Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Spec Ops: The Line nechtějí o druhém dílu ani slyšet
22.7.2014 | Adam Homola
89 příspěvků
-
Škoda, byla to celkem dobrá hra. Je vidět, že dnešní hráči nechtějí přemýšlet, ale jenom zabíjet.
-
-
No třeba v takovém Hitmanovi nejdříve přemýšlíš a potom zabíjíš, což je paráda :D. Pokud si z toho teda neuděláš CoDko, čímž si tu hru totálně zničíš.
-
-
Ale Hitman je stealth, zatímco Spec Ops měl sice stealth prvek, ale v prvé řadě to byla vojenská akce. Takže ano, u Hitmana musíš přemýšlet, ale já jsem mluvil o vojenských hrách.
-
-
Z těch vojenských asi jedině Sniper Elite, jinak je to všechno jedno a to samé.
-
-
To jsem nehrál, takže nevím. Třeba i u MoH Warfighter se musí trochu přemýšlet, ale tam je jenom zamotaný příběh, gameplay je stejně tupý jako všude jinde.
-
-
Já nevím a jo Warfighter mám na mysli...
-
Jestli mluvíš o MoH, tak ten měl zamotaný příběh. Tam se muselo přemýšlet.
-
Přemýšlet jo? jako kde... jo vlastně jo nakonci ten Stealth to bylo přemýšlení až mně z toho bolela celá kedlubna. *7*
-
-
-
-
-
-
Zvláštní, kolik lidí si stěžuje na lineárnost, nemožnost volby nebo stereotypnost, když právě to jsou prvky, které ta hra reflektuje a celkem funkčně s nimi pracuje. Třeba jen to, že ten, kdo udělá další krok, je vždycky sám hráč, navyklý mačkat hned spoušť bez ohledu na to, jestli je to skutečně nutné. Jenže vždycky je možnost volby a hra dává jasně najevo: tohle všechno je tvoje dílo, nic z toho jsi dělat nemusel. Závěrečnou pointu jsem osobně nechápal jako odsudek války, herního průmyslu nebo hlavní postavy, ale sebe sama. Krásný mindfuck.
The Line není vyjímečná jen tím, co vypráví, ale i tím, jak to vypráví. Když se nad tím člověk zamyslí, využívá tenhle titul narativní možnosti videoherního žánru o dost zajímavěji než většina indie produkce... -
-
Pravda pravda, ovšem stále je to sebereflexe vně videoherního média. Pořád čekám na velký titul, který by dokázal za pomoci herních mechanik a interakce zprostředkovat silný a hluboký zážitek. Videoherní médium zatím nemá své Kubriky či Bergmanny, má jenom Baye...
-
ámen !
-
-
když někdo totálně zesere marketing a cíleně to prodává jako genericou řežbu, to je pak těžký.
-
-
Jo, zato kdyby to prodávali jakou inťoušskou kontemplaci nad hrůzami války a důsledky vlastních činů, určitě by v prodejích překonali i to Call of Duty.
-
-
Kdo ví jak velkou roli hrálo to, že zabíjíš americký vojáky.
-
-
To bylo i MW2? spíš jak velkou roli hrálo to že zabíjíš americký vojáky o kterých se vysloveně nedalo říct že jsou padouši
-
-
-
-
Teď jsem koupil v rámci Humble 2K Bundlu... už se na to dost těšim!
-
Za mně výborná hra. Rozhodně jsem si ji užil *3* Lepší než nějaké codka pro hordy lidí bez mozku. *7*
-
-
Ale evidentně jsou ty hordy ochotni platit za co chtěj, oproti těm, co držkujou, aby podle prodejů vyšlo najevo, že snaha autorů opět na p*ču. Já osobně Spec ops nehrál, nějak jsem se z něj nepodělal, abych musel mermomocí tasit pěněženku, ale respektuju obecnou kritiku na něj, jako asi věsměs povedenou hru a jakýsi svěží závan v marastu. Věřím, že jako u řady nedoceněných her se za pár let bude moct každej zdělat, aby ji vůbec sehnal. Na druhou stranu znám panáčky, co o téhle hře básní oproti AAA mainstream sériím v superlativech, ale jejich pořizovací způsob se zasekl ne zrovna na legální úrovni. Takže obecně je jedno, jestli je někdo uvědomělej rebel v hráčským průmyslu a estik první třídy nebo jen "ovce", páč když jsou lidi nevděční magoři, jakože jich je hafo, tak to se banda vývojářů může snažit jak chce, ale neprodaj a neprodaj...
-
-
presne, o tom jake hry jsou, rozhodujeme my penezenkama
-
-
-
Nuz neviem, zasa take uber genialne mi to neprislo. Skor to poukazuje na aktualnu mizeriu hier kde pribeh ktory by stacil skor na Beckovy film je v hernom podani brany ako zjavenie, pretoze majorita hernej produkcie je po pribehovej stranke, oproti filmom a kniham , odpad.
A este celkom zaujimava je sprava od developera z Yageru - v podstate povedal kasleme na nieco kvalitne, nebudeme sa s tym trapit. Chceme rychlo zarobit tucne peniaze a na kvalitu z vysoka ser**me. Nuz v tejto dobe by asi renesancny umelci skoncili ako prefetovane hviezdicky s bludnou tvorbou s polcasom rozpadu tak jeden rok. -
-
Ty vole, renesanční umělci byli tenkrát nejkomerčnější týpci ever, tučně placení církví a donátory, avšak ne proto, aby se kreativně vyřádili, ale aby jim na zakázku vytvořili nějaké pěkné dílo v mezích obecného vkusu. Kdyby si v nějaké alternativní realitě sestavil herní studio ze všech těch Da Vinciů, Aligierů, Santiů a církev nebo Mediciové by si u nich objednali videohru, bylo by to Gears of War odehrávající se během Apokalypsy, kde bys jako archanděl kosil pekelníky po stovkách a při každé smrti měl extatický výraz směrem k nebi a Ježíši Kristu.
-
-
Ale ano boli "komercaci" lenze tvorili umenie na ktore sa da divat aj po rokoch.Je fakt ze to niekedy trvalo extremne dlho, ale to je dan za tvorbu a kreativitu. Dnes sa veci vyrabaju ako na pasovej vyrobe, lenze to prave pri umeni ale nie len tam, aj pri kreativnych oblastiach, proste nejde. Nemozem si povedat ze si teraz sadnem a za tyzden napisem mega kvalitny pribeh. Proste to chce cas. No a dnes sa ten cas nahradza technologiami. No a niekto vyuzije technologiu tak ze len zvyranzni jeho talent a niekto tak ze sa len ukaze ze nema ziaden talen a len lepi existujuce veci dohromady.
A ono to aj tak bolo myslene sko ako parafraza.
-
-
utratil bys miliony za něco v čem není návratnost? nechal bys někoho investovat tvoje peníze do něčeho, v čem nevidíš návratnost? tohle je business ne charita, bohužel ..
renesanční umělci dělali svá díla na zakázku !! tzn. za peníze - dostali zaplaceno -
-
No asi sa uplne nechapeme. Dnes je uz trh globalny. Pred 10,15timi rokmi bol celosvetovy predaj 1, 1.5 mil kusov nejakej hry mega uspech. Dnes vdaka digitalnej distribucii toto uz dosahuju aj niektore indie tituly (tie uspesne aj daleko viac). Vzdy existuje trh aj pre okrajove a menej mainstreamove zanre a tituly, a prave aj vdaka digitalnej distribucii sa dostanu k vecsiemu publiku a je vecsia sanca ze sa zaplatia. Iste ak sa prezenu naklady tak ide vyvojar do straty, ale pekna ukazka je prave Kingodom Come. Z pohladu vydavatelov okrajove RPG, ziadna magia? ziadny draci,elfovia,trpaslici? nejaky prdnuty stredovek? no chance.. ale celosvetovo si to stale najde dostatok fanusikov a pri spravom riadeni a nakladoch, ostatne ako aj tvrdi Vavra, sa to da zvladnut. Samozrejme nie je to lahke ale ide to.
-
-
-
Neřekl ten vývojář to nějak takhle... "Hráči chtějí originální a inteligentní střílečky... a přesto stále kupují hry jako Call of Duty."? *1*
Jinak, vedle Dreadnoughtu, který mě absolutně nezajímá, dělají Yager i na dvojce Dead Island, na který jsem po vtipně podaném traileru dost zvědavej. -
Já hře neupírám její kvality, ale mě osobně taky nějak nebavila. Příběh byl zajímavý, jenom ty přestřelky mě fakt vůbec nebavily.
-
-
Na první dohrání mě bavilo obojí. Na druhé už jen příběh.
-
-
Problém je že ty velký a zajetý značky jsou čím dál větší sr.gory. Bohužel na podobných malých titulech je často vidět že finanční i lidské zdroje tvůrců byli omezené. V případě Spec Ops se měli vykašlat na MP který je fakt otřesný a věnovat větší péči samotné kampani. Mohla být delší, nápaditější a technicky vytříbenější.
Upřímně doufám že na The Division budou vidět peníze UBI a zápal a invence talentovaných tvůrců. -
-
Jakožto prorok amatér předpovídám, že The Division nebude mít k fiasku jménem Watch Dogs daleko. Trailery budou (jsou) výborný, gameplaye vypadají fešně, graficky jde o jednu z nejlíp vypadajících předváděných her a marketing to do nás bude hustit každý týden.... ale pak to dopadne tak, jako s Watch Dogs. A my všichni víme, jak to dopadlo. *9*
-
-
O Watch Dogs sem se zajímal jen okrajově a jak dopadlo tuším jen mlhavě. Od počátku to nebyl můj šálek kávy a předprodejní PR kampaň na tom nic nezměnila. *6*
-
-
Izmael to myslel jako "sliby = chyby" The Division vypada az moc dobre na to, aby to byla pravda...
-
-
-
-
tak ty který nadávaj tak rychle na Humble než bude 20:00