Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Space a Medieval Engineers se budou v nové firmě GoodAI věnovat vývoji umělé inteligence
8.7.2015 | Honza Konfršt
57 příspěvků
-
Tady někdo docela silně riskuje, že mu jednoho krásného dne u dveří zaklepe jistá Sarah Connorová...
-
Výkon je určitě taky hodně důležitej, ale dokuď se do systému nezapracují takový systémy, které dosud nejsou ani pořádně zmapovány např. to podvědomí, tak v podstatě kloudný AI ani nemůže vzniknout. Chtělo by to nejdřív zamakat na rozdělaných problémech, ne jen investovat peníze do těch nových a možná pak nějaký drobný výsledky budou...
-
Ty jsi mi ale nevysvětlil proč. Jak se tedy mozek v logickém principu liší od rozhodování pravda/nepravda?
-
Jinými slovy, není to o jedničkách a nulách (pravda/nepravda) jako takových, ale o výkonové neefektivitě současných CPU pro tak náročný úkol?
Protože reálné chování se dá rozepsat na pouhé pravdy a nepravdy. Každopádně, pokud mi může dát někdo příklad chování, které na pravdy a nepravdy rozepsat nejde, tak bych byl rád. -
Jestli jsem správně pochopil článek v Levelu, tak cílem je AI, která bude rozhodovat o lidských záležitostech. Tím padem je potřeba, aby taková AI velmi podrobně chápala kontext lidského chování a motivace (a mnoho dalších elementů). Tím pádem je potřeba, aby měla podobnou architekturu myšlení jako má člověk nebo ho dokázala aspoň dokonale simulovat...
-
Bohužel je to tak. Klasické CPU má zcela jinou architekturu než mozek. Emulovat neuronovou síť na tom sice lze, ale jen malou (ve srovnání s počtem neuronů v mozku), protože to je hrozně neefektivní.
-
Ja osobne nechci, jsem velkyu fanousek Sci-Fi ale jenom v jednom z nich jsem se docetl AI je dobra a vladne lidem spravedlive a bez korupce ...
Uprimne si myslim ze AI ktera bude sebevic pragmaticka jako prvni vec zlikviduje lidskou rasu, ponevadz z pragmatickeho hlediska to je spravny krok, ponecha si jenom ty jedince ktere potrebuje (genialni mozky s ruznym pohledem na svet).
A jen poupravim ze teoreticky by AI mohlafungavat i na TTL logice, ale jde o to ze by jsi dosahl maximalne tak inteligence nejakeho morcete, jelikoz ten system je prilis neohrabany. -
Čím víc skupin se bude zabývat touto ve hrách dost opomíjenou a zaostalou problematikou, tím je větší šance že se někdy objeví něco průlomovýho a změní to pohled na hry. Tohle schvaluji víc než jakkoukoliv grafickou novinku co představuje nvidia. Ne že by to bylo na škodu, jen to prostě hry nepousouvá.
-
"doma na koberec" asi ne, spíš v jeskyni na stalagmit.
-
Protože mozek takhle JENOM nepracuje kdyby ano slintáš si doma na koberec. Pan Rosa prostě potřebuje CPU něco jako IBM SyNAPSE... Zeptej se sám sebe kdyby to stačilo nepřišli by s tím už IBM, NASA, Intel ? Proč vyvíjí speciální procesory aby fungovali podobně jako mozek ? Běžně dostupné CPU na to nejsou připraveny museli by Rosův tým koupit IBM aby se něco pohnulo...
-
Proč by neměly stačit jedničky a nuly? Můžeš mi prosím vysvětlit, jako se to liší od rozhodování mozku na té nejprimitivnější úrovni? Díky
-
Nemůžete stavět hrad z písku na vodě... Nikdo to neudělal, protože to prostě nejde. Tím chci říci, že nemají základ na čem stavět, protože dnešní čipy neumožňují to co chce pan Rosa... Museli by spolupracovat s firmou co vyvíjí i příslušný HW. Dnešní čipy jsou hloupé prostě umí jen 1-0. Jednoduše řečeno jenom kus kódu nestačí a jestli si myslíte, že ano tak tu bude akorát od Rosi "Cortana číslo 2" nic víc nic míň... Věřte, že jsme toto už na přednáškách řešili asi 100x. Nehledě na to je tu pak ta etická otázka zda to opravdu chceme ?
-
Znám takové lidi, kteří dělají od všeho něco a nakonec nic.
-
Problém AI projektů tohoto typu je v tom, že se na nich podílí skoro jenom programátoři. Když se člověk podívá na jejich nabídku zaměstnání, tak místo programátorů se zájmem o biologii by spíš potřebovali biology se zájmem o programování. Víceméně všechno podřizují "výkonu", což znamená koncový mozek. Mozek se ale skládá z mnohem více částí, které zajišťují podvědomí, kognitivní funkce atd. A to radši ani nemluvím o hormonálním systému, který je pro AI projekty naprostý sci-fi. Osobně to spíš vidím skepticky, ikdyž některých dílčích pokroků se asi dá dosáhnout...
-
Steve Jobs number two? We'll see.. *3*
-
To já s tímhle zásadně souhlasím a gratuluji, že se konečně podařilo sehnat dost zdrojů na vytvoření tohoto projektu, o tento záměr šlo Markovi Rosovi už od samotného počátku, výborně. Už stačí jen předehnat v AI vývoji IBM a jsou tam, kde chtěli být.