Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ty takzvané AAA hry mají jedno společné, tvůrci se bojí udělat cokoliv jinak než je hráčská komunita zvyklá takže vlastně jen recyklují staré hry bez větších inovací a mě vůbec vadit nebude když zmizí
    • Kdyby to tak bylo, tak by preci zadny ac nikdy nevznikl.
    • ZvacA
      Opravdu? Resident evil je dokonalým příkladem takové inovace, až má ta hráčská komunita chuť dotyčné vývojáře nakopat do řiti za jejich snahy " udělat jinak ". Třeba další pokračování Dead space to samé a takový Splinter cell by mohl vyprávět a dalo by se pokračovat. Jediná věc, kde mají bobky dělat něco jinak je možná tak Call of duty.
    • Robotron3
      A to píšeš zrovna u Assassins Creed? V které jiné hře jsi měl prvky z reálné historie? V které jiné hře jsi pobíhal po Benátkách a při tom sis četl historické informace o architektuře, politice a osobnostech té doby? O Assassins Creed se dá říci hodně věci, ale určitě ne, že se tvůrci báli udělat něco jinak oproti zaběhnutým pravidlům.
      • Nojo, série, která si zakládá na historické věrnosti, ale hlavní hrdina je vrah, který nosí stejnokroj, aby ho každý poznal...to je podle mě na facepalm.
        • Na facepalm jsi leda taky ty, bezmozku.
      • Pethulla
        no a myslíš si, že většinu hráčů zajímají historické informace nebo že to bylo z reálné historie? Zrovna tohle je věc, která je většině úplně u zadele.
        • Robotron3
          Většině dětí možná ano. Dospělé (kteří hry také hrají), to jistě zajímá. Ostatně kdyby si v Ubi mysleli, že to nikoho zajímat nebude, asi by to do té hry nedávali...
          • Pokud si myslíš, že známkou "dospělost"i je hltání téch kvazi-historických nesmyslů ze série AS, tak jsi vedle jak ta jedle *7*. Dle mého soudu, by se právě nad tím měl tématu znalý "dospělý" (ach, jak nemám rád toto označení), chytat za hlavu a dostávat mdloby.
            • Predstava ze dospely hraje ac3 za ucelem vzdelani je mirne receno detinska. Neni to vzdelavaci hra a neznaly clovek tam nedovede oddelit fikci od skutecnosti s vyjimkou tech nejvetsich blbosti. Pokud se nekdo bude chtit vzdelat, tak sahne po serioznejsich titulech. Kazdy hraje ac3 kvuli zabave a co si z te hry odnese je individualni. Obecne si deti veci mnohem lepe pamatuji. Otazkou ovsem je, koho povazovat za dite, protoze ta hra je 18+.
            • Robotron3
              Neřekl jsem nic o tom, co je známkou dospělosti, ani co je známkou punku, jen, že dospělí hráči jsou přístupnější se z her i něco dozvědět. V Assassins Creed tenhle prvek je a evidentně je tam právě pro ty starší hráče. Neni to něco, co bych si vymyslel. Z mé zkušenosti se to právě starším líbí a i ty doprovodné historické informace si čtou. To je celé.
          • ty děláš jako by se AS nějak držela historie, hodily tam sice pár známých staveb a událostí ale to je tak asi vše
            kdybych chtěl akční hru s co nejvěrnějším ztvárněním historie sahnul bych spíš po Mount & Blade
            • ne všechny Mount & Blade sou z vymyšleného světa
              a i když tam přímo nejsou ty rozhodující události dějin na mě to prostě působí reálněji

ten tarzan skákající z budovy na budovu mi prostě moc historicky nepříde *1*
            • Robotron3
              Nevím o tom, že by v Mount and Blade byly nějaké reálné historické informace.
            • Magister_Peditum
              Mount & Blade se odehrává ve fiktivním světě.
          • Pethulla
            No a představ si, že existují dospělí, které historie nezajímá. Nechci tvrdit, že by ty informace tam být neměly, ba právě naopak, určitě je spousta lidí, které to zajímá, jen mi přijde, že ta sumace dospělí = zájem o historii je zcestná.
            • Robotron3
              Pokud se chtějí něco dozvědět o Benátkách, pustí si dokument, nebo si přečtou knihu to je jasné, ještě lépe si tam zajedou :). Jenže hra je právě zábava, která se hraje protože člověka baví a teprve + se u her jako Assassins Creed může něco dozvědět. Reagoval jsem tak na tvrzení, že to nikoho nezajímá, což je další extrém. Nemám žádné statistiky, ale mám zkušenost, a je to logické. Děti se o takové informace zajímat nebudou, protože mají dost učení ve škole a mimo školu chtějí spíš si od toho odpočinout. Oproti tomu dospělí se zvlášť dnes musí hodně ohánět a stále se učit nové věci, aby se uchytili na trhu práce, jsou zvyklí se sebevzdělávat, takže každý nový poznatek se hodí.
            • Pethulla
              Robotron3:

tak to je určitě dobře, že máš ve svém okolí lidi otevřené k získávání nových informací, ale to určitě není dost velký vzorek, abys z toho dokázal tvrzení, že všichni dospělí se chcou z hraní videoher něco naučit. To je statistika ve stylu:
              "Každý před sebou máme půlku chleba. Já je sežeru obě, ale najezení jsme oba."

Teď teda nechci útočit, ale z té předposlední věty vyplývá, že pro ně je hraní ztrátou času a omlouvají si to tím, že se něco nového dozví? Není teda pro ně lepší, když se chcou např. dozvědět něco Benátkách, aby si pustili naučné video které je kratší a nemuseli tak ztrácet čas s AC?
            • Robotron3
              Každý má právo si něco myslet :) Jelikož jsem dospělý a stýkám se tedy s lidmi mého věku, tak můžu říct, že ti, kteří pracují a třeba i mají už děti, jsou mnohem přístupnější se od zábavy i něco dozvědět. Dokonce jsou i tací a není jich málo, kteří jsou svými povinnostmi tak vytíženi, že si vybírají jen tu zábavu a relax, u které se ještě něco dozví, aby zabili dvě mouchy jednou ranou a neměli pak špatný pocit ze ztráty času. Myslím, že nad 30 tohle pocítí víceméně asi každý :)
        • Magister_Peditum
          Bohužel.
      • Magister_Peditum
        Tak první AC novátorský jistě byl.
        • Acindards
          ...a AC2 bylo solidní pokračování. Narážíš tím určitě na to, že další díly byli pouze recyklací, ale tohle není nová značka, ale pokračování. To znamená že by se měli zachovat základy prvků co byli v předchozím díle + to obohatit o další a to se AC2 určitě povedlo. Pro mě je daleko větší drzost, když nějaké cizí studio stejné prvky od konkurence kopíruje ve svých hrách a staví svoje tituly na základech toho co vymyslel někdo jinej. Navíc AC navazoval na prince z pesie a to už se bavíme o jiné značce a tam je ten rozdíl opravdu markantní. Z tohoto pohledu je pro mě AC série v pořádku.
  • Ehm Infinity Blade samozrejme nevydelalo vic nez Gears of War, staci trochu pouzivat selsky rozum nebo umet googlovat:

Sweeney revealed that “The most profitable game we’ve ever made, in terms of man years invested versus revenue, is actually Infinity Blade. It’s more profitable than Gears of War.”

Trzby Infinity Blade: 23 mil. dolaru (wikipedia), trzby GOW zhruba 60 dolaru krat 6 milionu prodanych kusu.
    • jnsCZ
      Nejsem si jistý, zda ti dobře rozumím, ale podle tvého výpočtu (6 mil prodaných kusů krát 60 dolarů) to znamená, že celý vývojářský tým pracoval zadarmo, reklama byla zdarma, microsoft si nevzal žádné licenční poplatky a ani obchody si na tu hru nenarazily žádnou marži...
      • http://www.businessvize.cz/financni-analyza/trzby-obrat-vynosy-prijmy-a-zisk-zakladni-pojmy-ktere-se-pletou
    • Robotron3
      Dyť to tam píše, že Infinity Blade vydělalo víc. Že na něčem víc trhnou samozřejmě znamená prodej - náklady, ne?
      • Ne, on rika, ze Infinity Blade melo lepsi pomer naklady/zisk, ne ze vydelalo vic. Btw aby byl zisk z Infinity Blade vyssi, tak by naklady na vyvoj GOW musely byt 340 milionu dolaru.
        • Mel jsem konecne cas podivat se na naklady GOW1, podle wikipedie 10 milionu dolaru: http://en.wikipedia.org/wiki/Gears_of_War#Development
        • Robotron3
          Ok, rozumim, asi máš pravdu.
  • Gonzi
    ROFL
    to se mluvilo i o blockbusterových filmech a už pěkně dávno... přesto máme produkce velikosti Avatara a jediný sledovatelný fakt je, že se velké filmy stávají ještě většími, ale že jich ubývá co se týče množství (je jich pár za rok).
    • "Konkurencia je hriech."
  • Předevčírem jsem psal, že se tu s ACIII otravuje obden a je to tady. Zase článek o ničem. Stačila by jedna rozsáhlá preview, ale to už se dneska asi nedělá.
  • Ten článok je "masivní" PR, Infinity Blade, Gears of War v tom je nejaký rozdiel okrem hype?
    Myslím, že NASA má viac programátorov ako Ubi, a to živia len zopár Lžidov a gojom nič nepredávajú. LŽID - ľudská bytosť hovoriaca lži, napr Bibi Mileikowsky, toho času Benjamin Netanyahu.
    • Magister_Peditum
      To tě vyfuckovali z iDnes, že si přišel psát blbosti sem? *1*
    • Robotron3
      Napadá mě jedno kočičí přísloví, které se sem teď moc hezky hodí: "Co to sakra meleš, ty vořechu?"
      • že NASA má viac programátorov ako Ubi, u mňa je medzi Infinity Blade, Gears of War rozdiel len v hype a že existujú lžidia. Už je to lepšie?
        • Robotron3
          Ty bereš nějaký prášky? Nebo něco tvrdšího?
          • ZvacA
            Tady na games berou prášky všichni... :)
            • ZvacA
              nákyp

No samozřejmě, akorát na mě to nejde tak vidět. *1*
            • Takže myslíš i sebe, když jsi napsal "všichni"?
  • Robotron3
    Hodně vývojářů je potřeba hlavně když se pro hru dělá souběžně i vlastní engine. Pokud budou náklady na vývoj her větší, tak se prostě budou víc licencovat hotové enginy a vývojáři se budou víc soustředit na obsah hry, což se dá dělat i v méně lidech a přesto vytvořit velkou a rozsáhlou hru. Vždyť to samé dělá Warhorse studio a spousta dalších. Nové konzole velké hry neohrozí.
  • To me nijak neprekvapuje. Hry na novou generaci konzoli budou mit daleko vyssi naklady na vytvoreni. Zdrazit hry nejde, vic se kupovat taky neudou, takze resenim je bud zmensit studio nebo zkratit vyvojovy cyklus. A podle toho budou nove hry vypadat. Jen ty masivne prodavane, treba nad 5M, si budou moci dovolit neco vic. Ale pro vydavatele to bude jeste vetsi riziko, nez dnes.
  • Magister_Peditum
    Hlavně 600 vývojářů je opravdu trochu moc. To tam mají opravdu asi jednoho profíka přes tvorbu stromů, dalšího na tvorbu srnek a pětičlenný tým na výrobu okenních parapetů, ne? *15*
    • Lawliet
      Já se třeba soustředím na repliky květináčů *1*
    • Dobře ty! *15*
    • ZvacA
      Ono to bude trochu přeceňovaný, aby ten počet vyjadřoval jen samotné vývojáře - nepochybně to číslo zahrnuje všechny, kdo se na vývoj hry nějakým způsobem zasadili, takže tam klidně může být zahrnutá i paní kozatá, co dělala borcům kafe, když implementovali scénář do hry.
  • Moc pěkný článek, ale doufám a věřím že dinosauři jen tak nevymřou... Kdyby žádný už nebyl, tak bude na trhu velká díra a lidi aspoň jednu-dvě velké, masivní, brutálně propracované herní série budou chtít. Snad.
  • No ešte je tu minimálne jeden dinosaurus - Resident Evil 6 *4*
    • ZvacA
      Prý by taky se hrou mělo mít společnýho až 7 stovek lidí, kteří se nějakým způsobem na BH6 podílejí. Co je ale nepotěšující je prý údaj, že pouze 1/3 z nich tvoří japonští vývojáři, což smrdí takovým vlivem západu, až to bolí - ostatně je to na hře docela vidět.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit