíže ke středověku než Oblivion
"Mno. Evidentně je pro tebe "americká" kultura zlá a špatná a špinavá, nemá smysl se hádat s fanatikem. Nicméně plácáš nesmysly." - 1) Nevim kde si na to přišel, že americká je podle mne zlá a špatná, když hned v prvním příspěvku jsem vyjádřil pozitivní reakce -> tudíž FAIL.
2) a i vlastně 3) Nevím jak jsi přisel, že jsem fanatik, když se tady snažim uplatnit kritické myšlení. Netvrdim že znám do detailu středověk a samozřejmě můžu se plýst. Středověkem se ale už delší dobu zabývám
"evropskostí" - co to znamená ?
"Na zbroje a zbraně se dívám a vesměs jsou to evropsky vypadající středověké kusy, když nepočítám věci jako glass armour. Některé kýčovité sice jsou, ale s evropskostí to nemá nic společného." - Deadric, Glass, Silver(krasné rytiny) , elven *2*
" "Layout" měst není imo důležitý." - pro tebe ? super
nemá cenu se dál hádat je to tvrzení proti tvrzení.... -
Možno išlo skôr o ten názov -- "Rough Work" -- asi nejaká podprahová správa odborom o povahe práce, ktorú tam robia *1*
-
pěkné, díkec.