Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci střílečky Hatred chtějí hráče "bavit" genocidou o život prosících civilistů
17.10.2014 | Petr Poláček
480 příspěvků
-
To zase bude na americkejch skolach mrtvo...
-
A bude tam skola? A nuz?
-
-
To nevím, ale myslím že by z čistě věděckýho hlediska bylo zajímavý sledovat reakce internetu/herní obce, kdyby ovladatelnou postavou byla žena.
-
ne, jen jesle.
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=RrX7G-1xPLs Ich trailer má momentálne po 2 dňoch cez 1 milión zhliadnutí a za to patrí obrovská vďaka hipíkom,filantropom, milovníkom psíčkov, pravdoláskararom a rôznym iným užitočným idiotom.
-
-
Je pravda, že tahle hysterie na ně zbytečně strhává pozornost. Já osobně preferuju tuhle verzi: https://www.youtube.com/watch?v=2Z6hNXsldMU#t=61
-
-
LOL *2* *15* to je podarené :) verzia ideálna, ba priam stvorená pre tých užitočných idiotov, ktorých som vymenoval :D
-
-
-
Brutalita mi nevadí, pokud není samoúčelná. Ten trailer je na zvracení právě tím, jak se za každou cenu snaží šokovat, jak si pšonci řekli, že kontroverze prodává, tak si podle mě banda uhrovitých nerdů bastlí hru o věcech, ze kterých by se v reálu pochcali, stejně jako většina místních pošahanců, co tady tvrdí, jak se nemůžou dočkat, až ubodají civilistu prosícího o život. Jasně, je to hra, bla bla...no a co? Nevadí mi antihrdinové, pokud jsou dobře napsaní a vykreslení, např. Punisher. Anonymní dredař do střílí plačící ženskou do hlavy není prostě hrdina, nechápu, proč bych něco takovýho měl chtít "zkoušet" ve hře, nevidím v tom nic na odreagování, nic zábavnýho, nic inspirativního. Podotýkám, že jsem viděl x gore filmů, hry jako třeba taková Hotline Miami nebo i starej dobrej Manhunt mi vůbec nevadí. Vadí mi samoúčelnost a hloupost. A taky mi přijde, že blahobytná západní společnost, zvyklá sledovat násilí leda z obrazovky z tepla domova, už je pěkně zdegenerovaná.
-
-
Velmi dobře, lépe bych to nenapsal.
-
Ja práve teraz hrajem už asi tretí deň the evil within, a človeče ja som sa ti do hry tak zažral, že ti mám také nejaké nepopísatelné nutkanie zobraň kušu zo skrine, namontovať si na ňu výbušný šíp a ísť do nejakej nemocnice, najlepšie štátnej samozrejme, vystrielať zopár strašidiel a všakovakých iných oblúd. Medzi tým si ale ešte zúžím viečka na očiach aby som mal to správne aspect ratio a predovšetkým si odomnknem cez developer konzolu framerate a IDEM jednoducho NA TO !
Akože soráč, ale prosím Ťa, nesúď MA.
Vrele som ti ďakovala. -
Kámo, moc to prožíváš. Nevím, ale přijde mi, že z tvého příspěvku čiší obrovská nenávist, když musíš urážet i místní komunitu, že by se pochcali, kdyby něco takového viděli. Jasně, že oni si to taky chtějí jen zahrát ve hře a realita je úplně něco jiného. A ten, kdo něco takového plánuje se ti určitě nebude vyjadřovat v místní diskuzi a machrovat, aby ho zavřeli do cvokhausu, než by něco takového zvládl provést. Kromě toho nemyslím, že tahle hra může někomu ublížit. A násilné povahy nepotřebují násilné hry jako spouštěč. Ti si poradí i bez nich.
-
-
Že by se z uvedených věcí někdo pochcal, není urážka, ale konstatování faktu. A pochcal bych se z toho i já, protože to je běžná reakce, když něco takového v reálu vidíš. Pokud si to někdo nemyslí a holedbá se, jak je to přece normální, tak podle mě neni v pořádku. Ale to je můj názor v diskuzi a samozřejmě, ať si každý hraje, co se mu zamane. Každé zboží má svého kupce, jen si říkám, jak bych někomu, kdo hry nehraje, vysvětlil, proč hraju právě tohle a proč hry nejsou pokleslá zábava pro psychopaty, ale ani to není moje starost :) Dál k tomu nemám co říct.
-
-
Je to jen jedna hra z milionu, ty zapadni spolecnosti.
-
-
Ta poslední věta nebyla jen o téhle jedné konkrétní hře.
-
-
-
Tolik emocí pro pár pixelů.
Jasně, ani mě to není příjemný se na to dívat. Protože tak to má být. Máme být znechuceni těmihle věcmi, bez ohledu na to za jakéhokoliv kontextu se dějí. Skutečnost, že nám běží mráz po zádech, a svírá se nám žaludek, když vidíme někoho, komu se podřízne krk, je správné. Máme cítit odpor, znechucení a úzkost už jen při pomyšlení na takové věci. A když jsem zmínil kontext (neplést herní mechanismy s kontextem), tak proč nikomu ve hře nevadí postřílet dvacet teroristů v kuklách, ve jménu svobody a demokracie, nebo řádit v gétéáčkách, ale kvůli tomuhle se najednou v každém probudí morální guru?
Hele, nevím co se tady řeší. Nikdo vás to nenutí hrát. Za horší věc považuji scénu s mučením z GTA V, kterou jste nemohli přeskočit. Ale, ať si myslíte, co chcete, tak nakonec potřebujeme takovéhle pošahanosti. Jak by jsme jinak věděli co je v naší korektní době (která trvá poslední dva tisíce let) "špatné" -
-
No, ty tvojí milovaní teroristi, ale mají zbraně a mohou se bránit. Vražďit bezbrané civily je něco trochu inačího. Jinak komentář jak z novinek *7*
-
Tato hra vstupi do histórie :-).... Proste ide o to ze narozdiel od iných hier zameriavajúcich sa na chrabrych hrdinov tato ponukne opacny pohľad, pohlad na 'cinnost' masového vraha...
Nechapem preco toto každého dojima ked v rôznych stratégiách mame možnosť hrať za nackov a vyhravat bitky v mene čistej árijskej rasy a nikoho to netankuje -
Jenomze ve velkem procentu populace to vyvolava spis nadseni vzruseni adrenalin a mam takovej pocit ze vetsina z nich je prave tady a krici jak je to strasne nemoralni pro nas ostatni je to jenom hra
-
Skvěle jsi to napsal *3*
-
Protože u těch toriristů to mám určitým způsobem příběhově a potažmo morálně ospravedlněné. V GTA mě zase nikdo nenutí zabíjet civilisty. Ale tahle hra je na tom založena.
-
-
Som myslel, že v hrách je nepriatel vždy ten, kto je na opačnej strane mojej zbrane *4*
-
Uz jsem to tu jednou psal ale specialne pro tebe se budu rad opakovat:
Dokud je to legrace a muzes na lidi curat nebo je zabijet fialovym dildem a nebo je proste prejizdet na ulici autem aby u toho jeste herni postava pronesla nejakou vtipne sarkastickou hlasku tak je to ok... pochopitelne. Nebezpecny je to ve chvili kdy postava ma pro zabijeni civilistu nejaky asocialni motiv a navic u toho rika slovo "GENOCIDA". Proste kdyz zabijeni civilistu neni jen zabavna kratochvile na cestu z mise na misi ale kdyz je zabijeni civilistu mise samotna.
A samozrejme ze v GTA zabijet lidi nemusis a urcite je ani nezabijis. Dost mozna vylezes auta a zacnes ozivovat cloveka ktery ti prave v GTA "skocil" pod auto. -
-
Ale tak to já jsem psal. Mě vadí, že tahle hra je jenom o tom a není ani brána z nějakého nadhledu nebo něčeho takového.
-
-
Kde to bylo morálně ospravedlněné?
-
-
Z pohledu postavy avatara? Prakticky kdekoliv.
-
-
Vo videu ich zabíjal, je to ale úkol? Čo ak je to len predvedenie najhorších možností a celá hra pojde prejsť bez zabitia jediného civilisty? O hre viete H.VNO a už ju odsudzujete, čo viac dosať..
-
-
Ale prosímtě...viděl jsi vůbec ten trailer ?
-
-
Videl, ale NIKDE som nečítal, že to je nutnosť.
Tvorci píšu že hra bude obsahovať "seven free-roam levels."
To teda neznamená, že to tam musíš vystrielať. Možeš sa len prechádzať a nikoho nezabiť, aj keď hra k tomu nabáda. Ale nemusíš ich zabiť, tú volbu tam máš..
Ono občas treba aj iné zdroje, než zaujaté články bez podloženého infa *3* -
-
Chjo, rozum tu má asi málokto.
Pointa mojeho príspevku bola jediná, máš možnosť na nikoho nevystreliť, čiže máš volbu.
Ale pre toho kto nevystrlí je hra zbytočná a nechápem, že sa tu vyjadruje.
Len spamujete a zaberáte miesto pre komentáre hráčov čo sa chcú baviť o hre a nie o morálke civilistov virtuálnej záležitosti *4*
Ale máš pravdu, že som to neobhájil *3* -
Teda, to jsou ale filutové, takže oni dají do traileru masové vyvraždování civilistů a hra bude ve skutečnosti o zahrádkaření. To jsou ale mazaní *11*
-
-
-
-
-
-
Brutalita i když je přehnaná mi ve hrách nevadí. Ale tohle už je fakt pro ukojení úchylných choutek asociálních individuálů. Taky to leccos vypovídá o člověku, který to celé vymyslel.
-
-
Hmmm, kdo nezhřešil, nechť hodí kamenem! Zkus si vzpomenout, kolik jsi ve hrách za celý svůj život zabil nepřátel v podobě lidí. Pak si dej facku, označ se za asociálního individuála a smaž tuto hovadinu, co jsi napsal. Jo a raději hraj hry s hranicí do 12ti let, aby neutrpěla tvá psychika.
-
Pokud si hraním hry ti asociálové choutky ukojí, tak by to mělo být na nobelovku.
-
Vypovida to o tom ze to je skvele tema na hru pro viralni marketing a ze na tom vytlucou nejaky prachy i kdyby to byla mizerna hra?
-
-
Wow tady je víc komentů než kdyby napsali článek PC vs. konzole
-
-
Možno to bude článok s najviac komentami v histórii *1*
A pritom sa tu bavíme o hre a nejaký moralisti nám tu spamujú, keď sa im to nepáči, nech sem nelezú.
Asi začnem spamovať u každej akčnej hry, prečo zabíjajú herné postavy, aké je to zlé, zvrátené a nemorálne... -
-
Más děti d*bile? Tohle je snaha o reálné napodobení docela solidního psychopata. Ano, rodiče by měli zajistit, že se to k dětem nedostane. No to by nesměli být kamarádi apod...
-
-
zacinam lutovat tvoje deti "debile". ano rodic neuchrani dieta pred vsetkym ale s tvojim pristupom to vypada ze si vlastne rezignoval uplne a len mlatis slamu na webe.
je volbou kazdeho dospeleho jedinca aby si vybral prenho prijatelnu formu zabavy/oddychu/vytrhnutia. to ze to maju v rukach deti je problemom systemu a hlavne rodicov.
chod sa radsej vyventilovat na stranku uradu vlady, tam to ocenia... -
-
Jsi vůůůůl jak hrom. Rodič ovlivní mnoho jak píšeš, ale nemá šanci uhlídat vše. Zakázané ovoce u kamaráda bylo vždy zajímavé. Zakázat dítěti kamarády není taky optimální. O výchově víš kulové.
-
-
-
-
-
Jako v čem se tohle liší od střílení lidí v Mafii nebo GTA, kde taky prosí o život? Snad jen v tom, že to tam po vás vyloženě nikdo nepožaduje. Jinak třeba v Total Warech klidně zmasakruju 10 tisíc obyvatel města nebo popravím 500 zajatců, ani nemrknou. To je jako v cajku? Já nevím, ale když můžou existovat kontroverzní filmy, knihy, obrazy, fotky, tak proč by nemohli s podobnou tématikou existovat hry?
-
-
Vážně budeš srovnávat TW s tímto? Opravdu? *7*
-
-
A jak myslíš,že ty masakry probíhají. Že se to skrývá pod nějakou ikonkou "execution" neznamená, že tam ti "lidé" netrpí úplně stejně, jako v této hře. A ano, přeháním to, ale jen proto, že to tady vy mravokárci přeháníte taky. *1*
-
-
Přehánění je když se někdo vzteká za vyobrazení uhození dítěte ve hře ale podříznout malé dítě které pláče? Myslíš že odsuzování něčeho takového je přehnané? Promin ale jsme inteligentní bytosti tak snad se nebudem bavit zabíjením žen a dětí ne?
-
Jestli nevidíš rozdíl, tak myslím, že jakákoliv diskuze je zbytečná...Nebo ti v TW ukazují, jak je zabíjejí? Jak je mučí atd.?
-
-
zadnej rozdil neni zmacknes tlacitko na obrazovne uvidis obrazek, ale vysledek je uplne stejnej, totiz zadnej nic se nestane je to zas*ana hra.
Prave v tomhle okamziku se nekde ve svete lidi navzajem vrazdi znasilnuji zotrocuji, ale to nikoho nezajima my jsme prece civilizovani evropane to se nas netyka a nedejboze aby nam neco takoveho ukazoval ve hre, to se z toho pak vsichni posereme a na tv nova bude 20minutova reportaz o tom jak tvurci uctivaji satana -
Neukazují, ale měli by. Aby sis uvědomil, co se stane, když dáš někoho popravit.
-
-
Myslím, že ze strategie nijak nevymizí zábava, když v ní bude morální aspekt. K popravě zajatců máš nějaký důvod, pro zábavu to hádám neděláš a tak je dobré si uvědomit, za jakou cenu to je. Je na hráči, jak se k tomu postaví, pro někoho je zajatec nepřítel, pro někoho taky člověk. Můžeš se přeci dobře bavit a zvítězit i když s pocitem, že jsi pro vítězství musel zajít dál, než by se Ti líbilo.
-
takže hry už teď nebudou o zábavě, ale o tom ukázat, jak je svět hnusnej? to mi stačí koukat z okna nebo na zprávy, nepotřebuju to mít ve hře...
-
-
Takže tobě vadí jen to, že to násilí vidíš na vlastní oči. Hmm, jak pokrytecké. *15*
-
-
pokrytecke by to mohlo byt pouze v tom pripade, kdyby ti lide opravdu umirali ... ale tady jde o psychologicke pusobeni te hry...neni nic pokryteckeho na tom, ze na tebe jinak pusobi animace s realne vyobrazenou vrazdou, nez ,,uprava statistiky,, ... predpoklada se totiz, ze hrac chape, ze ve skutecnosti nikdo neumrel...to vsak neznamena, ze je normalni sledovat napr. zobrazovani vrazdeni nevinnych a ,,fandit,, vrahovi...vetsina lidi by neco takoveho mela pokladat za zlo a nemela by se s tim stotoznovat...tahle hra ale nabada presne k opaku
-
SK: Co oči nevidí, srdce nebolí?
Veskoslav: Jsem si nevšiml, že by se tam někde měli vraždit děti (což naopak v TW při vyhlazování dobytých měst nepochybně probíhá). Ostatně třeba Defcon je na genocidě civilistů přímo postaven, a taky to nikomu nevadí. -
Vážně ksakru nevidíš rozdíl, když popravíš děcko tím, že ho podřízneš v animaci a tím, že dáš popravit zajatce v TW? A v hlavě jinak v pořádku?
-
pokrytecke ?
-
-
-
-
-
-
Anihiloval jsem více než 50milionů lidí a jiných živočichů, mám čisté svědomí a taky dobře spím. Proč protože to bylo ve hře. :-D
Vy byste si to už konečně taky měli uvědomit a né jen slepě se přidávat k davu že násilý je prostě tady moc přehnané. -
Když se nad tím zamyslím, tak v jedné části musím souhlasit s komentářema u videa na Youtube. A to sice, že většina akčních her je dneska skoro stejná. Jenom je tam to zabíjení schováno za to, že se přece bojuje za "lepší svět" a „vyšší dobro“ a není to násilí tzv. „in your face“. Musím autorům přiznat, že mají koule vyjít ven s takovou hrou v dnešní hyper korektní době.
Můžete mi někdo říct v čem je/bude tato hra jiná od např. SWTOR, který teď hraji? Kromě teda toho, že SWTOR má dětskou grafiku a je v dost ohledech ještě horší, protože tam za zabíjení lidí dostáváte odměnu (XP, loot). -
-
a co teprv GTA, kde to zabíjení schované za nic často není... :))
-
-
Na to Youtube taky někdo napsal, že tady je zabíjení nevinných civilistů primární. V GTA to dělat nemusíte. SWTOR jsem nehrál, ale ustřelit hlavu prosícím o slitování nebo je ubodat to tam na 100% není. A dnešní doba není hyperkorektní. To se jen někdo asi zymyslel nad mírou násilí a nenávisti ve společnosti a chce to korigovat.
Zastánci této hry jsou psycho-patologičtí ubožáci.
-
-