Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci střílečky Hatred chtějí hráče "bavit" genocidou o život prosících civilistů
17.10.2014 | Petr Poláček
480 příspěvků
-
Musím dát za pravdu kolegovi, co viděl trailer. Tuhle hru zakážou. Prostě a jednoduše. Žijeme v době, kdy se střílí na školách, obchodech a podobných událostí přibývá. Mám takový pocit, že většina lidí řekne, že tato hra svým námětem jen přidá k těmto událostem a prostě to zakážou.
Já sám bych si ji klidně zahrál, protože pro mě je to jen brutální hra, ale co pro někoho jiného ? Uvidíme, ale nedávám tomu moc šanci. -
-
Zakážou to Němci a Australani, zbytek to hezky vydá, gameplay bude dost možná na ho*no a za měsíc po tom ani pes neštěkne *1*
-
A vsadim se že nezakážou :D Za střílení na školách nemůžou hry, demence není nakažlivá ani přenositelná ... jenom dědičná :)
-
-
Jen si vzpomeň, jak dopadlo CoD se scénou na letišti a jaký byl kolem toho humbuk
-
A myslíš, že to pomůže ? Zbraně taky za to nemůžou, jak jsou používány a každý je zakazuje ...
-
-
-
To je slušná "sklizeň" hra. Neberte tu hru zpohledu, že jdete a bezdůvodně zabíjíte civilisty, ale z pohledu vypuknutí naprosté anarchie a bezvládí. Pusťte si film Očista a zamyslete se.
-
-
V anarchii, ale maj zbraně skoro všichni a navzájem se chcou vyvraždit. Být podle toho hra, určitě bych si zahrál.
-
-
I v anarchii se lidé dělí na vlky a ovce. Ovce zbraně nikdy nemůžou mít z logiky věcy. A jsou určené k pozření aby vlci mohli žít. Na jaké straně byste chtěl být vy?
-
-
Pokud jsi viděl druhou Očistu (předtím jsem omylem napsal anarchie místo očista, ale ono je to jedno, protože tam jde o anarchii + druhej díl má slovo anarchie v názvu.) tak v roli tý babky s megafonem na střeše.
-
-
Jo, ta mohla bejt dobrá přesně syl Revenge thrilleru, o chlápkovy co de za jediným bohužel to podělali odbočkama a zbytečnostma. Takže ve výsledku nenaplnila očekávání. Jinak špatná nebyla uvidíme co 3. Takhle by mohla být cítěna i tahle hra no.
-
-
No jo, já to bral spíš jako pohled na to, co se děje v ulicích, o postavy mě moc nešlo.
-
-
nebudu si kazit dobrý dojem z původního filmu.
-
-
takže jsi to ani neviděl a už soudíš? Docela chyba, dvojka není špatná.
-
-
-
-
-
a proc bych to mel delat když me to nezajima? jsi jak nejakej jehovista co lidem cpe do ruky letak a nuti je aby se zamysleli..
-
-
já s jehovistou vždy rád pokecám. Neni pro mě hrozbou.
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=6mCHN8pGrtw
Strážná věž -
Nebudu se bavit s člověkem jen proto, že pro mne není hrozbou, když o jeho názory nemám zájem.
-
tak to se mi hned bude lip spat..
-
-
-
-
Díky bohu za tuhle hru. Jen ať to vyjde a podráždí trochu všechny ty politicky ultrakorektní feministický sluníčka a vyzkouší trochu tu proklamovanou svobodu.
Snad to ale herně nebude slabší, protože toho bych se bál.
Kde jsou časy Anastasova a ježdění po struhadlech do bazénů s jódem! -
-
porovnání Hatred a Dooma? vidíš tam nějaký styčný plochy?
-
-
Neporovnávám hry ale vnímání korektnosti tehdy a dnes.
-
-
Anastasov byl už tenkrát úchyl, jen jsme to všichni žrali, protože jsme byli puboši :)
-
-
-
-
Doporučujem fakt skvelý film "God bless america" (tip z iného fóra)
Po pozretí možno získáte trochu iný pohlad na hru *3*
*nieje to pre čajícky tak bacha *5* -
-
Jen doufám, že sis to nevyložil špatně :) Film to presentuje správně, hra špatně. (jen pro jistotu) *9*
-
-
Ja neobhajujem ani jedno, podla mňa sú obe verzie zlé, len vo filme to má nejakú zápletku.
To vypovedá, že keď ťa niekto naštve, máš právo ho zabiť? Aj keď je civilista s názorom ktorý sa ti nepáči? To je prípad filmu o ktorom píšeš že to prezentuje správne.
V hre je postava, ktorému sa nepáči nič a preto zabíja všetkých. Pointa je úplne rovnaká. Aký je teda rozdiel čo sa týka pointy? Kto určuje čo z toho (film vs hra) je či nieje morálne a správne?
Ja? Ty? Osoba so zbraňou alebo obeť?
Inak dík za ten tip, film sa mi naozaj páčil *3* Pointu som pochopil podla toho ako si to písal na hrej.
Oproti tomu napr. Hostel je humus, hnus a nechutnosť, blee *11*
Po pravde sa už ani nebavíme o hre, ale iba o moralizovaní a obhajovaní zločinu podla toho, ktorá vražda je obhajitelná nejakými kecami o ochrane štátu, či nejakej osoby. Viz COD, CS či obhajované GTA, kde sa tvrdí, že nikto ťa nenutí civilov zabiať, fajn. Ale keď civilistu zabiješ ako to obhájiš? Skočil mi pod auto, alebo je to sranda urobiť "kill frenzy!" Prečo potom nieje sranda zabiť pol mesta v Hatred v rámci "kill frenzy!" a v rámci zábavy, podla mňa je pointa stále rovnaká. Podla mňa nieje chyba v hre, ale v luďoch čo ťahajú morálku z reálu do hry a luďí, čo ťahajú herný zážitok do reálu.Takže z mojeho pohladu je hra v poriadku, len deblné ludstvo (vraj najinteligentnejší tvor vo vesmíre) sa s tým nevie vyrovnať a logicky a s rozumom skonzumovať. Daj človeku zbraň a bude zabíjať, daj človeku Hatred a bude hrať. Takže je na ČLOVEKU čo urobí s danou vecou, Takže nieje chyba v systeme, chyba je v blbosti človeka. A znovu opakujem, je to hra, hra a zase hra!! Kto to berie vážne, alebo si z toho berie príklad do reálneho života je hlúpy a nemal by sa považovať za homo sapiens.
-
-
-
jak kdybych se vratil zpatky 15 let a cet recenzi na Postal 1ku :) diky za tip moralisto...
-
No, doufám, že příběh bude dostatečně filozofický...
-
Sarkeesian asi od vcera poradne zvoni v usich. Ta po tom skoci jak slepice po flusu. Nic lepsiho si nemohla prat a zas na tom vyvari velky stokoruny.
-
Ukamenujte mě... ale já si ten trailer musel pustit podruhý.
-
-
Nejlepší je ten moment, když řekne "and it`s time for me to die" chvilka ticha, jen vítr ševelí, hra se přepne do herního pohledu, týpek vyběhne ze dvěří, kabát mu vlaje a zbraň spustí. Mrazivý moment.
-
-
úvod je prostě mrazivej
-
No ten moment, kdy to přejde z videa do hry vypadá fakt parádně!
-
-
tak ja si 2x poustel tohle, a taky se necejtim nijak blbe...takze v pohode..:)
http://youbo.iprima.cz/video/id-2577# -
-
Dop*dele, to je výmaz *15*
Přiznám se, že tak v půlce jsem to musel vypnout, protože moje inteligenční obvody už se roztavily. -
-
no vidíš..jsou daleko horsi věci nez v tom videu ke hre:)
-
-
Třeba todle po třech hodinách
https://www.youtube.com/watch?v=ednKK8GlvwI
nebo todle
https://www.youtube.com/watch?v=MJbTjBLEKBU -
-
jo..trololo je dobrej..win nic moc:)
-
-
-
-
vole, sem ze začátku myslel, že to bude nějaký německý Péčko a ona je to taká kktina.
-
-
GGG ty si ostravák co, že mluvíš takhle nářečím. Nic proti ( nebo moravák) jenom sem si dřív u tebe toho nevšiml. *3*
-
-
éj, tož tak po róznu to střídám, si snad nějaké pražskéé k*kot či co? *3*
Ne, dělám si prdel, neznám žádný nářečí, nebo něco podobnýho. Bohužel jsem v programu na ochranu ohrožených trollů, takže ti nemohu prozradit (ani přibližně) kde bydlím. -
-
Jo ták, takže něco nazpůsob jak tady střídám nicky nikdo o tom nic neví :-D, jinak v poho věřím ti a adresu po tobě fakt nechci. Pražák naštěstí nejsem (nic proti pražákům) jen prahu moc nemusím stačí mi každodenní rituál školy tam.
BTW. Asic jsem udělal rekord 3x BAN za ani né týden. ( právě protože jsem si pohrával s nicky , zneužívál anonymity...) Takže ten 3tí asi byl možná na místě no.
-
-
-
-
to si dobrej poshuk
-
-
-
Tak článek jsem si přečetl celý, a i když jsem doposud o hře neslyšel (nejspíš už nemám takový přehled), tak mě docela zaujala. Jasně, je to naprosto jednoduchá zápletka a dalo by se říct i klišé, se kterým přišel už první díl Postalu a ten parodický zase tolik nebyl. To spíše až dvojka si z toho začala dělat více srandu. Jedničku mi tahle hra taky i dost připomíná a shodou okolností byl první Postal mojí první hrou, kterou jsem si na PC zahrál. Izometrické zpracování, chopíte se nějakého šílence. Jen tady je to lehce vysvětlené, zatímco v Postalovi jste prostě nafasovali nějakého úchyláka, ocitli se před domkem se samopalem, začli masakrovat a zbytek okolností jste si mohli jen domýšlet. Jen při nahrávacích obrazovkách tam byly, tuším, nějaké texty, že země touží po krvi apod. :-)
Ale přestože se tady jedná o jednoduchou hru, tak mě zaujala především svým černobílým grafickým zpracováním, které jen dokresluje ponurou atmosféru a trailer, kde hlavní záporák (či hrdina) vypadá celkem drsně. A když si člověk vezme, jak málo takových kontroverzních her poslední dobou vychází, tak proč toho nevyužít a nevžít se do role pořádného narušeného masového vraha, kterému už prostě došla trpělivost, pochopil, že na tenhle svět tolik nepatří a rozhodl se svůj vztek vyventilovat tím, že aspoň brokovnicí vyvrtá díru do hlavy těm spokojeným lidem okolo, kteří si svůj poslední den plánovali určitě nějak jinak *1*
Jinak v článku vidím takové rozporuplné pocity a i takové mám já na tento článek :-) Na jednu stranu autor píše, že je tato hra nechutná, hloupá a na druhou stranu zase tvrdí, že není problém, když taková hra vyjde. Ale svým způsobem to chápu, když někoho tahle hra nebere, ale zároveň si nechce poštvat ty, kterým se tahle hra zamlouvá. Jen možná mají pravdu kolegové pode mnou, že článek o této hře mohl napsat někdo jiný, protože mě taky určité typy her neberou a tak by můj postoj mohl být trochu zkreslený. Ale je to jen můj názor :-) -
Když už vám z toho není blivno - většině tady není, tak v čem vidíte nějakou herní challenge? Kdyby ve hře byly babky ozbrojené rotačními kulomety a zdravotní sestry s motorovými pilami, byla by to alespoň zábava. Ale zabíjet bezbranné lidi řvoucí o pomoc jako hlavní náplň hry je blbost na ntou. To není ani hříčka, natož hra. Takový sadomaso interaktivní filmeček pro úchyly, kteří jsou už tak zdechlí, že ani nechtějí hrát normální hru - čili hru, ve které vám hrozí nějaké nebezpečí a musíte se snažit, světe div se, hrát. Já si furt říkám, proč ty hry dělají lehčí a lehčí a teď vidím, že je to k vůli vám, vy lamy! :-D
-
-
no na hodnocení toho zatím ukázali málo, ale řekl bych, že hlavním nepřítelem bude policie. a pak snad i ozbrojení civilisté.
-
Vsadím se, že tam budou ozbrojené složky a policajti, což jde vidět i v gameplay záběrech. O obtížnosti se zatím nebavme, ze hry nám toho zatím moc ukázáno nebylo.
-
-
Jo, dává smysl páč jinak by to nebylo o ničem , chce to trochu hc atmosféru jak v reálu nebo GTA. Porcovat fízly ostatně člověk mohl v hodně hrách takže to bude stejná zábava.
-
-
Sám si lama. *3* Je jednoduché hru odsoudit jen jedním jednostranným názorem. To bych chtěl umět taky navíc hru kterou jsem ještě neměl možnost ani hrát.
-