Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Playerunknown’s Battlegrounds se zlobí na Epic kvůli Battle Royale módu ve Fortnite
25.9.2017 | Adam Homola
73 příspěvků
-
Tak když vezmu že dneska, kdyby vydalo Activision Battlefield, tak by sis myslel že to je Battlefield, přitom by to bylo vlastně COD. Jednoduše ty hry se moc neposouvají. Kdyby tma byl něco jako patent tak by se ty hry mohly posouvat, třeba i za nějaký poplatek by se dalo hru licenzovat dál, že by se mohlo by někde bylo Deathmacht, kdy si to firma koupí.
-
Jen chtěj na sebe upozornit, jak jejích hra je dokonalá. Já osobně hraji BR ve Fortnite a baví mě to víc. Je to i délkou hry.
-
Jo to souhlasim, cpat mp do her, kde to je jen proto, aby tam byl, nema smyls. A asi se ani nemusis bat, ze by se tento mod do takovych her rozsiril, preci jen 100 hracu moc her nezvladne. Prijde mi ale, ze jsi zabloudil lehce mimo diskusi, trosku jsem ocekaval, ze se tu lidi vyjadruji ke hram, ktere jsou aspon jejich cilovka.
-
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_Royale
Film je zfilmovana novela.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Invisible_Man
Napr vic nez Battle Royale se napr. Hunger Games inspirovali timto -
https://www.csfd.cz/film/75154-battle-royale/prehled/
První Battle Royale o kterém vím. No a kdo ví odkud je inpirovaný film. -
Ja vim co myslis. Ale myslim, ze by to bylo naopak horsi a drazsi. Vetsi spolecnosti by zaplatili patent, ostatni by to meli tezsi. Jinak by se kopirovalo to co patentovat ani nejde - treba fotbal, pexeso a podobne.
-
Já chtěl napsat jenom spíš že by bylo dost unikátních her kdyby se to dalo patentovat, že by to lidi snažili nějak obejí, nebo vymyšlet něco nového
-
to by bylo už před 20 lety :D Fifa vs Superstar soccer
-
Ne. Herni mechanismy nelze patentovat. U nas to je stejne jako v US. Ale muzes mit copyright na brand. Takze muzes udelat druhej tetris, jen se to nesmi jmenovat tetris a odkazovat na tetris. Tusim ze Final Fantasy mela nejakej patent na combat... ale ten je nejenze proslej, ale je to spis hodne detailne popsana implementace napadu. Coz je trochu jine.
Copyright protects only the particular manner of an author’s expression in literary, artistic, or musical form. Copyright protection does not extend to any idea, system, method, device, or trademark material involved in the development, merchandising, or playing of a game. Once a game has been made public, nothing in the copyright law prevents others from developing another game based on similar principles. -
No, je. Ale film Battle Royale je podle stejnojmenneho komixu. Ten ale take neni nijak originalni - kdybys ses pidil zpet, nasel bys povidku od americke spisovatelky z poloviny 19. stoleti (tusim cosi postapokalyptickyho) kde popisovala zapasy chudych deti pro zabavu bohatych.
Tysim ze jse to menovalo Neviditelny muz nebo tak nejak.
Samozrejme ta myslenka je v literature od nepameti. -
To je jako kdyby EA žalovali KONAMI za PES
-
Možná u dost originálních her.
-
Můžu poprosit o vizuální srovnání UI? co jsem viděl tak UI maj jiný, tak bych to chtěl vidět od tebe co myslíš.
-
Jj. Herni mechanismy nelze patentovat.
Uprimne, kde bychom dnes byli, kdyby byl patentovanej napr. deatmatch :-D -
Shotmania vyšla v dubnu, měla tam mod, kde vlna pohlcovala okolí, tak je to royal? Nebo co přesně vlastně má být princip royalu?
-
Ne. Treba minecraft battle royal mode, kterej byl zivej uz v 2012
-
Mód pro DayZ vznikl mám dojem kolem 2013? Nebo to bylo pro Arma 2/3, nemůžu to najít s jistotou.
-
Každopádně se dá čekat (jak je dneska moderní) další kids hate na steamu v podobě špatných recenzí od nedospělých a zaostalých fanoušků hry pubg :)
-
Kdyby s těch lidí co tu všichni jmenovali měl mít patent tak asi Bohemka jelikož první úspěch měl mode k jejich hře. A je jedno kdo ho dělal, je to jako když si Blizzard snažil vymoci že je DOTA je jejich.
-
Jsem cetl, ze i Naughty Dog chce tento rezim implementovat do multaku TLOU 2, to jsem zvedav na ty reakce. :-) Jinak si osobne myslim, ze na ten rezim nemuze mit nikdo patent a muze ho pouzit kdokoliv.